• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

O kadar aynı duyguları yaşamışız ki söylediklerinde kendimi buldum. Ben üçüncü tüp bebek transferimde hamile kaldım ama ne yazık ki bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Dünyam başıma yıkıldı sanki. Geride embriyom kalmadı. Tekrar tedaviye başlayacak maddi gücümüz kalmadı. Hevesim enerjim umudum kalmadı. Tevekkül ediyorum diyorum ama içten içe kırgınım sanki tam tevekkül değil. Şimdi aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Bu işten tamamen vazmı geçmeliyim ya da hemen hiç kendimi dinlemeden devlet hastanesinde tedaviye mi başlamalıyım onu da bilmiyorum. Daha kürtaj olalı bir hafta oldu aslında duygularım çok yoğun. Zaman her şeye ilaçtır inşallah hepimizin yüzünü güldürür rabbim.
Amin. Erken donemde mi kalbi durdu? Embriyoya pgt yapilmis miydi? Malesef tup bebekte genetik bozukluk daha cok olabiliyor ozaman da kalbi duruyor. Yasiniz daha gencse bekleyin maddi manevi olarak toparlaninca yeniden denersiniz insallah. Hamile kalabiliyorsaniz demek ya embriyoda sorun olms ya da belki sizin de coraspin fln kullanmaniz gerekti bilemiyorm doktorunuz da bilgi verecektir

Yok, ilk tedaviden kalan donmus embriyolari cozdurup pgt'ye yolladik bebegi kaybedince, 5 embriyonun hepsi kotu kromozom geldi kullanilamadi. Nedenini kimse anlamadi yasim da daha 33tu o tedavide. Bu haberi aldigimda daha atlatamamistm kaybimin uzuntusunu de, ekstra bi şok oldu bana, kendimi perisan ettm butun gece. O gun de regl olmustm. Esim de sen bukdr uzuluyosn denemeyelm ozaman dedi once. Agladm durdm butun gece ama sonra, eger smdi bidaha denemezsek ilerde pisman oluruz diye dusunup hemen ertesi gun apar topar gittik yeni tedaviye basladk o ay. Daha sezeryan surem dolmamisti zaten ama embriyo dondurulcak ztn diye o ay gittm. Bu sefer 2 tane saglikli geldi donduruldu. 2 saglikli olunca sanki icim daha rahat etti belki ondan kafamda saldm bebek isini. subat reglimle aslnda 6 ay surem doluyodu ama ben nisan reglimle gttm. Esim de asi gelicek once asi ol dyip durdu onu da bekledk snr baktk gelecegi yok asinin da, hadi bu ay koyalm tutarsa yaz ortasina kdr en azindan bulantim gecsin dedik nisan reglisyle gittk benm tuttu ben 8 haftalikken de asi geldi🤦‍♀️
Ben simdi kan sulandirici igne ve coraspin kullaniyorum. Ilkinde 20. Hafta kontrolunde bu sorun gorunmustu, simdi 20de sorun gorunmedi insallah haftaya gidicem yine bi sikinti yoktur. Sikintinin tup bebekle alakasi yok dediler bana. Umarim sizin de ikincisi problemsiz saglikla gelsim
Sağlıkla gelsin bebişin canım bende bir şey sormak istiyorum şimdi sen sezeryan olduktan 6 ay sonramı tedaviye başladı doktor bunu şu sebepten soruyorum hani sezeryan doğumdan sonra enaz 2 sene beklenmesi gerekiyor deniliyor ya bende doktora gidecem ama çoğu doktor 2 sene diyo korkuyorum bunu duymaktan

