• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sezeryan ile doğum yapanlar lütfen bilgi verin

Zeynep28 maras

Guru
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2009
2.507
19
358
bebeğim ters durduğu için şubatın ikinci haftası sezeryan ile doğum yapacağım sanırım henüz kesin bişey söylemedi doktorum döner ümidiyle bekliyoruz şubat ayını..
sezeryana nasıl hazırlıyorlar anneyi lavman sonta falan bişeyler duydum açıkca tırstım biraz anlatırmısınız doğum öncesi ve sonrası nasıl oluyor?

bana sonda takıldı.en çok korktuğum işlemlerden biriydi.
Hiiiç korkma bence ne kadar abartmayı seven bi milletiz böyle.

Benim arkadaş son dikişleri hissettim felan demişti,ondan da çok korkuyordum,ondada hiç bişey hissetmedim.Bu arada arkadaşımın çok abarttığını sonra sonra öğrendim,meğer huy edinmiş:D

Canım ben epidural oldum,çok memnun kaldım.Aman doğum kolaymış dedim.
İstersen doğum hikayemi okuyabilirsin.

Allah yardımcın olsun,bebeğin ve senin için güzel bir doğum olur inşallah.

bana sonda takıldı.en çok korktuğum işlemlerden biriydi.
Hiiiç korkma bence ne kadar abartmayı seven bi milletiz böyle.

Benim arkadaş son dikişleri hissettim felan demişti,ondan da çok korkuyordum,ondada hiç bişey hissetmedim.Bu arada arkadaşımın çok abarttığını sonra sonra öğrendim,meğer huy edinmiş:D

Canım ben epidural oldum,çok memnun kaldım.Aman doğum kolaymış dedim.
İstersen doğum hikayemi okuyabilirsin.

Allah yardımcın olsun,bebeğin ve senin için güzel bir doğum olur inşallah.

çok sağol canım doğum hikayelerini dinledikçe insan bildiğindende emin olamıyor epidural ile sezeryanı düşünüyorum ama hem pahalı geliyor hemde az da olsa sakat kalma ihtimali varmış ne kadar doğru bilemem tabi..33haftamdayım erken doğum riskim var ve kasılmalarımın şiddeti artıyor ne olacak bilmiyorum...

ya sezaryen bence çok kolay bişey.ki ben hayatımda hiç ameliyat bile olmamıştım canım da tatlıdır ama valla çok rahat geçti.
birincisi planlı olursa eğer, bir gece öncesinden yeme-içmeyi bıraktığın için lavman fln olmadı bende.
sonra da gayet güzel sevdiklerine el sallaya sallaya,resimler çekile çekile ameliyathaneye gidiyosun..
sonra ameliyathanede senle güzel güzel sohbet ediyolar sonra aa bi bakmışsın biri sana bi iğne yapıyo uyuyosun
sonra biri sana sesleniyo uyanın... hanımm...uyanınn..
ya noluyo ne güzel uyumuşum diyosun
tıngır mıngır odana götürüldüğünü hissediyosun hayal meyal...rüyada gibi..
o anlarda çok az acı duyabilirsin ama zaten seni yatağına yatırdıkları gibi ağrı kesici serumlar takılıyo hemen, tekrar bikaç saat uyuyosun.
ve tatlı tatlı uyanıyosun herkes başında canımlar cicimler herkes bebekten bahsediyo sen de ' haaa ? kiiim? heee evet ondan.. şeklinde baygın cevaplar veriyosunn :)
yataktan kalkmak ve yürüyüş yapmanın zorluğu dışında hiçbi zorluğu yok bence. ben ertesi gün hastaneden çıktım. gene olsa gene sezaryen isterim

