Şiddet görüyorum

pembehayaller96

Üye
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2017
80
40
18
28
Merhaba arkadaşlar 21 yaşındayım 2 senelik evliyim evlendigimin ilk zamanlarından beri eşimden şiddet görüyorum her hafta dovmuyor tabi ki ama en ufak tartışmada sinirlenio dişlerini sıkıyor ve beni hep dövmekle tehdit edio bir kaç ay önce terkettim sonra tekrar barıştık söz verdi ama en ufak kavgada bile beni dövmekle tehdit ediyor ayrılmak istiyorum fakat bir yanım bırakmıyor sanki ayrilirsam pişman olucakmisim gibi hissediyorum onun haricinde iyi biri seviyorumda intihar edecek duruma geldim en basiti bugün alisveris yapmaya çıktık herseye sinirlenio herkesin icinde sesini yukseltio küfür edio beni rezil edio dayanamıyorum artık ne tadaviyi kabul edio ne başka bir şey yok kac sefer konuştuk bir konuda anlasamayinca şiddete başvuruyor çok yoruldum dövdüğü zamanda ölüyorum zannediyorm resmen nolur akıl verin ne yapmalıyım

İyi biri ama öyle mi?
İyi biri?
Tam iyi birinin tarifi evet:

intihar edecek duruma geldim

herseye sinirlenio herkesin icinde sesini yukseltio küfür edio beni rezil edio

ne tadaviyi kabul edio ne başka bir şey

evlendigimin ilk zamanlarından beri eşimden şiddet görüyorum

anlasamayinca şiddete başvuruyor çok yoruldum dövdüğü zamanda ölüyorum zannediyorm resmen

Çocuk yapın düzelir mi yazalım ne diyelim?
Seviyorum, bıraksam pişman olurum gibi geliyor diyorsunuz.
Bir gün elinde kalıp ölürseniz, pişman olacak bir şeyiniz de kalmaz.

Evli değilim ama hep merak etmişimdir, kimi evliliklerde neden bir süre sonra mutsuzluk başlar, evlenmeden önce beklentiler mi fazladır ve evlendikten sonra bu beklentiler mi karşılanmaz, kimi 4 aylık evlidir boşanmak ister, kimi 3 aylık evlidir her gün ağladığını yazar, kimi 2 senelik evlidir çoğu zaman eşinden şiddet gördüğünü söyler...

Hz. Ömer'e gelen bir adam 'eşimi boşamak istiyorum' der. Hz. Ömer sorar: 'Neden eşini boşayacaksın, eşinin hangi kusuru seni eşinden soğuttu, haklı bir gerekçen var mı'. Adam der ki: 'Ben artık onu sevmiyorum, bunun için boşamak istiyorum eşimi'. Hz. Ömer'in cevabı son derece manidardır: 'Sen bütün evliliklerin sevgi-aşk ile devam ettiğini mi zannediyorsun, sende hiç mi vefa yok, hani vefa nerede, git ve eşinle yola devam et.'

Keşke evliliğe adım atmadan evvel eşler İslami açıdan evlilik hususlarında eğitim ya da tavsiyeler alsalar...

Evli değilim ama hep merak etmişimdir, kimi evliliklerde neden bir süre sonra mutsuzluk başlar, evlenmeden önce beklentiler mi fazladır ve evlendikten sonra bu beklentiler mi karşılanmaz, kimi 4 aylık evlidir boşanmak ister, kimi 3 aylık evlidir her gün ağladığını yazar, kimi 2 senelik evlidir çoğu zaman eşinden şiddet gördüğünü söyler...

Hz. Ömer'e gelen bir adam 'eşimi boşamak istiyorum' der. Hz. Ömer sorar: 'Neden eşini boşayacaksın, eşinin hangi kusuru seni eşinden soğuttu, haklı bir gerekçen var mı'. Adam der ki: 'Ben artık onu sevmiyorum, bunun için boşamak istiyorum eşimi'. Hz. Ömer'in cevabı son derece manidardır: 'Sen bütün evliliklerin sevgi-aşk ile devam ettiğini mi zannediyorsun, sende hiç mi vefa yok, hani vefa nerede, git ve eşinle yola devam et.'

