Ah canım benim başın sağ olsun. Rabbim sabır versin. En çok ihtiyacın olan şey bu çünkü "Sabır". Ben de 3 yıl önce 36+1'de Mustafa'mı kaybettim. Kalbi durdu meleğimin sebepsiz. Tabii o zamanlar sebepsiz sanıyordum da araştırmalarımla kan pıhtılaşması hastası olduğumu öğrendim. Meleğimi kaybetme sebebim buymuş... Ben de ilk zamanlar bebek görmek istemezdim, Tv'de bebek bezi reklamlarında bile ağlardım. Dr. bana da demişti seni de kaybedebilirdik, kalbine ya da beynine pıhtı gelebilir, seni de kaybedebilirdik dedik. O zaman benim de aklımdan geçen bebeğim ölmüşken ben yaşıyor muyum ki olmuştu...
5 ay sonra Metehan'ıma hamile kaldım. Bu 5 ay süre zarfında araştırdım, araştırdım, Dr. Dr. gezdim. Bebeklerin anne karnında kalplerinin durmasının en büyük sebeplerinden biri kan pıhtılaşması imiş. Bununla ilgili yapılması gereken testleri yaptırdım ve ağır düzeyde pıhtılaşma hastası olduğum ortaya çıktı. Çok Dr. gezdim, hepsi aynı şeyi söyledi Dr ihmali var. Çünkü ben bebeğimi kaybetmeden 3 gün önce hareketlerini hissetmiyorum diye gitmiştim Dr.a. NST'ye soktu, USG ile baktı her şey yolunda deyip gönderdi ki o gün ki NST sonucumu gören her Dr. bu NST ile seni nasıl eve göndermiş, seni hastaneye yatırmalı ve bebeğin kalp atışlarını takibe almalıydı. Bebeğin kalp atışları tehlikeye girdiğinde de seni acil sezaryene almalıydı dediler... Ama işte hiç bir şey evladını geri getirmiyor... Şikayetçi de oldum Dr.dan ama hiç bir şey olmadı... NST sonucu kanıt sayılmıyormuş....
Neyse çok uzattım... Hala dün gibi aklımda yaşadıklarım 3 yıl geçmesine rağmen. Şimdi bir bebeğim daha olacak çok şükür. Sürpriz oldu bize minik kızım, tamamen plansız kendi gelmek istedi, Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağıma almayı nasip eder inşallah Melek Sima'mı... Sana diyeceğim şu canım. Dekolmanın en büyük sebeplerinden biri yine kan pıhtılaşması. Bir çok sebebi var ama en büyük sebebi bu. Ve gerçekten dekolman çok tehlikeli bir şey ve maalesef önceden de ön görülemeyen bir şey
Sen kendi toparla biraz ve bir Eğitim ve Araştırma Hastanesine gidip 6'lı trombofili testini yaptır. Genetik bir test bu, eğer genlerinde mutasyon varsa sen de kan pıhtılaşması hastasısın demektir ve bir daha gebe kaldığında kan sulandırıcı iğne ve coraspin kullanman gerekecek. Daha detaylı bilgi almak istersen, ya da acını paylaşmak istediğin birilerini ararsan yaz buraya, ben buralardayım. Haftada bir kaç kez uğruyorum melek annelerine yol göstermek, yardımcı olmak için. Çünkü ben bebeğimi kaybettiğimde nedenini çok araştırdım, Dr. Dr. çok gezdim. Aynı şeyleri başka melek annelerinin yaşamasını istemiyorum. Ve buradaki arkadaşların maalesef %80inde kan pıhtılaşması çıktı hep
Senin gibi dekolman yaşayan arkadaşlar da vardı, onlarda da yine kan pıhtılaşması çıktı ve 2.bebeklerini çok şükür sağ salim kucaklarına alabildiler...
Bize en iyi gelen şey yeni bir bebek. Ben psikolojik tedavi de aldım, başka başka şeylerle de uğraştım acımı hafifletmek için ama nafile... En iyi gelen şey meleğinin kardeşi olacak... Tüm yaralarını o saracak, yangınını o söndürecek. Evet meleğin hiç aklından çıkmayacak hatta kardeşine sarılıp öperken bile zaman zaman onu hayal edip sarılıp öpeceksin ama her gün de şükredeceksin Yaradana kardeşini verdiği, evlat kokusunu her gün içine çektiğin ve doya doya evlat sevgisini yaşadığın için... Rabbim sana dayanma gücü ve sabır versin canım. Asla isyan etme... Öyle anlar geliyor ki dayanamıyorsun, nefes bile almak sana acı veriyor biliyorum, biliyoruz... Ama geçecek kaderdaşım. Bugünler geçecek emin ol...