♡ Shaun T Workouts, Fitness Blender, Leslie...♡ Spor ile Sağlıklı Yaşam Diyenler Buraya ;)

Ay harikayız :KK73::KK73:
Ama Shaunt abimizin şu dans videolarına erişme derdine gireyim şimdi:KK70:
çok seveceğine eminim :KK66:
önce hareketleri öğretiyor ya, o öğrettiği süre içinde zaten bildiğin egzersiz yapmış oluyorsun, sonra haydin şimdi sularınızı için diyor, kendisi de o sırada içen birinden alıp içiyor başkasının suyunu :KK70: sonra müzik giriyor ve hiç durmadan bitiriyorsun o çalan parça boyunca dans ediyorsun, süper

Buldum
çok seveceğine eminim :KK66:
önce hareketleri öğretiyor ya, o öğrettiği süre içinde zaten bildiğin egzersiz yapmış oluyorsun, sonra haydin şimdi sularınızı için diyor, kendisi de o sırada içen birinden alıp içiyor başkasının suyunu :KK70: sonra müzik giriyor ve hiç durmadan bitiriyorsun o çalan parça boyunca dans ediyorsun, süper
Buldum torrent linkini dans etmeyi severim ama kimsenin görmediği anlarda :KK70: Tam benlik olcak o yüzden.D

Günaydıııııııııııınnnnnnnn !!!

happy-woman-after-run.jpg

Son düzenleme:
B BaslarsanBitirirsin
ya varya dün seninle konuşmamızdan sonra aklıma girdi resmen
hani bir köşede duruyordu, çevremde yapanlardan görmüştüm ama hiç yapmaya heves etmemiştim
izlemek çok hoşuma gidiyordu ama
happy-smiley57.gif

nasıl canım çekti şimdi
ben de başlayayım bari bugün shaun t ağbinin dansına
dance-smiley06.gif

Günaydınnnnn

B BaslarsanBitirirsin
ya varya dün seninle konuşmamızdan sonra aklıma girdi resmen
hani bir köşede duruyordu, çevremde yapanlardan görmüştüm ama hiç yapmaya heves etmemiştim
izlemek çok hoşuma gidiyordu ama
happy-smiley57.gif

nasıl canım çekti şimdi
ben de başlayayım bari bugün shaun t ağbinin dansına
dance-smiley06.gif

B BaslarsanBitirirsin nasıl olsa öyle uymam gereken bir takvimi falan yok.
canım ne zaman isterse yaparım, hem hareket olur
happy-smiley57.gif

Bende buldum indirdim akşam. Tamamı inmedi akşam bakarımç. Ama gb ı yüksekti ve bi kaç video . Programı olan bi egzersiz tatlım sanırım. Hatta ismide cizre mi cize mi öyle bişeydi programın.
Birebir ona uymayı planlamıyorum ama arada açıp bi video patlatmak keyifli olacak gibi.:emir_bebek:

Selammmm
Speed yapıldı. cardiodan daha çok keyif aldım bu videoda.
Birince hızımı alamadım Cize programına baktım. 1 hafta boyunca aynı video, her hafta video değişiyor. İlk videoda Shaunt kırmızı eşrfmanıyla çok komik gözüktü gözüme.
Her ne kadar hareketleri anlatıyor olsada kareografiye uyum sağlayamadım zaten dans özürlüyüm.
Yorucu ama keyifli videolar gibi duruyor. Bi 15 dk yaptım devamını zorlasam yapabilirdim ama kasmak istemedim kendimi. Regl dönemim bugün yüklenip yarın normal programımı aksatmaya bahanem olmasın dimi.
Hatta eve geldiğimde spor yapmaya hiç halim yoktu. Biraz atıştırdım. Baktım vazgeçiyorum Leithia Leithia nın motivasyon sözleri aklıma geldi ayakkabımı giydim.İzlerim biraz istemezsem yapmam dedim. Videoyu açınca biraz yapayım yorulduğum an bırakcam zorlamıcam kendimi dedim. diye diye video bitmişte ikinci videoya bile göz attım anlattığım gibi.
Tekrar teşekkür ederim Leithia.
Mistik sabah erken yazmışsın. Nerelerdesin?

Yardımcı olmak adına Focus 25 hakkında bir ipucu vereyim, 25 dakika olmasına rağmen 1 saatlik egzersizlere taş çıkaracak kadar yorucu bir programdır. Eğer başladıktan sonra devamını getirmekte zorluk çekiyorsanız, kesinlikle beslenmeniz yetersizdir. Hastalandıysanız ya da bir türlü yapmak içinizden gelmiyorsa, bünyeniz size "ben bittim" mesajı veriyordur.

Şöyle haşlanmış tavuklu, salatalı, yeşil sebzeli ve taze meyveli, bir avuç badem/fındıklı bir öğünün arkasından 2 saat bekleyin ve sporun başına geçin. İçinizde öyle bir enerji patlaması olacak ki spor yapmadan duramayacaksınız. Eğer almanız gereken kaloriden az alıyorsanız Focus25 değil, daha az yoğun olan bir programa geçmelisiniz.

