Şiddet Mağdurları

İlk evliligimi yaptigimda 20 yasindaydim isim vardi ama arkamda bana sahip cikacak bir ailem yoktu zaten yetistirme yurdunda buyudum. Bende siddet gordum hemde evliligimmin 2. Gunu basladi manyagin tekiydi ama en buyuk etkende sahip cikan bir ailenin olmamasi nasilsa arkasi yok diyip ezdi onun icin aile cok onemli. Ama ben sunu soyliycem ben yasimin kucuk olmasina ragmen ilk dayaktan itibaren bu adama asla cocuk yapmiycam ve bu is birgun bitecek dedim ve 2 yil sonra olsada bitirdim. Bana kalkan eli hic bir zaman kabullenmedim. Arkanizda aileniz olmasada yada ekonomik gucunuz olmasada güç sizin icinizde bunu unutmayin. İnsan isterse her zorlugun altindan kalkabilir hele biz kadınlar çooook gucluyuz...

Paylaşımınız, kadınların kendi güçlerinin farkında olmalarına katkı sağladığına eminim. Paylaştığınız için çok teşekkürler.

Bende abimden gördüm zamanında.. hoş çocukluktan evlendiğime kadar.. istediğim çok seyi basardım zor belada olsa.. dövüs kursunagittim savunma dimdik ayakta kaldım.. tdavmatik bir dönemdi... ohh anlattım kurtuldum..

Haklısınız: )))

Siz benim hep dikkatimi cekiyorsunuz.
Siz aslinda sanki hep kendinizde problem ariyorsunuz. Niye yaziyorum bunu bilmiyorum. Herkese evet haklisin diyorsunuz. Yasadiklariniza da sanki böyle olsaydim söyle olsaydim diyorsunuz.

Sadece gözlemledigim bu. Umarim kiracak bir sey yazmamisimdir

Hayir eger bana sen soylesin sen boylesin derse iste herseye kader diyorsunuz sans diyorsunuz derse hak ediyorsun derse bende haklisin derim ne deyim yani

Ordaki haklisin kelimesi gercekten hakli olduğu icin yazmadim hemde laf olsun diye yazdim

Kadınlar için ücretsiz, kendini savunma kursları yaygınlaşsa...
ismek kurslarinda ogretmenim istanbulda. esinden siddet gorenlerin cogu maddi guvencesi olmayan insanlar. ben meslek edindirme branslarindan birinde gorev yapiyorum ama inanin disaridan 5 10 binliraya alacaginiz egitimi bedava vermemize ragmen kursa gelip elime ekmegimi alayim kurtulayim bu hayattan diyen kadin sayisi yok denecek kadar az. cozum aramiyorlar dayagi yiyip susup oturuyorlar ne yazikki.

Eşleri gondermiyordur

Bir erkegin evlendiginde esine siddet uygulayip uygulamayacagini onceden nasil anlayabiliriz? cocuk yapmadan ne kadar sure beklemeliyiz

Eşleri gondermiyordur

Doğru, dayak atan insan, kursa da göndermez.

Bir erkegin evlendiginde esine siddet uygulayip uygulamayacagini onceden nasil anlayabiliriz? cocuk yapmadan ne kadar sure beklemeliyiz

Öfke kontrolü yoksa muhtemelen şiddet uygular.
Çocuk için de en az bir sene beklenmeli, evlilik bir senede oturur derler.

Eşim sinirlendiği zaman küfrediyor. Ama sonra ben mi dedim onu ne zaman dedim diyor. Acaba bu bi hastalık mı diyorum bazen.. sizce?

Cocugu vicdansizca döven her önüne geleni döver. Yaziklar olsun ya ne demek dövmek?
Vicdansiz adamlarla evlenmeyin, tek diyeceğim. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…