SGK'dan akciğer hastalarına kötü haber: ilaç parasını ödemek için hiç sigara kullanmamış olma şartı

yani bunun sonu yok ki, o zaman mesela etçil insanlara da bağırsak kanseri ilaçları yasak olmalı, ya da içki içene karaciğer...
zaten hastalıklar beklenmedik, diyorlar ki kendine çok iyi bakana ilaç var, eee kendine çok iyi bakan zaten hasta olmaz diğerlerine göre... ee o zaman nerde sosyal devlet... ee o zaman biz bu vergileri neden ödüyoruz..

o zaman yeni düzenlemeler getirilsin,sgk lılar yarım pirim ödesin yarımda sağlık özel sağlık sigortası ödesin,tam prim ödeyip yarım sağlık hizmeti almak garip değilmi,bu konuda vatandasın hakkını kim koruyacak

bu aralar yorumlarımız pişti oluyor

neden bardağın hep boş tarafını görüyorsun bakayım sen biraz da dolu tarafını gör, mesela şu şartlarda bile hayattasın

aman o bardağı doldurmaya çalışmayın, olmayan dolu tarafını arayın.. gerçi ortada bardak bile yok ama olsun..

O değil de sigara içtiğimizi nerden bilecekler

Yok artık
Lisedeyken annem dr a götürdüğünde az korkmazdım kanda çıkar mı diye
oo anlamazlarmı dr lar tahlille hemen anlar nikotin görünür arkadaşım,ayvayı yedik rabbim sifa versin cümlemize

O bu değilde, sgk hani sigara kullananların ilaç parasını ödemiyor ya..
Sgk bizden her ay pirim kesiyor, üniversite hastanesine gitmek zorunda kalıyoruz, sonra tomografi yada MR isteniyor..
Acil hasta gittik diyelimki, 6-7 ay sonrasına gün veriyor, veya en basit tomografi için 150 Tl bayılacaksın diyor.. Bunu üniversite hastanesinde yaşıyoruz Mesela kişinin 150 Tl si yok, o zaman belki 6 ay sonraya verieln Mr yada tomografiyi bekledi, diyelimki kanser, 1. evredeki kanseri belki o 6 ayda 2.3 evreye geçiyor..
Yani her şekilde sigara kullansakta kullanmasakta biz bir şeyler ödüyoruz cepten..
Ayrıca isteseler 3 vardiyalı Mr ve tomografi 24 saat çekerler.. Ama neden yapsınlarki? Sıcak para.. Yterki vatandaşa girsin..
Hani sağlıkta reform değil, gerileme oldu..
Bu sigara içenlerin ilaç parası olayıda gerilemenin daniskasıdır.

Son düzenleme:
Yanlıuş hatırlamıyorsam yurtdışında da alkol kullanmıyor olma şartı var mesela karaciğer nakli için.
O yüzden bu özelliğin istenmesi tuhaf gelmedi bana.

Tek tuhaf yanı hiç sigara kullanmamış istenmesi.
İçmiş, bırakmıştır bu olabilir yani.

Sonuçta sürekli sigara içip kendini zehirleyen ve o ilaca boşa harcayacak insan yerine, gerekli olana gitsin ilaç
Ya da anlaşma yapılsın, kullanmasın sigara bir daha vs gibi bir çözüm olabilir.

(sigara içen birisi olarak söylüyorum)

bende tamam diyrum ok. canım ama tam sgk primi ödeniyor,o zaman yarım odensin maaşı tam alsın emekli olunca ama o rahatsızlıklardaki tedaviden faydalanmasın onu da özel sigorta ödeyip karşılar adil olan bu değilmi

Acaba yurt dışında karaciğer nakili için alkol kullanmama şartı, nakil alacak kişi için değilde, nakil verecek kişi için olabilirmi
Çünkü örneğin Avrupa ülkelerinde (İngiltere, İtalya, Fransa gibi) ülkelerde alkollü içecek oranı kullanımı yüksek diye biliyoruz. E o zaman insanlar orada hiç nakil alamaz demektir. Ki öyle olduğunu sanmam.
Ayrıca sigara olayı demokratik olarak aslında haklara saldırı. Vatandaş olarak evet içilmemesi gereken yerlerde içmeyelim ama sağlık ile ilgili bence bu demokratik haklarımıza da sağlık alma haklarımızada haksızlık..

