- 15 Şubat 2018
- 22
- 35
- 18
- 37
Canım bende o dönem çok araştırdım tabi korku oluyor illaki hem bir an önce istiyorsun hemde bişey olur mu diye korkuyorsun doktora gittim öncesinde 6 ay mutlaka beklememi istedi 6 ay dolduğunda tekrar gidip muayene oldum ve bir sıkıntı olmadığını söyledi dikişler açısından bir ay sonra hamile kaldım zaten ama doktor öyle demesine rağmen biraz korktum tabi bişey olur mu diye çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım düşünmeden önce kesinlikle doktora gidip onay almak önemli ayrıca genetikle ilgili tahlillerde yaptırdım ve önlem amaçlı kan sulandırıcı kullandım hamilelik boyunca yani aslında en önemli şey bu konuda iyi bir doktor arkadaşlar ben ilk bebeğimi doktor ihmalinden kaybettiğim için allah korusun öyle insanlarla karşılaştırmasınAmin canım inşallah bize umut oluyosunuz ne güzel bizimde umutlarımız yeşeriyor,tekrar anne olmayı hepimiz çok istiyoruz inşallah Rabbim çok bekletmeden kardeşlerini en hayrlı vakitte gönderir yaralarımıza merhem olurlarsezeryan dikisinle ilgili bı problem yaşadnmi peki?o süreç nasıl oldu süre yakın olunca insan biraz tedirgin oluyo mutlaka yaşayanlardan duymak lazım tekrar bebek düşündüğünde tekrar doktora gittinmi o süreçleri anlatırsan bizlerde bilgileniriz canım
Amin canım inşallah.oyle yada böyle gitti meleklerimiz...neden oldu niye oldu çok kafa yordum ama artık kabullendim ben gereken bütün önlemlerimi almıştım ilk gebeligimdi gereken ne varsa yaptrdim hiç bı skntim çikmamisti ama kısmeti yokmuş sebepde bulunamadı bizim.o yüzden Allah izin verirse biraz daha akışına bırakmak istiyorum herşeyi kendimi fazla kasmayi düşünmuyirum çünkü bazen herşey yolunda giderken bu tarz sonu kötü bitebiliyor bazende 9 ay çok kötü hamilelik geçiriyorlar bebeğin sağlıklı olmadığı soyleniyo ama bebek doğduğunda sapasağlam olabiliyo Allah'ın takdiri burda devreye giriyo işte.insallah bizlerde çok beklemeden bı an önce tekrar anne oluruz güzel bı hamilelik geçirir bebeklerimizi kucağımıza alırızCanım bende o dönem çok araştırdım tabi korku oluyor illaki hem bir an önce istiyorsun hemde bişey olur mu diye korkuyorsun doktora gittim öncesinde 6 ay mutlaka beklememi istedi 6 ay dolduğunda tekrar gidip muayene oldum ve bir sıkıntı olmadığını söyledi dikişler açısından bir ay sonra hamile kaldım zaten ama doktor öyle demesine rağmen biraz korktum tabi bişey olur mu diye çok şükür hiç bir sıkıntı yaşamadım düşünmeden önce kesinlikle doktora gidip onay almak önemli ayrıca genetikle ilgili tahlillerde yaptırdım ve önlem amaçlı kan sulandırıcı kullandım hamilelik boyunca yani aslında en önemli şey bu konuda iyi bir doktor arkadaşlar ben ilk bebeğimi doktor ihmalinden kaybettiğim için allah korusun öyle insanlarla karşılaştırmasın
Canımm ne güzel yazmışsın öyle ne iyi düşünmüşsün güzel insan melek annesiKızlar hadi bugün herkes(güzel melek annelerim) kendine iyi gelen motive eden seylerden bahsetsin şöyle yapıyorum daha iyi oluyorum yada şu bana iyi geliyor şundan uzak duruyorum son günlerde bana en iyi gelen şeyler yada hayatımızdaki ufak değişiklikler v.s gibi :) eminim bircogumuza fikir olacakdir acılarimizi hafifletmede yarari olacağını düşündüm daha iyi motive olmamız icin düşüncelerinizi bekliyorumkonuyu ben açtım ben yazıyım bı kaç tane
* Günlük rutinlerimi aksatmama çalışıyorum ev işleri düzen yemek bulaşık temizlik vs.gibi
*Günlük az da olsa kitap dergi tarzı biseyler okuyorum çok çok iyi geliyor bu bazen dini bazen psikoloji bazen kişisel gelişim bazen günlük aylık dergiler bazende roman tarzı.inanin kendimi iyi hissettiriyor
*Günlük eşimle yuruyuse çıkıyoruz stres için yürüyüş ve egzersiz harika bı yöntem.
