• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan olan annelere bir sorum var

Bir onceki mesajimda dedigim gibi, o halde sen sansliymissin ki ilgilenmisler. Arkadaslarinda bir sorun ciksa kimsenin haberi olmazmis. Onemli birsey cunku bu, oyle keyfi birsey degil.

Ne kadar zamanda toparlanman bunye meselesi. Kimisi cabuk ayaga kalkiyor, kimisi daha yavas toparlaniyor. O muayene vucudun toparlanmasini engelleyen, ameliyat yerine herhangi bir zarar veren bir muayene degil, icin rahat olsun. Sen onunla bagdastirmissin, etkilendigin icindir. Cabuk toparlanmayi etkileyen daha farkli seyler var. Mesela aktivite. Ayaga ne kadar erken kalkar, yurumeye baslarsan o kadar cabuk toparlanirsin. Ama mesela ben ameliyat oldum der yataktan cikmazsan, vucut da yavas toparlanir.
Ben Amerika'da calisiyorum. Dedigim gibi buranin standartlarina gore herkes bu muaneyeden gecer, gunde en az 2 kere. Ve anestezisinin etkisi kaybolur kaybolmaz hastalari kaldiririz, koridorlarda yurumelerini isteriz. Butun bunlar vucudun toparlanmasini olumlu yonde etkileyen seyler. Farkettim ki ne kadar erken ayaga kalkar, kendi isini gormeye baslarsa, hasta o kadar cabuk iyilesmeye basliyor. Yataktan kalkmak istemeyen hastalar daha kotu bir halde oluyor, daha yavas toparlaniyor, agri sizi daha fazla.

Yoksa bastirmak filan birsey degil. :)

ama işte ben tuvalete kalkarken bıle ağlıyordum oyle bır acı vardı dikiş yerlerımde....ya anlamıyorum aslında nazlı bırı degılım kolay kolay hastalanmam kolaykolay doktora gıtmem ilaç içmem.pekı bır sorum daha var. doktorun dikmesiyle alakası olabılr mı ...gerçi ben arastırıp tavsıyeyle gıttım bu doktora ama doğuma gırmeden kaç dakka surer dıye hemşirelere sordugumda " senın doktorun cabuk alır bebişi fazla surmez merak etme "dedıler. ya ne bıleyım tecrubesız bı doktorda degıldıkı hanı dikişi kötu olsun.ama işte hep kendımı başkalarıyla kıyasladım ben çok acı çektım dıye sebebını bulmaya calıştım kendımce

Sezeryan sonrası hemen kanamam olmadı, hemşire bastırdıktan sonra kanamam gelmeye başladı...Kısacası bana da yapıldı fakat dediğiniz gibi dayanılmayacak gibi bir acıda değildi:45:

ama işte ben tuvalete kalkarken bıle ağlıyordum oyle bır acı vardı dikiş yerlerımde....ya anlamıyorum aslında nazlı bırı degılım kolay kolay hastalanmam kolaykolay doktora gıtmem ilaç içmem.pekı bır sorum daha var. doktorun dikmesiyle alakası olabılr mı ...gerçi ben arastırıp tavsıyeyle gıttım bu doktora ama doğuma gırmeden kaç dakka surer dıye hemşirelere sordugumda " senın doktorun cabuk alır bebişi fazla surmez merak etme "dedıler. ya ne bıleyım tecrubesız bı doktorda degıldıkı hanı dikişi kötu olsun.ama işte hep kendımı başkalarıyla kıyasladım ben çok acı çektım dıye sebebını bulmaya calıştım kendımce

Bunu bastirmayla alakasi yokki ayaga kalkmanin ben ilk dogumumda 4. 5 saat uyudum dogumdan sonra uyanir uyanmaz ayaga kalktim ve hic yatmadim her isimi kendim yaptm yaptim
Ama ikincisinde hemen uyandigim icin ne ayaga kalkabiliyodum ne yatabiliyodum oturamiyodum bile agrilarimdan ama bu bile 1 hafta surdu sonra duzeldi kimisi varmis 3 ay kalkmiyomus yataktan

Özel hastanede epdural sezeryan oldum hiç böyle birşey yapılmadı ameliyat sonrasında ve evdeki iyileşme sürecinde hiç ağrım olmadı sadece ilk üç gün ayağa kalktığımda biraz ağrım oldu ama ağrı kesici bile içmeme gerek kalmadı doğumun ertesi sabahıda taburcu oldum 10 gün sonra Dr gidip kontrol ve dikişlerimi alındı o kadar 2 yıl oldu ve hiçbir sorunum yok

