(( Rabbim hepimizr sabır versiin.....
Amin canım Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
(( Rabbim hepimizr sabır versiin.....
ya bana etraftan görmemi sölediler görürsen her şeyde onu ararsın her bebeği ona benzetirsin falan dediler ama ben görmek istedim çok hemd emerak ediyordum kime benzediğini pskolog da görmemi istedi getirdiler hemşireler odaya ama tabutla tabi tabutu görünce yıkıdlım çünkü konduramıyodum ona ölümü tabutu kötü olduğum için götürdüler...(
Meleğimin mezarına her gittiğimde yanına yeni melekler gelmiş oluyor görüyorum. Daha 3.5 ay oldu ama yanı dolmuş..
ben meleğimi çok görmek istedim.ama görmesen daha iyi olur. Her bebekte onu görürsün dediler.ve görmedim.aynı oğlumuza bak.onun aynısı dedi eşim.. Dünya güzeli bir oğlum var.aynı abisi gibi dünya güzeli bir kızım olmuş demekki. şu anda da her bebekte onu hayal ediyorum.keşki görseydim. Bazen pişman oluyorum. Onu çok özliyorum.bundan sonra bu duygularla nasıl başedip yaşacağız biz bilmiyorum. Psikoloğa gitmeyi düşünüyorum. Araştırıyorum.iyi birini.
ya bana etraftan görmemi sölediler görürsen her şeyde onu ararsın her bebeği ona benzetirsin falan dediler ama ben görmek istedim çok hemd emerak ediyordum kime benzediğini pskolog da görmemi istedi getirdiler hemşireler odaya ama tabutla tabi tabutu görünce yıkıdlım çünkü konduramıyodum ona ölümü tabutu kötü olduğum için götürdüler...(
görebilseydin inan bana senin icin daha iyi olurdu.. ben arkadasimla ayni günde dogum yaptim benim öldü o aglayan cocuguyla cikti dogumhaneden... ama onun cocugunu baktigimda hic benimkini görmedim yani görseydin bebegini kimsenin bebeginde seninkini aramazdin... ama senin icin böyle si daha hayirlidir diye düsün gecmis bitmis zamani geri getiremezsin o yüzden üzülme. demekki böyle olmasi gerekiyodu... bende cok özlüyorum canim resmine bakip konusuyorum ama geri gelmiyo... simdi tam 8 ay oldu ve 6 haftalik hamileyim... üzülsemmi sevinsemmi onu bile bilemiyorum...bu aci bir ömür boyu bizimle olacak rabbim hepimizin yardimci olsun.........
Amin canım Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın..
benimde 3 ay oldu nası geçiricez bu zamanları nası avutucaz kendimizi bilmiyorum yeniden hamileymişin Rabbim hayırlısıyla kavuşmayı nasip eder inş bende düşünüyorum hamile kaldığımda nası hisdicem kendimi die nasıl şuan duyguların....
sagol canim rabbim sanada kisa zamanda nasip eder insallah... bilmiyorumki anlatamam buruk sevinc desem test pozitif ciktiginda ilk cok sevinip sonra cok agladim. anlatmasi cok zor.. korkuda var biraz. sanki tekrar kizima hamile gibiyim. sanki tekrar o gelcek. belki ben öyle istedigim icin bana öyle geliyo bilemiyorum.. senin ilk bebeginmiydi..
birde neden vefat oldu kaçıncı haftaydın paylaşmak istermisin?
görebilseydin inan bana senin icin daha iyi olurdu.. ben arkadasimla ayni günde dogum yaptim benim öldü o aglayan cocuguyla cikti dogumhaneden... ama onun cocugunu baktigimda hic benimkini görmedim yani görseydin bebegini kimsenin bebeginde seninkini aramazdin... ama senin icin böyle si daha hayirlidir diye düsün gecmis bitmis zamani geri getiremezsin o yüzden üzülme. demekki böyle olmasi gerekiyodu... bende cok özlüyorum canim resmine bakip konusuyorum ama geri gelmiyo... simdi tam 8 ay oldu ve 6 haftalik hamileyim... üzülsemmi sevinsemmi onu bile bilemiyorum...bu aci bir ömür boyu bizimle olacak rabbim hepimizin yardimci olsun.........
