- 13 Mart 2011
- 4.641
- 7.610
- 158
İnsallah canim herseye hazirlikliyim artik.Hamile kaldığında muhakkak perinatolaga git canm hatta hamile kalmadan testlerini yaptır test sonuçlarınla birlikte git göster bilgi al.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
İnsallah canim herseye hazirlikliyim artik.Hamile kaldığında muhakkak perinatolaga git canm hatta hamile kalmadan testlerini yaptır test sonuçlarınla birlikte git göster bilgi al.
Saglikli olsunda hareketini hissetmesemde olur. Ben hastaligina bagliyorum hareket etmemesini belkide yaniliyorum bilmiyorum. Birdaha olurmu olursa nasil olur allaha biraktim. Annelik kolay degil. Sende guzel guzel tadini cikar simdi her dekmesinin her kipirtisinin keyfine var :)Erkek bebekler kendini daha çabuk hissettiriyor. Kaybettiğim oglumu 14. Hafta da hissetmiştim.hareketleri çok netti son haftama kadar hareketli bebekti ama kaybettim. Bu ise 1 hafta güzel hareket ediyor 1 hafta durgun oluyor mesela. Doktora sordum duruş pozisyonuna bağlı dir dedi. Ultrasonda hareketleri ni görüyrm ama hissetmiyrm. Şimdi doğum pozisyonu almış daha güzel hissediyorum.
Inşallah hamile kaldığında hareket etse dert edeceksin az etse dert edeceksin:))
İnsallah canim herseye hazirlikliyim artik.
Saglikli olsunda hareketini hissetmesemde olur. Ben hastaligina bagliyorum hareket etmemesini belkide yaniliyorum bilmiyorum. Birdaha olurmu olursa nasil olur allaha biraktim. Annelik kolay degil. Sende guzel guzel tadini cikar simdi her dekmesinin her kipirtisinin keyfine var :)
Canım merhaba bende 1 haziranda preeklampsi yüzünden 31+2 de doğum yaptım 1560 gr doğdu bebeğim 15.gün 1620 gr dı ve gayet sağlıklıydı emzirme odasına gidebiliyorduk artık ne olduysa o gece oldu ve 16.gün kızımı kaybettik apne olduğunu söyledi doktor biz ihmal olduğunu düşünüyoruz eşim savcılığa suç duyurusunda bulunda. Çok ama çok acı rabbim kimseye yaşatmasın hergün daha çok özlüyorum acımı tarif edebilmem mümkün değil... Bende hemen bir bebek istiyorum inşallah sezaryenle doğum yaptım 39.gün regl oldum tüp bebekti benim bebeğim doktor en 6 ay ara vermem gerektiğini söyledi sen 4 ay sonra gebe kalmışsın tebrik ederim rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin senin ilk doğumundaki erken doğum sebebi neydi ve ikinci gebeliğinde dikişlerinde veya heehangi bir sağlık problemi yaşadın mı
Kızlar preeklampsi sebebiyle erken sezaryen doğum yapıp ikinciye hamile veya doğurmuş olanlar yok mu? Umut ışığı arıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Çok şükür Melek oğlumdan sonra kızımı 07.07.17 de kucağıma aldım. Darısı tüm hasretle bebek bekleyen melek annelerinin başına. Allah ima bin şükür çok şükür.
3 Haziran'da bende 40 haftalık melegimi kaybettim..sebebini doktor bilmiyoruz anlamadik dedi... bebeğim karnimdam kaskatı çıkmış.. eklem yerleri kasılmış çıkmış.sezaryanla oldu doğum...ben hemen hamile kalmak istiyorum...çok mu erken..
Doğum yapalı 2 ay geçecek....acım başka türlü dinmiyor...bebeğime günlük bile tuttum bennnn... günlükte dünyaya gelirken güçlü olmasını söylemiştim ama olmadı yavrum... lütfen yardım edin çok canım yanıyor...
