• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Şu an lohusayım hala yeni kaybettim bebeğimi.hiç çocuğum yok.2 yıl önce ikizlerim vefat etti 1 ay öncede son bebeğimi kaybettim işte.nasip herşey.
Hepimiz için cik zor gerçekten. Üzüleceksen anlatma ama sebep neydi aynı sebepten mi kaybettin iki hamilelikte de

Şu an lohusayım hala yeni kaybettim bebeğimi.hiç çocuğum yok.2 yıl önce ikizlerim vefat etti 1 ay öncede son bebeğimi kaybettim işte.nasip herşey.
Merhaba mesajını şimdi tesadüfen gördüm. Ben 3 ayrı gebeliğimi erken Doğumla kaybettim. Pıhtılaşma faktörü vardı bende. Şimdi sağlıklı iki çoçuğum var. Hiç vazgeçmedim . Zor ama vazgeçmeyin, inanın. Umudunuzu kaybetmeyin.
9 ay sonra sağlıkla Doğum yapıp 1 hafta içinde bebeğini kaybedenler var yıllarca bakıp evlat acısı çekmek var. Her şerde vardır bir hayır deyip üzüntünüzü dağıtmaya çalışın

Hepimiz için cik zor gerçekten. Üzüleceksen anlatma ama sebep neydi aynı sebepten mi kaybettin iki hamilelikte de
İkizler de amniyon suları çoğalmaya başladı sebepsiz yere aniden Doğum oldu.bu gebeliğimde amniosentez sonrası plasenta ayrılması oldu .ikisi de farklı nedenler yani.

Merhaba mesajını şimdi tesadüfen gördüm. Ben 3 ayrı gebeliğimi erken Doğumla kaybettim. Pıhtılaşma faktörü vardı bende. Şimdi sağlıklı iki çoçuğum var. Hiç vazgeçmedim . Zor ama vazgeçmeyin, inanın. Umudunuzu kaybetmeyin.
9 ay sonra sağlıkla Doğum yapıp 1 hafta içinde bebeğini kaybedenler var yıllarca bakıp evlat acısı çekmek var. Her şerde vardır bir hayır deyip üzüntünüzü dağıtmaya çalışın
Trombofili testi yaptırdım sonuç bekliyorum.ama zannetmiyorum kan pıhtılaşması olduğunu.çünkü 3 Bebeğim de doğdular küvezde 3-4 gün yaşayıp sonra öldüler.kan pıhtılaşması olanlar anne karnında kalbi duruyor diye biliyorum ben ?

Trombofili testi yaptırdım sonuç bekliyorum.ama zannetmiyorum kan pıhtılaşması olduğunu.çünkü 3 Bebeğim de doğdular küvezde 3-4 gün yaşayıp sonra öldüler.kan pıhtılaşması olanlar anne karnında kalbi duruyor diye biliyorum ben ?
İkisi kalbi durduktan sonra normal Doğumla doğdu . Sonuncu direk Doğum sancısıyla hastaneye gittim rahim açıldı bebeklerim yaşıyordu son güne kadar. İşin birde şöyle ilginç bir tarafı var ilk gebeliğim ilaçsız tedavisiz iğnesiz ve sorunsuz geçti sağlıklı bir Doğum yaptım. Sonrakiler böyle oldu. Sonra yine sağlıklı Doğum yaptım. En son yine sıkıntı yaşadım. Pıhtılaşma çıktı bende ama sıkıntısız Doğumum da var. Biz elimizden geleni yaptık Eşimle beraber gerekli gereksiz tüm testler fazlasıyla yapıldı tek Çıkan sonuç trombofili.
Ne yapalım bizde herşey Allahtan dedik sabrettik.
Benm görümcem 3 sağlıklı Doğum yaptı . 3de ilk haftada kaybetti . Meğer normal Doğum sırasında bebekler zehirleniyormuş. Annede genetik bir bir salgı varmış. Ondan ölüyormuş bebekler dediler. Hiç duymadık böyle birşey. Sonradan sezeryanla 4 sağlıklı çocuğu oldu.

