Balon diyetini duymuşsunuzdur. diyette balon şişirmekten bahsediyor. 6 hafta diyetin süresi ama balon olayı uzatılabilir bence. ilk hafta 10 sabah 10 akşam olmak üzere balonları şişirmeye başlıyorsunuz. her balon arası max. 60 sn olmalı. mekik kadar etkili. bir arakadaşım başladı yeni bayağı etkili diyor karın kaslarım çok acıyor dedi. hatta deneme yapın, balon şişirir gibi üfleyin 30 sn kadar karın kaslarının nasıl çalıştığını göreceksiniz. bende başlamayı düşünüyorum. kilom şu an fazla olduğu için sezeryanlı göbekten ziyade tombik bir göbek olarak duruyor. çok pis diyetteyim ileride bende başarı hikayemi yazıcam and verdim kendime :)) bu boln işi kafama çok yattı sizlerle paylaşayım dedim. en azında iş yerinde yapılabilecek bir olay :)
Balon diyetlerinin kurbanı olmayın!
Balon diyetlerin sağlık üzerinde birçok olumsuz etkileri vardır. Bu tür diyetler tepeden tırnağa olumsuz etkileri ile hem kısa hem de uzun dönemde sağlığı tehdit eder. Vücudumuzda yer alan sistemlere göre verebilecekleri zararlar şu şekilde özetlenebilir.
Sinir sistemi: Halüsinasyon, depresyon, unutkanlık vs.
Solunum sistemi: Apne (kısa süre solunum durması), solunum güçlüğü
Sindirim sistemi: Yutma güçlükleri, iştahsızlık, ishal, kabızlık, sindirim sistemi ağrıları
Dolaşım sistemi: Dolaşım bozuklukları, düşük tansiyon, postüre bağlı hipo-tansiyon(duruşa göre tansiyon düşüklüğü), ani kalp krizi
Endokrin sistem: Hormonal bozukluklar, kan şekerinde düşüklük vs.
Beslenme yetersizlikleri: Saç dökülmesi, deride kuruma ve çatlaklar, deride pullanma, soluk ten rengi, anemi vs.
Dikkat! Balon diyet kolesterol yükseltir!
Sağlığımızı bozucu etkileri yukarıda anlatılanlar kadarla da kalmayabilir. Balon diyetler ile verilen hızlı kilolar aslında vücutta gerçekleşen hızlı yıkıma bağlıdır. Vücutta bulunan depoların hızla yıkılması kan kolesterol ve trigliserit değerlerini yükseltebilir ve ileride şeker hastası ve kalp hastası olma riskinizi arttırır.