* Pandemiden dolayı artık komşularımızla arkadaslrmzla gorusemesekde haftada bı kaç kere sevdiklerimle görüntülü konuşup kahve içiyoruz çok eğlenceli oluyor tabi bize kendimize iyi gelen kişilerle herkesle değil çoğu kişiyi hayatımdan çıkardım...
*Hafta içi bı market turu AVM turu bana iyi geliyo tedbirimi alıp gidiyorum yoksa sürekli evde durmak bana iyi gelmiyor
* Ailemz yakın olduğu için ayda bir onları ziyaret ediyoruz şu asamada yine en iyi desteği onlar verdi bize.toplu yemekler kahvaltıları o kadar ozluyorumki gurbette..
* Oğlum aklıma geldiğinde aklımdan gitmesi için uğraşmıyorum aksine oturuyorum hüngür hüngür ağlıyorum isyan etmeden konuşuyorum onunla bı müddet agladiktan sonra rahatlıyorum ama mümkünse tek başıma ağlıyorum kimseyi üzmemek adına belki yanlis ama ben böyle daha çok rahat ediyorum...
*Stresten uzak durmak için ne varsa yapıyorum bu aralar yeme içmemi düzene koydum abur cubur paketli gıdalar tüketmiyorum daha sağlıklı besinlere yöneldim o da iyi geliyo insana
*Artık kabullendim en önemlisi o oldu benim için..kabullenip önüme bakıyorum ve oğlumla cennette elbet birgün buluşacağız diyorum...
*Kendime iyi gelen müzikleri dinliyorum terapi tarzında akşam Loş ışıkta meditasyon yapıyorum vücudumu ruhumu dinlendiriyorum
* Evde sadelesmeye arınmaya çalışıyorum bu aralar o da iyi geldi sanki...
* Cayimi alıp balkonda bı bardak çay içmek
* Örgüye başladım keşke kurslar açık olsa kanevice dikis tarzi kurslara gitmeyi isterdim ama malesef..
Daha çok varda şimdilik aklima gelen bunlar kızlar.sizlerde yazarsaniz belki fikir olur diğer melek annelerine ve bana.hepinizi kucaklıyorum hayrlı günler
Amin inşallah canım benım o günler çok yakın olsun bizlereVe gün gelecek hayat su yorgun yuzlerimize gülümseyerek diyecek ki," hazır ol güzel insan sıra sende..."
Olabilir canım evde bı kedi kuş balık bunlar çok iyi gelebilir insana ben de eşime kedi alalım diyorum ama yanaşmiyo pek :)Canımm ne güzel yazmışsın öyle ne iyi düşünmüşsün güzel insan melek annesiBende bu süreci kpss ye hazırlanarak gecirmeye calısıyorum hatta evde kendı basıma hazırlanayım dedim eşim dershaneye gitmemı ıstedı ortama gir arkadas edin evden cık bunalma dedi iyi ki öyle dedi burda gurbette olduğum için kimsem yok evde acımla bas basa kalmak benı cok kötü ederdi.Onun dışında canım bende senın gıbı dıkkat ederek haftada bı eşimle avm ye ya da baska yere gitmeyi sevıyorum acılıyorum iyi gelıyor.Şimdide ailemın yanına gidiyorum dört ay oldu görmeyeli iyi gelıcek onları gormek.Gecen sene kızımı kanguruya koyup getırme hayallım vardı yanlarına sımdı havalımanında görunce öylelerini yine çok imrendım canım yandı.Bakmamaya çalısıyorum. Size tavsıyem biz eşimle muhabbet kuşu aldık eve oyle iyi geldıkı bize yavruyken aldık yeri geldı elımızde uyudu o kadae kucuktu o bizi çok oyalıyor bi meşgale oldu evde ses oldu şimdide konusmayı ogrenmeye basladı omuzumuza kafamıza konuyor sizde alın gercekten iyi gelıcek bu sürecte
Çok iyi yapıyosun canım Kuranı Kerim şifadır Rabbimle kelam etmenin ona sığınmanin en güzel yoludur..bizi Rabbimden başka kim anliyabilirki?dualarında bizleride unutma olurmu :)Bende genelde kuran okuyorum tesbih cekiyorum dua gruplari bana çok iyi geldi.. Annemler yakin onlara gidiyorum yegenlerimle zaman geçirmek bana iyi geliyor.. Markete gidip annemle gezmek de kafamı dağıtıyor.. Ama annemleesim market gezmeyi pek sevmiyor
