Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben iki sezeryan geçirmiş bir anneyim elbette sizler gibi bende sarkmış çatlamış bir karınla karşılaştım,fakat yılmadım allahıma şükürler olsun ki şuanda karnım hemen hemen istediğim şekle geldi diyebilirim.Zaten sıfır kilometre bir karın bekleyemeyiz buna kim inanırki,ilk gebeliğimde 24 ikincide 13 kilo almıştım dünya tatlısı iki oğlumdan kalan sarkmış karnımı nasılmı toparladım anlatayım size;
öncelikle sürekli mekikten bahseden arkadaşlar var bu kesinlikle sezeryandan düşmüş kasları toparlamaz,alt karın kaslarını mekikle çalıştıramazsınız,alt karın kasları tek bir hareketle güçlenir sıkılaştırılır;
1-düz yatıp elleri başımız altına bağlayalım
2-dizleri kırmadan birleşik durumdaki bacakları kafanıza doğru çekip tekrar yere değdirmeden aşağıya indirin
3-yere değmeden topukları tekrar kırılmadan dizleri bacakları kaldırbildiğiniz kadar kaldırın
evet bu hareketi ben günde en az 30 kere yaptım,oldukça zor bir hareket fakat ben gözlerime inanamadım çektiğim mekikler boşaymış dedim,karnım resemn toparlandı sarkan bölge yukarı çıktı,tabiki sabah içtiğim elma sirkeli balı suyum,saunalarım,conturatubex jelim işimi kolaylaştırdı..............kesinlikle tavsiye ediyoruma.sa.s
ben iki sezeryan geçirmiş bir anneyim elbette sizler gibi bende sarkmış çatlamış bir karınla karşılaştım,fakat yılmadım allahıma şükürler olsun ki şuanda karnım hemen hemen istediğim şekle geldi diyebilirim.Zaten sıfır kilometre bir karın bekleyemeyiz buna kim inanırki,ilk gebeliğimde 24 ikincide 13 kilo almıştım dünya tatlısı iki oğlumdan kalan sarkmış karnımı nasılmı toparladım anlatayım size;
öncelikle sürekli mekikten bahseden arkadaşlar var bu kesinlikle sezeryandan düşmüş kasları toparlamaz,alt karın kaslarını mekikle çalıştıramazsınız,alt karın kasları tek bir hareketle güçlenir sıkılaştırılır;
1-düz yatıp elleri başımız altına bağlayalım
2-dizleri kırmadan birleşik durumdaki bacakları kafanıza doğru çekip tekrar yere değdirmeden aşağıya indirin
3-yere değmeden topukları tekrar kırılmadan dizleri bacakları kaldırbildiğiniz kadar kaldırın
evet bu hareketi ben günde en az 30 kere yaptım,oldukça zor bir hareket fakat ben gözlerime inanamadım çektiğim mekikler boşaymış dedim,karnım resemn toparlandı sarkan bölge yukarı çıktı,tabiki sabah içtiğim elma sirkeli balı suyum,saunalarım,conturatubex jelim işimi kolaylaştırdı..............kesinlikle tavsiye ediyoruma.sa.s
çok teşekkürler arkadaşım tavsiyelerine uyacağım. yalnız bbugün denedim mekik çekemedim. sezeryan sonrası ne zaman çekebilirim ne dersin?
Oncelikle gecmis olsun size sunu belirtiyim 6aydan once sisliginiz tam anlamiyla inmez 1yilin sonundada tamamen eski sekline gelir zaten dr dikislerinizin iyilesme suresini belirtmistir 6hafta icinde cok yorulmamak kaydiyla mekik hareketine baslayabilirsiniz unutmamak gerek henuz dogumunuz yeni gerceklesmis 9kilo almissiniz bu cok guzel kisa surede formunuza kavusacaksiniz 9ayda acilan bir beden 1ayda toplanmaz karninizi midenizi bol bol nemlendirmeyi unutmayin ............................anneligin keyfini cikarin kisa surede eski halinize kavusacaksiniz
moral bozmak gibi olmasın ama benimki kaldı. hala beni hamile sananlar var dayak cennetten çıkma deyip girişcem birgün birine klava:
gecen gün 2 sene önce normal doğum yapan arkadaşım göbeğini gösterdi bi el büyüklüğünde deri öyle sallanıyor resmen.. gömleğin ucunu sokar gibi göbeği pantolonun içine soktu :çok üzgünüm:ne yapmalı öyle olmaması için?
genelinde sarkma gobek kalma sorunu iki dogum seklinde de olur birinci neden genetik nedenlerdir ikincisi cok alinan dogum kilosu ucuncu annenin karninin icindeki bebege ait alanin kucuk olmasi ve kaslarin hamileligin ilk aylarinda gevsemeye baslamasi dorduncu olarak zaten varolan fazla kilo ile hamile kalmak ve en onemlisi hamilelik suresince iyi nemlendirmeme insan anotomisinde en gec yanmaya baslayan yaglar bel ve gobekte olusur ne ile derseniz yediginiz tatli,yagli kizartmalar,karbonhidrat diyebilirim zayiflama durumuyla bile sarkan deri icin malesef herhangi method krem yok tek kurtulus karin toparlama ve germe operasyonudur kesin cozumdur bir kac saatte gergin bir bir karina sahip olabilirsiniz ama en onemlisi bu noktaya gelinmeden egzersiz ve yag seker beyaz undan yoksun bir diyet ile bolgesel yaglarla bas edilebilir ama bir hekim olarak ve bir anne olarak size sunu soyliyim cok degerlisiniz cunku hayat verdiginiz bir canliyi 9 ay icinizde buyuttunuz simdi onun tek ihtiyaci onu karni dumduz kilosu olmayan bir kadindan cok onu seven sutuyle besleyen ona sicakligini veren bir anne daha once dedim endiselenmeyin 3ayda eski halinize donmeyi bekleyemezsiniz 9ay acildiniz 1yildan once eski halinize yaklasmaniz zor rahim olarakta fizik olarakta sabir duzenli dengeli beslenip bol bol emzirerek zamanla egzersiz ve diyetide ise katarak kesinlikle eski bedeninize sahip olacaksiniz ben 25kilo alan bir hamileydim 55kilo ile basladim bu benim yillardir degismeyen kilomdu dogum yaptigimda sanki 25kilodan 1kilo azalma yoktu 5ay o gobekle gezdim 6.ayda adet gormeye basladim ve nasil oldu anlamadan yediklerime dikkat ederek kilomu verdim karnim eskisi gibi su andada 53kiloyum cunku isim cok yorucu cok endiselenmistim ama eski halime dondum eminim herbiriniz eski haline donecektir