Şiddet ve dengesiz eş

Ciddi misiniz bütün erkekler mi? Peki benim 8 yıldır beraber yaşadığım eşi nereye koyacağız ? Erkek mi değil kendisi o zaman, bu gece şok üstüne şok yaşıyorum. Gidip yatayım en iyisi :silah:
Bu gece fazla yukleme oldu beynimize 😂 Devreler yanacak birazdan 😁 Ama olsun iyi taraftan bakalim ki; ufkumuz genisledi 😂
Zaten siddetle sevdigim kocami da karakola cagirdilar su saatte yarim kaldi tüm ekşınımız. Daha ayaklarini yikayip masaj yapacaktim tuhh 😂 ben de uyuyayim iyisi mi 😂

Erkekliği ‘yumruğu masaya vurmak’ diye algılayan bir hemcinsim daha.
Bunlar üremesin ya, erkek çocuklarına ‘hamurunuzda var’ diyecek, kızını ‘erkektir yapar hepsi böyle bunların’ diye avutacak.
Üniversiteden bir arkadaşım var, erkek dediğin yumruğu masaya vurdumu titretecek, maço olacak derdi o zamanlar, hayretle bakardım kendisine. Hakikaten dediği gibi biriyle evlendi. O yumruklar masaya değil arkadaşımın yüzüne iniyor malesef ve buna rağmen oda ayrılmıyor. Bir kızı var,o kızda erkeğin şiddetini, kadının bu şiddeti sineye çekmesini normal görecek muhtemelen, dilinde olmasa da bilinç altı destekleyecek bu fikri.

Erkekleri yada kadınları bir kalıba sokmaktan vazgeçmemiz lazım. İşin aslı insan olabilmekte.

Bu gece fazla yukleme oldu beynimize 😂 Devreler yanacak birazdan 😁 Ama olsun iyi taraftan bakalim ki; ufkumuz genisledi 😂
Zaten siddetle sevdigim kocami da karakola cagirdilar su saatte yarim kaldi tüm ekşınımız. Daha ayaklarini yikayip masaj yapacaktim tuhh 😂 ben de uyuyayim iyisi mi 😂
Ya yarım kaldığına üzüldüm, oldu mi şimdi 😅 yarin kapıyı uçan tekmeyle açıp gece ki açığı kapatırsın 😅
Bence de biz uyuyalım sevimli hayaletim, uzun oldu bu gece 😅

Üniversiteden bir arkadaşım var, erkek dediğin yumruğu masaya vurdumu titretecek, maço olacak derdi o zamanlar, hayretle bakardım kendisine. Hakikaten dediği gibi biriyle evlendi. O yumruklar masaya değil arkadaşımın yüzüne iniyor malesef ve buna rağmen oda ayrılmıyor. Bir kızı var,o kızda erkeğin şiddetini, kadının bu şiddeti sineye çekmesini normal görecek muhtemelen, dilinde olmasa da bilinç altı destekleyecek bu fikri.

Erkekleri yasa kadınları bir kalıba sokmaktan vazgeçmemiz lazım. İşin aslı insan olabilmekte.
Milletin bayıldığı ama benim en nefret ettiğim şiirlerdir, kadın dediğin-erkek dediğin ikilisi.
İnsan olmayı beceremeden, cinslerimize ayrılıyoruz ne enteresan.
Erkek çocuğumun saçlarını 1 buçuk yaşına kadar kestirmedim, çok güzel lülelerdi ve toplardım bazen.
‘Kız’ diye sevilirdi.
Çünkü kızların saçı uzun olmak zorunda, erkeksen 3 numara traş.
Daha bebeklen görüntümüzü ele geçirmiş bu düzen, bu algı.
Nasıl insan olacağımıza dair en ufak bir şey okumadan toprağa gidiyoruz anca.

Milletin bayıldığı ama benim en nefret ettiğim şiirlerdir, kadın dediğin-erkek dediğin ikilisi.
Erkek çocuğumun saçlarını 1 buçuk yaşına kadar kestirmedim, çok güzel lülelerdi ve toplardım bazen.
‘Kız’ diye sevilirdi.
Ben de gectigimiz aylarda kizimin sacini 3 numara yaptim. Emerken, uyurken cok terliyordu, hasta oluyordu sonra. Erkek gibi olmus o ne oyle dediler. Agizlarina patlatasim geldi yemin olsun. He erkek gibi, sanane , derdin mi yok dedim tersledim hepsini.
Kaldi ki ben senelerdir kisa sac kullanirim. Baya "erkek saci(!)" dediklerinden. Ayni seylere senelerce ben de maruz kaldim. Insanin kisa saci sevmesine bile izin vermiyorlar. Lisede adim erkek fatmaydi. Kiz lisesinde okudum. Sacimdan dolayi bi donem lezbiyen diye adimi bile cikarmislardi 😂 Kafalara bak. Hatirladim yine sinirlendim. Seviyorum ulen sacimi diyemedigim ya o zamanlar ona uzuluyorum. Simdi dediklerinde sanane! Diyebiliyorum mesela. Keske o zamanlarda deseymisim.

