Sezeryan sonrası kaçıncı ayda hamile kaldınız ?

Normal doğumda ilk kayıpta 3 ay rahmin ve bedenin dinlensin demişti ilk doktorum. Valla zaten önce ilk adetini bekliyorsun, doğurdum hamile kalayım olmuyor. Ben ilkinde 45. Günde adet olmuştum, 3. Ayı devirdikten sonra çalışmalara başlamıştım. Acele etmeye gerek var mı? Anne ne kadar sağlıklı bebek için de öyle. 3 aydan önce olmamalı bence de.

ben 6 aydan önce kesinlikle düşünmüyorum, kalıpla dikişlerde sorun yaşarsam ola ki kendimi suçlarım birkaç ay daha niye beklemedim diye, benim için hem risk hem de doktoru dinlemek daha doğru geliyot

yumurtalarla ilgili olduğunu sanmıyorum, 40 kontrolümde doktorum yumurtaların çok iyi, hemen hamile kalmaya uygun dedi. Ama stresli bir insanım ben, ikincigebeliğimde ne zaman ki amann olacağı be zaman ise o zaman olacak, hayatını ya hamile kalırsam diye boluma planlama delirella dedim o ay hamile kaldım. Bende stres önemli faktör 🤷🏼‍♀️
Stres benim için de çok önemli yapıca zaten panik birisiyim. Şu an sanırım çok yeni olduğu için hemen olsun istiyorum. Ama haklısın ben de gebelik fikri öncesi yine doktoruma gidip tamam Sirkencubin artık yaraların iyileşmiş bebek düşünebilirsiniz cümlesini duymadan kalkışamam.

Stres benim için de çok önemli yapıca zaten panik birisiyim. Şu an sanırım çok yeni olduğu için hemen olsun istiyorum. Ama haklısın ben de gebelik fikri öncesi yine doktoruma gidip tamam Sirkencubin artık yaraların iyileşmiş bebek düşünebilirsiniz cümlesini duymadan kalkışamam.

6 ay dolmadan doktorum karın kası sporu yapmama bile izin vermiyor. Bir de gebeliği düşün canım

Senin de zor geçmiş canım

ama tüm kayıplarım bebeklerim fasulye kadarken değil kocaman kocaman bebekleri erken doğurup gerçekleşti 😞
biliyorum okudum yazdıklarını çok zor biliyorum ama elden gelen yok tevekkül etmekten başka. rabbim en kısa zamanda kucağını sağlıkla doldursun inşallah :anne:

Rabbim Yardımcın olsun inşallah Allahım evladını sana bağışlasın sebep neydi acaba
Once taşikardi oldu bebek yatış verdiler normale döndü ama benim sancilarim basladi bu seferde dogumda su yutmuş burundan oksijen aliyo sizce iyi olma ihtimali nedir

Hepinize teşekkür ederim insallah sag salim kavusurum yavruma herkezin bebegi yaninda oyle zor ki

Öncelikle Allah sabır versin.
39 hafta ev sahipliği yaptığım yavrum 3 günlük nefes hakkını kullandıktan sonra melek oldu. Nisan ayıydı..
Sezeryandan sonra istediğim ilk ay hamile kaldım. (4. Aydı)
Fakat kese düzgün gelişemedi ben bunu rahim tam toparlanmadan erkenden olmasına bağladım ve 5. Haftada sonlandı kendi kendine.
Bir iki ay ara verdim erken olduğunu düşündüm ve toplam doğumdan sonra 7. Ayda yine hamile kaldım.
O da şuan bu hamileliğim..

Bana doktorum 1 sene demişti ama özeldeki doktorum 6 ay dedi o da kaybımdan ötürü. Yoksa ona göre de 1 sene geçmesi daha iyiymiş.

Ben kırkım çıkmadan adet oldum. (30. Gün)
Hatta öyle ki 40 kontrolümde (42.gün) yumurtlamam oldu, doktor onayladı.