Son düzenleme:
İkisi kalbi durduktan sonra normal Doğumla doğdu . Sonuncu direk Doğum sancısıyla hastaneye gittim rahim açıldı bebeklerim yaşıyordu son güne kadar. İşin birde şöyle ilginç bir tarafı var ilk gebeliğim ilaçsız tedavisiz iğnesiz ve sorunsuz geçti sağlıklı bir Doğum yaptım. Sonrakiler böyle oldu. Sonra yine sağlıklı Doğum yaptım. En son yine sıkıntı yaşadım. Pıhtılaşma çıktı bende ama sıkıntısız Doğumum da var. Biz elimizden geleni yaptık Eşimle beraber gerekli gereksiz tüm testler fazlasıyla yapıldı tek Çıkan sonuç trombofili.
Benm görümcem 3 sağlıklı Doğum yaptı . 3de ilk haftada kaybetti . Meğer normal Doğum sırasında bebekler zehirleniyormuş. Annede genetik bir bir salgı varmış. Ondan ölüyormuş bebekler dediler. Hiç duymadık böyle birşey. Sonradan sezeryanla 4 sağlıklı çocuğu oldu.
Allah sabır versin canım herkese,dediğim gibi kan pıhtılaşması olup doğan bir kaç gün yaşayan Bebek hiç duymadım.görümcen deki olay da gerçekten çok farklıymış.rabbım herkesin yavrusunu korusun.

Kan pıhtılaşması sağlıklı çocuklardan sonra da gerçekleşebiliyor maalesef.

Canim biz 4 kardesiz.annemde de 5 sene once pihtilasma teshisi konuldu ve en son derecede pihtilasma.hamileliklerinde bi problem yasamadi kardeslerimde saglikli.ama bende 2 bebegimi kaybettim.ilki karnimda öldü digeri erken dogum 17 gun yasadi öldü.biraz bu hastalikta yaş faktörü önemli.yas gectikce hastalik agirlasiyo

Canım benim evet kan pıhtılaşmasında genelde anne karnında bebeklerin kalbi duruyor ama bu hastalık erken doğuma, plesanta yırtılmasına ve preaklampsiye de sebep olabiliyor. Her annede farklı bir sebebe yol açabiliyor kısacası. Erken doğum olmasının sebebini şu şekilde açıklayayım sana. Bebeği besleyen plesanta normal gebeliğin son haftalarına doğru yaşlanıyor ve bebeği besleyememeye başlıyor. Vücut da bu durumu bebeğin doğma zamanı geldi diye algılıyor. Kan pıhtılaşması da bebeği besleyen plesantayı tıkadığı için bebek aynı şekilde beslenemiyor ve vücut bunu maalesef doğum zamanı geldi diye algılayıp, doğumu başlatıyor...

Aynı şekilde kan pıhtılaşması olup da ilk doğumu sorunsuz olan insanlar da var. Yaş ilerledikçe bu hastalık kendini daha çok gösteriyor. Ablamın da ilk 2 bebeğinde sorun olmadı, son bebeğini neredeyse kaybediyorduk. Benden tecrübeli oldukları için daha sık kontrole gidip, daha ayrıntılı bakılıyordu. Bebeğini 36.haftada doğum yaptı ama bebeğin kilosu ve boyu 32 haftalık bebek boyutundaydı. Kalp atışları tehlikeye girince acil olarak alınmıştı yeğenim. Bir gün gecikseydi kontrolü belki de son yeğenimi de kaybetmiştik :( Yiyecek ekmeği varmış ki dünyaya geldi kuzum çok şükür...

Yani o yüzden yapılabilecek bütün testleri yaptırmanı tavsiye ederim sana... Rabbim en tez ve hayırlı zamanda kucağını doldursun kaderdaşım...

Canım benim evet kan pıhtılaşmasında genelde anne karnında bebeklerin kalbi duruyor ama bu hastalık erken doğuma, plesanta yırtılmasına ve preaklampsiye de sebep olabiliyor. Her annede farklı bir sebebe yol açabiliyor kısacası. Erken doğum olmasının sebebini şu şekilde açıklayayım sana. Bebeği besleyen plesanta normal gebeliğin son haftalarına doğru yaşlanıyor ve bebeği besleyememeye başlıyor. Vücut da bu durumu bebeğin doğma zamanı geldi diye algılıyor. Kan pıhtılaşması da bebeği besleyen plesantayı tıkadığı için bebek aynı şekilde beslenemiyor ve vücut bunu maalesef doğum zamanı geldi diye algılayıp, doğumu başlatıyor...

