ben içimi de dökemiyorum, ama sizlerin yazılarını okurken sanki kendim yazmısım gibi geliyor, yasadıgımız hisler düsünceler birebir aynı. cok zormus evlat kaybetmek. bitik bir haldeyim. anneyim ama kucağım boşÜzme kendini diycem üzmeden duramazsın acını içine atma yasını yaşa ama kendini de hırpalama seni dinlemeyen insana anlatma seni anlayacak kişiler bu olayı yaşayan kişiler ben herzaman destek olmaya hazırım süreç kolay olmadı ama toparlanmak zorundaydım hala bak 6 ay geçti unutamıyorum ama zaman hafifletiyor inan yer değişikliği çok iyi geliyor suçlu arıyorsun şimdi bak kimse suçlu değil hele sen hiç değilsin aklından geçen herşeyi noktası virgülüne tahmin edebiliyorum duaya sığın inan ben dualarla ayakta kaldım komik gelecek ama instegramı hergün karışma ilk çıkacak dua benim duam diye açtım ve karışma çıkan ilk duayı hergün okudum içim rahatlıyordu inan be burda hergün birilerinin hayat hikayesini okumaya başladım oda iyi geldi birde bu topiği baştan sona sohbetlerini okumaya başladım sanki kitap okur gibi çok iyi geldi halada devam ediyorum her gün yeni birileri katılmış ne acı önceden sadece ben kendim sanırdım bunu yaşayan ama değilmişim hep dua ederdim inşallah son olurum diye olmuyorum rabbim hepimizi iyi insan iyi doktorlarla karşılaştırsın hayırlı evlatlar nasip etsin instegramda çıkan ayetler den biri de şuydu “Vakti geldiğinde rabbin gönlündekini verecek “hala daha çıkar ben çok inanıyorum sende inancını kaybetme olanda bir olmayanda bin hayır ara demiş
Seni okadar iyi anlıyorum anlıyoruz ki senin sürecin daha çok yeni içindeki duyguları anlamlandıramadığın bir zamandasın şuan aradan zaman geçtikçe dillendirebiliyorsun ne yi neden olduğunu hep geçmişi sorguluyorsun neden ben diyorsun ama İnan bana geçecek benim o zamanlarda bana söylenen ve kızdığım laflardan duyuyorsun hepsi boş geliyo demi herkesin lafında umut aramak gibi şeylerde yaşıyorsun sana en iyi gelecek şey sabahları erken kalk mutlaka bol su iç sana yakın gördüğün acını anladığını düşündüğün kim varsa saatlerce konuş iyi geldiğini düşünüyorsan yine diyorum ben burdayım herzaman dinlerim çünkü ben hep beni dinleyecek birini aradım zaman zaman buldum bulamadığım anlar da oldu psikolojik destek almak iyi gelir ben almadım bana burası ilaç oldu bazen bağırarak ağladım ama geçmedi hafifledi sürekli dua et yine diyorum ben burdayım ve bundan sonra (inşallah olmaz ) melek annelerine yeni gebelere naçizane yardımcı olmak için burda olacağım hayatta herşey bizler için sınavımız ağır ama mükafatı yaradanım yardımcımız olsunben içimi de dökemiyorum, ama sizlerin yazılarını okurken sanki kendim yazmısım gibi geliyor, yasadıgımız hisler düsünceler birebir aynı. cok zormus evlat kaybetmek. bitik bir haldeyim. anneyim ama kucağım boş
Zaman herşeyin ilaci.. Zamanla bu acıyla, her an bi yerinin eksik olmasiyla yaşamaya alışıyorsun malesef.. Cok zor bi aci cok zor.. Ben bu süreçte kurana tesbihe sarıldım, hatim yaptim, süreler okudum.. Bu başlığı teker teker hickiriklarla okudumnasıl dayanacagız buna;(