Öyle canım yarım kaldı heveslerimiz hayallerimiz..Rabbım vermeseydı kurarmıydıkki böyle hayaller yine kurmamızı sağlıcak hem bu sefer hayallerımızı yasamamızıda nasip edıcek inşallah.Bi arkadas yazmıstı ya kaybettıkten bır sene sonrası cok zor dıye gercekten öyleymıs her ay her tarih kızımı onunla kurdugum hayalleri getırıyor aklıma imtihan en ağır imtihan elden hıc bırsey gelmıyor kadere razı olmaktan baska bebeğimizinde bızımde kaderımız bunları yasayıp öyle yola devam etmekmiş inşallah seneye bu zamanlar çok mutlu olucaz ınanıyorum kalpten o zamanlarda mutluluklarımızı yazıcaz buraya ınsallahOlabilir canım evde bı kedi kuş balık bunlar çok iyi gelebilir insana ben de eşime kedi alalım diyorum ama yanaşmiyo pek :)
Tatil için bizde ailemle planlar kurmuştuk geçen sene bu zamanlar konsuyoduk seneye sömestrda kocaman olacak buralarda yaramazlık yapıyor olacak ananesinin babanesinin evini dağıtacak diye sakalasiyoduk erkek kardeşim Öğrtmn abla ben gelesiye büyümüş olacak bütün tatilimi onunla geçirmek istiyorum demişti ama Rabbim nasip etmedi işte...benmdr bu aralar aklıma geliyor bunlar herkesin içinde kaldı hevesi...eminim onlarında aklında.ne yapabilirizki canım keske elimzden bişey gelse ama gelmiyor...giden geri gelmiyor Allah'ın bı imtihanı bu en iyisi kabullenip hayatın akışına kendini bırakmak unutmak değilde biraz daha kendimizi yipratmiyacak şekilde düşünmek pek mümkün olmasada en iyisi bu galiba..
Şimdi kardeşim geliyor tatilde hep beraber memlekete gidicez benim kucagim boş kurulan hayaller var ama Allah'ın bı takdiri oldgjnu hatırlayınca bilirim Allah'ım bilirim herkesin bı hayali varsa Seninde bı takdirin var diyorum Rabbim inşallah önümüzdeki senelerde meleklerimizin kardesleri kucağımzda gitmeyi nasip eder
İnşallah canım bende inanıyorum Rabbim nasip etmeyecek olsaydı hayal kurdurmazdi bizlere...inşallah güzel haberler verrz birbrmze :)Öyle canım yarım kaldı heveslerimiz hayallerimiz..Rabbım vermeseydı kurarmıydıkki böyle hayaller yine kurmamızı sağlıcak hem bu sefer hayallerımızı yasamamızıda nasip edıcek inşallah.Bi arkadas yazmıstı ya kaybettıkten bır sene sonrası cok zor dıye gercekten öyleymıs her ay her tarih kızımı onunla kurdugum hayalleri getırıyor aklıma imtihan en ağır imtihan elden hıc bırsey gelmıyor kadere razı olmaktan baska bebeğimizinde bızımde kaderımız bunları yasayıp öyle yola devam etmekmiş inşallah seneye bu zamanlar çok mutlu olucaz ınanıyorum kalpten o zamanlarda mutluluklarımızı yazıcaz buraya ınsallah
Aynen çok rahatlatıyor beni. Bi ara antidepresan a mi baslasam terapi mi alsam diye düşünürken terapimi buldum elhamdülillahÇok iyi yapıyosun canım Kuranı Kerim şifadır Rabbimle kelam etmenin ona sığınmanin en güzel yoludur..bizi Rabbimden başka kim anliyabilirki?dualarında bizleride unutma olurmu :)
Hangimiz düşünmedikki onuAynen çok rahatlatıyor beni. Bi ara antidepresan a mi baslasam terapi mi alsam diye düşünürken terapimi buldum elhamdülillahetmem mi hep ediyorum..