Canım bende iki sene önce sezeryanla doğurum oğlumu. Lağmanı normal doğum yapacak olan annelere yapıyorlar, sezeryana yapılmaz.Çünkü normal doğumda ıkınma olayı olduğu için, kazaya sebebiyet vermesin diye.
Sezeryan doğumda da bana yapılanlar:
-Öncelikle ameliyathaneye alınıyorsun ve seni sezeryan için hazırlıyorlar.
-Sonra sana soru sorarlerken sen uyumuş oluyosun,
-Sonra birden uyanıyorsun ve odadasın, bebeğin ve diğer herkes yanında,
- Sonra hemşire bebeği emzirmen için sana veriyor,
-Sonra da sonda takılıyor, ( daha yeni ameliyatlı olduğum için, yerimden ilk gün kalkamam gerekiyomuş, o yüzden takılıyor.İkinci günün sabahı alınıyor.)
- Bu arada kolunda serum oluyor, hemşireler seruma ağrı kesici yapıyolar.
-Doktorun seni kontrole geliyor,
-Çocuk doktoru çocuğunu muayene ediyor,
-İkinci gün,bazıları da ilk gün ayağa kalkıp biraz zor da olsa yürümeye başlıyor,
- 3. gün hastaneden çıkılıyor,
-En fazla bir hafta içinde toparlanmaya başlıyorsun.

ŞİMDİDEN GÖZÜNÜZ AYDIN OLSUN, ALLAH ANALI BABALI BÜYÜTSÜN.
HİÇ KORKMA BİR ŞEKİLDE DOĞACAK BEBEĞİN, ÖNEMLİ OLAN ONUN VE SENİN SAĞLIKLI OLMAN.
SONRA O ACILAR VE SANCILAR UNUTULUYOR, EMİN OL Kİ...
:emir_bebek::emir_bebek:

canım korkulacak hiçbirşey yok. biraz abartmayı seviyoruz işte. durduk yerde kendine hiç dert edinme derim moralini bozma sen stres oldukça bebeğinede yansıyacak. bende epidural sezeryan oldum. arkadaşın dediği gibi lavman yoktu. sondayı takarlarken anlamadım bile. benim 5 aylıkken kızıma sonda taktılar hiç ağlamadı sonuçta bebek üşüdüğünde bile ağlar ama sonda takılırken yada çıkarken ağlamadı

Merk etme canım,anlatılanlar gibi olmuyor.Lavman takılmıyor,zaten 12'den sonra yemek yasak,eğer sabah olursan.Sonda ben uyuşmuşken takıldı,çıkarırken de hiç anlamadım.Akşam çıkarıldı,biz de eşimle kol kola koridorda gezdik.Yani sürekli de yatmıyorsun zaten.Zaten 1 gece kaldık,sabah taburcu ettiler.

çok sağol canım doğum hikayelerini dinledikçe insan bildiğindende emin olamıyor epidural ile sezeryanı düşünüyorum ama hem pahalı geliyor hemde az da olsa sakat kalma ihtimali varmış ne kadar doğru bilemem tabi..33haftamdayım erken doğum riskim var ve kasılmalarımın şiddeti artıyor ne olacak bilmiyorum...

canımsın epidural sezeryanda sakat kalma ihtimali yok denecek kadar az. hatta genel anestezide uyanamama ihtimali epidural anestezinin bu ihtimaline göre çok daha fazla.
bence korkma, epidural en iyisi. gerçi siz normal istiyosunuz sanırım. umarım bebeğiniz dönerde normal doğum yaparsınız. sezeryan olmak zorunda kalırsanızda hiç korkacak bişey yok.
benim annem beni ters ve normal doğurmuş, kadın az kalsın ölüyomuş senağlama günümüzde tıp ilerledi, sezeryanda artık çok kolay.

ben kadar doğumdan korkan kimse yoktur sanırım hem normalden hemde sezeryandan korkmaktan hamileliğimi resmnen stres içinde geçirdim ve sonunda epidural sezeryan oldum ve inanamadım o kadar kolay ve acısızdıki anlatamam ağlayarak girdim doğum haneye lavman falan yapılmadı belden uyuşturulduğu için sondayı takarken hiç hissetmedim.doğumum başladı ben heyecanla bebeğimi bekledim ve ilk defa ben gördüm kokladım öptüm çok güzel bi duygu doktorun geldikten 5 dk sonra o muhteşem sesi duyuyorsun sonra onu giydirmelerini falan izlerken dikişlerinde atılıy,veriyor
sabah 8:30da ameliyattaydım 9:30 da çıktım 16:00 da yürüdüm ertesi gün evişmdeydim