Başınız sağolsun, ne kadar oldu yavrunuz cennete gideli? Antidepresan kullanarak gebeliğe devam eden var o konuda şüphe etme lütfen önce toparlanmaya çalışkafamı duvarlara vurasım geliyor, dayanamıyorum, depresyon gecmisim vardı oda nüksetti, dünden beri antidepresan alıyorum, almamak icin direndim olurda hamile kalırım diye ama ayakta duramıyorum konusamıyorum duvara bakıyorum aglıyorum yere bakıyorum aglıyorum hele kendime, kolum bacagım herseyim bebeği hatırlatıyor. ruh gibiyim ama acı dolu ici dısı acıdan kavrulan bir ruh
bugün 31 gün oldu. 38 haftalıkken kaybettimBaşınız sağolsun, ne kadar oldu yavrunuz cennete gideli? Antidepresan kullanarak gebeliğe devam eden var o konuda şüphe etme lütfen önce toparlanmaya çalışs
Rabbim sabır versinbugün 31 gün oldu. 38 haftalıkken kaybettim
Evet araştırma hastanesinde yaptırdımsizin genetik testlerinizi arastırma hastanesimi yaptı
Daha cok yeni.kafamı duvarlara vurasım geliyor, dayanamıyorum, depresyon gecmisim vardı oda nüksetti, dünden beri antidepresan alıyorum, almamak icin direndim olurda hamile kalırım diye ama ayakta duramıyorum konusamıyorum duvara bakıyorum aglıyorum yere bakıyorum aglıyorum hele kendime, kolum bacagım herseyim bebeği hatırlatıyor. ruh gibiyim ama acı dolu ici dısı acıdan kavrulan bir ruh
Öyle yenmemezsin bu acıyı tekrar bebeğin olsun istiyorsan kendine gelmek için çaba sarfetmelisin sağlıklı bir gebelik için sağlıklı vücut lazım değilmi ? Bu yollardan geçmiş bir insan olarak diyorumki sana senden başka kimse yardım edemez silkelen hadi kendine gel çok daha iyi olmaya karar ver insanlardan kaçma destek almaktan korkma böyle yaparsan daha zor şüphesiz rabbim sabredenlerle beraberdir neyin sana iyi geldiğini düşünüyorsan ona sarıl 6 ay sonra tekrar kontrollerine başla kendini daha iyi hissedeceksin inan bana hergün karşına yoluna ışık tutacak insanlar çıkacak her doğan güne pozitif bakmamak hem sana hem çevrendekilere iyi gelecek rabbim gönlüne ferahlık nasip etsinkafamı duvarlara vurasım geliyor, dayanamıyorum, depresyon gecmisim vardı oda nüksetti, dünden beri antidepresan alıyorum, almamak icin direndim olurda hamile kalırım diye ama ayakta duramıyorum konusamıyorum duvara bakıyorum aglıyorum yere bakıyorum aglıyorum hele kendime, kolum bacagım herseyim bebeği hatırlatıyor. ruh gibiyim ama acı dolu ici dısı acıdan kavrulan bir ruh
İlk bebeğiniz sezeryanmıydıAllah sabır versin kızlar. Çok zor bir durum ben de tam 39.haftamda kaybettim bebeğimi üzerinden tam 5 yıl 5 ay geçti. Zamanla acıyla yaşamayı öğreniyorsunuz. Ben sonraki gebeliğimde çok karışık duygular yaşadım hep yüreğim ağzımdaydı. Çok şükür sağlıkla kucağıma aldım şu anda 4 yaşında.ilk doğduğu zamanlar bir yıla kadar da hep bebeğim aklıma geliyordu.ama çocuğum büyüdükçe hayata daha umutlu bakmaya başladım. Güçlü olun ayakta durun. Nasip olmayınca olmuyor. Allahın takdiri deyip kabullenin. En önemlisi kendinizi suçlamayın.siz elinizden geleni yaptınız bilseniz farklı bir yolu vardı hayatta kalması için onu da yapardınız. Takdir buymuş.sabredin sabredin sabredin. Her karanlığın arkasında aydınlık vardır unutmayın. Gece