Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

tam kabulleneceğim, Allahtan geldi
Sağolun. Umarım en kısa sürede siz benim gibi yazabilirsiniz. Bebeğim bize ilaç gibi geldi her şey o kadar güzel o kadar büyüleyici ki. Her anımız şükür dolu.
çok şükür, çok çok sevindim. inşallah o günler de gelir, dua edin bizim için

Araştırma Hastanesi'nde hangi bölüme gitmek gerekiyor? Ve eşle berabar mi gidilmesi lazım
Bulunduğunuz yerde ki eğitim araştırma hastanesi perinatoloji servisi diye biliyorum yanlışım varsa düzeltin
Ben arastirma hastanesi genetik bolumune gitmistm. Esinle gidersen daha iyi esinize de genetk bakarlar
kan pıhtılaşması testleri de yaptırmak gerekiyormuş. 6 lı trombofili panali testi.

eğitim araştırma hastanesine mi gitmeli, cerrahpaşa ya da çapaya mı bilemedim

kan pıhtılaşması testlerini de yaptırmak gerekıyormuş
Canim ben istanbulda kanuni sultan suleymanda yaptirmistim. Once jinekolojiye randevu aldm sirami bekledm bekledm gittm dediler genetige gtmen lazim. Genetige gttm sabah 9da gel esinle dediler o sekilde yaptm bi daha randevu almadm ztn sirada da kimse yoktu. Sanirim randevu alinmiyo. Bu kan pihtilasmasi dedigin de ztn genetik test. Bebegi kaybettm son haftalarinda diyince ztn yapilmasi gereken genetik testlerin hepsini yapiyolar. Sana hem kromozom analizi hem kan pihtilasmasi bakiyolar esine de sadece kromozom bakiyolar. Normalde en az 2 dusukle bu testleri yapiyolar ama son trimesterde kaybettiysen tek kayipla da yapiyolar oyuzden onu belirt

kürtajdan hemen sonra test için gittiniz mi yoksa bir süre beklemek gerekiyor mu?

kürtajdan hemen sonra test için gittiniz mi yoksa bir süre beklemek gerekiyor mu?
ben kürtaj olmadım sezeryan oldm zaten. Hemen gitmedim çünkü zaten olayın şokuyla ve sezeryanlı halde gitmedim ağustosta kaybetmiştim şubat ayında gittim ama beklemek gerektiğinden değil zaten ancak vakit oldu, zaten sezeryan dikişimin iyileşmesi için ikinci hamilelik öncesi bekleme sürem vardı o süre dolmadan bir ara gittim. Ama doğumdan sonra en fazla 45 gün geçse yeter diye düşünüyorum zaten hamilelik hormonları o zamana kadar vücuttan tamamen atılıyor. Sizin de 1 ay olmuştu, yani gidebilirsiniz bence 1 ay içinde. Bu arada kayıp sebeplerimiz farklı. benim bebeğimin plasentasında sorun vardı iyi gelişmemişti ve kan akışı kötüydü bundan dolayı bebek büyümedi bende de gebelik tansiyonu gelişti bebeği öyle aldılar. Karnımda kalbi durmadı. Genetik test sonucunda hiçbişey bulunamadı ama tansiyon plasenta gibi sorunlarda kan sulandırıcı veriyolar ne olursa olsn. Siz de isterseniz önce bi perinatologla görüşün bilmiyorum hangi şehirdesiniz ama iyi bir perinatolog bulun. O size yaptırmanız gereken testleri söyler yönlendirir. Ya da doğum için gittiğiniz doktor bir tavsiyede bulunur sürecinizi biliyor.
Üzülmeyin diyemem, burada hepimiz bebeğimizi kaybettik ve çok zor bişey. Yaşadklarımızı hayatımız boyunca unutabileceğimizi hç sanmıyorum. Ama bu gruptaki hemen herkesin arkasından sağlıklı bir bebeği oldu. Benim ilki tüp bebekti yine tüp bebek ile hamile kaldım çok şükür bu haftalara da sıkıntısız geldik. Hayat iniş çıkışlardan, mutluluklar ve üzüntülerden ibaret. Bizim kaderimizde de bu varmış. Allah daha büyük felaketlerden saklasın hepimizi. Kafanıza takmamaya çalışın. Neden ben demeyin, aslında o soru 'neden ben değil' olmalıdır . Çünkü insanların başına her şey gelebiliyor. Sağlıklı doğum yaptığımızda neden ben diye soramayacağımız gibi kaybettiğimizde de soramayız. Allah kullarını bize teslim eder sadece, emanetini de istediği zaman alır. Zamanla tevekkül edersiniz inşallah ve acınız azalır. ben ilk zamanlarda buradaki arkadaşlar Allaha isyanım yok dediğinde şaşırıyordm çünkü ben ne kdr dilimle söylemesem de allah biliyor ya kalben kabullenemiyordm. Bu laflarımı, yine de Allaha şükür lafını kalben edemiyordum. Zamanla toparladm. Hatta bir ara öyle bir döneme geldim ki belki de hiç çocuk yapmasak da olur demeye başladım. Kayıptan sonra ya bi daha asla çocuğum olmaz ve hayatm boyunca bebeğim dİye küvozde gördüğüm ve mezara koyduğum bebeğimi özlersem diye dehşete düşerdm. Ama öyle olmadı. Bebek özlemim bile baya azalmıştı. Eğer hazırda embriyom olmasa belki tüp bebeğe bile gitmezdim. İnanın ben bu hale geldiysem herkes toparlar. Zamanla iyi olacağınıza inanın, bir de eğer depresyondaysanız destek alın bence. Yas tutmak anormal değil tabi ama depresyonunuzu ilerletmesin.

