- 13 Haziran 2011
- 12.657
- 7.696
- 448
Bir onceki mesajimda dedigim gibi, o halde sen sansliymissin ki ilgilenmisler. Arkadaslarinda bir sorun ciksa kimsenin haberi olmazmis. Onemli birsey cunku bu, oyle keyfi birsey degil.
Ne kadar zamanda toparlanman bunye meselesi. Kimisi cabuk ayaga kalkiyor, kimisi daha yavas toparlaniyor. O muayene vucudun toparlanmasini engelleyen, ameliyat yerine herhangi bir zarar veren bir muayene degil, icin rahat olsun. Sen onunla bagdastirmissin, etkilendigin icindir. Cabuk toparlanmayi etkileyen daha farkli seyler var. Mesela aktivite. Ayaga ne kadar erken kalkar, yurumeye baslarsan o kadar cabuk toparlanirsin. Ama mesela ben ameliyat oldum der yataktan cikmazsan, vucut da yavas toparlanir.
Ben Amerika'da calisiyorum. Dedigim gibi buranin standartlarina gore herkes bu muaneyeden gecer, gunde en az 2 kere. Ve anestezisinin etkisi kaybolur kaybolmaz hastalari kaldiririz, koridorlarda yurumelerini isteriz. Butun bunlar vucudun toparlanmasini olumlu yonde etkileyen seyler. Farkettim ki ne kadar erken ayaga kalkar, kendi isini gormeye baslarsa, hasta o kadar cabuk iyilesmeye basliyor. Yataktan kalkmak istemeyen hastalar daha kotu bir halde oluyor, daha yavas toparlaniyor, agri sizi daha fazla.
Yoksa bastirmak filan birsey degil. :)
ama işte ben tuvalete kalkarken bıle ağlıyordum oyle bır acı vardı dikiş yerlerımde....ya anlamıyorum aslında nazlı bırı degılım kolay kolay hastalanmam kolaykolay doktora gıtmem ilaç içmem.pekı bır sorum daha var. doktorun dikmesiyle alakası olabılr mı ...gerçi ben arastırıp tavsıyeyle gıttım bu doktora ama doğuma gırmeden kaç dakka surer dıye hemşirelere sordugumda " senın doktorun cabuk alır bebişi fazla surmez merak etme "dedıler. ya ne bıleyım tecrubesız bı doktorda degıldıkı hanı dikişi kötu olsun.ama işte hep kendımı başkalarıyla kıyasladım ben çok acı çektım dıye sebebını bulmaya calıştım kendımce