Benim birinci sezaryende yapilmadi ama ikincide yapildi. Ikinci dogum yaptigim hastanem cok daha ilgiliydi. Hatta drum yapildi mi diye sordu. Ama tabii ki cok acidi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bendw epidural sezeryanle ozel hastanede dogum yaptim bana ole bastirma falan yapmadilar ilk 4 saat sonra kaldirdilar beni yurumen idrar yapman lazin dediler idrar yaptikca acin azalicak dediler dedikleri gibide oldu ayaga kalktim cok acidi o an ama hemen.yatmadim oturdun bebegimi sevdim oturmak iyi geldi yurudukce kendimi iyi hissettim pek yatmadim onun icin yattikca kotu oldum cunku ertesi sabah taburcu oldum zaten yattigimi pek bilmem bence sezaryanlilarin yattikca iyilesmeleri gecikir 10. gun yan yatmaya basladim ve acim kalmamisti

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
merhaba canım bende epidural sezaryan oldum evet karına bastırılma olayını bende yaşadım rahim kendini toparlasın diye kontrol amaçlı yapılıyor bizede derste öğretmişlerdi

bugün 2. sezaryanımı olalı 17 gün olacak.. 2 sezaryanım da aynı hastanede oldu.. ilk sezaryanımı yapan doktor doçentti. ama çok acı ağrı çektim. anestezim bile tam tutmamıştı..kanama kontrolü yaptırmamıştı o zaman..

2. sezaryanım yine aynı hastanede daha genç bi doktor tarafından yapıldı..hiç ağrım sızım olmadı..ama bahsettiğin o kontrol bana da yapıldı.. ve korku dolu anlardı resmen.. hemşire odaya girince nasıl titriyordum anlatamam.. aktif kanama olup olmadığı için 2 kez yaptı kontrolü.. hala iyileşememiş olmanın sebebi bence bu kontrol değildir..kimisi daha çabuk toparlanıyo kimisi daha geç..

bi de bazı hastanelerde bu kontrolü dirsek atarak yapıyorlarmış düşünemiyorum bile

iki kuzenımınde dogumlarında bastan sona yanlarındaydım... hatta yanlarında ben kaldım. hiç öyle birşey yapmadılar... zaten yapsalar ben kıyamet koparırdım.. zaten ne kada acı çekiyorsunuz dikişllere dikkat etmek gerekirken öyle baskı uygulamak ne kadar kötü...

Hem kum torbası konuldu hem de karnıma bastırıldı. Hatta hemşire benim de bastırmamı istedi rahmin sertliğini hissetmem için. Anlattı tek tek ne yaptığını, kendisi de hamileydi zaten. İlgimi dağıttığından mı bilmiyorum çok acı çekmedim. Sadece kum torbası kaldırıldıktan sonra çok acı çektim.
İyileşmem 1 haftayı buldu. Sürekli yürüdüm bu arada . Bir de bebeğim küvözdeydi, sürekli onun yanına gidip emziriyordum. Tüm gün hastanedeydik.
İlk kalkış çok kötüydü. Ama sonra kendim kalkmaya başladım.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende özelde doğum yaptım aynı muayene banada yapıldı ilkinde ben anlayana kadar bastırmıştı karnımı hemen ardından tekrar edecekti ben engel oldum tabi elini tutttum hemşirenin oda bana çok kızmıştı eğer muayene etmesine izin vermezsem birkaç ay sonra tekrar ameliyat olabileceğimi söylemişti ben doğumdan 4 gün sonra işlerimi yapmaya başladım fakat yataktan kalkarken acı duyma durumu 2-3 hafta sürmüştü birde karın kaslarımda kesildiği için desteksiz kalkmam çok zor oluyordu

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ben de sezeryan oldum epidural ve birinci sınıf bi hastaneydi benim de karnıma bastırdılar rahmi kontrol amaçlıymış hatta doktor her geldiğinde bastırıyodu ne durumda diye korkma yani.iki haftalık iyileşme süresine gelince herhangi bir semptom yoksa bence normal dokular anca kaynıyor

2 sezeryan dogumumda da ayni uygulama yapildi :( hemsire gelip karnima bastardi ve kanamama bakti.agri esiginuz dusuktur.bunyeyle , yasla herseyle alakasi var ameliyat olayinin.benim ilk dogumda 3. gun ev suprmuslugum vardir.2. de biraz daha gec toparladim.bebegim kuvezde kaldigindan moralim bozuktu belki onun da etkisi vadi.

valla içimi rahatlattınız arkadaslar. kımseden boyle bırşey duymayınca bana yanlış muamele yapıldı sandım. hoş yapılmasa daha ıyıydıya neyse..zaten yapılamadı tam. dığer hemşire ve doktorumda sormayınca o hemşirenın neden yaptıgını anlayamamıştım.ama göruyorum kı bazı yerler yapıyo bazılarınkı yapmıyo
ama ben o 2 hafta bırakın iş görmeyı yavrumu bıle doğru durust kucaklayamadım. dikişlemi alakalı bunyeylemı bılemıyorum

Sonucta buyuk bir ameliyat. Kac kat derine iniyorlar, kesiyorlar. Deriyi cekerken kullanilan aletler de agri yapiyor ameliyat sonrasi. Ben sahsen bunun doktorla ya da ameliyatin kendisiyle ilgili oldugunu sanmiyorum. Ameliyat sonrasi tutumla ilgilidir diye dusunuyorum.

