• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan olmaz olaydım :((

bugünlerde canım iyice sıkılıyor normal doğuma girmişken bebeğin kakasını yapması+kalp atışu düşmesinden dolayı sezeryan oldum. 92 kiloya dayanmışım şimdi 84 kilo oldum göbeğim yağ fıçısı gibi sallanıyor ve hala hamilelik kıyafetleri giyiniyorum. sezeryan sonrası birçok arkadaşım normal doğum yaptı ve şuan birinin daha normal doğum yaptığını duydum herkes mutlu mesut bense karnım ameliyatlı ağrım var herkes neden kilon gitmedi göbeğini bağlamadın mı o göbek kalır diyor ben bağladım ama olmuyor biraz önce anneannem aradı keşke normal olsaydı diyor içinde ne varsa akar giderdi ama sezeryanda olmuyor o kiloların ne olacak kızım dedi. iyice sinirlendim kv geçen gün milletin yanında durmadan göbeğime baktı evet evet evet kiloluyum ben ne yapayım ya göbeğim kalırsa ben mutlu mu olacağım niye herkes böyle yapıyor sezeryan olmak ne kötüymüş ve kilolu olmak... çok üzülüyorum bu tepkilere sonra 2. doğumu istesem de ameliyat olmak yani sezeryan olmaktan korkuyorum artık. acilen diyete gireyim diyorum bu seferde sütüm kesilirse diyorum. eşim fit vücutlu bense yanında yarmagül gibi duruyoeum herşey üstüme üstüme geliyor.
Sezeryanla ne ilgisi var yahu iki sezeryan dogim yaptim birinde 30 digerunse 21 kg aldim abartmiyorum gobek adina hic bursey yok
Bemce cok aceleci davraniuorsunuz 6 ay gecsin bir
lohusalikta en guzel gunlweinizde bunlarla kafanizi meagul etmeyin
Su an bebeginuzun sisin sutunuze ve mutlu bir anneye ihtiyaci var

Sezeryan göbek bırakmıyor göbekli olanların bahanesi bu
2 sezeryan oldum ağrım sızım olmadı
enfeksiyon kapmış olabilir misiniz ?
ağrım dış dikiş yerinde değil içinde yanma hissi var herkes iç dikişler iyileşirken böyle olur diyor bense iyice panikliyorum.

Bende sezeryanla doğum yaptım
53 kiloyla hamile kaldım 60 doğuma girdim.doğumdan çıktım 54 kiloydum.
Bence insanlar kendini rahatlatmak adına göbeği sezeryan doğuma atıyorlar.
Bende göbek çok az kalmıştı ve üç haftalık olmadan korse giymeye başladım.çok faydasını gördüm.

Bu doğumumdada inşallah öyle olur.sizin göbeğiniz sezeryandan değil hamilelikte aldığınız fazla kilodan kalmış.
üzmeyin kendinizi vücut kendini ortalama bir yılda toparlarmış,doktorum öyle demişti.

ağrım dış dikiş yerinde değil içinde yanma hissi var herkes iç dikişler iyileşirken böyle olur diyor bense iyice panikliyorum.
Ben yaşamadım 3.cü gün şimdiki halim gibiydim
bence doktorunuza sorun normal olup olmadığını
kaç gün oldu doğum yapalı ?

27 gün oldu 75 kilo ile hamile kaldım hafif göbek vardı 90 lara çıktım çok kilo vermem lazım hem de çookkk
Neredeyse 1 ay olacak ağrı bana normal gelmedi
başına gelen arkdaşlar varsa onlar yardımcı olur
ben korse kullanmadım etkisi var mı bilmiyorum

Alakasi yok bence.Epidural sezeryan oldum gobegim dumduz 0 yani.62 ile hamile kaldim 75 ile bitti suan 58 im.Normal dogum yapmis arkadasim var hala kocaman gobegi var.Sezeryanin 3.gun korse taktim cok rahat ettirdi ameliyat yerini ilk gun disinda superdi pirpir dondum ayaklandim yani.Sanirim yapiyla ilgili.
Bir de hic bi diyet yapmadim bebegimi bol bol emzirdim ben zayifladim o da cok iri bi bebek oldu.

bugünlerde canım iyice sıkılıyor normal doğuma girmişken bebeğin kakasını yapması+kalp atışu düşmesinden dolayı sezeryan oldum. 92 kiloya dayanmışım şimdi 84 kilo oldum göbeğim yağ fıçısı gibi sallanıyor ve hala hamilelik kıyafetleri giyiniyorum. sezeryan sonrası birçok arkadaşım normal doğum yaptı ve şuan birinin daha normal doğum yaptığını duydum herkes mutlu mesut bense karnım ameliyatlı ağrım var herkes neden kilon gitmedi göbeğini bağlamadın mı o göbek kalır diyor ben bağladım ama olmuyor biraz önce anneannem aradı keşke normal olsaydı diyor içinde ne varsa akar giderdi ama sezeryanda olmuyor o kiloların ne olacak kızım dedi. iyice sinirlendim kv geçen gün milletin yanında durmadan göbeğime baktı evet evet evet kiloluyum ben ne yapayım ya göbeğim kalırsa ben mutlu mu olacağım niye herkes böyle yapıyor sezeryan olmak ne kötüymüş ve kilolu olmak... çok üzülüyorum bu tepkilere sonra 2. doğumu istesem de ameliyat olmak yani sezeryan olmaktan korkuyorum artık. acilen diyete gireyim diyorum bu seferde sütüm kesilirse diyorum. eşim fit vücutlu bense yanında yarmagül gibi duruyoeum herşey üstüme üstüme geliyor.
Bende sezeryan oldum ilk aylarda göbek vardı ama şimdi hic gram kalmadı sakin üzme kendini sezeryan diye göbek kalacak deme ben günde 3 lt su içiyordum süt yapıyor hemde kilo almıyorsun