Çok ağır olmuş bu. Amaç caydırıcı olmaksa sigaraya bas vergiyi, kimse içmesin. Ama amaç o değil ki, hem içsinler, vergisi gelsin, hem de bunu bahane edip giderlerimizi azaltalım. Ama örtülü ödeneğimiz rekor kırmış no problem. : D Ayrıca sokaktan 10 tane insan çevir, sor. Bu haberdekinden daha mantıklı ve caydırıcı çözüm çıkmazsa ben de Jooker değilim.
neyse işte amaç bizim ciğerlerimizi korumak değil, keşke öyle olsa.
Diğer yandan insanların sağlığına dikkat etmesi için caydırıcı çözümler de gelmeli bence. Sigorta yaptırırken Nasıl ki koşulsuz sigortalanmıyoruz, risk grubundaysan değil ama, sonuçta genetik olarak geleni değiştiremeyiz, fakat elimizde olan şeylerde vücudumuz üzerinde sorumluluğumuz da olmalı. Ben vücuduma iyi bakmıyorsam devlet, benden iyi bakanla aynı parayı almamalı bence. Tabii ki bu kadar tedaviden men edecek kadar acımasız da olmamalı ama mesela sigorta primine kriterler gelebilir. Sigara içmeyen daha az prim ödesin, sağlıklı kilolardaki insanlar daha az prim ödesin, gibi... Mesela ciddi alkolik insanlar var. Bu adamla benim ödediğim prim aynı olmamalı. Ama hasta herkesin elinden tutmalı. Bu kadarı da olmaz.

cidden primler çok yuksek just herşeyimizden feragat edip ödüyoruz şu an esnafız biz,bu konuya açıklık getirlmeli böyle olmaz

fazla kısıtlı olmuş dediğim gibi
ama böyle bir tedavinin inatla sigara/alkol kullanmaya devam eden birine verilmesi de diğerlerine haksızlık
yoksa tabii ki alkol/sigara kullanır insan ya hayatında onda ne var
ama düşünsene karaciğer mesela nakilde zor bulunan bir organ, insanlar sırada bekliyor bunun için bunu alkolik birine mi vermek daha mantıklı, iyileşmek isteyen birine mi
kastettiğim oydu düzgün açıklayamamışım kusura bakmayın

İstanbulda eğitim araştırma hastanesinde mr randevusu 1 hafta sonrasına falan verdiler. 3 vardiya çalışıyorlar gerçekten. Randevu gece 3 teydi. Eşime de tomografi muayeneden hemen sonra çekildi. Bundan 10 yıl önce almıştım bi randevu ta o zaman veriyorlardı 6 ay sonrasına. Artık öyle değil ki...

Iktidarin ilk zamanlarda ekonomi ve saglik alaninda yaptiklarini ben yadsimam ama uzerinden 10 kusur sene gecmesine ragmen hala yaptigi hizmetleri gormezden geliyorlar diyen olunca da nezdimde karsimdakinin basini kuma gommus devekusundan farki yoktur.Zaten egitim sistemini sadece tablet,kitap dagitiyorlardan bir adim oteye tasiyamamis güruh yuzunden akp ilk zamanlarda yaptiklarindan yani cepten yiyor ve bir adim oteye gidemiyor.Saglikta ki en buyuk ivmeyi kazandiklari alandi,onu da hala kuyruk beklemiyoruzdan oteye gidemeyenlerden dolayi..Ama alin size bu yeter denilip "Yola devam' diyorlar.Etsinler.
Bir ogretmen olarak bunlari belirttim.Cok mu nankorum ne ?

Ek olarak ta Allah kolaylik versin kanser hastalarina.Cok zor bir surec...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…