Canm Allah sabır ve dayanma gücü versin.cok zor bir durum ve burdaki herkes bu acıyı yaşadı maalesef.seni cok iyi anlıyoruz.once sebebini bulmaya çalış sonra toparlanninca yeni bi benek düşününce biraz hafifler acın.ama geçmez emin ol.illk günler nefes alamazsn artk yasayamam bittim tukendim dersin.nos besigin başında saatlerce aglarsın.giydiremedigin zibinlarda tulumlarda bebeginin kokusunu ararsın.her bebek her gebe yarani kanatir durur.hic birsey seni teselli ermez.gözyaşını dindirmez.ben burdaki arkadaslarda teselliyi buldum.hepsi benim icin umur oldu destek oldu.hepimiz sırayla acıyı yaşadk.sonra korunma suresi bitmek bilmeyen 6 ay.sonra bi yanımız korksa da yeni bi bebek düşüncesi ve sürekli yüreğimiz ağzımzda bi gebelik süreci.sonrasnda acıların dinisi.yürek yangının hafiflemesi.bebeğe kavusma.ve her baktıkça bu bebek benim mi diye inanamamak.Rabbim bize bu acının tekrarndan korusun ve yeni yavrularmzla kavuşmayı nasip etsin.ömrümüz bitip gittigimizde de cennnetteki meleklerim8zle kavuşmayı nasip etsin.ben tam 16 ay oldu 39 haftalk bebegimi dogum esnasnda kaybettim.su anda tekrar hamileyim cok şükür.acım bitti mi dersen bitmedi.korkularm gecmedi.ama umut edip gayal kurmaktan baska caremiz yok.elimden geldigince karnmdaki bebegi üzüntüden stresten uzak tutmaya calisiyorum.diger bebegimden bahsetmekten kaçınıyorm.ama ne kadar kacarsam acım yüreğimde duruyo.hala gebe görmek icimi yakiyo.baska bebekleri sevemiyorum.dun gece bile rüyamda hastanede oldugumu ve dogum yaptığımı görüyorum.hemsire gelip kolumdaki hastanede takılan bileziği çıkarıyor.ben de hemsireye bebegin bilezigini de atmayn bana verin saklayacam diyorum.sonra hemsire bana şaşkın bakınca bebegimi kaybettigimi hatırlıyorum.sonra bi feryat figan.bebegim bebegim diye ağlıyorum.ve ben gercekten hatıra olsun diye dogumdan önce hem kendimkini hem bebeğin bilezigini saklamayı düşünmüştüm.dogumdan sonra ben ağlarken gelip çıkarınca hemsire o kadar kötü oldum ki.öylece kucağımz boş hebek çantamızı alp çıktık hastanede.aci geciyo mu gecmiyo.ama acıyla yaşamaya alisiyorsun.ins bu bebegimi sağlıkla kucagima alıp dönmek nasip olur.bu bebegimi her öptüğümde iki kez öpecem bi de ablasının yerine onu hic opemedim.bunu fazla öpecem.bu bebegime sarilinca daha da sıkı sarılacam.ablasina hic sarilamadim.bunun kokusunu ablasnn kokusuna benzetecem.belki de aynıdır kokuları.ablasının kokusunu hic alamadm.Rabbim diğer gebeligimde hayalini kurup yasayamadigimi bu bebegime nasip etsin.burda cigeri yanan bütün kaderdaslarıma da nasip etsin.
Kızlar hangi doktora gitmem gerekiyor lütfen yardımmmm
İnsallah canim olmasin. Ayni duayi dun bende ettim insallah benimde kabul olur. Bende esya hic almadim hic bakmadim bile ikizlerde cok canimiz yandi kuvezde olecek dediklerinde. Bak neguzel moral veriyorsun bana kendin icinde guzel dusun masallah bebegin buyudu. hersey yolunda gidicek hic merak etme aslinda onlar bizden daha guclu. İnsallah az bir zaman sonra sagsalim alacaksin yavrunu kucagina. Bende arastirma yolundayim bebegimi karninda sivi birikmesinden kaybettim asiri kansizlik ciktioglumda akdeniz anemisi suphesi var ne aciki testler elimizde ama bebek vefat edince bakip cevaplayan olmadi. İsimiz bitti gibi davrandilar insafsiz doktorlar. Oysa ozel muayenelerine girdim dunyanin parasini odedik. Oglumda ilk bakista anemi oldugunuda anladilar birde yuzume dediler biz bu bebegin kordonundan kan aliyoruz zaten kani az ole bilir dedilerBir daha olmayacak Allah'ın izniyle. Geldi geçti senin de sınavın buymuş demek. Evlattan yana sınavı mız bitmiştir inşallah.
Oglumu kaybettiğim zaman lohusyken ettiğim tek duam vardı dilime dolanmisti sanki. Bir daha evlat acisiyla beni sinayacaksan hiç hamile kalmayim diye yalvarıyordm. Inşallah kabul olmuştur.
