• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan olmaz olaydım :((

kerken

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
621
202
48
Ankara
bugünlerde canım iyice sıkılıyor normal doğuma girmişken bebeğin kakasını yapması+kalp atışu düşmesinden dolayı sezeryan oldum. 92 kiloya dayanmışım şimdi 84 kilo oldum göbeğim yağ fıçısı gibi sallanıyor ve hala hamilelik kıyafetleri giyiniyorum. sezeryan sonrası birçok arkadaşım normal doğum yaptı ve şuan birinin daha normal doğum yaptığını duydum herkes mutlu mesut bense karnım ameliyatlı ağrım var herkes neden kilon gitmedi göbeğini bağlamadın mı o göbek kalır diyor ben bağladım ama olmuyor biraz önce anneannem aradı keşke normal olsaydı diyor içinde ne varsa akar giderdi ama sezeryanda olmuyor o kiloların ne olacak kızım dedi. iyice sinirlendim kv geçen gün milletin yanında durmadan göbeğime baktı evet evet evet kiloluyum ben ne yapayım ya göbeğim kalırsa ben mutlu mu olacağım niye herkes böyle yapıyor sezeryan olmak ne kötüymüş ve kilolu olmak... çok üzülüyorum bu tepkilere sonra 2. doğumu istesem de ameliyat olmak yani sezeryan olmaktan korkuyorum artık. acilen diyete gireyim diyorum bu seferde sütüm kesilirse diyorum. eşim fit vücutlu bense yanında yarmagül gibi duruyoeum herşey üstüme üstüme geliyor.

Sezaryen olunca icinde bir seyler kaliyor normal doğum yaparsan hepsi akip gidiyor ve gobegin de kalmiyor diye bir sey yok tamamen halk efsanesi, olsa olsa normal dogum esnasindaki kasilmalar vs ile karin kaslari daha cabuk toparlaniyor ama bunun etkisinin yarattigi fark da kisa surede kapanacak bir sey. Dert ettigine dwgmez.

Su ile sutunuz gelir, cok hafif ve saglikli bir yasam tarzina gecerseniz ve yavastan hafif spora baslarsaniz her sey duzelir, bu kadar sikinti yapmayin stress te sutunuzu kesebilir unutmayin ve elalemin laflarina bakmayin, herkes konusur bosverin

bugünlerde canım iyice sıkılıyor normal doğuma girmişken bebeğin kakasını yapması+kalp atışu düşmesinden dolayı sezeryan oldum. 92 kiloya dayanmışım şimdi 84 kilo oldum göbeğim yağ fıçısı gibi sallanıyor ve hala hamilelik kıyafetleri giyiniyorum. sezeryan sonrası birçok arkadaşım normal doğum yaptı ve şuan birinin daha normal doğum yaptığını duydum herkes mutlu mesut bense karnım ameliyatlı ağrım var herkes neden kilon gitmedi göbeğini bağlamadın mı o göbek kalır diyor ben bağladım ama olmuyor biraz önce anneannem aradı keşke normal olsaydı diyor içinde ne varsa akar giderdi ama sezeryanda olmuyor o kiloların ne olacak kızım dedi. iyice sinirlendim kv geçen gün milletin yanında durmadan göbeğime baktı evet evet evet kiloluyum ben ne yapayım ya göbeğim kalırsa ben mutlu mu olacağım niye herkes böyle yapıyor sezeryan olmak ne kötüymüş ve kilolu olmak... çok üzülüyorum bu tepkilere sonra 2. doğumu istesem de ameliyat olmak yani sezeryan olmaktan korkuyorum artık. acilen diyete gireyim diyorum bu seferde sütüm kesilirse diyorum. eşim fit vücutlu bense yanında yarmagül gibi duruyoeum herşey üstüme üstüme geliyor.
Hiiiiç tasa etmeyin 2 normal yaptım .azcık göbeğim var doğumdan öncede vardı kilolu değilimdir. kardeşim ve ablam sezeryan oldular hiç göbekleri yok.Ve normal doğumun çok zararı var ordaki kaslar zayıflıyo şekil değişiyo vs vs.Bir birbuçuk sene sonra hiç uğraşmasanızda kilo verirsiniz .Hamurişi yemekle süt olmaz .Az dikkatedin .Takmayın.Mutlu olun .Bebeğinizle sağlıklar.

Bence o sezeryanla ilgili deil bence senin bunyenle ilgili sanirim kimi gobegine kimi kalcasindan kilo alio spora baslasan moralini bozma

Hiiiiç tasa etmeyin 2 normal yaptım .azcık göbeğim var doğumdan öncede vardı kilolu değilimdir. kardeşim ve ablam sezeryan oldular hiç göbekleri yok.Ve normal doğumun çok zararı var ordaki kaslar zayıflıyo şekil değişiyo vs vs.Bir birbuçuk sene sonra hiç uğraşmasanızda kilo verirsiniz .Hamurişi yemekle süt olmaz .Az dikkatedin .Takmayın.Mutlu olun .Bebeğinizle sağlıklar.

Naptin bacim yaa sen de konu sahibini rahatlicam diye normal dogumu karin kaslari icin cok zararli bi sey ilan ettin yahu:)

Allaha şükür sütüm iyi geliyor bebeğim emiyor bense normal yemek yiyorum aslında biraz daha dikkat edebilirim bol ol su içiyorum zaten emzirdikten sonra acaip susama hissi oluyor bende kilo veririm diye düşünüyorum 27 gün oldu doğum yapalı ama ben ki hiç takmayan biriyimdir bu sözleri. artık canım sıkıldı birde normal doğum yapan arkadaşlarımı duydukça kendimi ezik hissetmeye başladım hala kanımda yanma hissi var kimine göre 6 ayda kimine göre 1 yılda gidermiş yanmalar yürürken topallıyorum karnım ağrıyor diye bunu bile takar oldum. yeni doğum yapana hamileye hastaya moral verici konuşmak yapmak çok mu zor ya...

