• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Benim 3 ay oldu daha. İyiydim aslında. 3 ay toparlanmam için yetti diyordum ama bugün bir başkayım. Rüyamda yatağın üstünde 3 kişi oturuyoruz onların bebekleri kucağında. Ne güzel hep beraber büyütürüz, birbirimizle hep haberleşelim diyorum. Sonra ama benim bebeğim yok ki diyorum kalkıyorum yanlarından. Yatağın üstünde de pembe örtü serili.
Rüyamda yüzlerini görmedim ama biri arkadaşım biri kuzenimin eşi. Hepimizin kızı olacaktı. Ne güzel bir sürü arkadaşı var diyordum kızımın. Onlar da benim gibi düşünüyor muydu bilmiyorum, hiç ağızlarından duymadım.

Kizim dogali 1 sene oldu.1 yasinda olacakti.zamanla gecer dediler asil o gunu film seridi gibi tekrar yasiyorum saat saat o gun gecen her anim gozum onune geliyor.su an 4 aylik hamileyim doktor kiz oldugunu soyledi kizimin kiz kardesi olacakmis.ona benzeyecekmi acaba.o kadar karmakarisikki duygularim.sevinsem melegime haksizlik yapmiyomusum gibi.hala melegim icin agliyorum onun ozlemi dinmedi.dogum gunu gecti iki gun sonra kaybettigim gun .hastaneden elimin bos ciktigi halim aklima geliyo baktim etrafima kucaginda bebekleriyle cikan anneler.2 gunde dogumunu kaybettigim gunu tekrar yasadim.aglayip karnimdaki bebegime bu halimi yasatmakta istemiyorum.bu hamileligimde daha stresliyim.her kontrole gidisimde korkuyorum.cok uzun zamandir hamileymisim gibi geliyor cok istedim tekrar hamile kalmayi 6 ayin gecmesine gun sayiyodum.simdi uzerimde korku stres var oyle hayal kuruyorum birine dedigimde insallah saglikla bi dogsunda diyolar hayalimi oyle agzima tikiyolar bende korkularimi yenmek icin oyle konusuyorum iste.onlarin gozundede o korkuyu goruyorum..evlatlarimizi kucagimiza alacagimiz gunu Rabbim gosterir insallah.

Canım çok sevindim hamileliğine,sakın kendini üzmemeye çalış. Zamanla geçmiyor haklısın ama sabretmeliyiz be güzelim. Benim de daha 4,5 ay oldu, o günü sürekli ben de hatırlıyorum,sonrasında hamileliğimde geçen zamanlar geliyor aklıma,bazen dibe vuruyorum ama tekrar toparlamaya çalışıyorum kendimi. Ama bak rabbim sana yine bir kız evlat nasip etmiş. Mutlaka kardeşinden bir şeyler taşıyacaktır. Onun sevgisiyle kalbin ferahlayacaktır inşallah. Benim için henüz erken ama inan senin adına çok sevindim.

Benim 3 ay oldu daha. İyiydim aslında. 3 ay toparlanmam için yetti diyordum ama bugün bir başkayım. Rüyamda yatağın üstünde 3 kişi oturuyoruz onların bebekleri kucağında. Ne güzel hep beraber büyütürüz, birbirimizle hep haberleşelim diyorum. Sonra ama benim bebeğim yok ki diyorum kalkıyorum yanlarından. Yatağın üstünde de pembe örtü serili.
Rüyamda yüzlerini görmedim ama biri arkadaşım biri kuzenimin eşi. Hepimizin kızı olacaktı. Ne güzel bir sürü arkadaşı var diyordum kızımın. Onlar da benim gibi düşünüyor muydu bilmiyorum, hiç ağızlarından duymadım.
Canım başın sağolsun, Allah dayanma gücü versin. Benimde 4,5 ay oluyor. Bende senin gibi bir hafta iyi isem bir hafta kendimden geçiyorum. Dün gece ilk defa çok güzel bir rüya da ben gördüm. Belki de güzel kızımdı rüyama gelen,hiç uyanmak istemedim. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah hepimize. Bize iyi gelecek tek şey yeniden bir hamilelik ama bunun için de belli bir zamana ihtiyacımız var. Sen neden kaybetmiştin canım yavrunu,bir neden söylediler mi sana?