Ben de gectigimiz aylarda kizimin sacini 3 numara yaptim. Emerken, uyurken cok terliyordu, hasta oluyordu sonra. Erkek gibi olmus o ne oyle dediler. Agizlarina patlatasim geldi yemin olsun. He erkek gibi, sanane , derdin mi yok dedim tersledim hepsini.
Kaldi ki ben senelerdir kisa sac kullanirim. Baya "erkek saci(!)" dediklerinden. Ayni seylere senelerce ben de maruz kaldim. Insanin kisa saci sevmesine bile izin vermiyorlar. Lisede adim erkek fatmaydi. Kiz lisesinde okudum. Sacimdan dolayi bi donem lezbiyen diye adimi bile cikarmislardi 😂 Kafalara bak. Hatirladim yine sinirlendim. Seviyorum ulen sacimi diyemedigim ya o zamanlar ona uzuluyorum. Simdi dediklerinde sanane! Diyebiliyorum mesela. Keske o zamanlarda deseymisim.
Çünkü ‘sana ne’ demeyi öğrenmeden büyüyen bir nesiliz biz.
Sokaktaki herkes, her şeyimiz hakkında fikir ve ifade sahibi olabilir ama biz kendimizi koruyacak tek cümle söyleyemeden yaşadık.
Cevap versen terbiyesiz olursun vermesen pısırık.
Kalıplarına uymuyorsan, dillerinden kurtulamazsın.
Yahu bebek bebektir, çocuk çocuk ve sonra insan!
Ama daha anne karnında ceninken bile ‘ aslan oğlum’ olunca, sonuç bu işte.

‘Kız’ diye sevilirdi.
14 aylık bir oğlum var , çok çabuk ağlıyor ve kucağımdan inmiyor çoğunlukla. Birkaç kez kız gibi bu çocuk çok nazlı, herşeye ağlıyor lafını duydum etrafımdan. 14 aylık bir bebeğin ağlamasını bile kategorize ediyoruz malesef. Erkekler ağlamaz saçmalığını bebekken empoze etmeye çalışıyorlar. Sonra o kafada ki görüntüye uymayınca da anormal oluyor bu insanlar.

Bir yakınımın düğünde eşim çocuklarımızla ilgilendi bende, arkadaş- akraba muhabbete ediyorum. Düğünden sonra dayım, yeğenim ne şanslısın bulmuşsun eşin gibi adamı, çocuklara baktırıp kendin sohbet ediyorsun dedi. Ben çocuklara bakınca eşim şanslı görülmüyor ama eşim bakınca ben şanslı oluyorum. O kadar çok yanlış kodlama var ki kadın ve erkekle ilgili. Nasıl düzelecek yada düzelecek mi bilmiyorum.

14 aylık bir oğlum var , çok çabuk ağlıyor ve kucağımdan inmiyor çoğunlukla. Birkaç kez kız gibi bu çocuk çok nazlı, herşeye ağlıyor lafını duydum etrafımdan. 14 aylık bir bebeğin ağlamasını bile kategorize ediyoruz malesef. Erkekler ağlamaz saçmalığını bebekken empoze etmeye çalışıyorlar. Sonra o kafada ki görüntüye uymayınca da anormal oluyor bu insanlar.

Bir yakınımın düğünde eşim çocuklarımızla ilgilendi bende, arkadaş- akraba muhabbete ediyorum. Düğünden sonra dayım, yeğenim ne şanslısın bulmuşsun eşin gibi adamı, çocuklara baktırıp kendin sohbet ediyorsun dedi. Ben çocuklara bakınca eşim şanslı görülmüyor ama eşim bakınca ben şanslı oluyorum. O kadar çok yanlış kodlama var ki kadın ve erkekle ilgili. Nasıl düzelecek yada düzelecek mi bilmiyorum.
Hep söylüyorum, yeni nesilden umutluyum.
Dobra, gözü kara, kadını erkeği ayırt etmeksizin hem bedenen hem ruhen hür bir nesil geliyor.
Bizlere göre kafaları boş olsa da, içleri dolu bu çocukların.
Hümanizmi temel almış, barışçıl, özgürlük delisi, her şeyi çabuk tüketen ama aynı zamanda her şeyi kalıpsız da tatmak isteyen, global dünya insanı bir nesil.
Onlar evladını ‘aslanım, prensesim’ diye sevmeyecek.

