Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

merhaba ben de bebeğimi kaybettim 26 nisanda o gün 39 haftalık olmuştuk
Başınız sagolsun Allah sabr versin...
Umarım en kısa zamanda yeniden evlat sahibi olursunuz acınız bir nebzede olsa diner
Sebebi ne peki yaranizi tazelemek istemem ama burda farklı sebeplerden bebeklerini kaybeden anneler var belki sizinkide onlardan biridir

Canım merhaba doğum yaptı mı?

Amin canım inşallah
Daha iyi olmana sevindim psikolojik olarak toparlanmak önemli, umarım vakti gelip güzel haberler aldığında daha iyi gelecek, ilaç misali

sağ olun amin bebeğini kaybeden herkese Allah sabır versin çok zormuş evlat acısı görmedim koklamadım ama ben bile bu kadar yandıysam çocuğu büyük olanları düşünemiyorum bile
dekolman plesenta dendi ama son iki haftam karaciğer enzimlerim yükselmişti gittiğim başka bir doktor enzimler sebep olmuştur dedi

Tekrar sabr diliyorum...
Ben de hiç görmedim kendim istemedim ömür boyu gözümün önünden gitmez diye korktum bilmiyorum iyimi yaptık kötümü bazen o kadar pişman oluyorum ki gormedigime nasıldı kime benziyordu diye kendimi yiyip bitiriyorum çok zor 8 ay karnimda tasiyipta hiç görmeden topraga vermek Allah kimseye yasatmasin bizede tekrar bu acıyı yaşatmasın inşallah

amin inşallah ben de istemedim görmek gözümün önünden gitmez diye ama çok merak ediyorduk yüzünü doğsun da artık görelim diyorduk ama kısmet olmadı şimdi dua ediyorum bi kere olsun rüyama girsin de göreyim diye kimseye yaşatmasın böyle bir acı bize de tekrar yaşatmasın beterinden korusun

Merhaba, bugun 23+0 bitti hamileligimde. Tup bebekle hamile kalmistim her sey yolundaydi 20+5te detayliya gittigimde 2 hafta gelisim geriligi goruldu. Baska baska doktorlara gittim once doktorlar cok erken donemde ve simetrik gelisim geriligi oldugu icin bebekte genetik hastaliktan suphelendiler fakat tup bebek oncesi esimde de bende de bebege gecebilecek genetik hastaliklar taranmis bir sey bulunamamisti. Pgt de yapilmisti. Son 2 gundur gittigm kontrollerde plasentanin iyi gelismedigi ve bebegi besleyemedigi kesinlesti. Suan 3 hafta geride bebegim, ve kordondaki kan akisi cok kotu cikti. Doktorlar birkac haftaya kalbinin durabilecegini dusnuyor. Dogarsa bile 26 27 haftalarda anca 400 grama fln gelmis olabilecegini, o zaman alirlarsa da durumun zor olacagino soylediler. Suan belirsizlikler icinde yuzuyorm. Bir yandan hala tekmesini hissettigim bebegim, bu bebek olecek diye dusunmek istemiyorm. Bir yandan da umut baglayip sonra cok yikilmak istemiyorum. Plasenta problemleri yasayan cok oluyor ama hep daha ileri haftalarda oluyor. Anlamak icin kordonsentez yapacagiz ama bizim diger butun testleri yapmis olan genetikcimiz de, cocukta genetik sorun varsa ya exom dizilemede bulunamayan bir gendir, ya da yeni mutasyon olmustur dedi. Acikcasi cok dusuk ihtimal. Baska doktorlar da tamamen tesaduf boyle gelismis olabilir dediler.
Hem bu bebegi kaybetmekten korkuyorm, hem de ikinci bir gebeligim olabilirse ayni seyi yasamaktan korkuyorm.
Benimle benzer seyi yasamis olan var mi.

