benim anlatmak istedigim çok farklı bişi örnegin kendi başınayken çok sağlıklı hoplayıp zıplayan hamile bayanlar başkalarının yanına geldiklerinde karınlarını tutarak oturmaları kalkmaları yada eşleri işdeyken her işi normal yapabilen fakat eşi yanındayken sırf nazdan yatan kişiler için yazdım benim sözüm hamileliği bir hastalık olarak görüp onun psikolojisine kendilerini fena kaptırmış olanlar için.allah yardımcın olsun kolay olmasa gerek agır bi hamilelik geçirmek insanın başı ağrısa canı orda oluyor yerinden kalkmak istemiyor bilakis hamileliğin agırlıgı çok farklı allahım bebegini kucagına almayı nasip etsin.
öyle canım ya ben duramıyorum vallahi eşim bile öyle alışmışki geçen gün doktora gittigimizde bi bayan oda hamile koltukda oturuyor atkısı düşdü yere kocasıda gidiyordu lavaboya doğru hemen kocasını çagırdı yerden atkıyı aldırdı benimki şoklarda:):):)yaa dedim işde milletin karısı öle kendini ağırdan satıyor nazdan ölcek bi görsen ben çok kızıyorum vallahi hamileliği bi hastalık gibi görüp sırf keyif için yatıp işleri kocalarına yaptıranlara fazla nazda iyi değil arada yapmak lazım ama sınırlı canım inşallah senn doğumunda çok kolay ve rahat olur bu kadar hereketli olman çok iyi.
Amin canım ağzından bal damlıyor valla.Birbirimize hep böyle güzel dualar edelim Rabbimde kabul etsin inş. Seninde ve tüm hamişlerimizinde doğumları çok çok kolay ve rahat olur... Rabbim sağlıcakla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip etsin inş.
amin megi valla sizler çok şanslısınız çünkü artık epiduralle normal doğum var bnm zamanımda hiç duymamışdım elbette vardır ama bu kadar yaygın değildi.allah yardımcımız olsun-tatlicadiarzu-
Ahh canım haklısın öncekilerin doğum hikayeleri bu yüzden daha korkunç geliyor bize.Çünkü teknoloji zamanla gelişti önceden bu kadar fazla olanak yoktu.Gerçi Rabbim yardım ediyor inanıyorum buna ama işte korku geçmiyor değilmi? Rabbim hepimize kolay,çabuk,sancısız,sıkıntısız ve sağlıklı doğumlar nasip etsin inş. :Saruboceq:
ben hiç istemediğim halde zorunlu sezeryan oldum peki ilk doğumu sezeryan olupta daha sonra normal doğum yapan olmuşmudur acaba bunuda araştırmak lazım aslında normal doğum en iyisi ama elden birşey gelmiyor
ilki sezeryan olunca 2. side sezeryan olma zorunlulugu türkiyede var canim, yurt disinda ilki sezeryan oldugu halde 2. sini normale aliyorlar, ben artik türk kadin dogumculara güvenmemeye basladim su sezeryan zorunlulugu bir türkiyede var zaten. Yurt disinda ilki sezeryan olup 2. sini catir catir normal yapan bircok örnek var cevremde yerimseniben
zorunlu sezeryan oldum çünkü safra kesemde sorun vardı normalde suni sancı vericeklerdi bebeğim 32 haftasında aşağıya döndü ama 41 haftalık olmuştu aşağıya inmiyordu safra kesesi yüzünden nefes alamıyordum o yüzden isteğe bağlı acil sezeryan oldum ama allah nasip kısmet ederse 2. bebek olursa normal olsun istiyorum bide neden türk doktorlar böyleler bende bi kaç kez tv de izledim sezeryandan sonra normal doğum oluyor anlamadığım bizde iğleşmeyen kesi onlarda iyileşiyormuki