Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Merhaba Canım. Öncelikle başın sağ olsun. Rabbim dayanma gücü versin. 8 Eylül 2015 yılında 36 haftalık bebeğimin kalbinin durduğunu öğrendim kontrole gittiğimizde. Benim her yerim çok şişti dr.a defalarca söyledim normal dedi, bebeğimin hareketleri çok azalmıştı normal mi, normal bebek büyüdü dedi. Tansiyonum 12-13lere çıkmıştı normal tansiyonum 10 dur normalde. Meğer preeklampsi geçirmişim. Bebeğimi kaybettikten sonra yapılan idrar tahlilinde protein çıkmıştı. Detaylı usg de de bebeğimin damarlarından birinde çentik çıkmıştı, yemekleri tuzsuz yeyip, sol tarafıma doğru yatmam gerektiğini söylemişti Dr. sadece. Sonra kendi araştırmalarımla kan pıhtılaşmasının preeklampsiye sebep olduğunu öğrendim ve kan pıhtılaşması testlerini yaptırdım eğitim ve araştırma hastanesinde.

Sana da tavsiyem eğitim ve araştırma hastanesinde 6 lı trombofili panali, homosistein, protein S ve Protein C testlerini yaptırman. Ben bebeğimi kaybettikten 5 ay sonra tekrar hamile kaldım, ilk doğumum sezaryen ile olmuştu. 2.bebeğimi perinatalog (riskli gebelik uzmanı) takip etti. Gebeliğim boyunca coraspin ve kan sulandırıcı iğne kullanıp 36+1 de 2.oğlumu kucağıma aldım çok şükür. Şimdi 8,5 aylık Metehan'ım.

Eğer İstanbul'da isen sana Dr. tavsiyesinde de bulunabilirim. Rabbim en hayırlı ve kısa sürede kucağını sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürlü evlatlarla doldursun inşallah...

Canım benim çok sevindim :) Rabbim sağlıkla, sıhhatle büyütmeyi nasip etsin. Rabbim sağlıklı, hayırlı upuzun ömür nasip etsin miniğine :)

Canımmmm, başın sağolsun. Rabbim dayanma gücü versin. Çok zor ama dayanmak zorundasın. Doğumdan önce mi kaybetmişsin meleğini yoksa doğum anında mı melek olmuş?

Ah be güzelim nasıl da güzel anlatmışsın duygularımızı, yaşadıklarımızı. Tam anlamıyla tercüman olmuşsun... Rabbim miniğini sağlıkla, sıhhatle kucağına alıp, büyütmeyi nasip etsin inşallah...

Perinatolog seni daha iyi yönlendirir canım. İyi bir perinatalog bul kendine....

Merhaba canm. Senin tansiyonun en fazla 13 e mi yükseldi. Hamilelerde küçük tansiyon daha önemliymis. Benim küçüğü 10 dan aşağı düşmüyordu. Büyüğü 16/17 civarı.

Cnm aslında doğum perşembe günü yarın kontrol var dr söyledim çarşamba günü başlatalım oda bi gel konusuruz bebek .ne kadar içerde kalırsa ikiniz içinde ii olur tabii yarın yine şansımı deniyecm kabul etmezse ertesi sabaha zaten günümüzü almıştık bi gün daha dişimizi sıkarız bu arada Adıyamanlı olduğum için 02

Inşallah bebeğini sağlıcakla kucagina alirsin.