Bu arada benim oğlanlar da öyle, ben de derim çok nazlılar diye ama şuan dank etti, Nazlı neden sadece kadın ismi?
Bu duygudurum niye kadınlara yakıştırılmış, erkeklerin narin, kibar ve alıngan olamayacağı mı düşünülmüş?

Hep söylüyorum, yeni nesilden umutluyum.
Dobra, gözü kara, kadını erkeği ayırt etmeksizin hem bedenen hem ruhen hür bir nesil geliyor.
Bizlere göre kafaları boş olsa da, içleri dolu bu çocukların.
Hümanizmi temel almış, barışçıl, özgürlük delisi, her şeyi çabuk tüketen ama aynı zamanda her şeyi kalıpsız da tatmak isteyen, global dünya insanı bir nesil.
Onlar evladını ‘aslanım, prensesim’ diye sevmeyecek.

Bu arada benim oğlanlar da öyle, ben de derim çok nazlılar diye ama şuan dank etti, Nazlı neden sadece kadın ismi?
Bu duygudurum niye kadınlara yakıştırılmış, erkeklerin narin, kibar ve alıngan olamayacağı mı düşünülmüş?
Umarım yazdığınız gibi olur yeni nesil.

Öyle mi düşünülmüş yada öyle mi olsun istenmiş orası bilinmeyen bir durum. Erkekler naz yapmak istese de yapamaz muhtemelen özellikle toplumun belli bir kesiminde, erkekliklerine halel gelir korkusuyla.

Umarım yazdığınız gibi olur yeni nesil.

Öyle mi düşünülmüş yada öyle mi olsun istenmiş orası bilinmeyen bir durum. Erkekler naz yapmak istese de yapamaz muhtemelen özellikle toplumun belli bir kesiminde, erkekliklerine halel gelir korkusuyla.
Bizim evde 2 küçük ve 1 büyük olmak üzere, nazlı, niyazlı, kaprisli, aşırı duygusal, tripcan, kedi gibi sevilmek isteyen erkek varlıklar var.
Onların yanında ben bayağı bir öküz kalıyorum:))

Çünkü ‘sana ne’ demeyi öğrenmeden büyüyen bir nesiliz biz.
Sokaktaki herkes, her şeyimiz hakkında fikir ve ifade sahibi olabilir ama biz kendimizi koruyacak tek cümle söyleyemeden yaşadık.
Cevap versen terbiyesiz olursun vermesen pısırık.
Kalıplarına uymuyorsan, dillerinden kurtulamazsın.
Yahu bebek bebektir, çocuk çocuk ve sonra insan!
Ama daha anne karnında ceninken bile ‘ aslan oğlum’ olunca, sonuç bu işte.
Aslinda annem de babam da saclarimi cok severdi. Babam o zamanlar mufettiisti. Okula sık ugrardi. Hakkimda soylenenleri de duyup bana kizardi. Neden susuyosun? Neden cevap vermiyorsun diye. Ergen kafasi sanirim cok takip uzuluyordum. Arkadas kaybetmemek icin de o laflari yutuyordum. Hatta lise 3te artik biktim ve uzatayim su saci dedim. Inan kulak hizama gelmisti dayanamadim yine kestirmistim 😂 uzatir uzatamaz diye uzerime iddiaya bile girmisler okulda. 😁
Zaman ilerliyor. 2020ye girecegiz. Hala aslan oglumcular bitmiyor. Daha gecen hafta okuldan arkadasim dayak yedi. Ogretmen bir cift bunlar. Kadin 40i ciksin sunnet ettirelim bebegi dedi diye vay sen benim oglumun erkek olusunu nasil onemsemezsin. Davul zurnayla at ustunde gelecek benim oglum, sen karisma falan filan diye dovmus kadini. Okula gozu mor geldi kadincagiz.
Bitmiyorlar. Seneler geciyor. Hala bitmiyorlar..

