sezeryan sonrası rahım kanaması yasayanlar oldumu

evet cok haklısınız ben cok arastrdım bunu proflara sordum dınlenmen lazım lakın garantısıde yok ve bu sıtede bazı arkadaslarımız yasamız belli bır zaman gecmeyıp saglıkla dogum gerceklestırmısler ve bunun sebebı nedr doktorlarınız bır sey demedımı

Ben altı ay önce yaşadım bu problemi tekrar uzunca bi süre gebelik düşünmüyorum doktorlar da tekrar bi gebelik durumu hakkında bi bilgi vermediler ama ben ilk doğumum sezeryan olmasına rağmen gece boyu sancı çektim durduramadılar sancımı sabah Doğuma girdiğimde bu sıkıntıyı yaşadım doktorlar gece boyu sancıdan dolayı rahmin yorulup bu durumu yaşattığından bahsettiler devlet hastanesiydi açıkcası çokda bir bilgi vermediler

Yanlis linki vermisim, neyse..
Ben yoğun bakima girmedim ama asiri kanamam oldu, ilaçla kurtuldum.
Ikinci bebegim 6 yil aradan sonra oldu.
Doktorum onceki doktorumdu zaten.
Dogum biraz zor oldu, ne yaptilar bilmiyorum ama kanama olmamasi icin cok ugrastik dedi.
Sonra surekli kontrole alindim.
Ilac kullandim sıkıntı olmadi ama ilaci birakinca rahim yine saldi kendini.
Surekli kontrol altında bir lohusalik gecirdim cok sukur sıkıntı yasamadan atlattim.

daha cok korktum sımdı 6 yıl gecmesıne ragmen yıne yasamıssınız pekı sebebı nedr ya ve sezeryanmı yıne

Yukarda detayli yazdim.
Benim rahmim kasilmiyormus.
Kasilmayinca icerde kan birikiyor, sonra o kani atmak icin de rahim kendini saliyormus ve sonrasiasiri kanama, hayati risk.
Dogumdan sonra 3 gun damardan rahim kasici ilac aldim.
15 gun de evde hap olarak aldim ayni ilaci.
Hap kullanirken bir sey olmuyordu ama hapi birakinca olmasi gereken lohusalik kanamasi kesilip icerde birikiyordu.
Biyle böyle haftada 1 -2 kontrole giderek ilacla bu sureci atlattım

cok gecmıs olsun tedavısı yok oyleyse gebelık oncesı

yo hıc bır sey yapılmadı mahf oldum resmen halen o pıskolojı ıcerısındeyım
Verilrn sureyi bekle bencede sakaya gelmez. Bir dahaki dogumunda ilk 8 gun kontrol ettir rahim gun be gun kuculmesi gerek ve bolca emzirmek cabuk toparlatiyor rahmi.. zaten dedigim gibi 40 in cikincada tamamen eski haline gelmis olmasi gerekiyor

Korkutmak icin yazmiyorum ama bana doktor bu dogum sekli vs ile degil senin rahim yapinla ilgili dedi
Her seyine cok dikkat ettik yine de rahim tam kasilmiyor dedi. Yani aradan gecen yillarin cok etkisi olmamakla birlikte, en azindan olayi bildigimiz icin daha once yaşadığım gibi pacalarimdan kan akarken gitmedim hastaneye.
Ilkini bilmiyorduk ölümden döndüm.
Bunda en azindan yolunda giden gitmeyen seyleri fark edebildik.
Simdi size 3 yil demisler, bu sureyi dikkate alin.
Bir de doktorunuzu cok iyi secin konu hakkinda bilgisi olsun. Ve muhakkak ilk muayenede bilgilendirin.
Benim gittigim ilk dr kabul etmedi mesela, bu konuda tecrubem yok bir sey olursa ben mudahale edemem dedi.

benı sezeyan eden doktorum bayandı ve cok ıyıdı o masaj yaparken cogu doktor geldı bırak elşnde kalır yok rahmini aldir yok yolla fakulteye dedı ve ben bu yasananların oncesınde12 saat normal dogum sancısı yasadım ve doktorum allah razı olsun pes etmeyıp masaj ve serumlarla atlattım3 gun yogun bakımında kaldım

Nasıl anlamadim

çok geçmiş olsun bence riskli gebelik uzmanı (perinatoloji bölümü) na gidin,kontrollerinizi olun danışın gebe kalabilirsin derse kalın ve kontrollerinizi normal kadın doğum uzmanında değil perinatologta (bilmiyorum unvan doğru mu) yaptırın gebeliğiniz boyunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…