- 19 Mayıs 2020
- 248
- 237
- 33
- 31
Benim doktorum bir sene dedi hatta iki dedi ben şaşırınca bir senede olabilir dedi ben 4.ay dolunca kornmayi düşünmüyorum zaten hemen olmuyor bizimDoktorum 6 ay hamilelik yok dedi diğer doktor 10 ay sezeryan olduğu için korkuyorum psikolojik olarak da henüz kaldırabilir miyim bilmiyorum yaşım da 32 fazla beklememem de gerekiyor kafam allak bullak mutlaka başka bir doktora da gidin ben doktorlara güvenimi kaybettim açıkçası
çok rahat söylüyorlar de mi bizim için kolaymış gibi bebeğimiz elimizde olsa biz de hemen istemezdikBenim doktorum bir sene dedi hatta iki dedi ben şaşırınca bir senede olabilir dedi ben 4.ay dolunca kornmayi düşünmüyorum zaten hemen olmuyor bizim
Şuan kaç haftalıksniz bebegin kilosu nedir kaç hafta gerilik varMerhaba, bugun 23+0 bitti hamileligimde. Tup bebekle hamile kalmistim her sey yolundaydi 20+5te detayliya gittigimde 2 hafta gelisim geriligi goruldu. Baska baska doktorlara gittim once doktorlar cok erken donemde ve simetrik gelisim geriligi oldugu icin bebekte genetik hastaliktan suphelendiler fakat tup bebek oncesi esimde de bende de bebege gecebilecek genetik hastaliklar taranmis bir sey bulunamamisti. Pgt de yapilmisti. Son 2 gundur gittigm kontrollerde plasentanin iyi gelismedigi ve bebegi besleyemedigi kesinlesti. Suan 3 hafta geride bebegim, ve kordondaki kan akisi cok kotu cikti. Doktorlar birkac haftaya kalbinin durabilecegini dusnuyor. Dogarsa bile 26 27 haftalarda anca 400 grama fln gelmis olabilecegini, o zaman alirlarsa da durumun zor olacagino soylediler. Suan belirsizlikler icinde yuzuyorm. Bir yandan hala tekmesini hissettigim bebegim, bu bebek olecek diye dusunmek istemiyorm. Bir yandan da umut baglayip sonra cok yikilmak istemiyorum. Plasenta problemleri yasayan cok oluyor ama hep daha ileri haftalarda oluyor. Anlamak icin kordonsentez yapacagiz ama bizim diger butun testleri yapmis olan genetikcimiz de, cocukta genetik sorun varsa ya exom dizilemede bulunamayan bir gendir, ya da yeni mutasyon olmustur dedi. Acikcasi cok dusuk ihtimal. Baska doktorlar da tamamen tesaduf boyle gelismis olabilir dediler.
Hem bu bebegi kaybetmekten korkuyorm, hem de ikinci bir gebeligim olabilirse ayni seyi yasamaktan korkuyorm.
Benimle benzer seyi yasamis olan var mi.
Malesef kaybettim.. 27+5 doğdu 5 hafta gerilik vardı 5 gün yaşayabildiŞuan kaç haftalıksniz bebegin kilosu nedir kaç hafta gerilik var
Basiniz sag olsun sizin deAh kızlar Allah sabırlar versin. Hepinizi çok iyi anlıyorum. Ben de bebeğimi 39.haftamda doğum anında kaybettim. Çok zor gerçekten çok zor. Benim 9 ay hiçbir sorun sıkıntı yoktu. Sadece 7.ayımda gebelik kolestazı(ciğer enzimleriyle alakalı) onu yaşadım. Biz de genetik çevremde bu şekilde doğan en az 40 çocuk var. Üstelik benimki çok çok hafifdi. Ablamın daha yüksek seviyede 4 çocuğu oldu. Tamamen nasip işte dr kontrole sürekli gidiyordum yine kontrole gitmştm hastanede sancm başladı dr sezaryana aldı. Girdim çıktım bebeğim yok. O anı anlatmak bile zor.