Inan hamile gibi davrananiyrm. Elim bir çorap almaya bile varmiyordu. Daha yeni yeni birşeyler almaya başladım. Sanki bağlanmak istemiyorum gibi anım olsun istemiyorum çok korkuyrm yine canm çok yanacak diye. Bunlar vesvese farkındayım ama insanız ışte anne yüreği elinde degil
Canm yarın mı dogumun?ins sağlıkla kavusursun bebegine.dualarimiz seninle sen de bize dua et olur mu?güzel haberlerini bekliyoruz?bu arada nerelesin?02 görünce dikkatimi çektiŞöyle söylim cnm kordona dikkat et derken @Gubus arkadaşımıza söyledim oda benim gibi ondan kaybetmişti ikinci bebeğime gelinceonada kordon dolanmış cnm anlıyacağın şimdide sıkıntıdayım allahtan bişey olmazsa çarşamba doğumu başlatacaz dua et cnm bize
Cnm aslında doğum perşembe günü yarın kontrol var dr söyledim çarşamba günü başlatalım oda bi gel konusuruz bebek .ne kadar içerde kalırsa ikiniz içinde ii olur tabii yarın yine şansımı deniyecm kabul etmezse ertesi sabaha zaten günümüzü almıştık bi gün daha dişimizi sıkarız bu arada Adıyamanlı olduğum için 02Canm yarın mı dogumun?ins sağlıkla kavusursun bebegine.dualarimiz seninle sen de bize dua et olur mu?güzel haberlerini bekliyoruz?bu arada nerelesin?02 görünce dikkatimi çekti
Merhaba cnm. Öncelikle başın sağolsun acını çok çok iyi anlıyorum. Bundan 1 yıl önce oğlumu ilk göz ağrımı kaybettim preeklampsi sebebiyle son aşamasıni yasadim plesanta dekolman oldu 39. haftamda. Olumlerden döndüm ama yaşadığım hiç bi acı oğlumu kaybetmenin acısıyla kiyaslanamazdı. Sanki tüm dünya yikılmış altında ben kalmıştım. Sanki dunyadaki tum insanlar benim yüreğimi ezdi. Nasıl anlatsam nasıl yaşıyorum ben derdim bazen Allahım bu nasıl acı böyle? Şükür isyan etmedim ama çok zor günler geçirdim insan içine çıkamadım bebek sevemedim. Ve deli gibi yeniden hamile kalmak istedim. Kimisi istemezmis hemen ben de tam tersi oldu. Kimi doktor 2 yıl kimi 1 yıl kimi 6 ay bekle dedi. Umut, hayal kırıklığı hepsini yaşadım. Sonra başka bi doktor 3 4 ay yeter dedi. İşte bu düşünce bana can simidi gibi geldi. Sezaryenden sonra çok dikkatli beslendim kilo verdim biraz psikolojik yardım aldım. ÇOk Şükür 4 ay Sonra yeniden Hamile kaldim. Preeklampsi yasadigim için doktor kilo alımına çok dikkat etti tansiyonu tetiklediği icin. Kan sulandırıcı iğne kullandım. Hep protein kaynaklı beslendim. Ve bu kez preeklampsi yaşamadım çok sukur. 38. Haftamda da doğum yaptim. Şimdi kizim 19 günlük. Hala inanamıyorum benim yavrum mu diye. Hala ağlıyorum oglum nasıl olurdu diye. Ama çok sükur meleğimin kardeşi yanimda. Oğlumu asla unutamam zaten ama bana çok çok ii geldi. Dilerim tüm melek anneleri yaşar bu duyguyu. Evet preeklampsi yaşamak yine bi risk ama doktorum bana hep ilk gebeliklerde daha çok yaşanır demişti. Buna çok inan. Bi daha yaşamazsın inş gönlünü ferah tut. Ben hep olumlu dusunmeye çalıştım. Kusura bakma çok uzun yazdım. Ama başka arkadaşlar da okusun umut bulsun diye. Burasi bana o kadar umut oldu ki. Sürekli burayı okurdum. Kendimi sadece burda yalnız hissetmiyorum. Bundan sonra hepimiz için herşey çok güzel olur inş.Kızlar preeklampsi sebebiyle erken sezaryen doğum yapıp ikinciye hamile veya doğurmuş olanlar yok mu? Umut ışığı arıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim
Merhaba Canım. Öncelikle başın sağ olsun. Rabbim dayanma gücü versin. 8 Eylül 2015 yılında 36 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim kontrole gittiğimizde. Benim her yerim çok şişti dr.a defalarca söyledim normal dedi, bebeğimin hareketleri çok azalmıştı normal mi, normal bebek büyüdü dedi. Tansiyonum 12-13lere çıkmıştı normal tansiyonum 10 dur normalde. Meğer preeklampsi geçirmişim. Bebeğimi kaybettikten sonra yapılan idrar tahlilinde protein çıkmıştı. Detaylı usg de de bebeğimin damarlarından birinde çentik çıkmıştı, yemekleri tuzsuz yeyip, sol tarafıma doğru yatmam gerektiğini söylemişti Dr. sadece. Sonra kendi araştırmalarımla kan pıhtılaşmasının preeklampsiye sebep olduğunu öğrendim ve kan pıhtılaşması testlerini yaptırdım eğitim ve araştırma hastanesinde.