İnsallah canim olmasin. Ayni duayi dun bende ettim insallah benimde kabul olur. Bende esya hic almadim hic bakmadim bile ikizlerde cok canimiz yandi kuvezde olecek dediklerinde. Bak neguzel moral veriyorsun bana kendin icinde guzel dusun masallah bebegin buyudu. hersey yolunda gidicek hic merak etme aslinda onlar bizden daha guclu. İnsallah az bir zaman sonra sagsalim alacaksin yavrunu kucagina. Bende arastirma yolundayim bebegimi karninda sivi birikmesinden kaybettim asiri kansizlik ciktioglumda akdeniz anemisi suphesi var ne aciki testler elimizde ama bebek vefat edince bakip cevaplayan olmadi. İsimiz bitti gibi davrandilar insafsiz doktorlar. Oysa ozel muayenelerine girdim dunyanin parasini odedik. Oglumda ilk bakista anemi oldugunuda anladilar birde yuzume dediler biz bu bebegin kordonundan kan aliyoruz zaten kani az ole bilir dediler:KK43: kan nakli yapin oyle alin dedik yok. Almadan anlamazlarmis. Aldilar bir gun sonra durdu kalbi. Birde kanlari laboratuvara dagitirken bir tupu esimin eline geri verdiler bu fazla alinmis diye oturdum agladim ogun nasil doktor bunlar diye zaten kan az bide hata yapip fazla almislar. Allah merhamet versin gerisi bos merhametli doktor bulmak zor. Simdi bir doktor bulup hem melegimin testlerini baktiricam hemde esimle akdeniz anemisi testi yaptiricaz eger ikimizde tasiyici isek tekrarlama riski buyuk ozaman spiral taktirip bebek konusunu kapaticam. Allah buyuk bakalim neler bekliyor bizi

Inşallah canm kabul olur. Kalpten inanilarak yapılan dualar geri cevrilmez buna inanıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Sanki senin kaybindada ihmaller olmuş. Benimde o kadar çok keskelerim var ki.

Inşallah testlerin temiz çıkar canm

Merhaba cnm. Öncelikle başın sağolsun acını çok çok iyi anlıyorum. Bundan 1 yıl önce oğlumu ilk göz ağrımı kaybettim preeklampsi sebebiyle son aşamasıni yasadim plesanta dekolman oldu 39. haftamda. Olumlerden döndüm ama yaşadığım hiç bi acı oğlumu kaybetmenin acısıyla kiyaslanamazdı. Sanki tüm dünya yikılmış altında ben kalmıştım. Sanki dunyadaki tum insanlar benim yüreğimi ezdi. Nasıl anlatsam nasıl yaşıyorum ben derdim bazen Allahım bu nasıl acı böyle? Şükür isyan etmedim ama çok zor günler geçirdim insan içine çıkamadım bebek sevemedim. Ve deli gibi yeniden hamile kalmak istedim. Kimisi istemezmis hemen ben de tam tersi oldu. Kimi doktor 2 yıl kimi 1 yıl kimi 6 ay bekle dedi. Umut, hayal kırıklığı hepsini yaşadım. Sonra başka bi doktor 3 4 ay yeter dedi. İşte bu düşünce bana can simidi gibi geldi. Sezaryenden sonra çok dikkatli beslendim kilo verdim biraz psikolojik yardım aldım. ÇOk Şükür 4 ay Sonra yeniden Hamile kaldim. Preeklampsi yasadigim için doktor kilo alımına çok dikkat etti tansiyonu tetiklediği icin. Kan sulandırıcı iğne kullandım. Hep protein kaynaklı beslendim. Ve bu kez preeklampsi yaşamadım çok sukur. 38. Haftamda da doğum yaptim. Şimdi kizim 19 günlük. Hala inanamıyorum benim yavrum mu diye. Hala ağlıyorum oglum nasıl olurdu diye. Ama çok sükur meleğimin kardeşi yanimda. Oğlumu asla unutamam zaten ama bana çok çok ii geldi. Dilerim tüm melek anneleri yaşar bu duyguyu. Evet preeklampsi yaşamak yine bi risk ama doktorum bana hep ilk gebeliklerde daha çok yaşanır demişti. Buna çok inan. Bi daha yaşamazsın inş gönlünü ferah tut. Ben hep olumlu dusunmeye çalıştım. Kusura bakma çok uzun yazdım. Ama başka arkadaşlar da okusun umut bulsun diye. Burasi bana o kadar umut oldu ki. Sürekli burayı okurdum. Kendimi sadece burda yalnız hissetmiyorum. Bundan sonra hepimiz için herşey çok güzel olur inş.[/QUOTE