Yardımcı olmak adına Focus 25 hakkında bir ipucu vereyim, 25 dakika olmasına rağmen 1 saatlik egzersizlere taş çıkaracak kadar yorucu bir programdır. Eğer başladıktan sonra devamını getirmekte zorluk çekiyorsanız, kesinlikle beslenmeniz yetersizdir. Hastalandıysanız ya da bir türlü yapmak içinizden gelmiyorsa, bünyeniz size "ben bittim" mesajı veriyordur.

Şöyle haşlanmış tavuklu, salatalı, yeşil sebzeli ve taze meyveli, bir avuç badem/fındıklı bir öğünün arkasından 2 saat bekleyin ve sporun başına geçin. İçinizde öyle bir enerji patlaması olacak ki spor yapmadan duramayacaksınız. Eğer almanız gereken kaloriden az alıyorsanız Focus25 değil, daha az yoğun olan bir programa geçmelisiniz.

Çok haklısın dediğine geldim ben. 2. focusa başlayısım ilk haftada yine hasta oldum. Kendimi toparladıktan sonra beslenmemi sağlıklı hale sokarak focusa devam edeceğim. Bilinçsizce iyi bişey yapmışım. Haşlanmış tavuk yedim öğlen bol bol:KK70:

Çok haklısın dediğine geldim ben. 2. focusa başlayısım ilk haftada yine hasta oldum. Kendimi toparladıktan sonra beslenmemi sağlıklı hale sokarak focusa devam edeceğim. Bilinçsizce iyi bişey yapmışım. Haşlanmış tavuk yedim öğlen bol bol:KK70:
Aynı yollardan ben de geçtim, o yüzden bu kadar emin konuşabiliyorum :) Devamlılığı sağlayan şey, güçlü bir vücut. Spor yaparken beynimiz enerji harcamasına odaklandığı için bağışıklık sistemini önemsemiyor, o da zamanla zayıflıyor. Motivasyonumuz ne kadar yüksek olursa olsun, dirençli olmadan spora giremeyiz çünkü günlük hayatında öyle aktiviteye alışık olmayan bünyeye fazladan 300 kalorilik enerji harcatmaya başlıyoruz.

Kasların %30'u spor salonunda yapılıyor, %70'i mutfakta. O %70lik kısma önem vermezsek, kendimizi spora götürecek enerjimiz bile olmuyor ne yazık ki. Ayrıca spor sonrası depoları boşalan vücudu besleyecek bir vitamin karışımı yaparsanız, hasta olma ihtimalini azaltırsınız. Ben sebze suyu sıkıyor, birkaç tane de karışık meyve yiyorum çoğu zaman.

Aynı yollardan ben de geçtim, o yüzden bu kadar emin konuşabiliyorum :) Devamlılığı sağlayan şey, güçlü bir vücut. Spor yaparken beynimiz enerji harcamasına odaklandığı için bağışıklık sistemini önemsemiyor, o da zamanla zayıflıyor. Motivasyonumuz ne kadar yüksek olursa olsun, dirençli olmadan spora giremeyiz çünkü günlük hayatında öyle aktiviteye alışık olmayan bünyeye fazladan 300 kalorilik enerji harcatmaya başlıyoruz.

Kasların %30'u spor salonunda yapılıyor, %70'i mutfakta. O %70lik kısma önem vermezsek, kendimizi spora götürecek enerjimiz bile olmuyor ne yazık ki. Ayrıca spor sonrası depoları boşalan vücudu besleyecek bir vitamin karışımı yaparsanız, hasta olma ihtimalini azaltırsınız. Ben sebze suyu sıkıyor, birkaç tane de karışık meyve yiyorum çoğu zaman.
Seni bulmuşken sorayım o zaman. Spor öncesi kaç dk önce ne yemeliyim? spordan sonra ne yemeliyim ne kadar zaman sonra?
Spor sonrası açlık hissediyorum. Akşam spor yaptığım için önceside sonrası da hafif seyler yemeyi planladıkca beceremedim. Bu konudada bana yol gösterir misin?
(Sporu saglıklı etkileri yanı sıra sıkılaşıp zayıflamak için yapıyorum)
Spor saatimi mi değiştirmem faydalı olur?
Tek alternatifim sabah erken kalkıp yapmak çalışıyorum. Bundada devamlılık ne kadar saglarım emın degılım.

