Siddete sessiz kalmak?

Cekubalimmm

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2022
469
355
33
27
Hanimlar iyi geceler.

2 gundur icimi kemiren, butun deger yargilarimi gozumun onune getirip yine de cikis yolu bulamadigim, sussam olmuyor susmasam olmaz bir konuda sizden fikir almak istiyorum.

2-3 ay once karsi dairemize komsularimiz tasindi. Onlar kari-koca calisiyor o yuzden pek tanisma konusma firsatimiz olmadi. 3 yaslarinda oldugunu tahmin ettigim de bir cocuklari var.

Benim kizimin odasiyla onlarin cocugunun odasi bitisik ve yere kirinti dusse duyacak kadar ses gidiyor duvarlardan. Ayni anda uyutuyoruz genelde, kitap okuduklarini, kizdigini, guldugunu her seyi duyabiliyoruz. Sorun degil elbet bizim de sesimiz gidiyordur. Sorum su ki hanimefendi calisirken cocuga babaanne bakiyor bazen goruyorum, seslerini de surekli duyuyorum cocuk evin icinde babaanne diye seslenirken. 2 gun once kizimi oglen uyuturken babaannenin cocugu cok pis dovdugunu duydum. Deli gibi huzursuz oldum kadincagiz calisiyor emanet etmis acaba biliyor mu nasil davrandigini diye. Allah yukarda sanki anneanne olsaydi bu kadar huzursuz olmazdim bile.

Benim hicbir samimiyetim yok boyle bir aile trajedisine sebep olamam. Kadin iftira atiyo bana dese kanitlayamam. Belki herkes okay bu durumdan onu da bilemem. Sizce bosuna mi kendimi huzursuz ediyorum?

Boşuna değil gayet yerinde bir huzursuzluk,neden iftira atacağınızı düşünsünler bir bağınız yok.Duyduklarınızdan eminseniz kesinlikle açık açık gidip annesine anlatmanız gerekiyor.Söylemese dahi eve gizli bebek kamerası vs koyarak görebilir açıkçası ben bu durumu yaşasam söylenmesini kesinlikle isterim şahit olursam da söylerim.

Ses kaydı alsanız ?

Keşke ses kaydı alsaydınz , bu kadar ses geliyorsa bence ses kaydında da çıkar. Çocuğa çok üzüldüm mutlaka annesine söyleyin. Çocuk güvenli bir şekilde büyümeli. Onun ruh sağlığı ve geleceği için bu önemli bir adım.

Anneyi gordugumde “bizim” sesimizin cok gittiginden dolayi kusura bakmayin seklinde bir konusma acmayi planliyorum. Sesimiz cok geliyor degil mi bazen ben de bagiriyorum kusura bakmayin vs vs. Sonrasinda babaanne de tahammul edemiyor sanirim gibi mi gireyim konuya yoksa boyle inceliklere hic gerek yok mu? Karsimdaki anneyi de birden incitmek istemem.

Esim de bir daha duyarsan kaydet onerisinde bulundu. Ana ogul basima eksirler diye cekindim acikcasi ama dediginiz gibi benim iftiradan fayda saglayacak bir pozisyonum yok.
Ben dayanamadım ,3 yaşındaki bir çocuk dayak yiyecek ne yapabilir pislik kadın !

cimere yaz, aile bakanlığını sec. bulunduğunuz ilcenin sosyal hizmet merkezindeki çocuktan sorumlu insanlar arastirsin. merak etme cocugun psikolog esliginde ifadesini alıyorlar. hem komsulara da soruyorlar. hem cocuk itiraf edemese bile ailenin kulaklarina kar suyu kacmis olur aklinda suphe yokken olusur.
bence en mantikli yol bu. hem cocuga aileye danisman falan atanır belki uzun vadede yararli bile olur

Siz aynen böyle girin olaya ama sonrasında yanlış anlamayın çocuğunuz canı acıyor gibi ağlıyor söylemezsem içimde kalacak belki yanlış anliyorumdur ama sizi bilgilendirmek istiyorum diyip yumuşatın.

Dayak yedigine eminsem ben susmazdim, eminsem diye söylüyorum çünkü 3 yasindaki cocuklarin nasil sesler cikarabildiklerini cok iyi biliyorum.

Kesinlikle ve kesinlikle söylerdim. Bu tarz konular gerçekten çok hassas konular. Karşınızdaki kişi sizi dumur edip en fazla ben bu durumu biliyorum diyebilir. Onun haricinde size inanmasa bile sizinle konuşmaz ancak aklınin kosesine bu yer eder. Kamera koyar, kocasını uyarır, babaannenin kulağına gider. En son babaannenin kadinin huzuru kaçar, cesaret edemez. Öyle düşünün.

Yani dediginiz gibi en fazla “ay evet delirtmis kadini gecen gun” falan diyebilir. Benim zaten merhabam bile yok konussa ne konusmasa ne.

Yani dediginiz gibi en fazla “ay evet delirtmis kadini gecen gun” falan diyebilir. Benim zaten merhabam bile yok konussa ne konusmasa ne.
Aynen öyle.. ancak her halükarda kadının aklına düşer bu konu, her türlü önlemini alır. Ben Tv'de bebeğin mamasina bakıcısı uyku ilacı koyuyor diye 2 hafta kendime gelemedim

Söylemelisin. Anneanne babaanne farketmez. Sık mı tekrarlanıyor bu durum bir defa mı duydunuz? Belki çocuk çok tehlikeli bir şey yaptı kadın dayanamadı, bu da haklı çıkarmaz tabi ama yine de emin olmak lazım. Çocuk bazen çok ağlıyor, babaanne çok bağırıyor, evi kontrol etmenin bir yolunu bulsanız mı acaba, ben huzursuz oldum falan diyebilirsiniz. Belki çocuk anneye anlatacak sıkıştırınca

Aynen öyle.. ancak her halükarda kadının aklına düşer bu konu, her türlü önlemini alır. Ben Tv'de bebeğin mamasina bakıcısı uyku ilacı koyuyor diye 2 hafta kendime gelemedim
Bir de normalde babaanne bakmiyor cocuga anneanne bakiyor hangi zikkimin kokunden geldiyse bir aydir falan bunlarda o bakiyor (o derece her seyi duyuyorum)

Polis, sosyal hizmetler ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…