canım hiç korkma.benimki ilk önce normal doğum seyrindeydi o yüzden lavman yapıldı ama o da hiç korkulacak bişey değil.
sonda takıldı(bebeğini kucağına almanın heyecanı ile hissetmezsin bile onu)
sonra ameliyathaneye alındım.
konuştuk biraz.o arada karnına falan bişeyler sürüyorlar steril etmek için.sonra anestezi uzmanı şimdi sana bir iğne yapıcam hiç acımayacak dedi.sonrası yok.bi uyandım,biri başımda sesleniyor hanfendi uyanın diye.hayal meyal hatırlıyorum.bebeişimi sordum hemen.odaya getirilince hemen serum falan takılıyor.ağrı kesiciler veriliyor.ve ben aynı gün sondayı çıkarttırıp koridorda eşimle beraber yürümeye başladım.hiç korkma allah hayırlısıyla yavrunu kollarına almayı nasip etsin.hayırlı doğumlar...

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim nasıl rahatladı içim anlatamam demek bana anlatılan doğum hikayelerinin hepsi abartmaymış heyecandan ne yapacağımı şaşırdım şuan çok rahatladım artık korkmuyorum sezeryandan çok sağolun Allah hepinize sağlık ve mutluluk versin...
bebeği siz odaya geçmedenmi getiriyolar bak kıskandım şimdi genel anestezi olursa kızımı benden önce mi görcek herkes..
biran önce zaman geçse gelse şubat ayı artık :Saruboceq:

canım işte böyle ol,korkma,sakin ol...
bizede neler neler anlattılar hiç sorma.yok şöyle oluyo,yok böyle oluyo.herşeyi abartıp,insanları korkutmaya çalışıyorlar.boşver sen kötü doğum hikayelerini dinleme bile.
ben genel anestezi ile sezeryan oldum.uyandığımda bebeğimle aynı odadaydık.yani ilk ben gördüm.sonra bacaklarımın arasını açıp bebişimi battaniyeye sarıp ,aynı sedyede odaya gittik.çok güzel bir duygu.allah isteyen herkese yaşatsın inşallah.sana hayırlı doğumlar.en kısa zamandada doğum hikayeni bekliyoruz tatlım.

canım ben ilk doğumumu normal 8 sene sonra ikinci doğumumu sezeryanla oldum sezeryan hiç bir şey değil buna inan doktorumun tavsiyesi ile genel anestezi ile olduğumdan bana sondada dahil her şeyi baygınken taktılar o yüzden hiç bir şey hatırlamıyorum ama kesinlikle korkma sezeryan en rahatı doğumdan sonrada ağrı kesici iğne vuruyorlar sürekli ağrında olmuyor en geç 1 haftadada tamamen ayağa kalktım allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım benim

canım işte böyle ol,korkma,sakin ol...
bizede neler neler anlattılar hiç sorma.yok şöyle oluyo,yok böyle oluyo.herşeyi abartıp,insanları korkutmaya çalışıyorlar.boşver sen kötü doğum hikayelerini dinleme bile.
ben genel anestezi ile sezeryan oldum.uyandığımda bebeğimle aynı odadaydık.yani ilk ben gördüm.sonra bacaklarımın arasını açıp bebişimi battaniyeye sarıp ,aynı sedyede odaya gittik.çok güzel bir duygu.allah isteyen herkese yaşatsın inşallah.sana hayırlı doğumlar.en kısa zamandada doğum hikayeni bekliyoruz tatlım.

ne kadar güzel bebeğinin yanında olması kimbilir insan neler hissediyor ilk onu gördüğünde çok sağol tatlım artık heyecanla doğumu bekliyorum ama korkum yok sayenizde..