Çook teşekkür ederim oğlun meleğin için çok üzüldüm keşke bögle olmasaydı meleğinin kardeşi nede çabuk gelmiş kızın hayırlı olsun rabbim ona sağlıklı uzun ömürler nasip etsin size bağışlasın maşallah ona çok mutlu oldum inşallah bende senin kadar şanlıyımdır
Gerçekten günler çok zor geçiyo mesela bugün bebeğimin 40'ı herkes doğumunun 40'ını okuturken ben gidişinin 40'ını... resmen ölüyorum acıdan isyana düşmemek için yalvarıyorum rabbime ama neden neden demeden vazgeçemiyorum. Bende hemen meleğime kardeş istiyorum tahliller yapıldı kanda pıhtılaşma idrarda enfeksiyon çıktı doktor ısrarla 6 ay diyo şu geçirdiğim 40 gün 40 yıl gibi geçmişken 6 ay beklemek çok uzun. Bu yüzden sen çok güzel bi örnek oldun. Benim bebeğim kızdı teyzesi o benim ilk kalp atışını duyduğum an hayatımın anlamı olmuştu doğduktan sonra 16 gün boyuncada bizi kendine aşık etti gidişini kabullenemiyorum gasilhaneye bende girdim bende yıkadım bebeğimi totosuna ilk defa orda dokundum beyazlara sararlarken bakamadım sonra mezarına babası koydu üstüne bizde toprak attık düşünsene bunlara tanık olmama rağmen gerçeği biliyo olmama rağmen kabul edemiyorum. Biz onu çok sevdik rabbim bizden daha çok sevdi. Ama mesela kar yağmasından torağını kar kaplamasından çok korkuyorum daha nice nice korkularım var...
Sende gebe kalmadan önce tahliller yaptırmış olmalısın kanda pıhtılaşma falan çıkmışmıydı yani tedavi olduktan sonra mı korunmayı bıraktın
Gerçi bizim bebeğimiz tüp bebekti normal olmuyo ama umut dünyası işte
Bende bu cuma gidicem doktora çıkan tahlillere göre bi tedaviye başlar herhalde ama bende 3-4 ay içinde 15 kilo verip hamile olmak istiyorum
Paylaşımın için tekrar teşekkür ederim böyle şeyler okudukça biraz olsun nefes alabiliyorum

B BlackandBlack teşekkür ederim seninde kaybın için ALLAH sabır versin ve ikinci bebeğin içinde gözünüz aydın hayırlı olsun rabbim sağlıklı uzun ömürlü mutluluklarla dolu ömür nasip etsin ayağına taş bile değmesin maşallah bebeğine
Tahliller yaptırdık kanda pıhtılaşma çıktı ama C Ve S antijeni normal bu benim yorumum tabi doktoruma cuma göstericem inşallah bizim bebeğimiz tüp bebekti inşallah bu sefer normal yolla olur doktor tavsiyeni isterim çünkü her ne yolla hamile kalırsam kalayım rabbim yeniden nasip etsin yeterki bu sefer birkaç doktora gidicem inşallah

C cookies91 Çoook teşekkür ederim oğlun meleğin için çok üzüldüm keşke bögle olmasaydı meleğinin kardeşi nede çabuk gelmiş kızın hayırlı olsun rabbim ona sağlıklı uzun ömürler nasip etsin size bağışlasın maşallah ona çok mutlu oldum inşallah bende senin kadar şanlıyımdır
Gerçekten günler çok zor geçiyo mesela bugün bebeğimin 40'ı herkes doğumunun 40'ını okuturken ben gidişinin 40'ını... resmen ölüyorum acıdan isyana düşmemek için yalvarıyorum rabbime ama neden neden demeden vazgeçemiyorum. Bende hemen meleğime kardeş istiyorum tahliller yapıldı kanda pıhtılaşma idrarda enfeksiyon çıktı doktor ısrarla 6 ay diyo şu geçirdiğim 40 gün 40 yıl gibi geçmişken 6 ay beklemek çok uzun. Bu yüzden sen çok güzel bi örnek oldun. Benim bebeğim kızdı teyzesi o benim ilk kalp atışını duyduğum an hayatımın anlamı olmuştu doğduktan sonra 16 gün boyuncada bizi kendine aşık etti gidişini kabullenemiyorum gasilhaneye bende girdim bende yıkadım bebeğimi totosuna ilk defa orda dokundum beyazlara sararlarken bakamadım sonra mezarına babası koydu üstüne bizde toprak attık düşünsene bunlara tanık olmama rağmen gerçeği biliyo olmama rağmen kabul edemiyorum. Biz onu çok sevdik rabbim bizden daha çok sevdi. Ama mesela kar yağmasından torağını kar kaplamasından çok korkuyorum daha nice nice korkularım var...
Sende gebe kalmadan önce tahliller yaptırmış olmalısın kanda pıhtılaşma falan çıkmışmıydı yani tedavi olduktan sonra mı korunmayı bıraktın
Bende bu cuma gidicem doktora çıkan tahlillere göre bi tedaviye başlar herhalde ama bende 3-4 ay içinde 15 kilo verip hamile olmak istiyorum
Paylaşımın için tekrar teşekkür ederim böyle şeyler okudukça biraz olsun nefes alabiliyorum

