sezeryandan sonra...

hilalarda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2010
146
0
96
Kayseri
arkadaşlar ben 3 aralıkta ikinci bebeğimi sezeryanla doğurdum ilk doğumumda sezeryanle oldu onda spinal anestezi olmuştu bu kadar sıkıntılarım olmamıştı gerçi oğlum 7 yaşında 7 seneden sonra unutmuş olabilirim gelelim sorunuma hala kendimi yorgun halsiz hissediyorum sürekli değil ama hareketlerimde hala dikişlerimde sızı şeklinde ağrılarım var özellikle akşam üstleri daha da yorgun oluyorum korkularım var hiç bir işi kendim yapmıyorum annem yapıyo sağolsun ben sadece bebeğime bakıyorum ama hep böyle kalacakmışım gibi bi his var içimde zaman zaman gözlerim doluyo acaba bu yaşadıklarım normal mi yoksa bende bi sorun mu ya hiç iyileşemezsem gibi düşüncelere sahibim ağrılarımın olması normal mi annem 40 ın çıkınca geçecek diyo ama öyle mi gerçekten çok mutsuz hissediyorum kendimi kusura bakmayın karmakarışık yazdım...

arkadaşlar ben 3 aralıkta ikinci bebeğimi sezeryanla doğurdum ilk doğumumda sezeryanle oldu onda spinal anestezi olmuştu bu kadar sıkıntılarım olmamıştı gerçi oğlum 7 yaşında 7 seneden sonra unutmuş olabilirim gelelim sorunuma hala kendimi yorgun halsiz hissediyorum sürekli değil ama hareketlerimde hala dikişlerimde sızı şeklinde ağrılarım var özellikle akşam üstleri daha da yorgun oluyorum korkularım var hiç bir işi kendim yapmıyorum annem yapıyo sağolsun ben sadece bebeğime bakıyorum ama hep böyle kalacakmışım gibi bi his var içimde zaman zaman gözlerim doluyo acaba bu yaşadıklarım normal mi yoksa bende bi sorun mu ya hiç iyileşemezsem gibi düşüncelere sahibim ağrılarımın olması normal mi annem 40 ın çıkınca geçecek diyo ama öyle mi gerçekten çok mutsuz hissediyorum kendimi kusura bakmayın karmakarışık yazdım...

Yengemde boyle dıyor bırde senın suan hassasıyetın var
Agar kaldırmıyor sezeryan yapılan bolgem bı garıp dıyor halen az daha dayan ama annecıgın hakkıda var

cnm ablam da böyle oldu sırf 1 ay boyunca devamlı başı ağrıdı.onun tüm şikayetlerinin geçmesi 9 ayı buldu.anormallik yok sende yani merak etme

ben de 2011 mayıs ayında sezeryanla doğum yaptım.Şuan yaşadığınız şeyler oldukça normal.hem duygusal hem de fiziksel açıdan yorulduğunuz lohusalık dönemindesiniz.en az 2 ay ben de aynı git gelleri yaşamıştım. özellikle dikişleri yok denecek halde hissetmemek rahat hareket etmek benim için çok kolay olmuştu ve10 gün içinde kend işimi kendim yapar haldeydim.. siz de iyileşme döenemindesniz.lütfen kendinize güç verin..allah bağışlasın yavrunuzu ,bu mucizenize sıkı sıkı sarılın ... motive olun merak etmeyin geçici bir süreçtesiniz...

çok teşekkür ederim cevaplarınız için gerçekten hiç iyileşecekmişim gibi hissetmek beni mahvediyo annem gidecek 40 ım çıkınca ne yaprım büyük oğlum okula gidiyo küçük dersen hep bakıma muhtaç demek ki en az 2 ay idare edip moralimi yüksek tutmalıyım...

Sezaryen doğru adı :)

bu şikayetleriniz çok normal daha iyileşme sürecindesiniz lohusalığın verdiği duygu değişimleri, ameliyatın verdiği zorluklar.. zamanla her şey yoluna girer
Allah bebeğinize ve size sağlık versin.

