• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

SGK'dan akciğer hastalarına kötü haber: ilaç parasını ödemek için hiç sigara kullanmamış olma şartı

neden bardağın hep boş tarafını görüyorsun bakayım sen :KK67: biraz da dolu tarafını gör, mesela şu şartlarda bile hayattasın :KK53:

aman o bardağı doldurmaya çalışmayın, olmayan dolu tarafını arayın.. gerçi ortada bardak bile yok ama olsun..

ölmedik ama sürünüyoruz diyosun :)))

SGK sigara içenlerin akciğer kanseri ücretlerini karşılamayacakmış

Peki yüz de kaçlık bir oran sigara içmeden akciğer kanseri oluyor?

pasif içiciler ne olacak. Ben hayatımda hiç içmedim ama üniversite, çalıştığım ortamlar vb derken çevrenin dumanı etkisinde çok kaldım. Belki kanımda da çıkar.

pasif içiciler ne olacak. Ben hayatımda hiç içmedim ama üniversite, çalıştığım ortamlar vb derken çevrenin dumanı etkisinde çok kaldım. Belki kanımda da çıkar.
sorma ya.açık havada bile soluyoruz o dumanı.hükümetin yaptığı en güzel şey sigara yasağı oldu.

Durup dururken insan akciğer kanseri olmaz ki zaten.Sigaranın üzerinde bile uyarı var,zararından dolayı.Bile bile içip te kendine zarar verip ,akciğer kanseri olmaya razı oluyorsun demektir.

dedem ölene kadar sigara içti hatta sigara yüzünden damarları tıkandı kaç tane ameliyat oldu ve içmeye devam etti.annem ve ben hayatımızda hiç sigara içmedik ancak pasif içici olmanın sonucu olarak annem koah ve astım hastası şu anda,benim de ciğerlerim rahatsız.

pasif içicelerede yok. çaktırmadan solumuşllar beleşçiler nolecek. hıh.
onlara hele hiçç yok. birde para vemeden sigara içmişler. :) hiç olmazsa içenler vergisini veriyorlar..:KK12:

1 Diyanet
2 SGK
Bunlar cok uyanık kurumlar ha.

Benim ananem de hayatında sigara içmemiş bir insan ama dedem yuzunden koah hastası suanda. Nasıl kanıtlayacak içmediğini mesela?

Nefesini tutsaydin o zaman.. devlet mi dedi nefes al pasif icici ol deyu.. :KK53:

pasif içicelerede yok. çaktırmadan solumuşllar beleşçiler nolecek. hıh.
onlara hele hiçç yok. birde para vemeden sigara içmişler. :)
:rolleyes::rolleyes:değil mi ama bedavadan tükettik bizden daha fazla sgk primi alsınlar borcumuzu ödeyelim:KK53:

Sence sigaranın zararlarıyla,acı biberin zararı aynı mı?Aynı kefeye mi koyuyorsun.Sadece akciğer kanseri de değil,zararları saymakla bitmez.

mie kanserinden örnek verelim madem kanserde gittik.
MİDE KANSERİNİN NEDENLERİ
Mide kanserinin görülmesinde, beslenme alışkanlığı önemli bir yer tutmaktadır. Tuzlu besinleri aşırı tüketmek, sebze ve meyve beslenmesinde yetersizlik, beslenme ile ilgili, en sık görülen kanser nedenlerindendir. Nitrat ve nitrit tuzları

midekanseri.jpg

midede kanserojen maddeye dönüşebilmektedir. Ülkemizde mangal eti önemli bir yer tuttuğundan etin tuzlanması ve pişerken yanması kansere yol açabilir. Çünkü, yanmış et kanserojen madde içerir. Çiğ etle beslenmek de aynı şekilde kanser riskini artırır.

hadi buyrun,şimdi birileride tuzluyemeseydin
sebze meyve az yedin
mangal kullandın ve yaktın eti. derse,al sana vermemek için neden. bu örneklerin sonu yok. bunla başlar bunla devam eder.

İstanbulda eğitim araştırma hastanesinde mr randevusu 1 hafta sonrasına falan verdiler. 3 vardiya çalışıyorlar gerçekten. Randevu gece 3 teydi. Eşime de tomografi muayeneden hemen sonra çekildi. Bundan 10 yıl önce almıştım bi randevu ta o zaman veriyorlardı 6 ay sonrasına. Artık öyle değil ki...
Ben daha dün tomografi için, Temmuz ayına verdiler, hemen olursa 150 Tl dediler, 4 ay öncede Mr için aynı şeyi yaşadım.. Eşin ya para bayılmıştır yada arkadaşı tanıdığıdır oradaki dr falan. Özetle 88 li yanlış hatırlıyorsun. 10 yıl önce muayene olurduk, mr diye birşey sadece özelde vardı, çünkü 10 yıl öncesinde Türkiyede devlet hastanelerine henüz girememişti..
Ama devlet malum hükümetten sonra soktu ancak babasının hayırına değil, parasıyla yine..10 yıl önce tomografiyi devlet hastanesinde hemen muayene ardından çektiriyorduk, çünkü tomografi toplamda 5 dk lık konudur. Mr çekilen bölgeye göre süresi değişir. Senden 10 yaş büyüğüm.. Senden çok gördüm geçirdim emin ol..

fazla kısıtlı olmuş dediğim gibi
ama böyle bir tedavinin inatla sigara/alkol kullanmaya devam eden birine verilmesi de diğerlerine haksızlık
yoksa tabii ki alkol/sigara kullanır insan ya hayatında onda ne var
ama düşünsene karaciğer mesela nakilde zor bulunan bir organ, insanlar sırada bekliyor bunun için bunu alkolik birine mi vermek daha mantıklı, iyileşmek isteyen birine mi
kastettiğim oydu düzgün açıklayamamışım kusura bakmayın:KK51:
Nakillerde doku uyumunada bakılıor, yani çok alkol kullanan ile az alkol kullanandan ziyade birde durumu ağır olana göre yada bünyenin kabulüne göre o süre değişiyor diye biliyorum.. Neyse Allah düşürmesin.. :KK51:

Back