Inşallah canm kabul olur. Kalpten inanilarak yapılan dualar geri cevrilmez buna inanıyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Sanki senin kaybindada ihmaller olmuş. Benimde o kadar çok keskelerim var ki.

Inşallah testlerin temiz çıkar canm
Evet oldu allaha havale ettim hepsini. Amin insallah canim temiz ciksinda yolumuza bakalim.

Evet yaptırdım ama daha çıkmadı sonuçlar..ama eşim sınırsız otopsiye izin vermemiş... sınırlı otopsi neyse ondan yaptırmış...o da bilmiyor onun tam olarak n olduğunu...yani bence birşey çıkmayacak ondan.... şimdilik onu beklemedeyiz..
Anladim canim ben vermedim otopsiye. Bekle onun cevabi cikana kadar baska yapilacaklarida yaptir kafan rahat tekrar dene. Hem beklenmesi gereken sure gecer o arada.

Cnm aslında doğum perşembe günü yarın kontrol var dr söyledim çarşamba günü başlatalım oda bi gel konusuruz bebek .ne kadar içerde kalırsa ikiniz içinde ii olur tabii yarın yine şansımı deniyecm kabul etmezse ertesi sabaha zaten günümüzü almıştık bi gün daha dişimizi sıkarız bu arada Adıyamanlı olduğum için 02
Aaa Adıyamanli misiniz ben de Adıyamanli yim Adıyaman'da hangi doktora gidiyorsunuz

Benim doğuma gittiğimde bebeğimin kalp atışları vardı..normal sancilarla acilmam çok yavaş olunca doktor suni sancı verdi..1.5 saat suni sancı aldım..bu süre içinde ve daha öncesindeki 1 saat normal sancı sürecinde de nst ye hiç bağlanmadim.
Doktor ameliyatta bebeğinin kalp atışları vardı dedi...bilen var mı? sezaryen esnasında yani ameliyatta bebeğin kalp atışları dinleniyor mu? Doktorum doğru söylüyor mu?acaba diyorum 1.5 saatlik suni sancı bebeğimi sıkıntıya mı soktu o esnada mı kaybettim?çünkü bebeğim kakasını yapmış karnimda ama yutmamis... doktor ölüm sebebi bu değil dedi çünkü yutmamis dedi
Canim cok gecmis olsun. Ameliyat esnasinda bebegin kalp atisina bakilmiyor zaten ameliyat cok kisa suruyor. Ben spinal oldum herseyi gordum. Uyusturulmasindan bebegin alinip dikilmesi zaten 15 dakika surdu. Insallah doktor hatasi olmamistir. Cok uzuldum.. insan herseyi dusunuyor ihmal mi var diye ama kader kismet bu isler. Ben artik dusunmuyorum neden diye. Insallah saglikli sihatli kucagimiza aliriz bebislerimizi. Otopsi sonucunu almadan acele etme yinede. Tahlilleride yaptir icin rahat etsin..

Canim cok gecmis olsun. Ameliyat esnasinda bebegin kalp atisina bakilmiyor zaten ameliyat cok kisa suruyor. Ben spinal oldum herseyi gordum. Uyusturulmasindan bebegin alinip dikilmesi zaten 15 dakika surdu. Insallah doktor hatasi olmamistir. Cok uzuldum.. insan herseyi dusunuyor ihmal mi var diye ama kader kismet bu isler. Ben artik dusunmuyorum neden diye. Insallah saglikli sihatli kucagimiza aliriz bebislerimizi. Otopsi sonucunu almadan acele etme yinede. Tahlilleride yaptir icin rahat etsin..
Neye dua edeceğimi şaşırdım artık...bazen inşallah ihmaldir diyorum genetik ya da bizden kaynaklı kalıcı bir soru çıkmaz diyorum bazen de inşallah bebeğim ihmal gibi bir hiç yüzünden gitmemiştir diyorum nasıl düşüneceğimi de şaşırdım artık