Keşke evliliğe adım atmadan evvel eşler İslami açıdan evlilik hususlarında eğitim ya da tavsiyeler alsalar...
Keşke fakat öyle olmuyor bide benim evliligim görücü usulü gibi oldu toydum ayrica ailem olmayinca bi an önce evden yollamaya baktılar artık yaşayacak birşey kalmamış gibi hissediyorum

İyi biri ama öyle mi?
İyi biri?
Tam iyi birinin tarifi evet:

Çocuk yapın düzelir mi yazalım ne diyelim?
Seviyorum, bıraksam pişman olurum gibi geliyor diyorsunuz.
Bir gün elinde kalıp ölürseniz, pişman olacak bir şeyiniz de kalmaz.
Çok haklısın belkide artik tutunacak birşeyim kalmadi ona tutunmaya calistim olmadi ben bide hep insanlarin iyi taraflarini kabullenirim ve cok yaralanirim bosu bosuna yaşıyorum galiba

Kesinlikle yapmam zaten ben öyle bir aile büyüdüğüm için biliyorum... Of yaaaa offf dayanamıyorum Yemin ederim geceden beri uyuyamadm aglayip duruyorum kac kere balkonun yaninda buldum kendime ama biz yetim oldugumuz icin heo kardesim gelio aklima annesi yok babası yok bide bensiz mi birakayim diyorum ama yaşayamıyorum da :((

Kesinlikle yapmam zaten ben öyle bir aile büyüdüğüm için biliyorum... Of yaaaa offf dayanamıyorum Yemin ederim geceden beri uyuyamadm aglayip duruyorum kac kere balkonun yaninda buldum kendime ama biz yetim oldugumuz icin heo kardesim gelio aklima annesi yok babası yok bide bensiz mi birakayim diyorum ama yaşayamıyorum da :KK43:(

Boşanmak gibi bir seçeneğiniz varken, neden intihar seçeneğine yöneliyorsunuz?

Kesinlikle yapmam zaten ben öyle bir aile büyüdüğüm için biliyorum... Of yaaaa offf dayanamıyorum Yemin ederim geceden beri uyuyamadm aglayip duruyorum kac kere balkonun yaninda buldum kendime ama biz yetim oldugumuz icin heo kardesim gelio aklima annesi yok babası yok bide bensiz mi birakayim diyorum ama yaşayamıyorum da :KK43:(

Sevgili pembehayaller sana diğer mesajlarımda ironi yaptım yani söylediğim şeyin aksini ima ettim ama sen onları ciddiye aldın.

Yasın benden epey küçük o yüzden sana bir abla gibi tane tane yazacağım. Yazında eşine iyi insan diyorsun ama eşin iyi bir insan değil, seni aşağulayan, hırpalayan, öteleyen ve manevi olarak yaralayan biri. Belli ki seni; hizmetci olasın, yatağa şişme bebek olasın, kocana boks torbası olasın diye bu adamla evlendirmişler. Sen, seni daha ne kadar yaralamasına izin vereceksin? Ufacıksın daha dünyada bir sürü erkek var inan, çok iyi erkekler var, sana iyi davranacak ve seni sevecek. Sen bu bakteriden hallice genetik atığın seni öldürmesini mi bekliyorsun? Çek git evden yok mu hiç desteğin! Kadın sığınma evine gıt kımsen yoksa 6 ay kalırsın sana iş ayarlarlar çalışırsın. Ama ne olursa olsun kendine bunu yapma, hele intıhar etmek de neymiş aklının ucundan bile geçmesin.