Son düzenleme:
annemde hep sezaryenli yapmisti dogumlarini.
uzun süre agir kaldirmadi, cok dikkat etti.
ilk zaman duydugu agrilari tabiki daha hissetmiyor.
zamanla gececektir, endiselenmeyin.
annemde doktor hatasida olmustu, bu yüzden sanirim halen daha agir kaldirmamasi gerekiyor.
dogumdan yillar gecti ama yagmur yagdiginda dikisinde bazen sizi oluyormus.

fakat annemin durumu gercekten cok ciddiydi, öteki tarafa gitti geldi diyebiliriz.
Allah basimizdan eksik etmesin.
oannem o durumdayken bile hissetmiyor artik o agrilari agir yük ve yagmus haricinde.
gercekten kafana takma zamanla gececektir.

yalniz o bölgede hijyene cok dikkat et, heleki dikisin daha yeniyse enfeksiyon kapmamaya dikkat et mutlaka.

ıl sezeryanım rahattı 2.sezeryanım ıse ondan cok daha rahat
ılk doğum sonrasında fena lohusa huznu yaşadım hep ağladım cok agladım
ama ıkıncıde hıc yaşamadım hıc bışey gözumde buyumedı neşeme neşe katıldı

ıl sezeryanım rahattı 2.sezeryanım ıse ondan cok daha rahat
ılk doğum sonrasında fena lohusa huznu yaşadım hep ağladım cok agladım
ama ıkıncıde hıc yaşamadım hıc bışey gözumde buyumedı neşeme neşe katıldı

çok özendim 2. lohusalığınıza :nazar:
bende ilkimde çok ağladım, hep ole kalacakmışım hep çirkin olacakmışım, hep bi odada hapis kalacakmışım gibi geliyordu, herşey çok batıyordu gözüme.
şimdi yine bebek bekliyoruz ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum, kızımda küçük daha etkilenmememsi lazım

sizin sezeryanlar genel anestezi mi spinalmiydi

çok özendim 2. lohusalığınıza :nazar:
bende ilkimde çok ağladım, hep ole kalacakmışım hep çirkin olacakmışım, hep bi odada hapis kalacakmışım gibi geliyordu, herşey çok batıyordu gözüme.
şimdi yine bebek bekliyoruz ama aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum, kızımda küçük daha etkilenmememsi lazım

sizin sezeryanlar genel anestezi mi spinalmiydi

benım ıkısıde geneldı cnm
benım hatta eşimin buyuk korkusuydu yıne aynı şeyı yaşamam tam tersı çok keyıflı gecıyo zaman

çok teşekkür ederim cevaplarınız için gerçekten hiç iyileşecekmişim gibi hissetmek beni mahvediyo annem gidecek 40 ım çıkınca ne yaprım büyük oğlum okula gidiyo küçük dersen hep bakıma muhtaç demek ki en az 2 ay idare edip moralimi yüksek tutmalıyım...

Bende 3 aralıkta epidural ile doğum yaptım başlarda çok sıkıntılıydı fakat bir ay da eski halime döndüm sadece çok hızlı yürüyemiyorum. Sizinde iki a sürmeyebilir kendinizi üzmeyin bu yüzden ne kadar iyi hissederseniz o kadar çabuk iyileşirsiniz. Belkide iyileşmişsinizdir. Umarım öyledir. Bebeğinizi Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün.

Bende 3 aralıkta epidural ile doğum yaptım başlarda çok sıkıntılıydı fakat bir ay da eski halime döndüm sadece çok hızlı yürüyemiyorum. Sizinde iki a sürmeyebilir kendinizi üzmeyin bu yüzden ne kadar iyi hissederseniz o kadar çabuk iyileşirsiniz. Belkide iyileşmişsinizdir. Umarım öyledir. Bebeğinizi Allah bağışlasın, analı babalı büyütsün.

teşekkürler cevabınız için evet 2 ay sürmedi çok sürmedi 40 ım çıkınca baya rahataladım doktor kontrolümdede iç dikişlerimin iyi olduğunu duyunca dahada rahatladım allah herkese iyilik versin doğum gerçekten zor...

Back