canim ben mezarina bir kere gidebildim... yurtdisinda oldugum icin kizim bursada..... bende gittigimde yaninda bir melek daha vardi....ne güzel istedigin zaman gider mezarini ziyaret edebilirsin ben onu bile yapamiyorum
canım 27. haftadaydım. hatta 30 aralık günü hiç unutmuyorum! bebeğimi ilk kez hissetmedim. ve inanmayacaksınız ama o günün gecesinde rüyamda kızımı hiç acı çekmeden doğurdum, kucağıma aldım, emzirdim, göğsümden süt geldiğini hissettim, karnı doyunca göğsümü kapatıp onu kokladım. o kadar gerçekçi bir rüyaydı ki size anlatamam. rüyada koku alınır mı demeyin gerçekten yavrumun kokusunu aldım sonra ertesi gün gidip iş yerindeki herkese sevinçle rüyamı anlattım. nerden bilirdim ki evladım o gece karnımda hayattan vazgeçmiş, beni bırakıp gitmiş sonraki günler bebeğimi hissetmediğimi hem ben hem de eşim arkadaşlarımıza söyledik. herkes aynı tepkiyi verdi. yok ben abartıyormuşum, yok onlar 35. haftalarında bile üç-beş gün hissetmemişler, yok kuruntu yapıyormuşuz, yok daha küçükmüş tabiki hissetmeyebilirmişim... ama kaç kişi böyle dedi inanamazsınız. doktor kontrolüne de 1 hafta önce gittiğimde suyum, bebek, kalp atışı, tansiyonum...her şey normal olduğundan ve ilk gebeliğimin verdiği tecrübesizlikten dolayı insanlara inandık. belki de konduramadığımızdan inanmak istedik! hatta eşime hep şöyle kızıyordum: kızın annesini korkutuyo ya çıkınca onun pontişini şaplaklıycam! keşke o kelimeleri hiç etmeseydim(
ve arkadaşlar 2 ocak gecesi artık içim içimi yediğinden eşime surat astım. o da o kadar konduramıyordu ki bu durumu biraz da kızarak tamam, istersen hemen doktora gidelim dedi. ertesi gün gittiğimde bebeğimin öldüğünü öğrendim... sonra farklı farklı şoklar, ekşınlar vsvs.
işte böyle hikayem. bir dokunun bin ah işitin benden
canım 27. haftadaydım. hatta 30 aralık günü hiç unutmuyorum! bebeğimi ilk kez hissetmedim. ve inanmayacaksınız ama o günün gecesinde rüyamda kızımı hiç acı çekmeden doğurdum, kucağıma aldım, emzirdim, göğsümden süt geldiğini hissettim, karnı doyunca göğsümü kapatıp onu kokladım. o kadar gerçekçi bir rüyaydı ki size anlatamam. rüyada koku alınır mı demeyin gerçekten yavrumun kokusunu aldım sonra ertesi gün gidip iş yerindeki herkese sevinçle rüyamı anlattım. nerden bilirdim ki evladım o gece karnımda hayattan vazgeçmiş, beni bırakıp gitmiş sonraki günler bebeğimi hissetmediğimi hem ben hem de eşim arkadaşlarımıza söyledik. herkes aynı tepkiyi verdi. yok ben abartıyormuşum, yok onlar 35. haftalarında bile üç-beş gün hissetmemişler, yok kuruntu yapıyormuşuz, yok daha küçükmüş tabiki hissetmeyebilirmişim... ama kaç kişi böyle dedi inanamazsınız. doktor kontrolüne de 1 hafta önce gittiğimde suyum, bebek, kalp atışı, tansiyonum...her şey normal olduğundan ve ilk gebeliğimin verdiği tecrübesizlikten dolayı insanlara inandık. belki de konduramadığımızdan inanmak istedik! hatta eşime hep şöyle kızıyordum: kızın annesini korkutuyo ya çıkınca onun pontişini şaplaklıycam! keşke o kelimeleri hiç etmeseydim(
ve arkadaşlar 2 ocak gecesi artık içim içimi yediğinden eşime surat astım. o da o kadar konduramıyordu ki bu durumu biraz da kızarak tamam, istersen hemen doktora gidelim dedi. ertesi gün gittiğimde bebeğimin öldüğünü öğrendim... sonra farklı farklı şoklar, ekşınlar vsvs.