Lütfen ama lütfen kendını düşün bu adamın sevılecek tarafı yok, yabani hayvan beslesen şimdiye uysallaşmış sana zarar veremiyor olurdu ama seninki canına kast ediyor :KK43:

Son düzenleme:
Sevgili pembehayaller sana diğer mesajlarımda ironi yaptım yani söylediğim şeyin aksini ima ettim ama sen onları ciddiye aldın.

Yasın benden epey küçük o yüzden sana bir abla gibi tane tane yazacağım. Yazında eşine iyi insan diyorsun ama eşin iyi bir insan değil, seni aşağulayan, hırpalayan, öteleyen ve manevi olarak yaralayan biri. Belli ki seni; hizmetci olasın, yatağa şişme bebek olasın, kocana boks torbası olasın diye bu adamla evlendirmişler. Sen, seni daha ne kadar yaralamasına izin vereceksin? Ufacıksın daha dünyada bir sürü erkek var inan, çok iyi erkekler var, sana iyi davranacak ve seni sevecek. Sen bu bakteriden hallice genetik atığın seni öldürmesini mi bekliyorsun? Çek git evden yok mu hiç desteğin! Kadın sığınma evine gıt kımsen yoksa 6 ay kalırsın sana iş ayarlarlar çalışırsın. Ama ne olursa olsun kendine bunu yapma, hele intıhar etmek de neymiş aklının ucundan bile geçmesin.

Lütfen ama lütfen kendını düşün bu adamın sevılecek tarafı yok, yabani hayvan beslesen şimdiye uysallaşmış sana zarar veremiyor olurdu ama seninki canına kast ediyor :KK43:

Yok kahretsin kimsem yok sadece küçük kardeşim var amcamlar bakio ilk zamanlr o cok küçük diye omu birakmamak icin dayaniyordum terkettim gidiyordum ama kardeşim sendemi beni bırakacaksın deyince geri döndüm sığınacak kimsemde yok ayakta jalicak takatim yok nefes alicak soluğum yok gülecek sevincim yok ben eşimi herşeyim yaptım ölen annem yaptım terkeden babam yaptim abi yaptım arkadas yaptim belkide bu yüzden gidemiyorum

O zaman sen de ona vuracaksın yapacak bişey yok, ben boşan diyemiyorum cunki en iyi ihtimalle lise mezunusun ailen yok amca dayı hala arkanda olacak olsa seni çocuk yaşta evlendirmezdi zaten,sığınma evleri dr pek iç acıcı durumda değil bildiğim kadarıyla,hafi gittin sana iş buldu,maaşı ev açacak kadar olacak mı,elbette hayir

Boşandıktan sonra bi hayatım yok çünkü

Neden olmasın?
Denemeden bilemezsiniz hayatın ne getireceğini.
Evlenmeden önce bekar hayatınız vardı, evlendiniz değişti, boşanırsınız yine değişir ve akar gider.
Geçinemem mi diyorsunuz? Çalışana ekmek var.
Ev bulamam, döndüremem tek başıma mı diyorsunuz? Ev arkadaşları bulunur, ilanlar var. Sorup soruşturursunuz atıyorum 3 kız çıkarsınız bir eve, çalışır, olur gidersiniz.
Beslemek, bakmak zorunda olduğunuz çocuğunuz mu var? Yok. Sadece kendi canınızdan sorumlusunuz.

Bunlar imkansız değil, sadece bir adımla başlar.
Dört yanınıza görünmez duvarlar örüyor korkularınız. Oysa ki o evin içi daha korkunç olmalı.
"Acaba bu kez neye sinirlenip dövecek?" bekleyişi ile yaşamak, bu en ağırı değil mi?

seni dovse ayaga kalkamayacak halde kalsan sana bakacak mi? hic sanmiyorum. ailemde yok diyorsun. kendi haline kalirsin. devlet bakarsa bakar. iste o duruma gelmeden kurtulmaya bakmalisin.

Back