bir de bebeginiz küvöze alındı mı
benimki alınmadı ona cok üzülüyorum
benim de kalbi durmamıştı
neden alınmadı acaba bu beni çok üzüyor morgda mı öldü öylece...bunu iç bilmiyorum hiç görmedim onu
Belki sizinki hic dayanamamistir kuvoze bile alinamadan kalbi durmustur yoksa neden almasinlar..;( benimki de 5.5 gun kuvozde kaldi, aslinda siz alinmadi diye uzuluyorsnz ama ben de kuvozde aci cektigini dusunup cok uzuldm. Ilk gun bebege gidip bakmaya cesaret edemedim zaten sezeryanliym ayaklanamamistm, doktorum tesvik etti 2. Gun aksamina ancak gttm baktm bir kez de hastaneden taburcu olmadan once gttm. Zaten dokunamiyorsn da cok kucuk bebek, emzirme sansin ztn yok. Bilmiyorm hangisi daha aci, o anda olmesi mi yoksa orda gunlerce yasam mucadelesi verirken yaninda olamamak mi.. cok fazla uzuldugm sey oldu kendimi sucladgm seyler oldu ozellikle kuvozde yaninda olamamakla, yeterince onu gormeye gtmemekle ilgili. Atlatamadigm seyler var hala gozumun onune o hali gelir ve aglarm. Sanirim kaybetmekten daha aci olani hicbisey yapmamis olmak..
Kac gr dogmustu sizinki? Benimki 420 gramdi;(

Sağlıkla gelsin bebişin canım bende bir şey sormak istiyorum şimdi sen sezeryan olduktan 6 ay sonramı tedaviye başladı doktor bunu şu sebepten soruyorum hani sezeryan doğumdan sonra enaz 2 sene beklenmesi gerekiyor deniliyor ya bende doktora gidecem ama çoğu doktor 2 sene diyo korkuyorum bunu duymaktan
Yok cnm hicbi doktor bana 2 sene demedi. Sezeryanimi yapan dr normalde 6 ay deniyo ama bizim 3 4 ay snr hamile kalan cok hastamiz oldu bisey olmadi dedi. Tup bebek doktorlarm da 6 ay bekleyelm dediler. 25 agustosta dogum yaptm 6 nisan son adet tarihim benm. Yani 7 ay var. Aslinda aşıyı fln beklemeye kalkmasak 5 mart reglisiyle gidecektm. Gecen gun doktoruma yine sordm dikisten korkuuyorm diye bisey olmaz dedi ki detayci bi doktordur ama rahattir da. Pimpirik bi doktor degildir benimki. Biz tup bebek yapana kdr da korunmamistk ztn olmuyor diye korunmadik tabi ama bi mucize olur hamile kalirsam da bisey olmazdi doktorum korunma diyodu yani

Belki sizinki hic dayanamamistir kuvoze bile alinamadan kalbi durmustur yoksa neden almasinlar..;( benimki de 5.5 gun kuvozde kaldi, aslinda siz alinmadi diye uzuluyorsnz ama ben de kuvozde aci cektigini dusunup cok uzuldm. Ilk gun bebege gidip bakmaya cesaret edemedim zaten sezeryanliym ayaklanamamistm, doktorum tesvik etti 2. Gun aksamina ancak gttm baktm bir kez de hastaneden taburcu olmadan once gttm. Zaten dokunamiyorsn da cok kucuk bebek, emzirme sansin ztn yok. Bilmiyorm hangisi daha aci, o anda olmesi mi yoksa orda gunlerce yasam mucadelesi verirken yaninda olamamak mi.. cok fazla uzuldugm sey oldu kendimi sucladgm seyler oldu ozellikle kuvozde yaninda olamamakla, yeterince onu gormeye gtmemekle ilgili. Atlatamadigm seyler var hala gozumun onune o hali gelir ve aglarm. Sanirim kaybetmekten daha aci olani hicbisey yapmamis olmak..
Kac gr dogmustu sizinki? Benimki 420 gramdi;(
benim miniğim de 420 gr dı...

Yok cnm hicbi doktor bana 2 sene demedi. Sezeryanimi yapan dr normalde 6 ay deniyo ama bizim 3 4 ay snr hamile kalan cok hastamiz oldu bisey olmadi dedi. Tup bebek doktorlarm da 6 ay bekleyelm dediler. 25 agustosta dogum yaptm 6 nisan son adet tarihim benm. Yani 7 ay var. Aslinda aşıyı fln beklemeye kalkmasak 5 mart reglisiyle gidecektm. Gecen gun doktoruma yine sordm dikisten korkuuyorm diye bisey olmaz dedi ki detayci bi doktordur ama rahattir da. Pimpirik bi doktor degildir benimki. Biz tup bebek yapana kdr da korunmamistk ztn olmuyor diye korunmadik tabi ama bi mucize olur hamile kalirsam da bisey olmazdi doktorum korunma diyodu yani
Umudumsun hergün bu sayfayı oluyorum eski mesajları 900 lere geldim o zaman doğan bebekler şimdi 9 yaşında Allah hepsine uzun ö ür versin yakın tarihte böyle bir örnek görmek beni çok mutlu etti sağlıcakla al bebeğini kucağına doğum haberlerini de duymak nasip olsun bizlere 🤲🤲🤲