Sana da tavsiyem eğitim ve araştırma hastanesinde 6 lı trombofili panali, homosistein, protein S ve Protein C testlerini yaptırman. Ben bebeğimi kaybettikten 5 ay sonra tekrar hamile kaldım, ilk doğumum sezaryen ile olmuştu. 2.bebeğimi perinatalog (riskli gebelik uzmanı) takip etti. Gebeliğim boyunca coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanıp 36+1 de 2.oğlumu kucağıma aldım çok şükür. Şimdi 8,5 aylık Metehan'ım.
Eğer İstanbul'da isen sana Dr. tavsiyesinde de bulunabilirim. Rabbim en hayırlı ve kısa sürede kucağını sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürlü evlatlarla doldursun inşallah...
Canım benim çok sevindim :) Rabbim sağlıkla, sıhhatle büyütmeyi nasip etsin. Rabbim sağlıklı, hayırlı upuzun ömür nasip etsin miniğine :)
Canımmmm, başın sağolsun. Rabbim dayanma gücü versin. Çok zor ama dayanmak zorundasın. Doğumdan önce mi kaybetmişsin meleğini yoksa doğum anında mı melek olmuş?
Ah be güzelim nasıl da güzel anlatmışsın duygularımızı, yaşadıklarımızı. Tam anlamıyla tercüman olmuşsun... Rabbim miniğini sağlıkla, sıhhatle kucağına alıp, büyütmeyi nasip etsin inşallah...
Perinatolog seni daha iyi yönlendirir canım. İyi bir perinatalog bul kendine....
Ya bu testleri hamilelikten sonra da yaptirsak olmaz mı pıhtılaşma ve genetik testleri illa hamilelikten önce mı yapılması gerekiyorBir yerde okudum kizlar su korunma sureciyle ilgili rahim toparlansin diyorya doktorlar rahim zaten toplamadan hamile kalinmazmis. Banada 6ay dedi ama okadar dusunmuyorum. Su testleri yaptirip yoluma bakicam. Nasip nezamansa ozaman olur. Tabi benimki sizden farki 6ayda kaybettim sizinkiler daha buyuk allah hepimizin yardimcisi olsun
Once yapilsin canim once yaptirki nevar neyok onlem alarak bebege hazirlan. Ya hamileyken yine tekrarlarsa napariz bunu dusunerek sicagi sicagina yaptir birsey cikmasa bile kafan rahat olurYa bu testleri hamilelikten sonra da yaptirsak olmaz mı pıhtılaşma ve genetik testleri illa hamilelikten önce mı yapılması gerekiyor
Ama benim hamileliğimde hiç bir sorun yoktu...her şey hep iyiydi....ne olduysa doğumda olduOnce yapilsin canim once yaptirki nevar neyok onlem alarak bebege hazirlan. Ya hamileyken yine tekrarlarsa napariz bunu dusunerek sicagi sicagina yaptir birsey cikmasa bile kafan rahat olur
Canim benim artik ben doktor lafina inanmiyorum. Belkide kakasini yuttu belki baska bir ihmal bilemeyizki. Kaybin cok buyuk allah bol sabir versin sana. Bence yinede gereken tahlilleri yaptir icin rahat olsun. Benim gebeligimde 6.aya kadar sorunsuz du ne olduysa 10gun icinde oldu bitti doktor doktor gezdik hicbirinin lafina inanmiyorum artik. Aslinda doktor diyoruz ama takdir ilahi Omurleri okadar meleklerimizin. Otopsi yaptirdinmi sen ?Ama benim hamileliğimde hiç bir sorun yoktu...her şey hep iyiydi....ne olduysa doğumda oldu
Evet yaptırdım ama daha çıkmadı sonuçlar..ama eşim sınırsız otopsiye izin vermemiş... sınırlı otopsi neyse ondan yaptırmış...o da bilmiyor onun tam olarak n olduğunu...yani bence birşey çıkmayacak ondan.... şimdilik onu beklemedeyiz..Canim benim artik ben doktor lafina inanmiyorum. Belkide kakasini yuttu belki baska bir ihmal bilemeyizki. Kaybin cok buyuk allah bol sabir versin sana. Bence yinede gereken tahlilleri yaptir icin rahat olsun. Benim gebeligimde 6.aya kadar sorunsuz du ne olduysa 10gun icinde oldu bitti doktor doktor gezdik hicbirinin lafina inanmiyorum artik. Aslinda doktor diyoruz ama takdir ilahi Omurleri okadar meleklerimizin. Otopsi yaptirdinmi sen ?