işte böyle hikayem. bir dokunun bin ah işitin benden
Kızlar , rüyalarınızı okuduğumda gözyaşlarımı tutamadım. Ve çok ilginçtirki demekki allah içimize bu duyguyu veriyor ve rüyalarımıza girmesini sağlıyor. Inanmayacaksınız ama ben ve eşimde ayrı ayrı rüya görmüşüz. Olaydan sonra eşim bana ben ona anlattık sarılıp ağlayarak.
Bende hast.kontrole gittiğimde öğrenmiştim kalbinin artık atmadığını ya 2 gün olmuş tahmini dediler öleli. 2 gün öncesinde rüyamda cenaze görmüştüm, herkes siyah giyinmişti. Ve ben herkese kim öldü diye haykırıp soruyordum. Ama kimse bana cevap vermiyordu ve sanki hayaletmişim gibi davranıyorlardı. Sonra mezar taşını gördüm. Kendi adım yazıyordu.
Eşim ise oda yine olaydan 2-3 gece önce görmüş, rüyasında ailende ölüm olacak kızın mı karın mı diye sormuşlar? Oda karımın yaşamasını tercih ederim demiş. Demekki insanın içine veriyor allah bu duyguyu. Ister iananın ister iananmayın ama biz bunları yaşadık. Ve ben her an sağlıklı bir gebelik olmasına rağmen içimde hep onu kaybetme korkusuyla yaşadım. Ve bunu hep geç bulmama bağlıyordum. Her aldığım en ufak bir çorabı bile çekmecesine kaldırıken allahım giydirmeyi nasip et diye dua ederek koydum. Sanki hep bunu beklemiş gibi.
Benim şua andaki duygum tekrardan hamile kalsam sanki hemen yeri dolsun istiyorum. Bu rüyadan uyanmadan tekrar kldığım yerden devam etmek istiyorum. Sadece bunları hissediyorum.
Evt ilk bebeğimdiii ilk hamileliğimdi çok hassasdım neler yedim neler iyi olsun kilosu iyi olsun die çok şükür kilosu herşeyi süperdi ama nasibimiz böleymiş şimdi duygularım çok karışık bazen diyorum 3 ay sonrada istemiyorum bazende hemen olsa geçermi acaba içimdeki bu acı hafiflermi bilmiyorum bide o 9 ay nası geçerrr o kaybetme korkusu ilee ilkinde o kadar rahattımki hep doktorum çok ii derdi sevinçlee gider geliridm kontrolee şimdi herşey farklı olucak neler hissederim bilmiyorum gebeliğim boyunca hiç girmemişim buralara hiç kaybederim düşüncesini getirmemişim herşey süper yaa insan bu benim başıma gelir die düşünemiyo neden seeee ......
gözün aydın aysem, senin adına çok sevindim. inşallah rabbim sağlıcakla evladını kucağına almayı nasip eder.
bir de kızlar ben bir den fazla psikologla görüştüm. hepsi bebeğin görülmesinin daha iyi olacağını, bunun yas sürecini kısaltacağını ve daha sağlıklı bir yas süreci geçirilmesine neden olacağını söyledi. fakat benim bebeğimi de hemen beze sarıp morga indirmişler. sonrasında da bezi acarsa derisi kavlar, bebeği o halde görmek istemezsiniz diye göstermediler. keşke kızımı görseymişim diyorum şimdi.
Bende Bursadayım belki benim meleğimin yanındadır...