olmadan sabah olmsz. İnş kucağınıza alacağnz büyüteceğiniz evlatlarınız evlatlarımız olur. Ben çok zor hamile kalmıştım. Aşılama bile yapmıştık tutmamıştı tam tüp bebek tedavisine başlayacakken hamilelipimi öğrenmiştim. Ama sonra kaybettim o bebrğimi. Kara kara düşünüyordum nasıl tekrar hamile olurum diye. Ama mucize gibi benim için 3.ayda hamile olduğumu öğrendim. Şimdi 4 yaşında ilk 6 aydan sonra tekrar çocuk istedik. Defalarca tedaviye başlamak istedim ama hep bahane buldum kendime. Geçen farkettm ki ilk gebelik ilk doğum yaşadığım acı beni korkutuyor.ama şöyle düşün demişti doktorum
Sen bir uçağa bindin uçak kaza yaptı. Bundan sonra bindiğin her uçak kaza yapmaz ama çok çok düşük bir ihtimal tekrar etme ihtimali. İşte senin gebelikte riskin her anneyle aynı fazla riskliyim ilkini kaybettim diye düşünme demişti
Sanki hamile kalsam, sağlıkla doğsa kaybettiğim bebeğime kavuşacağım gibi hissediyorum. Bu hamileliğimi sağlıkla tamamlardam sanki öncekini tamamlamış gibi olacağım. Siz de böyle hissettiniz mi
ben de tekrar hamile kalsam hamileliğim devam ediyor gibi hissedeceğimi düsünüyorum bazen ama öyle olmayacak onun yeri hiç dolmayacak. ne yapacagız biz böyle bilmiyorum. evimiz bayram yeri gibi olacaktı, şuan ağlama sesini duyacaktım kucagıma alıp emzirecektim, şarkılar soyleyip dans edecektim yavrum kucagımda, babası bize bakıp gülecekti, sonra babaya verecek sarılacaktım ikisine de. dünyanın en mutlu ailesi olacaktık.Aynı şeyi hissettim gerçekten olaydan sonraki ilk 3 ay böyle hissettim sanki bir sihirli değnekle tekrar hamile kalacam sanıyordum onun boşluğu karnımdaki ve hiç evime getirmediğim halde evdeki boşluğu anlatamam yaşamdaki telaşem bitmiş gibiydim 6 ay oldu hala evdeki o büyük boşluğu dolmuyo çok şükür bir oğlum var çok bekledik oğlumla onun da hayalleri yarım kaldı benimde eşime hiç gelmiyorum bile adam bizi üzmemek için normalde kızacağı şeylere bile kızmıyor beni Buda çok üzüyor hala fabrika ayarlarımıza dönemedik ama Allah büyük hepimize bol bol sabır versin atlatacaz gelecekse nir bebek o başka bir bebek olacak hayırlı sağlıklı sıhhatli nasip ederse gelsin kolumuz kucağımız boş kalmadan büyütüp okutup evlendirelim torunlarımızı görelim inşallah (eksik dilek dilemeyin başıma geldi ondan biliyom)
Evet benim 6 aylık olacaktı pusetine koyup gezdirecektim hiç bitmeyecek o hayaller ama hayallerimize kavuşmak istiyorsak bir an önce dirayetli olmaya çalışmamız lazım 10 senede olsa aynı düşünceleri taşıtacaz ama bu kadar üzgün değil inan her geçen ay daha iyi oşacaksın zaman zaman iniş çıkışların olacak o zaman duaya sığın inan kendine güven iyi olacaksın iyi olacağız olmak zorundayızben de tekrar hamile kalsam hamileliğim devam ediyor gibi hissedeceğimi düsünüyorum bazen ama öyle olmayacak onun yeri hiç dolmayacak. ne yapacagız biz böyle bilmiyorum. evimiz bayram yeri gibi olacaktı, şuan ağlama sesini duyacaktım kucagıma alıp emzirecektim, şarkılar soyleyip dans edecektim yavrum kucagımda, babası bize bakıp gülecekti, sonra babaya verecek sarılacaktım ikisine de. dünyanın en mutlu ailesi olacaktık.