Basiniz sag olsun sizin de
Kizlar nasil bas ettiniz bu aciyla? Edebildibiz mi ya da? Bende suan her sey karanlik. Hayatta hicbir seye karsi umudum yok. Her sey hep kotu olacak gibi bir karamsarliktayim.. ayni seyleri yasadiniz mi?
Basiniz sagolsun, o kadar haklisiniz kiAllah inancim olmasa iki sene ust uste topraga evlat vermek insani delirtiyor. Yokluk hissi oyle buyuk oyle aci ki dunya duruyor, hicbir sey dusunemez oluyorsun. Sukrettigin aldigin nefesi bile unutuyorsun. Yaradana siginip zamana birakmaktan baska bir sey gelmiyor elden. Hayatta genel karamsarlik degilde yeniden hamilelik konusunda bende 2. Kayiptan sonra olustu. 3. Kez hamile kalmaya krkuyorum ya yine kaybedersem diye...
Rabbim yuzumuzu guldursun insallah
Ben profesyonel destek alıyorum ve bu durum kucağıma bebeğimi sağlıklı bir şekilde alana kadar devam edecek.Basiniz sag olsun sizin de
Kizlar nasil bas ettiniz bu aciyla? Edebildibiz mi ya da? Bende suan her sey karanlik. Hayatta hicbir seye karsi umudum yok. Her sey hep kotu olacak gibi bir karamsarliktayim.. ayni seyleri yasadiniz mi?
Ben de yeni başladım psikoloğa bir kere gittim daha, 15te 1 gidicem şimdilik.Ben profesyonel destek alıyorum ve bu durum kucağıma bebeğimi sağlıklı bir şekilde alana kadar devam edecek.
Erken dogumu neyin tetikledigi bulunamadi, ilkinde patolojiye gonderildi sonuc yok. Ikincide prena test yapildi bebektede sorun yok. Rahim filmime kadar bakildi. Neyin tetikledigi bulunamiyor.bir sekilde dogum basliyor...Basiniz sagolsun, o kadar haklisiniz ki
Sebebi belli miydi kayiplarin?
Teşekkür ederim sağolun.Ben de yeni başladım psikoloğa bir kere gittim daha, 15te 1 gidicem şimdilik.
Hamilesiniz galiba şuan Allah tamamına erdirsin inşallah..
Teşekkür ederim sağolun.
Bu kayıp olayı bizde çok çabuk üstü kapanıyor kimisi inanca sığınarak atlatmaya çalışıyor. Ancak gelişmiş ülkelerde uzun süre destek görüyor kadınlar.
Serklaj atılmasına ramen mi doğum başlıyor?Erken dogumu neyin tetikledigi bulunamadi, ilkinde patolojiye gonderildi sonuc yok. Ikincide prena test yapildi bebektede sorun yok. Rahim filmime kadar bakildi. Neyin tetikledigi bulunamiyor.bir sekilde dogum basliyor...
İstanbulda mısınız? Benim gittiğim psikologtan pek emin değilim daha 1 kere gittiğim için eğer memnun kalmazsam sizinkinden memnunsanız ismini alayım diyecektim ben İstanbuldaym. Daha 1 kere gittim ama bu kayıp hakkında pek konuşmadık aileden eşimden fln konuşuldu daha çok.Teşekkür ederim sağolun.
Bu kayıp olayı bizde çok çabuk üstü kapanıyor kimisi inanca sığınarak atlatmaya çalışıyor. Ancak gelişmiş ülkelerde uzun süre destek görüyor kadınlar.
Hayır ben Ankara da yaşıyorum. Biz çok yol katettik.İstanbulda mısınız? Benim gittiğim psikologtan pek emin değilim daha 1 kere gittiğim için eğer memnun kalmazsam sizinkinden memnunsanız ismini alayım diyecektim ben İstanbuldaym. Daha 1 kere gittim ama bu kayıp hakkında pek konuşmadık aileden eşimden fln konuşuldu daha çok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?