Aslinda annem de babam da saclarimi cok severdi. Babam o zamanlar mufettiisti. Okula sık ugrardi. Hakkimda soylenenleri de duyup bana kizardi. Neden susuyosun? Neden cevap vermiyorsun diye. Ergen kafasi sanirim cok takip uzuluyordum. Arkadas kaybetmemek icin de o laflari yutuyordum. Hatta lise 3te artik biktim ve uzatayim su saci dedim. Inan kulak hizama gelmisti dayanamadim yine kestirmistim 😂 uzatir uzatamaz diye uzerime iddiaya bile girmisler okulda. 😁
Zaman ilerliyor. 2020ye girecegiz. Hala aslan oglumcular bitmiyor. Daha gecen hafta okuldan arkadasim dayak yedi. Ogretmen bir cift bunlar. Kadin 40i ciksin sunnet ettirelim bebegi dedi diye vay sen benim oglumun erkek olusunu nasil onemsemezsin. Davul zurnayla at ustunde gelecek benim oglum, sen karisma falan filan diye dovmus kadini. Okula gozu mor geldi kadincagiz.
Bitmiyorlar. Seneler geciyor. Hala bitmiyorlar..
Sinüzitim olduğundan, kendimi bildim bileli saçlarım kısaydı, annem kulak boyunu geçirmezdi.
Hatta bazen saçlarımı koparır, birbirine bağlar, uzunmuş gibi elimle arkaya atardım:)
Ne zaman orta okul bitti, o gün bugündür belimde saçlarla geziyorum:)

Zamanında Hülya Avşar bir laf etti, ortalık yıkıldı ama kadın doğru söyledi ‘akıllı kadın dayak yemez’ diyerek.
Bir kere oldu mu ya kestirip atacaksın çünkü devamı olursa sen suçlusun devam ediyorsan da biliyorsun psikopat, dayak yememek için gık çıkarmayacak, ona göre yaşayacaksın.

Eğitimli kadınlara hiç üzülmüyorum, tercih meselesine dönmüş oluyor.
Benim derdim, bunu kanıksayan ve az önceki üye gibi öyle olmasa anormal olduğunu düşünen bir kesim.

Yahu sen önce olması gerekeni bil, yanlışı kabul ediyorsan bize ne.
Ama hem bilip hem devam edene, acımıyorum aynı konu sahibi gibi!

Herkese merhaba
Ben onceden sureklı burayı okurdum ama ılk defa bır baslık acıyorum. Eşimle gercektn buyuk bır ask ıle evlendık. Uzun bır flort donemının ardından kavustuk dıyebılırım. Evlılıgımızım en basından berı cok sıddetlı kavgalarımız oldu ama son yaptıkları benı gercekten mahvettı.
Suamda amasya ılınde aılesının yanına tatıle geldık esım polis memuru. Ancak esım buraya geldıgmız zaman bna ıkı defa şiddet uyguladı. Yanı bırıncı de tokat attı ıkımcıde anmesımım yanımda yerlerde surukleyıp bogazımı sıktı. Aıleme anlatsam anında alır yanından benı ama anlatamıyorum cnku anlatrsam esım ılerde kendını affetrse bıle aılem affetmez ve ustelık aılem esımı benden daha cok severler. En son yaptıgı sey ıse az omce oldu. Bebegımızım ılacını ver dedım veremem belım agrıyo dedı bende ıcerı gelıp trıp attım oda ıcerı geldı bılegımı sıktı ve annesjnın yanında senın agznı yuzunu kırarım dedı. Bı kez yapan yıne yaparmıs anladım. bunu dıyen adam bı saat once sen yeterkı ıste sana hersyı yapatım dıuen bı adam. Benım sıze sormak ıstedgım ne yapmalı ve nasıö ders vermelıyım oyle bısey yapmak ıstyorum ki kapımda kopek olsun. NOT:Az omce allahıma kıtabıma bende bıttın dedım ve bunu az omce soyledım oda agladı ama asla acıma duygusu olusmadı bende. Kbakmayım bıraz uzun oldu tavsiyelerinizi beklıyorum
Tavsiye mi istiyosun . Şiddet görüp öldürülen kadinlarin çoğu ailesi arkasında olmadığı için adama mecbur katlanıyor. Belli ki sen sevsede dovsede kabul etmişsin. Aldatmayı kabul etmek kişinin kendi bileceği iş. Ama şiddete boyun eğmek heleki arkanda ailen var ve bu asla son olmucak hep daha articak. Kusura bakma büyük aptallık. Çünkü döven adam kadin sinsikce daha çok dövüyor bugün trip attn diye yarn sofra geç hazır oldu diye çocuk ağladı agladi diye dövmeye devam edicek. Kendine bunu yapma. Ayrıca polis gibi bı mesleği olan adamın bunu yapması çok daha iğrenç.biz cocuklarimiza biri sana zarar vermek isterse hemen polis diye bağır polise sığın diyoruz sonra gidecek çocuk karısını döven bı adamdan yardım isticek. Aman Allahım

Net bir şekilde tepkinizi ortaya koyun ki bir daha yapmaya korksun

Back
X