Önce yaptırmam gerekiyor canım çünkü Zaten sonuç en erken 1 ayda çıkıyor ve eğer pıhtılaşman çıkarsa hamile kaldığını öğrenir öğrenmez iğneye başlaman gerekiyorYa bu testleri hamilelikten sonra da yaptirsak olmaz mı pıhtılaşma ve genetik testleri illa hamilelikten önce mı yapılması gerekiyor
Acaba eşinden mi ayrıldı o esnada?Benim doğuma gittiğimde bebeğimin kalp atışları vardı..normal sancilarla acilmam çok yavaş olunca doktor suni sancı verdi..1.5 saat suni sancı aldım..bu süre içinde ve daha öncesindeki 1 saat normal sancı sürecinde de nst ye hiç bağlanmadim.
Doktor ameliyatta bebeğinin kalp atışları vardı dedi...bilen var mı? sezaryen esnasında yani ameliyatta bebeğin kalp atışları dinleniyor mu? Doktorum doğru söylüyor mu?acaba diyorum 1.5 saatlik suni sancı bebeğimi sıkıntıya mı soktu o esnada mı kaybettim?çünkü bebeğim kakasını yapmış karnimda ama yutmamis... doktor ölüm sebebi bu değil dedi çünkü yutmamis dedi
Merhaba cnm. Öncelikle başın sağolsun acını çok çok iyi anlıyorum. Bundan 1 yıl önce oğlumu ilk göz ağrımı kaybettim preeklampsi sebebiyle son aşamasıni yasadim plesanta dekolman oldu 39. haftamda. Olumlerden döndüm ama yaşadığım hiç bi acı oğlumu kaybetmenin acısıyla kiyaslanamazdı. Sanki tüm dünya yikılmış altında ben kalmıştım. Sanki dunyadaki tum insanlar benim yüreğimi ezdi. Nasıl anlatsam nasıl yaşıyorum ben derdim bazen Allahım bu nasıl acı böyle? Şükür isyan etmedim ama çok zor günler geçirdim insan içine çıkamadım bebek sevemedim. Ve deli gibi yeniden hamile kalmak istedim. Kimisi istemezmis hemen ben de tam tersi oldu. Kimi doktor 2 yıl kimi 1 yıl kimi 6 ay bekle dedi. Umut, hayal kırıklığı hepsini yaşadım. Sonra başka bi doktor 3 4 ay yeter dedi. İşte bu düşünce bana can simidi gibi geldi. Sezaryenden sonra çok dikkatli beslendim kilo verdim biraz psikolojik yardım aldım. ÇOk Şükür 4 ay Sonra yeniden Hamile kaldim. Preeklampsi yasadigim için doktor kilo alımına çok dikkat etti tansiyonu tetiklediği icin. Kan sulandırıcı iğne kullandım. Hep protein kaynaklı beslendim. Ve bu kez preeklampsi yaşamadım çok sukur. 38. Haftamda da doğum yaptim. Şimdi kizim 19 günlük. Hala inanamıyorum benim yavrum mu diye. Hala ağlıyorum oglum nasıl olurdu diye. Ama çok sükur meleğimin kardeşi yanimda. Oğlumu asla unutamam zaten ama bana çok çok ii geldi. Dilerim tüm melek anneleri yaşar bu duyguyu. Evet preeklampsi yaşamak yine bi risk ama doktorum bana hep ilk gebeliklerde daha çok yaşanır demişti. Buna çok inan. Bi daha yaşamazsın inş gönlünü ferah tut. Ben hep olumlu dusunmeye çalıştım. Kusura bakma çok uzun yazdım. Ama başka arkadaşlar da okusun umut bulsun diye. Burasi bana o kadar umut oldu ki. Sürekli burayı okurdum. Kendimi sadece burda yalnız hissetmiyorum. Bundan sonra hepimiz için herşey çok güzel olur inş.