- 11 Mart 2013
- 9.605
- 12.975
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım tokat bat ını hiç yemedim ama basıl anlatayım sulu soğuk çorba gibi oluyorcig kofte gibi anladim sulu olan nasil bisey cnm.Tokatin bati olur bizde yeriz sulu nercimekli falan bida o tarz bisey mi
evet o zaman ayni tarz bat da oyle cnmmm oyyy yine agzim sulandi yaaacanım tokat bat ını hiç yemedim ama basıl anlatayım sulu soğuk çorba gibi oluyor
aa onu hiç duymamıştım güzel Türkiyem her yöresi ayrı güzelliklerle lezzetlerle doluurfanın cevizli köftesine benziyor..ellerinize sağlık başarılar dilerim :)
https://www.facebook.com/pages/Benim-TaKıLaRıM/746670695440200?fref=ts beğenirmisiniz lütfenTeşekkür ederim yorum için. Mersin tarafında o şekilde ıslatarak yapılıyor ama bizim memlekette o makbul değildir tadı çiğ köfte gibi yoğruldukça geliyor ıslatılınca bulgurda haşlama gibi bir tat oluşuyor kış mevsiminde olduğu için rengi falan çok kırmızı olmadı yazın kırmızı domateslerle çok daha güzel oluyor
yarışma da ne olur bilmiyorum ilk defa katıldım acemilik çok ama bu lezzeti herkes bilsin istedim konu yöresel tadlar olunca
Eki Görüntüle 1463819 İlk defa yemek yarışmasına katılıyorum. Katagori yöresel olunca memleketime özel sıcak yaz günlerinde nerdeyse hergün yapılan bir yemek bir ikram çeşididir. Sponsorum olarak hepinizin bildiği gibi memleketimde yaşanan maden kazası öncesinde iş güvenliği yetersiz olduğu için çalışmayan ve yaklaşık 10 aydır işsiz olan madencilerimizi göstermek istedim
Malzemeler (Yaklaşık 4 kişilik yaptım Malzemeler de ona göre)
Düğürcük ( çiğ köftelik bulgur) kişi başına 1 çay bardağı
1 adet kuru soğan
1-2 kg kadar ergin domates (robotta çekilmiş)
maydanoz
1 su bardağı kadar ceviz (robotta çekilmiş)
su
tuz
yanında garnitür olarak domates, salatalık, pancar turşusu, haşlanmış lahana, sumaklı soğan
Yapılışı:
ilk olarak soğanı yemeklik olarak doğrayıp maydanozla birlikte 4 çay bardağı düğürcüğün içine koyuyoruz daha sonra robotta çektiğimiz domatesleri azar azar ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz düğürcükler yumuşamaya başlayınca robotta çekilmiş cevizi ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz tadına bakıldığı zaman çıtırtı olmayacak şekilde yoğuruyoruz yumuşatmak için ara ara çekilmiş domatesten ekliyoruz iyice yoğurulduktan sonra bir kısmını sıkma olarak ayırıyoruz. Kalan kısmına soğuk su ilave ederek sulandırıyoruz çok sıcaklarda bu aşamada buz da koyabiliriz tuzu ilave edildikten sonra garnitürlerle servis yapıyoruz
Afiyet olsunEki Görüntüle 1463775 Eki Görüntüle 1463783 Eki Görüntüle 1463785 Eki Görüntüle 1463787 Eki Görüntüle 1463788 Eki Görüntüle 1463805 Eki Görüntüle 1463807 Eki Görüntüle 1463808
umarım hamile falan değilsiniz biliyormısunuz bu lezzeti afiyet olsunAma bu bana yapilmaz ki canim nasi cekti anlatamam
Ellerine saglik muthis gozukuyor
hemşo konya mı ermenek mi teşekkür ederimEllerine sağlık başarılar hemsocum
callan cım senin gazın olmasa zor yapardım dün üşenmedim yaptım saol tatlımkaptanımm çokk güzel görünüyor :)))
ellerine sağlıkk
ben de denemek istiyorum bu tarifi,ilk defa gördüm :)))
teşekkür ederim aebenimEline saglik arkadasim .
Yarismada basarilar .....
Ellerinize saglik.yarismada basarilar
teşekkürler arkadaşlarÇok değişik bir tarifmiş:)) ellerinize sağlık yarışmada başarılar :)
umarım hamile falan değilsiniz biliyormısunuz bu lezzeti afiyet olsun
hemşo konya mı ermenek mi teşekkür ederim
callan cım senin gazın olmasa zor yapardım dün üşenmedim yaptım saol tatlım
kesinlikle evet görünce insan dayanamıyorYok Hemşom hamile degilim ama bilirsin sende cok iyi bunu gördün mu dayanamazsin ya
kesinlikle evet görünce insan dayanamıyor
evet kışın kuru domatesle yapılıyor ama maalesef bende kuru domates olmadığı için bununla yaptım biraz daha açık renk olduKayinnamgil kuru domateste yapiolar . O rengini daha bi koyu yapio guzel oluyor.
evet kışın kuru domatesle yapılıyor ama maalesef bende kuru domates olmadığı için bununla yaptım biraz daha açık renk oldu
evet kışın kuru domatesle yapılıyor ama maalesef bende kuru domates olmadığı için bununla yaptım biraz daha açık renk oldu