Aynı şekilde kan pıhtılaşması olup da ilk doğumu sorunsuz olan insanlar da var. Yaş ilerledikçe bu hastalık kendini daha çok gösteriyor. Ablamın da ilk 2 bebeğinde sorun olmadı, son bebeğini neredeyse kaybediyorduk. Benden tecrübeli oldukları için daha sık kontrole gidip, daha ayrıntılı bakılıyordu. Bebeğini 36.haftada doğum yaptı ama bebeğin kilosu ve boyu 32 haftalık bebek boyutundaydı. Kalp atışları tehlikeye girince acil olarak alınmıştı yeğenim. Bir gün gecikseydi kontrolü belki de son yeğenimi de kaybetmiştik :KK43: Yiyecek ekmeği varmış ki dünyaya geldi kuzum çok şükür...

Yani o yüzden yapılabilecek bütün testleri yaptırmanı tavsiye ederim sana... Rabbim en tez ve hayırlı zamanda kucağını doldursun kaderdaşım...
Çok güzel açıklamışsın canım teşekkür ederim.trombofili paneli yaptırdım sonucunu bekliyorum.başka bir test yaptırmama gerek var mı ?doktorum sadece bunu istedi.

Çok güzel açıklamışsın canım teşekkür ederim.trombofili paneli yaptırdım sonucunu bekliyorum.başka bir test yaptırmama gerek var mı ?doktorum sadece bunu istedi.

Eğer bundan bir şey çıkmazsa protein s, protein c, homosistein, Anti DNA gibi testler var. Onları yaptırabilirsin. Bende bu testlerin hepsi temiz çıktı ama Trombofili panalinde 2 genimde problem çıkmıştı. 2.bebeğimde de, bu bebeğimde de kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanıyorum. Çok şükür 2.bebeğimi sağlıkla kucağıma alabildim. Rabbim kızımı da sağlıkla, sıhhatle kucağıma almayı nasip eder inşallah...

Eğer bundan bir şey çıkmazsa protein s, protein c, homosistein, Anti DNA gibi testler var. Onları yaptırabilirsin. Bende bu testlerin hepsi temiz çıktı ama Trombofili panalinde 2 genimde problem çıkmıştı. 2.bebeğimde de, bu bebeğimde de kan sulandırıcı iğne ve aspirin kullanıyorum. Çok şükür 2.bebeğimi sağlıkla kucağıma alabildim. Rabbim kızımı da sağlıkla, sıhhatle kucağıma almayı nasip eder inşallah...
Amin canım inş sağlıkla hayırla kucağına alırsın.çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için.

Merhaba and yakasında hangi perinatolog ve kadın doğumcuya gittiniz acaba??

Benim 4 genimde pıhtılaşma var ve antikoagülan da pozitif diğerleri temiz. Adam akıllı bir kontrole giremedim henüz. Cok endiseliyim tüp bebekle zar zor hamile kaldım kaybetmekten cok korkuyorum

Benim 4 genimde pıhtılaşma var ve antikoagülan da pozitif diğerleri temiz. Adam akıllı bir kontrole giremedim henüz. Cok endiseliyim tüp bebekle zar zor hamile kaldım kaybetmekten cok korkuyorum

Merhaba Canım,

Kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanıyor musun? Ben 2.gebeliğimden itibaren Bülent Kars'a gidiyorum. Bu gebeliğimde de yine Bülent Bey'e gidiyorum. İlk bebeğimi kaybettikten sonra çok Dr gezdim. Bana göre en iyisi Bülent Bey idi. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar açıklayan, neyi neden kullanacağından bebekle alakalı en ufak ayrıntıya kadar her şeyi açıklar. Aklında kesinlikle soru işareti kalmaz. Ve diğer perinataloglara göre muayene ücreti çok çok uygun. O yüzden bebeğinin tüm takibini bu Dr.a yaptırabilirsin. Rabbim sağlıkla, sıhhatle bebeğini kucağına alıp, büyütmeyi nasip etsin inşallah canım...

Merhaba arkadaşım. Seni ve Songül'ü hatırladım da Esra'yı hatırlayamadım. Çok şükür Rabbime sizin de kucaklarınız dolmuş, Esra'nın da dolar inşallah Rabbimin izniyle...
Canım tşkler rabbim tüm annelerin kucağını doldursun allahim hic bir anneye evlat acısı yasaasin

Tekrar mi hamilesiniz. 3. Sezaryen mi olacak. Ben de yeniden hamile olursam 3 sezaryen olacak. Sizin kaç yıl arayla oldu bebekleriniz.

Back