• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan olmaz olaydım :((

Üzülme canım bebeğini düşün ben de sezaryen dogum yaptım 64 ile hamile kaldım 80 ile doguma girdim kızım 15 aylık olunca bende 68.5 kilodan hiç düşmeyince diyete ve sspora başladım benimde çok göbegim vardı 5 ayda 11 Kilo verdim şimdi 57.5 kiloyum göbek filan yok kalmadı daha vermem gereken 4 Kilo var bu kdr dert etme yavaş yavaş gidiyo kilolar yeter ki azimli ol herşey olur

Öncelikle bir düzeltme yapayım sezeryan değil sezaryen olacak.
Anladığım kadarıyla siz hamilelikte çok kilo almışsınız. Sezaryenle çok ilgisi yok durumunuzun. Kaç kişi tanıyorum sezaryen olup 3-5 ayda incecik olan. Ama hamilelik süresince 10-12 kilo almış insanlardı bunlar hep. Ne kadar çok kilo alırsanız o kadar zor veriyorsunuz. Hamilelikten önceki kilonuza en geç bir yıl içinde dönersiniz dikkat ederseniz diye tahmin ediyorum.
Söyledikleriniz doğru ama bir tanesinde genelleme yapmamak lazım, 22 kilo almıştım 3 ayda eski kiloma döndüm( sezaryen ile doğum yaptım)

Kimseyi takma ben iki senede geldim eski kiloya ki normal doğum yaptım sezeryan ikiz doğuran akrabam o kadar zayıf ki inanmazsin onun dogurduguna daha lohusasin hassas olman normal benim kız kardesim abla göbeği geçtim o kollar ne ya demişti
biraz azim v e zaman emin ol düzelecek
benim için kızımdan daha önemli değil kilosunu de böyle düşün biraz zaman geçsin yaza doğru al bebeğini gez yürü çok etkisi var

Kilo vermemenizin ve göbeğinizin kalmasının sezeryan ile hiç alakası yok kzeunlerim de dahil birçok arkadaşım sezeryan yaptı 6-7 ayı buldu vermeleri ama verdiler elbette doğumdan dolayı bir karın kalıyor sonuçta o karında bebek taşındı büyüdü eski haline dönmesi hemen beklenemez ama siz zaten çok kiloluymuşsunuz doğum yaptığınızda ve şu anda da öylesiniz asla üzmek için demiyorum ama sezeryanla bağlantı kurduğunuz için söylüyorum normal doğum yapsanız da bir anda 70 kilolara düşemezdiniz ki o kadar kilodan ayrıca lohusanız diye de yiyorsanız kilo vermek zorlaşır kendinize çeki düzen vermeli dikkat etmelisiniz şekerli gıdalardan, undan, ekmekten tuzdan uzak durmalısınız. Bakliyat, bulgur çok süt yapar yiyin ama abartmayın ne zaman doğum yaptınız bilmem ama dikkat edersiniz gider bir şekilde sonuç olarak keyfe değil bebeğiniz sıkıntıda olduğu için yapılmış şükredin bebeğiniz sağlıkla kucağınızda. Geçen tv de normal doğum yapamayacak birine 12 saatten fazla suni sancı verilip doğurtulmaya çalışılmış ve çocukta şimdi araz varmış oysa kontrollerde herşey yolundaymış hastane de suçunu kabul etmiyormuş oksijensiz kalmış bebek yani telafisi olan şeyler için üzülmeyin.

Sezaryen olunca icinde bir seyler kaliyor normal doğum yaparsan hepsi akip gidiyor ve gobegin de kalmiyor diye bir sey yok tamamen halk efsanesi, olsa olsa normal dogum esnasindaki kasilmalar vs ile karin kaslari daha cabuk toparlaniyor ama bunun etkisinin yarattigi fark da kisa surede kapanacak bir sey. Dert ettigine dwgmez.
bence de. cok sezaryenli taniyorum karni dumduz oldu. bebek emdikce toparlanacaksin. surekli surekli emzir. o seni sekle sokar.
kv ye gelince. hepsi ayni. zayif olsan da begenmez:)

Sezeryan göbek bırakmıyor göbekli olanların bahanesi bu
2 sezeryan oldum ağrım sızım olmadı
enfeksiyon kapmış olabilir misiniz ?

Bu konuda haklısınız bende sezaryan oldum göbek adına en ufak birşey yok.

torba bağla sar bilmem ne dediler onu da yapmadım.

insan kendini 2 hafta içerisinde toparlıyor o ödemleri gidiyor eskiden neyse o kıvama dönüyor yani.

Sezaryen olunca icinde bir seyler kaliyor normal doğum yaparsan hepsi akip gidiyor ve gobegin de kalmiyor diye bir sey yok tamamen halk efsanesi, olsa olsa normal dogum esnasindaki kasilmalar vs ile karin kaslari daha cabuk toparlaniyor ama bunun etkisinin yarattigi fark da kisa surede kapanacak bir sey. Dert ettigine dwgmez.[/

2 sezeryanım var ve sıfır göbeğim üstelik ne torba koydum ne bişeyler sardım arkadaşım normal yaptı göbeği hamile gibi idi hala onun sezeryan ile alakası yok moralin bozuk olursa sıkıntılı geçer bu dönemlerin ben full enerji ile giriryorum ameliyata ve şükür full huzur ve full enerji çıkıyorum ameliyattan sıkma canını gider kilolar :KK74:

3 defa mecburiyetten sezaryan olan biri olarak diyorum ki, kesinlikle oyle aman aman gobek kalmıyor..spor yapıp duzenli ve dengeli beslenince gidiyor kilolar..3 hamileliğimde de 85 90 lara varan kilo almıştım ama doğumlardan sonra 65 lere kadar indi kilom..Ben bu başarıyı spora borçluydum o zamanlar..ozellikle de pilatese..pilates beni baya daraltmıştı.. Etrafındaki insanların sozlerine aldırış etme.. Benim yavrularım sağlıklı olsunda aman varsın az buçuk göbeğimde hatıra kalsın :) Morelini bozma sezaryan ile alakası yok kiloların...

canım sen normal doğum yapmak istemişsin.çok güzel ama elinde olmayan sebeplerden mecburi sezeryan olmuş.üzme kendini.önemli olan bebeğini sağ salim kucağına almışsın.bu bütün kilolara bedel.tabi süt azalmasın diye diyet ağır bir diyet yapamazsın ama sağlıklı beslenmeye çalış en azından.ağrıların geçincede yavaştan evde ufak egzersizlere başla

Sizin cevreniz bunalima sokmus sizi.bebegniz saglikli dogmus ya sizde sagliklisiniz niye bu bunalim.yapmayin ya biraz sukredin cevreniz geri kafali insan dolu kv nize diyecek laf bulamiyorum.sezeryan olmak bebek icin en saglikli dogum sekli.normal dogum yapmayan anne degildir yok icindeki akar gider bunlar ne sacma seyler. Bebegin hayati tehlikeye gitmis sen hala normal dogumdan bahsediyosun.
Cevrene kulak asma elalemi ammada onemsiyosun it urur kervan yurur. Sezeryan yapan bircok kisi incecik oldu gobek falan da kalmiyor.guzel bir diyetle sporla verisin kilolarini.ama boyle bunalima sokarsan kendini daha cok alirsin. Birak elalemi hayatina bak esin in yaninda yarmagul gibi hissetme sen annesin genc kiz gibi citir pitir olacak halin yok moralini bozma ve azimle vericrksin kilolarini. Bende bes aylik hamisim ve sezeryan olucam insallah tek dusuncem saglikli olsun kizim baska bisiy yok.kilolari da vericem dogum sonrasi yrterki bebisime kavusayim dert etme sukret lutfen ve kendine deger ver elaleme deyil.bebegini saglikla buyut ve kiymetini bil..

Konunuz ilgili bölüme taşındı,bilginize..

hakikaten ya editor arkadaş ne yaptın sen?; ayrıca benim konum bir derdim var bölümünde durmalı çünkü benim derdim bu.. illaki eşle kv kavgamı olmalı lütfen yani her seferinde konuları bir yerlere taşımayın içeriğe bakmadan.

hakikaten ya editor arkadaş ne yaptın sen?; ayrıca benim konum bir derdim var bölümünde durmalı çünkü benim derdim bu.. illaki eşle kv kavgamı olmalı lütfen yani her seferinde konuları bir yerlere taşımayın içeriğe bakmadan.
Hanımefendi konunuz 'evcil hayvanlar' bölümüne açılmıştı!

Basliginiz cok rahatsiz edici. Bende ikiz gebelik olmasi ve bir de baska bir sebepten dolayi sezeryan olacagim. Konuyu nasil korkarak actim tahmin dahi edemezsiniz. Hastanede mi kotu bisey olmustur, dikisler mi iyilesmez, patlamis olabilir mi iltihap olur mu ki, ameliyattan bebege mi bakamiyor acaba vs vs.
Elim gitti geldi konuya hatta ilk gordugumde acamadim ikincisinde actim ama cok sukur cevrenizin sizi doldurmasinxan ibaretmis. Anlamiyorum bu insanlari mus bitmis seyler icin ne kadar cok konusuruz. Denir ya araba duvara carptiktan sonra yol gosteren cok olur o hikaye.

Aslinda karninizdan cok, normal dogumu beklerken sezeryan olmak bozmus moralinizi. Soyle dusunun; cok sukur sezeryan varmiski sizi be bebeginizi kurtarmis doktorlar saglikla. Hormonlarinizin etkisiyle de iyice artmis uzuntunuz.

Ben de normal dogum beklerken, çatim dar oldugu icin mecbur sezeryan oldum. Hic de uzulmedim. Sezeryan beceriksiz anne oldugumuz icin yaptigimiz bir dogum sekli degil. Ezik degilsiniz yani. Fiziksel durum musait olmayabilir, psikolojimiz uygun olmayabilir ve normal dogum yapamayabiliriz. Insaniz unutmayin.

Ben sadece 11 kg aldim. Sezeryanin 52. gunu 15 kg vermis olmama ragmen ameliyat yerim biraz sarkmisti. Arkadaslar 6 aya ihtiyacin var demislerdi ki hakli ciktilar. Suan karnim topladi. Sarkma vs kalmadi. Hala da kilo almadim ki deli gibi yiyorum. Ama hamur isinden uzak durdum hep. Sut ve sizin sagliginiz icin yemek yiyin..sakin kesmeyin. Su icin. Hosaf icin. Ayran icin. Yemezseniz gucten dusersiniz. Daha 27 gun olmus. Spordu diyetti birakin. Emzirmenin sadece karin kaslarini calistirdigini ve oradiki yaglari erittigini de unutmayin. Bol bo l emzirin.

Buarada karnimdaki aci 4 ayda gecti benim.

Suan lohusa oldugunuz icin asiri hassasiniz. Kimseyi dinlemeyin. Uzulmeyin. Bebeginizin keyfini cikarin.

Back