• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şiddetin bahanesi olur mu

Sahika Kocarslanli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
218
287
103
Selam kızlar. Konu başlığıma cevabı ben biliyorum aslında, tabii ki olmaz. Ama geçen gün erkek kuzenimle konuşuyurduk, kendisi bekar. Ve çok mülayim, sakin, asla sinirlenmesine imkan vermeyeceğiniz bir tiptir. Konu konuyu açtı ve dedi ki: Eğer benim gibi bir adam karısına günün birinde iki tane zarar vermeden ama canını acıtacak şekilde çakarsa o kadın hak etmiştir. Ne diyorsun kadına vurulur mu dedim. Eğer bana kişisel alan bırakmıyorsa bir saattir sus dediğim halde benimle kavga ediyor ve durdan anlamıyorsa, sürekli şikayet ediyorsa, bana psikolojik şiddet uyguluyorsa, aileme hakaret ediyorsa iki tokatı hak eder dedi. Ben şok tabii. Görüşlerinizi almak istedim bu tarz öküzler hakkında.

neden kendine vurmuyorsun diye sorarim o kisiye?
ben neden bana kisisel alan birakmayan biriyle evliyim, sus dedigim halde benimle nasil kavga edecek birini es diye secmisim ve durdan anlamiyor diye kendimi doverim. boyle sikayetleri nasil dinliyorum, birde ustune bana psikolojik siddet uygulayip aileme hakaret ediyorsa nasil adamim! ben der kendimi dovmekten parcik pincik ederim, tokatta nesi yumrukla girisirim.

boyle sacma konular acilinca ayarlarim bozuluyor. daha bugun gordum imam nikahli birlikteligi tarafindan siddete maruz kalmis kadina ohhh olsun diyenleri.

gorusum bu. buraya bakin utanc sayaci

Son düzenleme:
kuzen kafayi yemis bence, cok fazla TV izlemekten oluyor bunlar hep sanirsam.

Bosanma diye bir sey var, arkadasa soyleyelim.
Psikolojik siddete ugruyorsa gitsin bosansin.

Fiziksel siddetin tek hakli yonu bence karsinizdaki kisinin de fiziksel siddete basvurmasidir.
Sana vurana sen de vurursun yani, bu konuda kimseye kizamam ama,
sizin kuzen baya baya kafasinda farkli bir dunyada yasiyor.

Selam kızlar. Konu başlığıma cevabı ben biliyorum aslında, tabii ki olmaz. Ama geçen gün erkek kuzenimle konuşuyurduk, kendisi bekar. Ve çok mülayim, sakin, asla sinirlenmesine imkan vermeyeceğiniz bir tiptir. Konu konuyu açtı ve dedi ki: Eğer benim gibi bir adam karısına günün birinde iki tane zarar vermeden ama canını acıtacak şekilde çakarsa o kadın hak etmiştir. Ne diyorsun kadına vurulur mu dedim. Eğer bana kişisel alan bırakmıyorsa bir saattir sus dediğim halde benimle kavga ediyor ve durdan anlamıyorsa, sürekli şikayet ediyorsa, bana psikolojik şiddet uyguluyorsa, aileme hakaret ediyorsa iki tokatı hak eder dedi. Ben şok tabii. Görüşlerinizi almak istedim bu tarz öküzler hakkında.

yapılacak tek şey evden çıkmak veya terketmek boşanmaktır biriyle muhatap olmak istenmiyorsa. şiddetin affı yok bende,büyük konuştuğuma uğramam inşallah ama çok incitici, çok onur kırıcı birşey, fiziksel zarardan çok.

Şu anda "asla bahanesi olamaz diye yorum yapan arkadaşların içinde....

"Eşimle kavga ettik. Sebep annesi ile telefonda sık sık konusmasıydı. Ben de her gün konuşmalarını istemiyordum. Öfkelendim. Bağırıp çağırdım. sus dedi. Susmadım. Daha çok bağırdım. Esim çok sakin mülayim bir adamdır. Normalde asla böyle seyler yapmazdı. Ama 45.dakikada yerinden kalkıp bana 1 tane vurdu."

Şeklinde konu açılırsa "sen de niye adamın üzerine o kadar gidiyorsun" diyecek cook kişi var bu forumda .

O sebeple soruya aldigin cevaplar objektif değil. O sebeple geçerli ve güvenilir kabul edilemez.

Kuzeniniz mülayim falan değil içinde canavar yaşıyor. Sen kimsin. Medeni dünyada benim benden güçsüz veya benim kadar güçlü veya Benden daha güçlü kimseye fiziksel şiddet uygulamak gibi bir hakkım yok. Mesela sakat bir adama. Mesela bir çocuğa. Ya da benden güçlü birine arkadan sesizce yaklaşıp bişeyle vurma. Hiçbirine hakkım yok.
Böyle bişey serbest bırakılabilir mi. Herkes kendine göre bahaneler üretir. Kendini haklı görür .
ben kendimi tutuyorsam o da tutacak.
kanunlar sadece bana mı uygulanıyor bu ne be.
Demek bazı erkekler kendi arkadaş ortamlarında böyle şeyler konuşuyorlar. Kendi kendilerini haklı çıkartacak bahaneler arıyorlar.

Varsayımlar uzerıne konusan, eliyle sevgılı bir ergen sanırım kuzen. Hıc kadın eli tutmamıs ergenler genelde bu kafada oluyor.
Dusunsene, hıcbır kadın tarafından tercih edılmıyosun yalnızsın ve tek dostun elin?
Uzmana mı gozukse acaba?

Şimdi bir kadin olarak her zaman bir kadinin arkasindayiz. Ama şahsen benim için kocamla bastigim kadin dayakliktir 😂 onun haricinde kadina el kaldirilmaz.
Evlilikte size sadakat yeminini eden Kocanız oldugu ıcın, dayagı hakeden bana kalırsa Kocanız.

Iki tokat atınca hersey yolunami giriyormuş madem kaldıramıyor kucuk enişte boşasın bi zahmet

Back
X