ben her ikisini de yaşayan biriyim ilk dogumun ikizdi vede 7 aylık dogum yaptım normal ama bebeklerım yaşamadı..o ayrı konu:çok üzgünüm: dogum yaptım sabah akşam kalkıp evıme geldım ne dıkış nede başka bırsey ne agrı ne sancı..evet dogum anında sancın oluyor tabıkı kaldıkı benım cok daha fazlaydı bebeklerden bırı ölmüşdü..neysee ikinci hamilelıgımdee mecburen ılk bebeklerımde kayıp oldugu için günü beklemeden doktorum sezeryanla alalım dedıı...evet narkozu verdıler hiç birşey hissetmıyorsunn..gayet güzelll bır uyanıyorsunkı bebegın yanındaaa...ama esas olay ondan sonra başlıyoorr bebegını kucagına alamıyorsun emzıremıyorsun gülemıyorsun aglayamıyorsun hatta konuşamıyorsun dikişler sankı patlıycak gıbı oluyorr narkozun etkısıyle öksürük tutuyo derlerdı benı tutmadı ama az az oluyodu sonrası en az 15 gün tek başına hareket edemıyorsunnn...ve aradan 5 yıl gecmesıne ragmen hala üşüttüğüm zaman karnımdakı dikiş yerlerı agrır...o bölge yani amelıyat bölgesi tamamen hissisleşiyoo..yani demek istedıgım zorda kalmadıkca asla sezeryan dogumu tavsıye etmem ben her ıkısnıde yaşadım...hayırlı dogumlar nasip etsın allahım sana ..bir avazda kurtulursun ınsallah canımmm