Sevgili melek anneleri,pıhtılaşma testi sonuçlarım çıktı. Eşimle kromozom testi de yaptırdık ama henüz bunlar çıkmamış. Onlar da çıkınca perinatolağa gideceğim. Fakat bazılarınız bilgi sahibidir belki de ,benim değerlerime göre 37+4 günlük bebeğimi kaybetmeme etkisi olmuş olabilir mi acaba? Bir dahaki sefere iğne gerekir mi acaba?Bu heterozigot taşıyıcı demekmiş,homozigot oldumuda doğuştan oluyormuş..Sonuçlarım:

FAKTÖR V LEİDEN MUTASYON ANALİZİ--------NORMAL

MTHFR MUTASYON ANALİZİ (1298AC)----------HETEROZİGOT

MTHFR MUTASYON ANALİZİ (677CT)------------HETEROZİGOT

PROTROMBİN MUTASYON ANALİZİ--------------NORMAL

Canım başın sağolsun, Allah dayanma gücü versin. Benimde 4,5 ay oluyor. Bende senin gibi bir hafta iyi isem bir hafta kendimden geçiyorum. Dün gece ilk defa çok güzel bir rüya da ben gördüm. Belki de güzel kızımdı rüyama gelen,hiç uyanmak istemedim. Rabbim sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah hepimize. Bize iyi gelecek tek şey yeniden bir hamilelik ama bunun için de belli bir zamana ihtiyacımız var. Sen neden kaybetmiştin canım yavrunu,bir neden söylediler mi sana?

Sağol canım senin de başın sağolsun. Benim plasenta aşağıdaydı. Kanamalı geçti hamileliğim. 32. Haftada hepsinden fazla kanamam oldu. Bebeğin kalp atışlarında ani düşüşler oluyordu. Aldılar bebeği. 6 gün sonra kalbi durdu. Ben hala neden kalbi durdu bilmiyorum soramıyorum kimseye. Sen neden kaybettin.

Sağol canım senin de başın sağolsun. Benim plasenta aşağıdaydı. Kanamalı geçti hamileliğim. 32. Haftada hepsinden fazla kanamam oldu. Bebeğin kalp atışlarında ani düşüşler oluyordu. Aldılar bebeği. 6 gün sonra kalbi durdu. Ben hala neden kalbi durdu bilmiyorum soramıyorum kimseye. Sen neden kaybettin.
Kıyamam,görmüşsün de yavrunu. Tekrarda başın sağolsun. Ben hiç göremedim ama abisinin bebekliğine benziyormuş öyle dediler. Benim hamileliğimde hiç bir sorun yoktu ama ilk hamileliğime göre sadece daha fazla zorlanıyordum. Doğuma 3 gün kala bebeğimin birden kalbi durdu. Sadece 4 gün önce aşırı bi ıslaklık oldu çamaşırımda kontroldede bebeğin suyu değil dedi doktor haftaya alalım dedi. 4 gün sonrada bu olay oldu. Hiç bir neden söyleyemediler. Neden aradıkça daha kötü oluyorum aslında,o su geldiği günkü elbisemin astarında daha izleri var. Doktor değil dedi. Belki de su patladı enfeksiyon kaptı. 3350 gram doğdu yavrum. Bilemiyorum hiç bir şeyi