allah yardımcınız olsun inanın bu hamilelik bambaşka bir şeymiş hiç bilmezdim başıma gelmeden hep rahim kapalı bir kutu derlerdi de anlamazdım ne demek istediklerini ama acı bir şekilde anladım doktorlar yüzüme bakıp aynısını söylediler elden bir şey gelmiyor kısmet kader dediler insan diyor ki nasıl ya o kadar teknoloji ilerledi nasıl olabilir kabullenemiyorsunuz ama sonunda anlıyorsunuz ki çevrede yaşanılanları da gördükçe yaşayacaksa bir şekilde yaşıyor yaşamayacaksa da ne yaparsan yap olmuyor ben kaybedeli 3 ay oldu bunu anladım başta çok zordu kabullenmek ama inanın öyle yüreğinizi ferah tutun yapılması gerekenleri bakın araştırın yapın yaptırın sonra da akışına bırakın stres yapmak işi daha da zorlaştırır hem sizin için hem de bebek için

bana da dekolman plasenta dedi kendi doktorum ama başka bir doktor dekolman olduğunu kim söyledi dedi kime inanman gerekiyor bilemiyorsun enzimim yüksekmiş bebeğin hemen alınması gerekiyormuş ama doktorum o kadar acil değil dedi cuma gitmiştim yanına pazartesi gel doğumu başlatalım dedi cumartesi gecesi sancılandım ben doğum sancısı sandım ama meğer bebeğim ölüyormuş onun sancısıymış

Sizin de allah yardimciniz olsun. Dekolman plasenta, plasentanin erken ayrilmasi mi demekti? Bildigim kadariyla anne icin de cok tehlikeli bir sey bu. Allah korumus sizi. Peki plasenta patolojik incelemeye gitti mi?

sağ olun hepimizin yardımcısı olsun evet erken ayrılmasıymış bilmediğimiz her şeyi öğrendik bu acı olayla hayır hiçbir şey incelenmedi doktor eşime otopsi teklif etmiş eşim de istememiş ben zaten kendimde değildim çok sonra öğrendim gerekli şeyleri yaptırsaydın keşke dedim ama öyle kötü bir durumdaydık ki bir de koronadan dolayı hastaneye kimseyi almadılar falan offf çok zordu mümkün olsa da hafızamı sildirsem bilmiyorum bir şeyler yaşandı ama doktor hatası mı başka bir şey mi çok sağlıklı bir hamilelik geçirdim herkes şaşırıyordu her işimi kendim yapıyordum hareketliydim ama o son iki hafta bir anda enzim çıktı doktor son zamanlar diye çok önemsemedi olur dedi ama tehlikeliymiş meğer söylemedi

Bizimde 3.5 ay oldu...
Bilmiyorum sizde de oluyomu sanki bı benim başıma gelmiş gibi hissediyorum benimle ayar olan hamile tanıdıklarım hepsi doğum yaptı sağlıkla ama bı benim böyle oldu hemde hicbir sorun yokken çok saglikliyken...
Takdiri ilahi..bazen cumleler yetmiyor tarifi zor Allah kimseye yasatmasin bizleerede tekrar yaşatmasın bundan sonraki gebeliklerimiz sağlıkla sonuclansin ve sağlıkla kucagimiza alalım insallh

olmaz mı kabullenmek o kadar zor oldu ki anlatamam sanki yer gök hamileydi benimle birlikte doğuran doğurana hastası sağlıklısı sadece ben yapamadım dedim yine demiyor muyum ara ara yine geliyor tabi böyle cümleler dilime ama tutuyorum isyan etmemek lazım diye

Sizlerin 3 3bucuk ay olduysa korunmayi biraktiniz mi. Insallah hemen yine hamile kalirsiniz
Bugun tup bebek merkezime gittim ben de bu hamileligi kaybedersem hemen ikinciyi denemek icin ama doktorum cok arastirmaci detayci bir kadin, bunun sebebi bulunmadan ikinciyi deneyemezsin dedi..

Doktorum 6 ay hamilelik yok dedi diğer doktor 10 ay sezeryan olduğu için korkuyorum psikolojik olarak da henüz kaldırabilir miyim bilmiyorum yaşım da 32 fazla beklememem de gerekiyor kafam allak bullak mutlaka başka bir doktora da gidin ben doktorlara güvenimi kaybettim açıkçası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…