Ve 2 haftaya kalmadan eski Halime dönmüştüm

Öncelikle Allah sabır versin.
39 hafta ev sahipliği yaptığım yavrum 3 günlük nefes hakkını kullandıktan sonra melek oldu. Nisan ayıydı..
Sezeryandan sonra istediğim ilk ay hamile kaldım. (4. Aydı)
Fakat kese düzgün gelişemedi ben bunu rahim tam toparlanmadan erkenden olmasına bağladım ve 5. Haftada sonlandı kendi kendine.
Bir iki ay ara verdim erken olduğunu düşündüm ve toplam doğumdan sonra 7. Ayda yine hamile kaldım.
O da şuan bu hamileliğim..

Bana doktorum 1 sene demişti ama özeldeki doktorum 6 ay dedi o da kaybımdan ötürü. Yoksa ona göre de 1 sene geçmesi daha iyiymiş.

Ben kırkım çıkmadan adet oldum. (30. Gün)
Hatta öyle ki 40 kontrolümde (42.gün) yumurtlamam oldu, doktor onayladı.

Ve 2 haftaya kalmadan eski Halime dönmüştüm
Bende nisan ayında kaybettim yavrumu ve şimdi yeniden hamileyim çok tedirgin ve korkuluyum inşallah bu sefer sağlıklı sıhhatli kucağıma alacağım inanamıyorum Rabbime sizede hayırlı olsun yeni bebisiniz

Bende nisan ayında kaybettim yavrumu ve şimdi yeniden hamileyim çok tedirgin ve korkuluyum inşallah bu sefer sağlıklı sıhhatli kucağıma alacağım inanamıyorum Rabbime sizede hayırlı olsun yeni bebisiniz
Sanada hayırlı olsun canım
İnan ki bende idrak edemiyorum 9 aylık hamilelik sonrası bomboş kalan bir kucak..
Şimdi de öyle olacak diye çok korkuyorum evet mutluyum ama sadece şuanlık. hiç hayal kuramıyorum.
Sizin kaç haftalık bebiş? Yeni mi?

Sanada hayırlı olsun canım
İnan ki bende idrak edemiyorum 9 aylık hamilelik sonrası bomboş kalan bir kucak..
Şimdi de öyle olacak diye çok korkuyorum evet mutluyum ama sadece şuanlık. hiç hayal kuramıyorum.
Sizin kaç haftalık bebiş? Yeni mi?
Sizi üzmek istemem ama Bebeğinizi neden kaybettiniz acaba

Sizi üzmek istemem ama Bebeğinizi neden kaybettiniz acaba
Diyafram hernisi vardı
Diyafram zarı kapanmadığı için yukarı çıkan organlar akciğer gelişimini olumsuz etkilemişti.
Ecmo cihazı takılması için ameliyata alındı fakat ameliyattan çıkamadı 😔 3 günlüktü

Diyafram hernisi vardı
Diyafram zarı kapanmadığı için yukarı çıkan organlar akciğer gelişimini olumsuz etkilemişti.
Ecmo cihazı takılması için ameliyata alındı fakat ameliyattan çıkamadı 😔 3 günlüktü
Off çok acı.hamilelikte belli miydi bu durum.Allah sabırlar versin sana cennet annesi

Off çok acı.hamilelikte belli miydi bu durum.Allah sabırlar versin sana cennet annesi
17. Haftada öğrenmiştim doğumumu da bu yüzden Ankara da yaptım. Tek ecmo cihazı Hacettepe de olduğu için. Ama nasip değilmiş işte, 3 günlük nefes Hakkı varmış güzel suratlımın.. Teşekkür ederim canım🙏