senin 6 ay olmuş inşallah hamile kalırsın bir an önce. benim şuan kemiklerim sayılıyor lokma yiyemiyorum, normalde de güçlü biri degıldim zaten. bu ise çok büyük bir acı. taş olsa dayanmaz biz nasıl dayanacağız.Evet benim 6 aylık olacaktı pusetine koyup gezdirecektim hiç bitmeyecek o hayaller ama hayallerimize kavuşmak istiyorsak bir an önce dirayetli olmaya çalışmamız lazım 10 senede olsa aynı düşünceleri taşıtacaz ama bu kadar üzgün değil inan her geçen ay daha iyi oşacaksın zaman zaman iniş çıkışların olacak o zaman duaya sığın inan kendine güven iyi olacaksın iyi olacağız olmak zorundayız
Duaların gücüyle benim 6 ay oldu ama yeni korkularımda oldu eğer tekrar istiyorsan yemelisin güçlü olmak zorundasın evet zor çok zor ama dualara sığınmaktan başka ssçeneğimiz yok yardım al mutlaka seni en çok kim dinliyorsa kim sıkılmıyorsa anlat dök içini başka yemeden içmeden tekrar mucizeye kavuşamazsın unutma kader gayrete aşık Allah büyük vardır yaradanın bize müjdeleyeceği bir güzelllik nefes aldığımız müddetçe umut var demektirsenin 6 ay olmuş inşallah hamile kalırsın bir an önce. benim şuan kemiklerim sayılıyor lokma yiyemiyorum, normalde de güçlü biri degıldim zaten. bu ise çok büyük bir acı. taş olsa dayanmaz biz nasıl dayanacağız.
kızlar okuyun pıhtılaşma varsa ihmal etmeyinPıhtılaşma değerlerinde sorun çıkan arkadaşlar ne olur ama ne olur hamile kaldiginizda kan sulandırıcı iğne kullanın. Ben gebeliğim boyunca perinatologa gitmiştim. Hatta bazı arkadaşlar için de kendisine bu konuyla ilgili sorular sormuştum. Bana bu konuyla ilgili şunu söylemişti. Kaybı olan hastalarimda bir değeri bile heterozigot olursa ben igneye başlatıyorum önlem amaçlı. Çünkü sonuçta bir kayıp ve bu kaybın illa ki bir sebebi var. Ben pıhtılaşma testinde tek değeri heterozigot olan hastayı görmezden gelemem bu sebeple ihtimal düşük de olsa demişti.
Bizim 2.bir kayba dayanmaya gücümüz var mı? Bu sebeple elimizden gelen bütün önlemleri almalıyız...
@mucize-ikra Zeynepcim sen de ne olur trombofili panalinin 6 lisini yaptır. Senin yaptirdigin 2lisi ve bu değerler bende de normaldi. Ne olur 6 lisini yaptır. İnşallah onlar da temiz çıkar ama içimiz rahat etsin...
Bende bu konuyu araştırıyorum şimdi malum aşı gündemde aşı olmadan bu testleri yaptıracam ama hangi birim bakıyo buna bilgisi olan varmıkızlar okuyun pıhtılaşma varsa ihmal etmeyin
araştırma hastaneleri ve üniversite hastaneleri yapıyormuş, genetik test ve pıhtılaşma testlerini. ama nasıl bir yol izleyeceğiz bilmiyorum. o hastanelerdeki kadın doğum bölümünden randevu alıp gidince onlar yönlendirir sanırım. ve hamile kalınca da o hastanelerin riskli gebelik bölümleri takip ediyormuş, hem kadın doğumcu hem perinatolog. özel perinatologlarda var bana önerilen ama kime güveneceğimi nereden baslayacagımı bilemiyorum. sen istanbul’da mısınBende bu konuyu araştırıyorum şimdi malum aşı gündemde aşı olmadan bu testleri yaptıracam ama hangi birim bakıyo buna bilgisi olan varmı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?