O kadar aynı duyguları yaşamışız ki söylediklerinde kendimi buldum. Ben üçüncü tüp bebek transferimde hamile kaldım ama ne yazık ki bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim. Dünyam başıma yıkıldı sanki. Geride embriyom kalmadı. Tekrar tedaviye başlayacak maddi gücümüz kalmadı. Hevesim enerjim umudum kalmadı. Tevekkül ediyorum diyorum ama içten içe kırgınım sanki tam tevekkül değil. Şimdi aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korkuyorum. Bu işten tamamen vazmı geçmeliyim ya da hemen hiç kendimi dinlemeden devlet hastanesinde tedaviye mi başlamalıyım onu da bilmiyorum. Daha kürtaj olalı bir hafta oldu aslında duygularım çok yoğun. Zaman her şeye ilaçtır inşallah hepimizin yüzünü güldürür rabbim.

yani ilk tedaviden mi donmus embrıyonuz vardı, onunla mı hamılesiniz şimdi?
benim de var 1 donmusum. 6 ay oldu seazeryan sonrası.
bakalım ne zaman cesaret edebileceğim.
bu arada benim de plesentada ağır hasar olışmuştu..direnç vs vardı.

Yok, ilk tedaviden kalan donmus embriyolari cozdurup pgt'ye yolladik bebegi kaybedince, 5 embriyonun hepsi kotu kromozom geldi kullanilamadi. Nedenini kimse anlamadi yasim da daha 33tu o tedavide. Bu haberi aldigimda daha atlatamamistm kaybimin uzuntusunu de, ekstra bi şok oldu bana, kendimi perisan ettm butun gece. O gun de regl olmustm. Esim de sen bukdr uzuluyosn denemeyelm ozaman dedi once. Agladm durdm butun gece ama sonra, eger smdi bidaha denemezsek ilerde pisman oluruz diye dusunup hemen ertesi gun apar topar gittik yeni tedaviye basladk o ay. Daha sezeryan surem dolmamisti zaten ama embriyo dondurulcak ztn diye o ay gittm. Bu sefer 2 tane saglikli geldi donduruldu. 2 saglikli olunca sanki icim daha rahat etti belki ondan kafamda saldm bebek isini. subat reglimle aslnda 6 ay surem doluyodu ama ben nisan reglimle gttm. Esim de asi gelicek once asi ol dyip durdu onu da bekledk snr baktk gelecegi yok asinin da, hadi bu ay koyalm tutarsa yaz ortasina kdr en azindan bulantim gecsin dedik nisan reglisyle gittk benm tuttu ben 8 haftalikken de asi geldi
Ben simdi kan sulandirici igne ve coraspin kullaniyorum. Ilkinde 20. Hafta kontrolunde bu sorun gorunmustu, simdi 20de sorun gorunmedi insallah haftaya gidicem yine bi sikinti yoktur. Sikintinin tup bebekle alakasi yok dediler bana. Umarim sizin de ikincisi problemsiz saglikla gelsim

benim bekleyen embriyom da genetik taramalı. evet tup bebekle ilgisi yok.
aynen benim de 20. haftalarda görülmüştü.

bir de bebeginiz küvöze alındı mı
benimki alınmadı ona cok üzülüyorum
benim de kalbi durmamıştı
neden alınmadı acaba bu beni çok üzüyor morgda mı öldü öylece...bunu iç bilmiyorum hiç görmedim onu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…