17. Haftada öğrenmiştim doğumumu da bu yüzden Ankara da yaptım. Tek ecmo cihazı Hacettepe de olduğu için. Ama nasip değilmiş işte, 3 günlük nefes Hakkı varmış güzel suratlımın.. Teşekkür ederim canım🙏
Benim oğlumda üç gu yaşadı minik bedeni daha fazla dayanmadı çok zor çok acı bende 9 haftalık hamileyim şükür su an herşey yolunda bende hiç hayal kurmuyorum cinsiyetini bile öğrenmek istemiyorum o zamanlara Rabbim ulastirirsa tabi bağlanmaktan korkuyorum sanırım

Merhaba 2006 Ağustos ayında Oğlumu sezeryanla doğurdum. Ardından bir kez korunmadık 3 ay sonra bir kez daha hamile kalmışım. Demem o ki hemen hamile kalmanız mümkün. 7 haftalikken fark ettim hamile olduğumu kalp atışları başlamıştı. Tüm risklere rağmen 1 yıl sonra 2007 Ağustos ayında ikinci oğlumu doğurdum.

Yanlız sizin nedenlerin araştırılması gerekiyor. İlk bebeğinizin de kalbi durmuş. Araştırmadan sonra 3. Denemeyi yapmanızı öneririm
Merhaba güzel anne acım cok büyük benim de artık bir cennet kuşum var içim o kadar yanıyor ki 14 mart 2020 de yanı tam 3 gün önce 38 haftalıkken oğlumu ölü doguma sezeryanla benden aldılar isyan etmedim asla edemem Allah verdi Allah aldı onu bir kere göstermediler bana kokusu nasıl eli yüzü nasıl göremedim cennet kuşumu daha mezarına bıle götürmediler cok canım yanıyor aynı şeyi sizde yaşamışsınız benım sorum ben 2 3 ay sonra tekrardan hamıle kalmak istiyorum acımı belkı unutturur yenı bır bebek canım cok yanıyor napmalıyım

Merhaba,

Bazılarınız bilir geçen hafta 1 yıl arayla 2. Erken doğumum gerçekleşti ve bebeğimin minik kalbi dayanamadı, 2. Kez bebeğimi toprağa verdik. Minik bebeğim dünyadan hızlı geçti, ne yazık ki abisinin yanına defnettik... Annelik yine nasip olmadı, yine bebeksiz bir lohusayım... İçim, cehennem gibi yangın yeri...😞

İlk hamilelik normal doğumdu, yaklaşık 2 ay sonra ilk adetimi görüp doğumdan sonra 7. Ayda hamileydim.

İkinci doğumum bebeğin suyunun gelmesi ile acile Doğuma alınmam gerekti, pozisyondan dolayı sezeryan oldum ve Rabbim doğalını boşuna vermemiş bu yıl sezeryan olduğum İçin çok zorlanıyorum. Dikişlerden eğilemiyorum, hareket alanım ciddi sıkıntılı. Haftaya kontrole gidiyorum doktora.

Bilmediğim aklıma takılan sorular var. Başından geçenler bilgilendirirse sevinirim. İnternette her türlü bilgi var, insanın hem aklı karışıyor bazen de okuduklarına göre üzülüyor... Deneyimleriniz bu nedenle kıymetli...

1)Sezeryan sonrası kaçıncı ayda hamile kaldınız (asıl sorum benim gibi kaybı olanlara, bebeği olanlar hamilelik düşünmemiştir diye sanıyorum)

2) sezeryan sonrası hamile kalmak normal Doğum sonrasına göre zor mu? (İnternette zor yazmışlar)

3) Doktorunuz (kaybı olanlara özellikle sorum) sezeryan sonrası kaçıncı Aydan itibaren denemenize müsade etti?

4) sezeryan sonrası ilk adet ne zaman oldunuz?

5) Sezeryan sonrası normal hayatınıza kaçıncı haftada döndünüz?
(Dikişlerden ve acısından şu an eğilemiyorum bile)

Şimdiden Allah razı olsun,

Benim yengem 5.ayinda hamile kalmıştı

X