4 ay önce 2. sezeryan doğumumu yaptım, 16 kilo aldım 23 kilo verdim şuana kadar

sıkmayın canınızı bol bol emzirin, tatlı ye süt yapar diyenlere kulaklarınızı kapayın, bol su içip sağlıklı beslenin; tıkır tıkır gider o kilolar

Allaha şükür sütüm iyi geliyor bebeğim emiyor bense normal yemek yiyorum aslında biraz daha dikkat edebilirim bol ol su içiyorum zaten emzirdikten sonra acaip susama hissi oluyor bende kilo veririm diye düşünüyorum 27 gün oldu doğum yapalı ama ben ki hiç takmayan biriyimdir bu sözleri. artık canım sıkıldı birde normal doğum yapan arkadaşlarımı duydukça kendimi ezik hissetmeye başladım hala kanımda yanma hissi var kimine göre 6 ayda kimine göre 1 yılda gidermiş yanmalar yürürken topallıyorum karnım ağrıyor diye bunu bile takar oldum. yeni doğum yapana hamileye hastaya moral verici konuşmak yapmak çok mu zor ya...
Canım ben doğum yaptım eve geldim göbek kalmış dediler

Oyuncu ve mankenlerin hepsi sezeryan doğum yapıyor,hiç doğum sonrası kilolu olanını gördünüz mü,bu tamamen size bağlı,sezeryan kilo verememenin bir bahanesi...ben doğuma 75 kilo girdim,şu an 48 kiloyum,göbek vs felaketti,şimdi zerresi yok...unutmayın sütü su içerek arttırabilirsiniz,süt olsun diye sakın herşeyi yemeyin,bol su hem süt yapar hem de kilo verdirir...biraz azim ve sabır

aynı nedenden dolayı bende sezeryana alındım 3 ay oldu hiç kendimi yormadan hamile kaldığım kiloya döndüm fakat göbek kısmı evet kaldı biraz. Onuda bu zamandan sonra süt yapan şeyler yiyerek hamur işi vs kilo aldırıcı şeylerden uzak kalarak korumaya çalışacağım.Bulgura ağırlık verdim iyi süt yapar kilo yapmaz ve tok tutar bir sürü de faydası var.Sıkma canını istediğimiz gibi olacağız inşallah sadece moralini yüksek tut bakma millete keyfimizden sezeryan olmadık değilmi? Gider bu göbekte sağlığın yerinde olsun meleğin mutlu olsun yeter.Ama salma kendini sıkı tut nefsini azar azarda olsa bir yılda sürse gider. :KK19::KK19:

Normal doğumun zararlıysa neden doktorlar normal doğuma teşvik ediyor.

Önemli olan cocugunuzun sağlıklı olmasi. Mecbur olunmasa yapilmazdi sonucta. Kiloyu da zamanla verirsiniz dinlemeyin etrafi. Sporla karin da gider. Siz bebeginizle güzel zaman gecirmeye bakin. Etrafin dediklerini dinlesek oho halimiz yamandi birakin bos bos konussunlar sanki kendileri en mükemmel insanlar. Ben bu halimden memnunum kilo da insana bu kadar mi yakisir diyin :)

Oyuncu ve mankenlerin hepsi sezeryan doğum yapıyor,hiç doğum sonrası kilolu olanını gördünüz mü,bu tamamen size bağlı,sezeryan kilo verememenin bir bahanesi...ben doğuma 75 kilo girdim,şu an 48 kiloyum,göbek vs felaketti,şimdi zerresi yok...unutmayın sütü su içerek arttırabilirsiniz,süt olsun diye sakın herşeyi yemeyin,bol su hem süt yapar hem de kilo verdirir...biraz azim ve sabır
bir soru sorabilir miyim ne kadar oldu doğum yapalı acaba?

2,5 yıl arayla 2 sezaryen doğum yaptım, ilkinde 2-3 ay içinde göbeğim gitti, ikincisinde de 3-4 ay içinde göbeğim gitti sadece şişkinlik yaklaşık 1 sene sürdü (yani bazı gün dümdüz bir karın, bazı günler şiş bir karın)

"normal doğum yapanların göbeği yok" diye bir düşünce gerçeğe aykırı bir düşünce, normal doğum yapıp da göbekli kalan o kadar çok insan tanıyoruz ki..

göbek denilen şey ; sağlık durumunuzun , fiziksel yapınızın ve ya beslenme şeklinizin etkisiyle oluşur.

önemli not: o göbek emzirdikçe gider, bol bol ve en az 13-14 ay emzirin ;)

sevgiler..

Karın kasları değil canım ne alakası var alttaki vajinal kaslardan bahsediyorum yaa

Konu sahibi gobeginden bahsediyor ve sen de ordaki kaslar deyince ben karin kaslarini soyluyorsun diye dusundum. Ayrica 4-5 dogum falan yapmadan vajinada genisleme olmuyor

hee normal doğum yapsaydın bütün kilolarından kurtulacak mıydın yani

bebeğinin hayatı tehilkedeymiş olmayı ta ne yapacaktın

istersen 100 kilo ol bebeğin sağ salim kurtulmuş ya ona bak.

anneanneye takıldım bende yeni dogum yapmış birine o kilolar nsıl gidecek denir mi ya
1 yılda kendini toparlarsın
birde normal dogumda herşey akıyor gidiyor da sezeryanda o akmayanları içerde bırakıyor değiller ya
sağlıkla bebeğini kucagına almışsın göbekte neymiş takılma o kadar

Back