Umudumsun hergün bu sayfayı oluyorum eski mesajları 900 lere geldim o zaman doğan bebekler şimdi 9 yaşında Allah hepsine uzun ö ür versin yakın tarihte böyle bir örnek görmek beni çok mutlu etti sağlıcakla al bebeğini kucağına doğum haberlerini de duymak nasip olsun bizlere 🤲🤲🤲

amin hepimize inşallah, bu acıyı yaşamış olan tüm annelere

bana da doktorum 3 4 ay sonra transfer olabilirsin dedi psikolojik durumumdan dolayı. tabi cesaret edemedim 6 ay oldu tam.
dıkışlerden korkuyorum benim çünkü zor bi sezeyandı plesenta asagı yerleştiği için

Bu topikteki sayfaları okuduğumu daha önce belirtmiştim karnında büyük haftalarda kayıp yaşamış melek anneleri benim aklıma takılan birşey var ortak nokta bulmaya çalışıyorum amacım sadece bu sorum şu eşinizin yada sizin anneleriniz de böyle bir kayıp yaşadımı acaba bu iş birazda genetikmi eşimin annesi 2 bebeğini doğum yaptıktan hemen sonra kaybetmiş benim annemin düşükleri var ama küçük haftalarda sizlerinde böylemi yolda 2 Side normal olup bunu yaşayanda varmı

Bu topikteki sayfaları okuduğumu daha önce belirtmiştim karnında büyük haftalarda kayıp yaşamış melek anneleri benim aklıma takılan birşey var ortak nokta bulmaya çalışıyorum amacım sadece bu sorum şu eşinizin yada sizin anneleriniz de böyle bir kayıp yaşadımı acaba bu iş birazda genetikmi eşimin annesi 2 bebeğini doğum yaptıktan hemen sonra kaybetmiş benim annemin düşükleri var ama küçük haftalarda sizlerinde böylemi yolda 2 Side normal olup bunu yaşayanda varmı
ben de düşündüm bunu. annem de ilk bebeğini kaybetmiş. gen, kader.. var bir aktarım…

Bugün tam 1 yil oldu kızımı kaybedeli, cok şükür Rabbim bi evlat nasip etti, oğlum olucak, ama içim cok buruk bugün, hic bisey yapasım yok, özlüyorum bebeğimi.. Kendimi üzüp oğlumu da üzmek istemiyorum ama iyi değilim bugün 😥

bana da doktorum 3 4 ay sonra transfer olabilirsin dedi psikolojik durumumdan dolayı. tabi cesaret edemedim 6 ay oldu tam.
dıkışlerden korkuyorum benim çünkü zor bi sezeyandı plesenta asagı yerleştiği için
Benim de sezaryen dikişine yerleşmişti bebek. 23 haftalık doğdu 😔

Benim de bu ay doldu 6 ay. Hatta geçen yıl ekimde hamile kalmıştım. Şimdi yine ekimde olursa aynı senaryoyu yaşayacakmışım gibi hissediyorum 😔
aynı gruptaydık canım. ekim transfer grubundaydık.
şimdi sezeryan olunca işte ben yine plesenta previa olur muyum diye korkuyorum. 1 donmuş embriyom var cesaret edemiyorum.
doğum izni kullandım dün de işe başladım.

Benim anneannem 10 çocuk doğurmuş. Annem 3 tane. Benim iki çocuğum da tüp bebekti. Kader bence

aynı gruptaydık canım. ekim transfer grubundaydık.
şimdi sezeryan olunca işte ben yine plesenta previa olur muyum diye korkuyorum. 1 donmuş embriyom var cesaret edemiyorum.
doğum izni kullandım dün de işe başladım.
Benim embriyom yok ama daha önce doğal yolla gebe kalmıştım. Hem de ilk denemede. Yine hemen olur ve aynı senaryoyu yaşarım diye korkuyorum. Ekimde kontrole gideceğim, doktor korunma derse cesaret ederim belki. Sana da hepimize de sağlıkla nasip olur inşallah 🤲

Back