Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Sol damarda çentikleşme çıkmıştı detaylı ultrasonda nitekim aşırı ödem ve idrarda protein yüksek tansiyonla takip eden preeklampsi başlamış 30+6 da hastaneye yattım 31+2 de erken doğum yaptım bebeğimi 16 gün sonra kybettim
Merak ettiklerim sezaryenden ne kadar sonra tekrar hamile kaldınız yeniden preeklampsi yaşadınız mı
Bugün bebeğimi kaybedeli 38 gün oldu millet doğumdan sonra 40 çıkarma yaparken ben bebeğimin gidişinin 40 ını çıkarıcam içim çok acıyo geçmiyo geçmiyooo çok özlüyorum
Doktorlara göre en az 6 ay beklemek gerekiyo bana şu 38 gün 38 yıl gibi geçmişken 6 ay çok uzun bir an önce istiyorum ama çokta korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan
Ben 18 kilo almıştım şimdilik 20 kilo verdim ama kiloluyum hala ve vermeye çalışıyorum

Canm benm daha lohusasin bile. Allah yardımcın olsun. Kendini çok aşırı hırpalama ve göz yaşlarını içine akıtma sakin yasini tut kimseyi dinleme bu konuda. Ağladığımda susturdular beni lohusyken aşırı kanama geçirdim icime atmaktan.
Ben 5. Ay korunmayi biraktim. Ama 19.ay hamile kalabildim. Bazı doktor lar 2 yıl bazıları 1 yıl 6 ay dedi. Ama Su an devam ettiğim doktorum 8 ay bekleşen daha iyi ama 4. Ay hamile kalsan niye kaldın demem korkma demişti.
Ama mutlaka pihtilasmaya yatkınlık varmı diye baktir üniversite hastanelerinde yapılıyor. Doktorum genelde Kaninda pihtilasma yatkınlık olanlar da preeklampsi yaşanıyor demişti.
Su an kendimi yormuyrm son haftalar hariç yememe icmeme cok dikkat ettim. Çok şükür Su anlık birşey yok ama biraz yorulayim hemen ödem ve tansiyon yüksekliği oluyor.

Ben hep okurdum bu sitede yazılanları ama daha yeni üye oldum sanırım pek kullanöayı bilmiyorum ve zaten hala kendime gelemediğim içinde algılamam biraz zayıf olabilir idare edin
Ne güzel iki gün sonra inşallah sağlıkla bebeğini kucağına alacaksın ve sağlıkla hayırla büyüteceksin rabbim çok kolay mutluluklarla doku doğum nasip etsin hiç panik olma morelin hep yüksek olsun geçmişte yaşadığın olumsuzlukları bir kenarda bırakıp bebeğine odaklan o seni çok seviyo ve seninle olacak ALLAH'ın izniyle şuan dua ediyorum sana ve senin gibi doğuma hazırlanan herkese sizde dua edin ben ve benim gibi olan herkese
Ayetel kürsi okudum sizler için rabbim kabul etsin bizede nasip etsin
Çok sağol cnm bende yeni üyeyim eski sayılmam takma hiç kafana ayrıca duaların için çok teşekkür ederim allahım o güzel yüreğine göre versin inş sende en kısa zamanda hamile kalırsın

Sol damarda çentikleşme çıkmıştı detaylı ultrasonda nitekim aşırı ödem ve idrarda protein yüksek tansiyonla takip eden preeklampsi başlamış 30+6 da hastaneye yattım 31+2 de erken doğum yaptım bebeğimi 16 gün sonra kybettim
Merak ettiklerim sezaryenden ne kadar sonra tekrar hamile kaldınız yeniden preeklampsi yaşadınız mı
Bugün bebeğimi kaybedeli 38 gün oldu millet doğumdan sonra 40 çıkarma yaparken ben bebeğimin gidişinin 40 ını çıkarıcam içim çok acıyo geçmiyo geçmiyooo çok özlüyorum
Doktorlara göre en az 6 ay beklemek gerekiyo bana şu 38 gün 38 yıl gibi geçmişken 6 ay çok uzun bir an önce istiyorum ama çokta korkuyorum tekrar aynı şeyleri yaşamaktan
Ben 18 kilo almıştım şimdilik 20 kilo verdim ama kiloluyum hala ve vermeye çalışıyorum