Mesela eger agri kesicileri vaktinde almadiysan agri cogalir. O yuzden hastalarima hep hatirlattigim sey agrinin dayanilmaz boyuta ulasmasini beklemeden agri kesiciyi istemeleri. Bu sekilde kontrol edilemez agrilari olmuyor. Tuvalete bile gitmekte zorlanmak o kadar da normal birsey degil. Ben bu derecesini gormedim yani. Vucudu ameliyatli bile olsa hareket etmeye alistirmak, yataktan kalkmak lazim. Agri kesiciyi aksatmadan almak lazim.

Bir de fazla kilo, ameliyat yerini etkileyen birsey. Obezite filan mesela bazi riskleri artiriyor ameliyatli bolge icin.

Sezeryan dogum yapsam ve bana bunu yapmasalar cok iskillenir, sikayet ederdim. Ayrica nasilim acaba diye bakilmamasi beni korkuturdu. Ben bilen kisi olarak bu sekilde bakiyorum. Ama bunu bilmeyen ve sadece "hasta" olan kisiler bunu bilmeyebiliyorlar. Yani bugunun hamilelerine de soyluyorum, ozellikle sezeryan olacaklar, aklinizda bulunsun, bu muayene dogum sonrasi muayenenin bel kemigidir, ille yapilmasi gereklidir. Bana yapilmadi, agrim olmadi sansliyim demeyin yani. Yapilmasa kendinizin bu kontrolu istemesi gerekir, o derece onemli.

Son düzenleme:
Ilk defa duydum böyle bisey yaa.
Insan açıdan nefes alamıyor bide bastırınca düşünemiyorum aciyi.
Benimde cok ağrım olmuştu bu kişiden kişiye degisiyo bi arkadasimsa hiç ağrım olmadı dedi cok kolaydi!

arkadaslar merhaba.gunlerdır aklıma takılan bırşey var.yardımcı olursanız sevınırım. 6 ay once bebeğimi dunyaya getırdım.ters dönmesı sonucu spınal anestezi ile sezeryana alındım.doktruma tavsıye uzerıne gıtmıştım ve çokta memnun kaldım. gelelım soruma....
şimdi ben doğumdan çıktım 2 saat gectı artık uyuşmanın etkısı gecmeye basladı acı ve agrı başladı doğal olarak bır hemşire geldı yanıma.şimdi karnına ( dıkış olan yere doğru) bastırmak zorundayım dedı bır bastırdı tahmın edersınız kı ben cığlık attım acıdan. daha yenı amelıyat olmuşum öluyom sandım. "ben bunu yapmak zorundayım yoksa içerde parça kalabılır kurtajla kazımak zorunda kalırlar "dedı.bır daha bastırdı ama ben bagırmaktan yaptırmadım okadar canım yandıkı gözumden yaş geldı:43:.hemşirede "ıyı benden sonra gelen hemşireler benım kadar merhametlı davranmaz yapmak zorundalar "dedı ve gıttı.daha sonra bırkaç hemşıre daha kontrole geldı vede doktorum geldı.hıçbırı ne boyle bırşeyı sordu nede yaptı.benımse sureklı aklımdaydı ama korkudan soramadım hanı unutmuşlarsa hatırlatmayayım dıye:26: düşünün çektıgım acıyı.velhasıl taburcu oldum amma velakın tam 2 hafta boyunca acıdan yataktan kalkamadım.Sezeryan olan bırçok arkadaşım en fazla bırkaç gunde kendıne gelırken ben yataktan kalkarken dıkış yerlerıme bıçak batıyodu adeta. tam 2 hafta surdu bu durum.yataktan kalktıkça ağladım.hatırlamak bıle ıstemıyorum.gelelım soruma.arkadaslarımla bu konuyu paylaştıgımda hıçbırıne boyle bır uygulamının yapılmadıgını öğrendım.hanı bırkışı bıle evet banada yapıldı demedı
acaba bana oyle yapıldıgı içinmi ben tam 2 hafta boyunca acılar cektım.arkadaslar sızlere boyle uygulama yapıldı mı???yapıldıysa nıye herkese yapılmıyo.sezeryan acılarınız yataktan kalkamadıgınız sure benım gbı 2 hafta surdu mu
cevaplayan arkadaslara şimdiden tesekkur ederim

Rahmin kıvamına,toplanıp toplanmadığına bakılıyor bu şekilde.ayrıca içerdeki pıhtılar atılıyor ve rahim daha çabuk toplanıyor.rahmin kasılması uyarılıyor,eğer rahim yumuşaksa ve kasılmamışsa yukardan bastırınca vajenden kan boşalır.hastanın altı açılıp bu şekilde kanama kontrolü amaçlı da bakılabililir.benim çalıştığım hastanede sezaryen olan her hastaya mutlaka vajinal ve karından bu muayene yapılarak rahim kontrol edilir.

özel hastanede doğum yaptım he kum torbası koydular, hemde bastırdılar fakat sizinki gibi ağrı çekmedim ben.. belki bünye ile alakalı bir durumdur...

Back