Seninki ileri haftada olduğu icin daha zor olmuşturHangimiz düşünmedikki onu
Ben bı ara çok bunaldım dedim benim acilen bı antidepresana başlayıp beynimi uyusturmam lazım birazda mutluluk hormonu içerdiği için belki iyi gelir bana diye düşündüm ama sonradan vazgectim hadi hamile kalırsam yeni bı bebeğe vücudumu böyle hazırlamak istemiyorum diye vazgectim insan ihtiyaç hissediyo ama bende içmemek için çareler arıyorum etrafımdakilrr çok dedi bı doktorami gitsen hani ufak bı dozda ilaç alsan felan diye ama ben istemedim inşallah dogruusnu yapmisimdir şimdilik bı şekilde iyi hissediyorum kendimi zaman zaman alcalmalar oluyor ama yinede çok şükür elhamdullih
Canım hiç ilaç yanlısı olmadığım gibi seni çok iyi anlıyorum ben terapi aldım ama zaten yas süreci en az 6 ay ,6 ay acınızı yaşayın ağlayın sızlayın diyor Pskolog o süreden sonra hala eskisi gibiyseniz o zaman ilaçlı tedavi başlanmalı diyorlar..İçin ferah olsun yaniHangimiz düşünmedikki onu
Ben bı ara çok bunaldım dedim benim acilen bı antidepresana başlayıp beynimi uyusturmam lazım birazda mutluluk hormonu içerdiği için belki iyi gelir bana diye düşündüm ama sonradan vazgectim hadi hamile kalırsam yeni bı bebeğe vücudumu böyle hazırlamak istemiyorum diye vazgectim insan ihtiyaç hissediyo ama bende içmemek için çareler arıyorum etrafımdakilrr çok dedi bı doktorami gitsen hani ufak bı dozda ilaç alsan felan diye ama ben istemedim inşallah dogruusnu yapmisimdir şimdilik bı şekilde iyi hissediyorum kendimi zaman zaman alcalmalar oluyor ama yinede çok şükür elhamdullih
Evet canım kesınlıkle bedenımız zaman gectıkce iyilesıyor toparlıyor bu da meleğimizin kardeşi için çok önemliİnşallah canım bende inanıyorum Rabbim nasip etmeyecek olsaydı hayal kurdurmazdi bizlere...inşallah güzel haberler verrz birbrmze :)
Bu arada zaman geçtikçe aslında dkjislerimizde iyileşiyor bı yandan da onu düşünüyorum
Onunda çok düşündüm ama gitmedim ara ara bı gitme isteği geliyor bı deniyim diyorum sonra vazgeciyorumSeninki ileri haftada olduğu icin daha zor olmuşturistersen ilac değil de terapi alabilirsin
Kendini iyi hissediyorsan gerek yok cnm ara ara hepimiz kötü oluyoruz normalOnunda çok düşündüm ama gitmedim ara ara bı gitme isteği geliyor bı deniyim diyorum sonra vazgeciyorum
Of geçmiş olsun canım Allah şifa versin inşallah..kızlar selam hepiinize,
bir eski yakın tanıdığımın 2 yaşındaki yeğeni ameliyat olacaktı. Hamileliği benim gibi geçmişti, bebek zor gelişmişti diyafram hernisi de vardı 3 kere ameliyat oldu fln sonra allah bağışladı 2 yaşına gelmiş bebek ama şimdi de bağırsak yapışıklığı çıkmış. Ameliyat olacakmış yine. Duyduğumdan beri ağlıyorum. Dua edin ne olur. bizden zor durumda olanlar var gerçekten. Allah bizleri nelerden koruyor belki de görmüyoruz. Bunu da kendime bir mesaj olarak aldım, Allah şükürlerimizi arttırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?