Kuzenimin 3 çocuğu var. Büyük kız 7,ortanca kız 5,küçük oğlan 3 yaşında. Almanyadalar, büyük okula başlamadan aynı kreşe gidiyorlardı. Büyük uzun süredir kreşte dayak yiyordu sürekli. Çok pasif, sürekli ağlayan bir minnak oldu çıktı. Kuzenim ve eşide bire bir sizin gibi. Büyük dayak yiyip ağladıkça, en küçükte hassaslaştı. Televizyonda bile biri birine vursa büyükle küçük ağlıyor. Psikoloğa gittiler, grup terapilerine gittiler, kendileri destek aldı olmadı bir türlü. Geçen yıl kızın biri büyüğü sıkıştırmış, bir yandan saçını çekip bir yandan kolunu cimcikliyormuş. Ortanca, o zaman dört yaşında, gidip kendinden 2 yaş büyük kızı tekme tokat dövdü. Neredeyse mahkemelik oluyorlardı. Annesine demiş ki, bıktım sizdende bu ikisinden de, dayak yiyip yiyip ağlıyorsunuz, siz beyinsiz misiniz
hatırlatıyorum 4 yaşında
Bir senedir kimse büyüğe de küçüğe de yaklaşamıyor, birşey diyen yada yapan olursa gidip dövüyor çünkü. Öğretmen şikayet etmiş, en son kuzenimde siz çözüm bulamadınız, benim küçücük çocuğum bu hale geldi, şikayet edeceğim diye söylenmiş. Şu anda evde ki bir numaralı adalet sağlayıcı 5 yaşındaki minik. Baba anneye birşey dese bile karışıyormuş. Pedogaga götürelim demişler, ben dinlemem onu, o paraya bana dondurma alın demiş en son
Pasifliklerinden çocuk başka bir varlığa büründü resmen.