12. Haftada benimde sag damarda centiklesme vardı. Bebe aspirini iyi geldi cok şükür Su an yok.
Birde preeklampsiye ne kadar geç yakaalırsak o kadar çok şansımız artıyor. Sende 32 . Haftada dogum yapmışsın. Inşallah bu defa daha sıkı takiple bebeğini kucağına alacaksın.

Sendende Allah razı olsun canm.
Nazar haktır zaten. Ben kendimi korunmadim herkesi kendin gibi bilip herşeyi paylaştım gittiğim hastaneye kadar çoğu kişinin gözü kaldı. Doğum saatine kadar paylaştım. Ve acı son oldu doğuma saatler kala oglumukaybettim.
Ben 2 li test yaptırdım sadece ayrıntılı ya girdin 22. Haftada. Zehirlenme riskim varmı diye ikili testte bir değer var ona bakılması için. Yoksa bende gereksiz strese girmek istemiyordum.
Bebeğini 19. Haftada kaybetmissin fazla beklemene gerek yok sanki. Tabi için rahat etmesi için öncelikle hamilelik öncesi testlerini yaptirirsin. Ben inanıyorum en kisa zamanda guzel hayırlı haberler vereceksin bize
19.haftada basladi 22haftasi doldugu gun kaybettim canim. Suan kalsaydi 23+3olacakti her sabah istemsiz takvime gidiyo elim burada da takvimim vardi kaldirdim. Dokto 6ay en az korun dedi ama o doktor bana bebegin down sendromlu agzi burnu alni ensesi anormal demisti yok midesi yok demisti hepsi yalan cikti. Cennet kusumda hic bir anormalli yoktu kromozom testide temiz cikti. Oyuzden ona guvenmiyorum nornal bir kadin dogum doktoru bulup gidicem insallah.

Cnm acın çok taze acını yaşa ağla her seferinde hemde sakın içine atma bak ben hep içime attım ben attıkça içimde daha da büyüdü acım uzun süre bebek içerikli herşey ağır geldi bana oğlumun mezarına sadece bir kere gittim halen gidemiyorum ölümünü kabul etmeme rağmen bana ağır geliyor kızıyorum kendime kendimi gitmek için ikna ediyorum ama vazgeçiyorum sonra diyeceğim şu ağlaman geldimi ağla mezarına mı gitmek istiyorsun git gitmek istemiyorsan gitme asla kendini sıkma ve hamile kalınca yükün hafifliyor korkuların artıyor ama 9 ay göz açıp kapanana kadar geçiyor sen 4 , 5 ay daha iice dinlen sonra korumayı bırak sonuçta hemen tutmama ihtimali var umudunu asla ama asla yitirme hepimiz bu yollardan geçtik içini ferah tut yaşayacağın güzel günler hiç ama hiç uzakta değil hayırlı zamanda inş sende hamile kalma haberini bize verirsin cnm başkalarına umut ve örnek olursun sende

Bir yerde okudum kizlar su korunma sureciyle ilgili rahim toparlansin diyorya doktorlar rahim zaten toplamadan hamile kalinmazmis. Banada 6ay dedi ama okadar dusunmuyorum. Su testleri yaptirip yoluma bakicam. Nasip nezamansa ozaman olur. Tabi benimki sizden farki 6ayda kaybettim sizinkiler daha buyuk allah hepimizin yardimcisi olsun

