Kızlar stres kucağınıza alana kadar inanın geçmiyor. Ben son 34.haftadan sonra geceleri bile sık sık kalkıp, hareket etmesini bekliyordum. Hareket edince geri uyuyordum. Çok zor beklemesi, çok zor dayanması...
tugrammbebegimm
canım özellikle sen tansiyonunu sürekli takip et ve her hafta Tam İdrar tahlili yaptır Dr.un yapmasa da. Çarpıntı önemli. İdrar tahlilini lütfen ihmal etme. Protein çıkmaması çok önemli. Protein kaçağı varsa bebeğinin çok yakın takipte olması gerek. Bebeğin beslenemiyor demektir.
Bir de ultrason kağıtlarınızı lütfen alın ve siz de takip edin bebeğinizin gelişimini. FL/AC diye bir değer var, çok önemli bir değer. Eğer bu değer 0,2nin altındaysa (Bazı ultrasonlarda %20 v.s. şeklinde de yazabiliyor) bebekte gelişim geriliği var demektir ve bu da bebeğin beslenmesinde sorun var anlamına geliyor. Şüpheye düştüğünüzde, Dr.unuzun söyledikleri sizi rahatlatmadığında başka Dr.lara gidin. Hareket çok önemli. Ne kadar ileriki haftalarda olursanız olun hareket azalmıyor. İlk bebeğimde hareketleri azaldı dediğimde Dr. normal yeri azaldı demişti ama normal değilmiş. Evet eskisi gibi sert tekmeler atmıyorlar ama hareketleri devam ediyor, sadece şekli değişiyor. Dönme hareketleri, elinin çarpması vs. gibi hareketler oluyor. Ama bu hareketleri de yine çok net hissediyorsunuz. Bunlara dikkat edin lütfen...
Canımmm başın sağ olsun. Rabbim tekrarından korusun. Genetik olarak pıhtılaşma testlerini yaptır lütfen. 6 lı Trombofili panali testin adı. 2li değil 6lısını yaptır. Ayrıca Protein S, protein C, homosistein gibi değerlere de baktır. Sağlıklı bir bebeğinin olması sende pıhtılaşma olmayacağı anlamına gelmiyor. Ablamın 2 tane sağlıklı bebeği vardı. 3.süne gebe kaldığında onu defalarca uyardım kan sulandırıcı kullan diye ama yok Dr.u senin 2 tane sağlıklı bebeğin var gerek yok demiş. Bende genetik olarak pıhtılaşmaya yatkınlık çıktı ve ablamda da illa ki vardır.
Sonuç 3.gebeliğinde 36.haftada bebeğin suyu tamamen bitiyor, bebeğin kalp atışları riske giriyor ve acil olarak alınıyor. 2.5 haftalık gelişim geriliği ile dünyaya geldi yeğenim. 15 gün yoğun bakımda kaldı. Şuan çok şükür iyi şimdi. Yani diyeceğim o ki pıhtılaşma testlerini kesinlikle yaptırmanı tavsiye ederim...
Ne kadar güzel yazmışsın canım. Ağladım yine... Rabbim meleklerimizle ahirette kavuşmayı nasip etsin inşallah...