yani sağol ilkini mecburen sezeryanla doğurmuş ve ikinci bebeğine hamile birine süper bir haber verdin
arkadaş duyduyu birşeyi paylaşmış. gerekmediği halde sezaryenle doğum yapıp çok da sağlıklıymış gibi bahsedenler var etrafımda. normal doğum daha riskliymiş falan filan. gerekmediği halde sırf normal doğumdan korktukları için sezaryenle doğuranlar risklerini de kabul etmiş sayılırlar, tabi normal doğum yapanlar da aynı şekilde.
ben hiç istemediğim halde zorunlu sezeryan oldum peki ilk doğumu sezeryan olupta daha sonra normal doğum yapan olmuşmudur acaba bunuda araştırmak lazım aslında normal doğum en iyisi ama elden birşey gelmiyor
türkiyede sezeryandan sonra normal yapmıyorlar diye biliyordum ama esros kuzenin nerde yaptı o doğumu?
arkadaş duyduyu birşeyi paylaşmış. gerekmediği halde sezaryenle doğum yapıp çok da sağlıklıymış gibi bahsedenler var etrafımda. normal doğum daha riskliymiş falan filan. gerekmediği halde sırf normal doğumdan korktukları için sezaryenle doğuranlar risklerini de kabul etmiş sayılırlar, tabi normal doğum yapanlar da aynı şekilde.
sanırım kuzenin yurt dışında eğer olursa ben normal doğum istiyorum
sezeryandan sonra normal doğum çok riskli çünkü rahimi kesip alıyorlar bebegin normal doğum yaparken ıkınmadan rahim yırtılma yapabiliyomuş bunun içinde ameliyathane tam olarak hazır bulunması gerekiyormuş türkiyede imkansız bi olaydan bahsediyoruz yani evt kabul etmek lazımki sezeryandan daha berbat bi doğum şekli yok bende kızımın baya bi geç gelmesi yüzünden mecburi sezeryan yapdım ama şuan türkiyede 4, bebegine hamile olan ve sezeryan la doğum yapan bir çok anne var normal doğumdada çok fazla risk var asla sezeryanı savunmam ama şuan hiçbir sorunum yok ikinci hamileligimi geçiriyorum 28 .haftamıza girdik idrar kaçırma yada ağrı falan yok allaha şükür hamileligimi öğrendindikden sonra tatile gitmişdik havuza saunaya hamama havuzun kayagından kaydım kaç kere deli gibi akşamları resmen tepindik arkdaşlarla perde asıyorum camlarımı siliyorum bütün ağır işleri ben yapıyorum eşim yokken kızım uyudugunda mecburi alıp kucagıma yatagına yatırıyorum bir hamilenin yapmaması gereken herşeyi yapıyorum açıkcası hatta geçen gün masaya çıkıp mutfagın bütün fayanslarını tek tek sildim allaha şükür 28 haftalık oldum kahverengi akıntı bile gelmedi.
Maaşallah canım işlerini azaltmışsın sende ben gibi.Bende ağır ağır yapıyorum az kaldı.Ama tabii çok yormayalım kendimizi.Ben elime bezi alınca kendimi kaybediyorum bir bakıyorum küçücük bir yer sileyim diye aldığım bezle bir sürü yere el atmışım.Eşim bir kızıyorki beni kan ter içinde görünce.Neyse ki az kaldı ufak tefek işler kaldı da birbirimizi yemeyeceğiz inş. ev işleri yüzünden kötükedihüso
duramıyorum diyorsunuz maşallah demekki sağlıklısınızki duramıyorsunuz.bende ilk kızıma hamileyken sizin gibi 'duramıyorum' diyerek tüm işleri yapıyordum.yapmayanlarada nazlı gözüyle bakıyordum ama yanlış yapıyormuşum.şimdi 2. bebeğime hamileyim ve tıpkı o nazlılar gibiyim.bu hamileliğimde duramıyorum diye bişey yok mecbur duruyorum.hiç halim yok sabahları yataktan kalkarken bile eşim yardımcı oluyor iterek.yani atkısını eşine aldıranlara hayret etmeyin derim,belki o da durmak zorunda olanlardandır..
duramıyorum diyorsunuz maşallah demekki sağlıklısınızki duramıyorsunuz.bende ilk kızıma hamileyken sizin gibi 'duramıyorum' diyerek tüm işleri yapıyordum.yapmayanlarada nazlı gözüyle bakıyordum ama yanlış yapıyormuşum.şimdi 2. bebeğime hamileyim ve tıpkı o nazlılar gibiyim.bu hamileliğimde duramıyorum diye bişey yok mecbur duruyorum.hiç halim yok sabahları yataktan kalkarken bile eşim yardımcı oluyor iterek.yani atkısını eşine aldıranlara hayret etmeyin derim,belki o da durmak zorunda olanlardandır..