canım ben ilk doğumumu normal 8 sene sonra ikinci doğumumu sezeryanla oldum sezeryan hiç bir şey değil buna inan doktorumun tavsiyesi ile genel anestezi ile olduğumdan bana sondada dahil her şeyi baygınken taktılar o yüzden hiç bir şey hatırlamıyorum ama kesinlikle korkma sezeryan en rahatı doğumdan sonrada ağrı kesici iğne vuruyorlar sürekli ağrında olmuyor en geç 1 haftadada tamamen ayağa kalktım allah bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım benim

inşallah canım onu kucağıma almayı çok şükür geldin demeyi o kadar çok istiyorumki..desteğiniz bana çok iyi geldi valla..

arkadaşlar hepinize ayrı ayrı çok ama çok teşekkür ederim nasıl rahatladı içim anlatamam demek bana anlatılan doğum hikayelerinin hepsi abartmaymış heyecandan ne yapacağımı şaşırdım şuan çok rahatladım artık korkmuyorum sezeryandan çok sağolun Allah hepinize sağlık ve mutluluk versin...
bebeği siz odaya geçmedenmi getiriyolar bak kıskandım şimdi genel anestezi olursa kızımı benden önce mi görcek herkes..
biran önce zaman geçse gelse şubat ayı artık :Saruboceq:

olumlu olarak etkilenmene çok sevindim ama en çok sevinen bebeğin olmuştur bence. çünkü sen kaygılandıkça oda hissediyordu. hayırlı doğımlar olsun canım. sağlıkla alırsın inşallah bebeğini kollarına.

Allahım yazdıklarınızı okudukcaa icime yumusaklık geldi vallaa.cok mutlu oldum.haftaya carsamba spinal sezeryan olacagım nasipse.cok korkuyorum ya hissederseem diye ama anestezi uzmanının dedigine göre sakinleştirici iğnede yapılıyormuş.stress olmana imkan bile yok rahatca girip cıkıyorsun dedi.yasamadan bilemeyecegim ama umarımm hersey yolunda gider.cook heyecanlıyım cunkuu.buarada arkadaslar hastanede refakatci kalıyormu? yoksa hemsirelermi gelip gidiyor basımıza??

Allahım yazdıklarınızı okudukcaa icime yumusaklık geldi vallaa.cok mutlu oldum.haftaya carsamba spinal sezeryan olacagım nasipse.cok korkuyorum ya hissederseem diye ama anestezi uzmanının dedigine göre sakinleştirici iğnede yapılıyormuş.stress olmana imkan bile yok rahatca girip cıkıyorsun dedi.yasamadan bilemeyecegim ama umarımm hersey yolunda gider.cook heyecanlıyım cunkuu.buarada arkadaslar hastanede refakatci kalıyormu? yoksa hemsirelermi gelip gidiyor basımıza??

bildiğim kadarıyla kalıyor yanında biri ya eşin ya annen kimi istersen ama hemşirelerde sık sık kontrol ediyor diye duymuştum doğumdan sonra yaşadıklarını yaz olurmu inşallah herşey çok güzel olur kaçıncı haftandasın sen 36.haftada yaparlarmı sezeryan bilgin varmı?

bildiğim kadarıyla kalıyor yanında biri ya eşin ya annen kimi istersen ama hemşirelerde sık sık kontrol ediyor diye duymuştum doğumdan sonra yaşadıklarını yaz olurmu inşallah herşey çok güzel olur kaçıncı haftandasın sen 36.haftada yaparlarmı sezeryan bilgin varmı?

38.haftanın icindeyim suanda.
35 haftalık ve 36haftalık sezeryan olanlarla tanıstım hastanede yattıgım dönemlerde.hicbir sorunları olmamış.bebekleride gayet saglıklıymış.dogum sonrası gelebilecek hastalıklardan hicbiride olmamıs.hastaneden cabuk cikmislar.erken dogumlarda bebegin iyilik durumu birazda akcigerlerin gelişimiyle alakalı sanırım.işalaah saglıklaa alırız bebeklerimizi kucagımıza:)
sezeryandan sonra süt ne zaman gelir biliyormusun?ya 2 3 gun gelmezse cocugu mamayla mı besliyorlar ki??

Back