Kıyamam,görmüşsün de yavrunu. Tekrarda başın sağolsun. Ben hiç göremedim ama abisinin bebekliğine benziyormuş öyle dediler. Benim hamileliğimde hiç bir sorun yoktu ama ilk hamileliğime göre sadece daha fazla zorlanıyordum. Doğuma 3 gün kala bebeğimin birden kalbi durdu. Sadece 4 gün önce aşırı bi ıslaklık oldu çamaşırımda kontroldede bebeğin suyu değil dedi doktor haftaya alalım dedi. 4 gün sonrada bu olay oldu. Hiç bir neden söyleyemediler. Neden aradıkça daha kötü oluyorum aslında,o su geldiği günkü elbisemin astarında daha izleri var. Doktor değil dedi. Belki de su patladı enfeksiyon kaptı. 3350 gram doğdu yavrum. Bilemiyorum hiç bir şeyi

Ömürleri olsaydı senin bebeğini o gün benim bebeğimi de kanamam olduğu gün alırlardı. Neden böyle oldu bir tek Allah biliyor.

Ah kızlar.. Ah ah... Yemin ediyorum okudukça içim sızladı. Ben okumaya çekilinirken birileri neler yaşıyor ne acılar çekiyor.
Ilk bebeğini kaybedip şuan hamile olanlar lütfen yavrunuza odaklanin hiç stres yapmayın onun için güçlü durmanız lazim. Diğer arkadaşlarıma da tez zamanda tombik bi bebis nasıp etsin inşallah.

Son haftalarında kalp atışları durduğu için kaybettim bebeğimi. kanamalı bir hamilelik geçirdim , hareketlerini hissetmediğim için doktoruma gittim kalp atışı Yok yarın gel sezeryana alayım dedi. Hemen başka hastaneye gittim normal Doğumla suni sancıyla doğurdum bebeğimi gördüm mezarda da gördüm toplam. 2 kez. Hiç unutamayacağım meleğimin o uyur gibi görüntüsünü. Ondan öncede bir düştüğüm var. Bilmiyorum kafam çok karışık. Allah verdi Allah aldı diyorum. Ama kendi kendime kucağımdaki bebeğim gibi hayaller kurmalar artık aklımı kaçıracağım. Çok zor bir durum Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Tekrar hamilelikte yine aynı acıyı yaşamayız inşallah.

Son haftalarında kalp atışları durduğu için kaybettim bebeğimi. kanamalı bir hamilelik geçirdim , hareketlerini hissetmediğim için doktoruma gittim kalp atışı Yok yarın gel sezeryana alayım dedi. Hemen başka hastaneye gittim normal Doğumla suni sancıyla doğurdum bebeğimi gördüm mezarda da gördüm toplam. 2 kez. Hiç unutamayacağım meleğimin o uyur gibi görüntüsünü. Ondan öncede bir düştüğüm var. Bilmiyorum kafam çok karışık. Allah verdi Allah aldı diyorum. Ama kendi kendime kucağımdaki bebeğim gibi hayaller kurmalar artık aklımı kaçıracağım. Çok zor bir durum Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın. Tekrar hamilelikte yine aynı acıyı yaşamayız inşallah.
Âminnn gülüm benim âminn..