Neye dua edeceğimi şaşırdım artık...bazen inşallah ihmaldir diyorum genetik ya da bizden kaynaklı kalıcı bir soru çıkmaz diyorum bazen de inşallah bebeğim ihmal gibi bir hiç yüzünden gitmemiştir diyorum nasıl düşüneceğimi de şaşırdım artık
Genetik rahatsizliklar genellikler ilk 3 ayda bebekteki gelisim geriliklerinde oluyor. Sen doguma gitmissin genetik bir sıkıntı degildir. Bazen bebegin kalbi sebepsizce durabiliyor. Bir arkadasimda yasadi senin durumunu 6 ay ara verdi simdi cok guzel bir kizi var.

Genetik rahatsizliklar genellikler ilk 3 ayda bebekteki gelisim geriliklerinde oluyor. Sen doguma gitmissin genetik bir sıkıntı degildir. Bazen bebegin kalbi sebepsizce durabiliyor. Bir arkadasimda yasadi senin durumunu 6 ay ara verdi simdi cok guzel bir kizi var.
Çok teşekkür ederim biraz olsun içim rahatladı inşallah bir sorunla karsilasmayiz bundan sonraki süreçte...

C cookies91 Çoook teşekkür ederim oğlun meleğin için çok üzüldüm keşke bögle olmasaydı meleğinin kardeşi nede çabuk gelmiş kızın hayırlı olsun rabbim ona sağlıklı uzun ömürler nasip etsin size bağışlasın maşallah ona çok mutlu oldum inşallah bende senin kadar şanlıyımdır
Ah cnm benim okuyunca ağladım seni öyle iyi anlıyorum ki. Azalacak acin zamanla biraz daha zamana ihtiyacin var inş. Ben hiç test yaptirmadim cnm zaten pıhtılaşma çıksa da çıkmasa da iğne kullanacaktim o yüzden o stresi yaşamak hiç istemedim. Bi de benim kayip nedenim belliydi. Kan degerlerime falan baktırdım ben gebe kalmadan takviye alırım belki diye onun dışında bişey yaptirmadim. Ama sen için nasıl rahat edecekse öyle yap içinde hic bişey kalmasın.

Bebeğin hayırlı olsun senin adına çok sevindim benm için umut oldun. Bebeklerimizı aynı sebepten kaybetmisiz senin de basın sağolsun. Çok benzer şeyler yaşamınız doğum sonrasi da.
38. Haftanı tam doldurdun mu? Bu hafta kontrolüm var haftaya alması için doktoruma ısrar etcem. Son günler aşırı stresli korkulu geçiyor.
Cnm ben tam 38+1 de yaptım doğumu. Evet son zamanlar beklemek çok zor ama bi sorun olmadığı için bekledik bu kez de erken alinir da bişey olur diye çok korktum doktorun ne diyosa guvenmekten başka çaremiz yok inş sen de en hayırlı zamanda alırsın yavrunu kucağına.

Cnm ben tam 38+1 de yaptım doğumu. Evet son zamanlar beklemek çok zor ama bi sorun olmadığı için bekledik bu kez de erken alinir da bişey olur diye çok korktum doktorun ne diyosa guvenmekten başka çaremiz yok inş sen de en hayırlı zamanda alırsın yavrunu kucağına.

Güzel duan için teşekkür ederim canm. Korkularım yuzunden doktoru etkilemek istemiyorum. Bu hafta 2 kere gidicem kontrol e bakalım hayırlı vakitte gelsin yeterki

Güzel duan için teşekkür ederim canm. Korkularım yuzunden doktoru etkilemek istemiyorum. Bu hafta 2 kere gidicem kontrol e bakalım hayırlı vakitte gelsin yeterki
Canm dogum yapacak sıradaki sensin sanrm.su an kac haftalksn?nasıl geciyo gebeligin?bebeğin gelisimi nasıl?ins hepimiz sağlıkla kavusuruz

Back