Gerçekten hiçbirşey eskisi gibi olmuyor.
Hayatına devam ediyorsun gülüyorsun geziyrsun ama bi tarafın buruk. Gözlerin hüzünlü oluyor.
Allah daha beterin den hepimizi korusun
Amin işte olmuyor eskiden güldügum kadar gulemiyorum oğlumu kaybettikten sonra en sevdiklerim bile aramadı onları sildim tamamen ipleri kopardim sadece heee deyip geçiyorum artık bakıyorum yakınım bile yok ailemden başka... Hepsi kaybolup gitti. Eskiden çok mutluydum şimdi o mutluluğu yaşayamiyorum kızım doğdu mutlu olsam da yüreğim buruk. Ne bilim hep eksik hissediyorum geçmiyor işte. Napayım unutamam keşke oğlumu görseydim unutamazsın dedikleri kulak asmasaydim. Görseydimm :KK43: o benim ilk gozagrim. Kızıma sarılıyorum acimi hala dindirmeye çalışıyorum. Yaşadığım herşey bana ders oldu. Eşimle birbirimizi tuttuk daha çok kenetlendik millete kulak asmadik hamile kaldım eşim yanımdaydı oda benim gibi korku yaşıyor kaybetme korkusu. Kızıma benden çok düşkün. Rabbim evlatlarımıza uzun ömür versin inşallah.

Nazarada çok inanıyorum canm. Bu defa 5 ay olana kadar kimseye söylemedim. Hatta hala söylemiyrm kendileri görmedikce. Ayrıntıları paylaşmıyorum mesela. Disari gerekmedikce çıkmıyorum. Cikarsamda devamlı bebegimi kendimi koruyucu dualar okuyorum Allah kabul ederse
Bende inanıyorum hep kızıma muska taşıyorum yanıma. Okuyorum millete sevdirsem de gözümum içinde öpmeye çalışıyor öpturmek istemiyorum sinir oluyorum hep siliyorumm çok rahatsız oluyorum gerçekten millete artık güvenmiyorum çünkü darbe yedim yaşadım gördüm biliyorum işte.:KK43:

19.haftada basladi 22haftasi doldugu gun kaybettim canim. Suan kalsaydi 23+3olacakti her sabah istemsiz takvime gidiyo elim burada da takvimim vardi kaldirdim. Dokto 6ay en az korun dedi ama o doktor bana bebegin down sendromlu agzi burnu alni ensesi anormal demisti yok midesi yok demisti hepsi yalan cikti. Cennet kusumda hic bir anormalli yoktu kromozom testide temiz cikti. Oyuzden ona guvenmiyorum nornal bir kadin dogum doktoru bulup gidicem insallah.

Anladım canm. Hamile kaldığında bol bol 2 elini karnına koyup salavat cekersin zaten hayirlisini dileyip korunma yi bırak Allah'a sığın ozaman daha çok emin oluyorsun duani belli diye. Hamile kaldığında 12. Hafta 22. Hafta ve 32. Hafta perinatolaga gittiğinde için daha çok rahat eder. Güzel günler yakın inşallah emin ol buna. Yeterki şu ilk zamanlarını sınavını güzelce geçirmeye bak. Allah yardım ediyor çünkü

Bir yerde okudum kizlar su korunma sureciyle ilgili rahim toparlansin diyorya doktorlar rahim zaten toplamadan hamile kalinmazmis. Banada 6ay dedi ama okadar dusunmuyorum. Su testleri yaptirip yoluma bakicam. Nasip nezamansa ozaman olur. Tabi benimki sizden farki 6ayda kaybettim sizinkiler daha buyuk allah hepimizin yardimcisi olsun

Çok doğru ben 5. Ay korunmayi biraktim ama 19. ay hamile kalabildim. Korunma yi erken biraktim ama hayırlı vakitte hamile kalmak için dua ettim. Demek ki vakti bu zamanmis

Bende inanıyorum hep kızıma muska taşıyorum yanıma. Okuyorum millete sevdirsem de gözümum içinde öpmeye çalışıyor öpturmek istemiyorum sinir oluyorum hep siliyorumm çok rahatsız oluyorum
gerçekten millete artık güvenmiyorum çünkü darbe yedim yaşadım gördüm biliyorum işte.:KK43:

Allah minik mucizeni size bağışlasın canm.
Küçük bebeği öpünce ne anlarlar anlamiyrm. opmelerine Izin vermesen keske.
Şüphelendiğin kisiler geldiğinde içinden dua oku. En çok hamile kadınlara çocuklara bebeklere nazar degrmiş canım