Kizim dogali 1 sene oldu.1 yasinda olacakti.zamanla gecer dediler asil o gunu film seridi gibi tekrar yasiyorum saat saat o gun gecen her anim gozum onune geliyor.su an 4 aylik hamileyim doktor kiz oldugunu soyledi kizimin kiz kardesi olacakmis.ona benzeyecekmi acaba.o kadar karmakarisikki duygularim.sevinsem melegime haksizlik yapmiyomusum gibi.hala melegim icin agliyorum onun ozlemi dinmedi.dogum gunu gecti iki gun sonra kaybettigim gun .hastaneden elimin bos ciktigi halim aklima geliyo baktim etrafima kucaginda bebekleriyle cikan anneler.2 gunde dogumunu kaybettigim gunu tekrar yasadim.aglayip karnimdaki bebegime bu halimi yasatmakta istemiyorum.bu hamileligimde daha stresliyim.her kontrole gidisimde korkuyorum.cok uzun zamandir hamileymisim gibi geliyor cok istedim tekrar hamile kalmayi 6 ayin gecmesine gun sayiyodum.simdi uzerimde korku stres var oyle hayal kuruyorum birine dedigimde insallah saglikla bi dogsunda diyolar hayalimi oyle agzima tikiyolar bende korkularimi yenmek icin oyle konusuyorum iste.onlarin gozundede o korkuyu goruyorum..evlatlarimizi kucagimiza alacagimiz gunu Rabbim gosterir insallah.
Canm benim Allah dayanma gücü versin hepimize.duygularini cok iyi anlıyorum.ben de kizimi 39.haftamda dogum esnasinda kaybettim.senin gibi dogum gününde 3 aylkhamileydum.hamileligim boyu zaman durmuştu sanki.herkes ay hesaplarken ben hafta gün hesapladm.bazı patavarszlar bana umut vermesi gerekirken sacmasapan seyler anlattılar umudumu yikan kişilerden uzak durdum.hep olumlu konudan kisilerlle görüştüm elimdem geldigince aglamadm.bebegin bütün duygulari hissediyo emin ol hep olumlu msj ver annesi.gezdigim parklarda seninle de buraya gelecez oynayacaz kizim dedim.bazen dantel ördüm cogu zaman da kitap okudum.bol. bol muzik dinledim.kuran okudum ve dinledim. 9 ayı geçirdim.hep olumlu düşündüm ama bir YANIM da. Cok korktu.dogumhaye girerken bile aklima neler neler geldi.Allahn merhametine sigindim Rabbbim ayni acıyla sınama dediim.cok şükür.simdi kizim 4 aylk.ins sen de saglikla kucağna alir buyutursun.dualrm seninle ve yuregi yanan bütün melek anneleriyle.

Cok tesekkur ederim keske istanbulda olabilseydim ben ankaradayim
Kan pihtilasmasi cikti bende yaptirmistim ilk kaybimda butun testlerimi ama bende pihtilasmadan kaybettim saniyordum bu zamana dek evladimi bu sefer bir profa gittik dokuz aylik bebek anne karninda öldüyse o pihtilasma sorunu degildir dedi hatta bu gebeligimde aspirin bile önermedi...
Degerlerim o konuda cok kotu degil sanirim...
Bu kaybim sanirim aşırı spordan oldu cunku hamile oldugumu bilmeden agir spor yapiyordum ... tabi once nasip...
Umudum hepten kirildi allah bu gunlerimi aratmasin ama bu bebek kaybim da beni etkiledi zormus dusuk te... digerinin bari mezari var diyorum bu kuzumun mezari bile yok... dusunun bendeki psikolojiyi artik...
Hangi Prof.a gittiniz . Ben de Ankara'dayım . Benim de gittiğim bir Prof var

Esraaydın Ben de sizin durumunuzdayım . Geçen şubatta bebeğimi kaybettim . Şu an 4 aylık hamileyim . Her muayeneye gidişimde heyecanlanıyorum, korkuyorum. Ama acımı bu gebelik hafifletti .Karmakarışık duygular içindeyim .Oğlumu kaybettim yine oğlum olacağımı öğrendim . Allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Hangi Prof.a gittiniz . Ben de Ankara'dayım . Benim de gittiğim bir Prof var
Ilk kaybimda murat gultekin hocaya gittim hacettepe universitesinde bos gebelik kaybim da da orta dogu hastanesinde hasan kafali hocaya gidiyordum olmadi gebeligim bitti

Peki özele gidince perinatolog hamile değilsin gelmene gerek yok dedi mi. Hamilelik düşünüp düşünmediğini falan sordu mu. Muayene etti mi. Bir de senin ne kadar olmuştu doğum yapalı.