Seni bulmuşken sorayım o zaman. Spor öncesi kaç dk önce ne yemeliyim? spordan sonra ne yemeliyim ne kadar zaman sonra?
Spor sonrası açlık hissediyorum. Akşam spor yaptığım için önceside sonrası da hafif seyler yemeyi planladıkca beceremedim. Bu konudada bana yol gösterir misin?
(Sporu saglıklı etkileri yanı sıra sıkılaşıp zayıflamak için yapıyorum)
Spor saatimi mi değiştirmem faydalı olur?
Tek alternatifim sabah erken kalkıp yapmak çalışıyorum. Bundada devamlılık ne kadar saglarım emın degılım.
Öncelikle spor öncesi vücudumuzun yeterince sıvı aldığından emin olmalıyız, 1-2 saat önce yaklaşık 500 -700 ml su içmeyi unutmamalı.

Sabah aç karnına spor yapmanın performası düşürdüğü söylenir, ben de buna katılıyorum. Ben eğer 7-7:30 gibi spor yapıyorsam sadece midemdeki kazınmayı bastıracak bir şey yiyorum. Azıcık yiyip spor yapmak hem krampları azaltıyor, hem de insanı ağırlaştırmıyor. Çünkü zaten 1-2 saatlik şiddetli egzersiz yapacak ve 3-4 saatlik de yavaş şiddette aktivite yapacak kadar glikojen vücut depolarımızda mevcut. Egzersiz yapmaya ne kadar az vaktiniz varsa, o kadar az yemelisiniz. Eğer kan şekeriniz çabuk düşüyorsa veya aç karnına spor yapmak size iyi gelmiyorsa ve spordan önce 30 dk ile 1 saat arası vaktiniz varsa, şu besinleri yemeniz öneriliyor.

- Muz, ananas,mango, kavun gibi glisemik endeksi yüksek meyveler

- Kavrulmamış tuzsuz kuruyemiş (badem, fındık,ceviz ) veya kuru meyve ( Yaklaşık yarım avuç)
- Küçük meyveli smoothie (Yağsız süt veya yoğurt ( Laktoz toleransınız varsa veya süt ürünleri
yemiyorsanız su da kullanabilirsiniz ) ve dondurulmuş veya taze meyve ve buz)

- Elma

Bunlardan biri ile açlığınızı bastırıp tamamen doymadan spora başlayın.Ardından güzel ve doyurucu bir kahvaltı edin.

Spor sonrası gün boyunca ise seçeceğiniz besinlerin vücudunuzun kasları onarmaya yardım edecek ve glikojen depolarını tekrar doldurmasını sağlayacak olmasına önem gösterin. Doğru seçimler yaparsanız bu yiyecekler yağ olarak depolanmaz, aksine kilo vermeye yardımcı olur. Bu cümlenin ışığında, ideal spor sonrası öğünü şu elementlerden oluşmalıdır:

- Yağsız, sindirimi kolay, aminoasitleri kaslara ulaştıracak, onları onaracak ve sakatlanma riskini azaltacak protein,

-Vücudunuzun kaybettiği vitaminleri geri kazandıracak ve kas onarımını hızlandıracak sebze ve/veya meyve

- Kas karbonhidratlarını yeniden depolayacak "iyi" karbonhidratlar ,

- Kasları ve eklemleri onaracak, enflamasyonu önleyecek bitki bazlı yağlar.

Spor sonrası sebzeli omlet, çikolatalı süt, ızgara tavuk, yoğurt yulaf ve meyveler gibi seçeneklerden birini tüketmek bizi bir sonraki spor seansına hazır kılar. Dediğim gibi Shaun'un çalışmalarını yapıyorsanız günde 2000 kalori almanız gerekiyor, çünkü ihtiyacımız olan kalori yaklaşık 2500'e çıkıyor.

Selammmm
Speed yapıldı. cardiodan daha çok keyif aldım bu videoda.
Birince hızımı alamadım Cize programına baktım. 1 hafta boyunca aynı video, her hafta video değişiyor. İlk videoda Shaunt kırmızı eşrfmanıyla çok komik gözüktü gözüme.
Her ne kadar hareketleri anlatıyor olsada kareografiye uyum sağlayamadım zaten dans özürlüyüm.
Yorucu ama keyifli videolar gibi duruyor. Bi 15 dk yaptım devamını zorlasam yapabilirdim ama kasmak istemedim kendimi. Regl dönemim bugün yüklenip yarın normal programımı aksatmaya bahanem olmasın dimi.
Hatta eve geldiğimde spor yapmaya hiç halim yoktu. Biraz atıştırdım. Baktım vazgeçiyorum Leithia Leithia nın motivasyon sözleri aklıma geldi ayakkabımı giydim.İzlerim biraz istemezsem yapmam dedim. Videoyu açınca biraz yapayım yorulduğum an bırakcam zorlamıcam kendimi dedim. diye diye video bitmişte ikinci videoya bile göz attım anlattığım gibi.
Tekrar teşekkür ederim Leithia.
Mistik sabah erken yazmışsın. Nerelerdesin?
selam :KK66: cize de dediğin gibi danslar var çeşitli
ben de yapıyorum ama internete giremedim
malum sınavlar :KK43: ders çalışıyorum sen ekle girebildikçe
sonra toptan listeye eklerim :KK66:

X