Amin işte olmuyor eskiden güldügum kadar gulemiyorum oğlumu kaybettikten sonra en sevdiklerim bile aramadı onları sildim tamamen ipleri kopardim sadece heee deyip geçiyorum artık bakıyorum yakınım bile yok ailemden başka... Hepsi kaybolup gitti. Eskiden çok mutluydum şimdi o mutluluğu yaşayamiyorum kızım doğdu mutlu olsam da yüreğim buruk. Ne bilim hep eksik hissediyorum geçmiyor işte. Napayım unutamam keşke oğlumu görseydim unutamazsın dedikleri kulak asmasaydim. Görseydimm :KK43: o benim ilk gozagrim. Kızıma sarılıyorum acimi hala dindirmeye çalışıyorum. Yaşadığım herşey bana ders oldu. Eşimle birbirimizi tuttuk daha çok kenetlendik millete kulak asmadik hamile kaldım eşim yanımdaydı oda benim gibi korku yaşıyor kaybetme korkusu. Kızıma benden çok düşkün. Rabbim evlatlarımıza uzun ömür versin inşallah.

Eskisi gibi olunmuyor çok haklısın. Görmeden kokusunu bilmeden dokunmadan bu kadar çok canımız yandı. Annelik çok zormuş. Anne olduğumu 2. Oğlumda anladim herşeyimiz yarım kaldı.
9 ay ne taşıdım neye emek verdim neyin yükünü çektim doğum sonrası okadar ağır sizi niye oldu. Hastaneden çıkışta boş cikmak lohusaligini kucağına boş geçirmek.
Onca hazırlık aldıkların hayallerin hepsi boşuna. Bunların cevabını çok aradım sordum kendime. Bu benim sinavimdi
Benden çok şey alıp götürdü gülüşümu bile ama bana çok şey katip gitti. Şimdi hayata daha başka bir gözle bakıyorum. Ve her halime sukretmeyi öğrendim benden daha kötü durumda olanları düşünüp haline sukrettim ozaman acima dayanma gücü buldum.

Bende oglumu görmedim hiç görmek istemedim yani kaybettiğini kabul edemedim. Hep bu kabus diye düşündüm. Sonradan görseydim keske dediğim çok oldu eşimden çok dinledim oglumu. Dinlemek bile nasıl canımı yaktı. Görseydi m bırakabilirmiydim bilmiyrm.

Çoğu kişi iyi gün dostu bunu bende anladım. Kimse sert dinlemek istemez. Etrafına bakarsın kimse kalmamış. Ama biraz toparlnadigini gördüklerinde yine hayatına sızmak istiyorlar ama izin vermedim ya görüşmedim ya da mesafeli davranıyorum.

Anladım canm. Hamile kaldığında bol bol 2 elini karnına koyup salavat cekersin zaten hayirlisini dileyip korunma yi bırak Allah'a sığın ozaman daha çok emin oluyorsun duani belli diye. Hamile kaldığında 12. Hafta 22. Hafta ve 32. Hafta perinatolaga gittiğinde için daha çok rahat eder. Güzel günler yakın inşallah emin ol buna. Yeterki şu ilk zamanlarını sınavını güzelce geçirmeye bak. Allah yardım ediyor çünkü
İnsallah canim insallah sinavimi imtihanimi guzelce gece bilirim. İlk regl sonrasi birakicam korunmayi insallah. Daha 40 beklememde var zaten. İkizlerden 3sene sonra hamile kaldim biz olmuyor diye hic korunmadik oda melek oldu. Sonra bir sene korunduk esim birak olacaksa olur dedi yinede yumurtlama zamani korunduk ara ara. O halde bile gene neredeyse 2,5-3 sene gecti bu minigime hamile kaldim. Oyuzden dedigin gibi dua edip birakicam rabbime hayirli zamanda hayirli bir evlat vermesini beklicem

Bu dedigin zamanlardami gitmek gerekir perinatologa? Normalde ikiliyi hep gittigim kadin d. Doktoru yapti 12.haftada artik perinatolog sart sanirim.