Yok hayır demedi. Ben yaptırdığım tüm testleri ve bebeğime hamileyken yapılan tüm testleri, usg görüntülerini, NST.leri vs alıp gittim. Bebeğimi kaybetme sebebimi öğrenmek ve bundan sonra ne yapmam gerektiğini öğrenmek için gittim... Gebe ne zaman kalabilirim, dikişlerim ne durumda, rahim toplanmış mı vs hepsine baktı, muayene etti. Gebe kalmadan önce başlamam gereken ilaçları söyledi, gebe kalır kalmaz kullanmam gereken ilaçlarla ilgili bilgi verdi vs...

Sevgili melek anneleri,pıhtılaşma testi sonuçlarım çıktı. Eşimle kromozom testi de yaptırdık ama henüz bunlar çıkmamış. Onlar da çıkınca perinatolağa gideceğim. Fakat bazılarınız bilgi sahibidir belki de ,benim değerlerime göre 37+4 günlük bebeğimi kaybetmeme etkisi olmuş olabilir mi acaba? Bir dahaki sefere iğne gerekir mi acaba?Bu heterozigot taşıyıcı demekmiş,homozigot oldumuda doğuştan oluyormuş..Sonuçlarım:

FAKTÖR V LEİDEN MUTASYON ANALİZİ--------NORMAL

MTHFR MUTASYON ANALİZİ (1298AC)----------HETEROZİGOT

MTHFR MUTASYON ANALİZİ (677CT)------------HETEROZİGOT

PROTROMBİN MUTASYON ANALİZİ--------------NORMAL

Sadece 4 genine mi bakıldı canım? Genelde 6 lı bakılıyor bu teste ama...

Öncelikle başın sağ olsun, Rabbim sabır versin canım... Arada da olsa girip, melek annelerine yardım etmeye çalışıyorum...

Daha önce bir düşüğün de varmış. Lütfen bir eğitim ve araştırma hastanesine gidip kan pıhtılaşması ile ilgili testleri yaptır. Büyük ihtimalle senin de sonucunda pıhtılaşma çıkacak...

6 lı trombofili panali, protein s, protein c ve homosistein başlıca yaptırman gereken testler... Lütfen bu testleri yaptırmadan tekrar gebe kalma...

Merhaba canlar nasılsınız mart ayına az kaldı yavrumun doğum ve ölüm ayı içim dolup dolup taşıyor... Dualarım hep Sizlerle sabır duamı yapıyorum.. Biz 25 haftalik olduk dikişler sanki heyy biz Burdayız diyolar ama çok kötü değiller şükür ben gelişim geriliği yüzünden kaybettim yavrumu bu bebeğimde 1 hafta geride Allaha emanet ettim Rabbim aynı acıyı yaşatmasın inşallah sizlerden ben ve kızım için dua istiyorum

Merhaba canlar nasılsınız mart ayına az kaldı yavrumun doğum ve ölüm ayı içim dolup dolup taşıyor... Dualarım hep Sizlerle sabır duamı yapıyorum.. Biz 25 haftalik olduk dikişler sanki heyy biz Burdayız diyolar ama çok kötü değiller şükür ben gelişim geriliği yüzünden kaybettim yavrumu bu bebeğimde 1 hafta geride Allaha emanet ettim Rabbim aynı acıyı yaşatmasın inşallah sizlerden ben ve kızım için dua istiyorum

Canım Rabbim sağlıkla, sıhhatle kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah meleğini... Sen kan sulandırıcı kullanıyor musun? Dr. bebeği besleyen damarlara bakıyor mu? Kan akışıyla ilgli bir problem var mı yok mu diye lütfen her kontrolde baktır...

Canım Rabbim sağlıkla, sıhhatle kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah meleğini... Sen kan sulandırıcı kullanıyor musun? Dr. bebeği besleyen damarlara bakıyor mu? Kan akışıyla ilgli bir problem var mı yok mu diye lütfen her kontrolde baktır...
Kullanıyorum canım test yaptım bebeğim vefat edince pıhtılaşma çıktı hem iğne hem hap alıyorum Allaha emanet olsun inşallah... 2 ay daha büyüse İnş 36 haftalık olmayı görmeyi nasip etsin Allah

Back