sezeryanin ne sucu var anlamadim,siz zaten kiloluymussunuz.
Ben de sezeryanla dogum yaptim, hamileligim de 15 kilo aldim.4 -5 ay sonra 55 kiloya dusmustum.
kilo vermek sizin elinizde , tek basiniza yapamiyorsaniz diyetisyene gidebilirsiniz.
Yediklerinize dikkat etmekle baslayabilirsiniz.

Hamilelik kilosuyla normal kiloyu kıyaslamayın
Çok kolay veriliyor hamilelikte alınan kilolar
Hele bebeğimiz emiyorsa diyete bile gerek kalmayacak
Sadece içtiğiniz suyu arttırıp hamurişinden uzak durun birkaç aya kalmaz gider o kollar
Ama ağrılarınız normal gelmedi bana
Emzirirken olan kasılmaları kastediyorsanız bu iyi birsey, ama ağrı olmaması lazım artık

ben de sezeryan ile doğum yaptım.Agrım oldu ama o da 15 gun en fazla .kılo olarak da 73 kılo ıla hamıle kaldım 75 ile doğuma girdim.Çıktığımda 72,5 dum.daha sonra 68 kilo ya düşdüm .sizi bilemedim ama kılo olarak ağrı neden devam eder acaba

Benim de sezeryandan sonra sorunum oldu. Karnim aciyordu yürürken bile korse takamiyordum, yattigimda bütün karnim icime kaciyordu resmen. Endisenizi anliyorum ama cok erken. Insan biran önce kurtulmak istiyor o görüntüden evet, fakat zamanla geciyor istesek de istemesek de. Ben bütün kilolari vermeme ragmen karnim büyüdügü icin kaslarim cok acilmis ve cukur görüntüsü olustu. Ben de bunu kafaya taktim. Kiminin sezeryani kolay geciyor, benimki zordu bünyeyle alakali. Bol su icin ve emzirin. Cok degil arada bir düzenli yürürseniz en fazla alti aya toparlanirsiniz. Endise etmeyin, gerekirse moralinizi bozanlari acmayin su kapiyi. Ben arada yaptim ne diyeyim..

Öncelikle bir düzeltme yapayım sezeryan değil sezaryen olacak.
Anladığım kadarıyla siz hamilelikte çok kilo almışsınız. Sezaryenle çok ilgisi yok durumunuzun. Kaç kişi tanıyorum sezaryen olup 3-5 ayda incecik olan. Ama hamilelik süresince 10-12 kilo almış insanlardı bunlar hep. Ne kadar çok kilo alırsanız o kadar zor veriyorsunuz. Hamilelikten önceki kilonuza en geç bir yıl içinde dönersiniz dikkat ederseniz diye tahmin ediyorum.

normal dogumla içinizden akar demiş plasentayı falan söylüyor sezeryanda da doktor alıyor merak etmeyin kilolu kalmanın dogum sekli ile baglamtısı yok örnek ünlülere bakın

92 kilo nun sezaryen yada normalle gitmesi mümkün değil.Çok kilo almışsın ,hamilelikte dikkat etmen gerekirdi.Ama her anne çık güzeldir ve kilo verilebilen bir şeydir.
Kendi açımdan soyliyorum keşke mutlu bir yuvam ve bebeğim olsada yüz kilo olsam.

Allaha şükür sütüm iyi geliyor bebeğim emiyor bense normal yemek yiyorum aslında biraz daha dikkat edebilirim bol ol su içiyorum zaten emzirdikten sonra acaip susama hissi oluyor bende kilo veririm diye düşünüyorum 27 gün oldu doğum yapalı ama ben ki hiç takmayan biriyimdir bu sözleri. artık canım sıkıldı birde normal doğum yapan arkadaşlarımı duydukça kendimi ezik hissetmeye başladım hala kanımda yanma hissi var kimine göre 6 ayda kimine göre 1 yılda gidermiş yanmalar yürürken topallıyorum karnım ağrıyor diye bunu bile takar oldum. yeni doğum yapana hamileye hastaya moral verici konuşmak yapmak çok mu zor ya...
Yanma hissi 6 ay - 1 yıl mı????
O kadar sürmüyor, ben de sezeryan oldum ama yürürken topallamadım. Eski kiloma da 3 ay sonra dönmüstüm.
Boşverin milleti, benim de arkamdan doğum yapmamış gibi falan dediler ama verdim kiloları:)

Canım doğum yapalı bir yıl oldu ama ben doğumdan 6 ay sonra 46 kiloya düştüm,sonrasında çok zayıfladım diye 2-3 kilo almaya çalıştım geri...tek tüketmediğim şey ekmek,tatlı şekerli şeyler
bende 3 ay oldu 9 kilo almıştım hamileliğimde 3 ayda vermişim eski kiloma dönmüşüm ama benim istediğim dahada vermek bende dikkat etmeye başladım ekmeğe tatlı şeylere.. teşekkür ederim cevabın için..:KK36:

Back