İnsallah canim insallah sinavimi imtihanimi guzelce gece bilirim. İlk regl sonrasi birakicam korunmayi insallah. Daha 40 beklememde var zaten. İkizlerden 3sene sonra hamile kaldim biz olmuyor diye hic korunmadik oda melek oldu. Sonra bir sene korunduk esim birak olacaksa olur dedi yinede yumurtlama zamani korunduk ara ara. O halde bile gene neredeyse 2,5-3 sene gecti bu minigime hamile kaldim. Oyuzden dedigin gibi dua edip birakicam rabbime hayirli zamanda hayirli bir evlat vermesini beklicem

Ilk oğluma 2. ayda, ikincisi ise tek korunmasız ilişkide hamile kaldım. 2 ay adet olmamıştım meğer kistim varmış yinede hamile kalmışım resmen mucize yani. Üçüncü yu çok istememe rağmen hemen hamile kalamadim 19. Ay kaldım.
Yani en doğru kararı vermişsin bence. Tedbirini al gerisini Allah a birak vakti gelince sana sormadan zaten geliyorlar:))

Bu dedigin zamanlardami gitmek gerekir perinatologa? Normalde ikiliyi hep gittigim kadin d. Doktoru yapti 12.haftada artik perinatolog sart sanirim.

Aynen canm. Ben bu haftalarda gittim. 12. Hafta da çok önemli. Bende centiklesme vardı mesela doç. Bunu gördü bebek aspirini ise yaradı eğer farkedilmese belki ilerlerdi

Ilk oğluma 2. ayda, ikincisi ise tek korunmasız ilişkide hamile kaldım. 2 ay adet olmamıştım meğer kistim varmış yinede hamile kalmışım resmen mucize yani. Üçüncü yu çok istememe rağmen hemen hamile kalamadim 19. Ay kaldım.
Yani en doğru kararı vermişsin bence. Tedbirini al gerisini Allah a birak vakti gelince sana sormadan zaten geliyorlar:))
Gelsin gelsin sabirla bekliyorum :)

Aynen canm. Ben bu haftalarda gittim. 12. Hafta da çok önemli. Bende centiklesme vardı mesela doç. Bunu gördü bebek aspirini ise yaradı eğer farkedilmese belki ilerlerdi
Anladim canim. İnsallah busefer tedbirli olacagim zaten aklimi kurcalayan birsey var ben bebegimi 12. Haftada hissettim 2hafta tam. Sonra durdu hareket etmedi usg de bile hareketsizdi doktorlar hep uyuyo dedi ama icime kurt ozaman dustu. Sonra 18. Hafta bitince tekrar basladi. Bence doktorlarin gozden kacirdigi birsey vardi

Anladim canim. İnsallah busefer tedbirli olacagim zaten aklimi kurcalayan birsey var ben bebegimi 12. Haftada hissettim 2hafta tam. Sonra durdu hareket etmedi usg de bile hareketsizdi doktorlar hep uyuyo dedi ama icime kurt ozaman dustu. Sonra 18. Hafta bitince tekrar basladi. Bence doktorlarin gozden kacirdigi birsey vardi

Erkek bebekler kendini daha çabuk hissettiriyor. Kaybettiğim oglumu 14. Hafta da hissetmiştim.hareketleri çok netti son haftama kadar hareketli bebekti ama kaybettim. Bu ise 1 hafta güzel hareket ediyor 1 hafta durgun oluyor mesela. Doktora sordum duruş pozisyonuna bağlı dir dedi. Ultrasonda hareketleri ni görüyrm ama hissetmiyrm. Şimdi doğum pozisyonu almış daha güzel hissediyorum.
Inşallah hamile kaldığında hareket etse dert edeceksin az etse dert edeceksin:))

Hamile kaldığında muhakkak perinatolaga git canm hatta hamile kalmadan testlerini yaptır test sonuçlarınla birlikte git göster bilgi al.

Back