- 25 Ekim 2016
- 2.558
- 4.236
- 63
- 40
Çok haklısın canım ya yeterince derdimiz var zaten yavrumuzu kaybetmişiz bide korunma olayı olunca sanki bebeğimizi elimizden alıyorlar hissi oluyor zaman uzuyor insanlarda bunu anlamıyor herkes diyoki bak nasıl çabuk geçti 3 ay olmuş bide bana sorun saniyeler saat gibi işliyor beynimdeHep stres üzüntüden... ilk yıl yapmadığım hormon testi kalmadı. Benmde yüksek çıktığı olmuştu. Doktor adet olmadigin icin yüksek cikmistir dedi sonra Adetin 3. Günü yapmıştım fsh 5 çıkmıştı. Fsh yumurta kalitesi ne de bakılıyor bir nevi doğurganlıgini ölçüyor. Ama sen leke şeklinde adet olmuşsun bu ayinı baz alma bana sorarsan.
1 yıl korunma süresini de kafaya takma. Hiçbir doktor sorumluluk almak istemez. Korunma süresini bence kafaya takmayın gerekli testleri yaptırıp korunmayi birakin. Zaten kayıp yasadik bunun stresi yetiyor bir de üstüne korunmayi kafaya takınca dengemiz bozuluyor
Bencede stres beni böyle yaptı fsh 19 köyü bir rakam normalde düzenli yoğun görürdüm kanamamı ama bu ay doğum olucak tı normalde buay ki stres beni kahretti olsaydı şöyle olacaktı doğsaydı şöyle yapıcaktım geceleri hayal kurmaktan mahvoldum ama geçicek bu günler İnş bende 1 sene durmayı çok düşünmüyorum açıkçası ama Rabbim hayırlısını ve sağlıklısını nasip etsin... Yasak olması üzüyor insanı yapsakta tutmasa nasip diyicem bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler...Hep stres üzüntüden... ilk yıl yapmadığım hormon testi kalmadı. Benmde yüksek çıktığı olmuştu. Doktor adet olmadigin icin yüksek cikmistir dedi sonra Adetin 3. Günü yapmıştım fsh 5 çıkmıştı. Fsh yumurta kalitesi ne de bakılıyor bir nevi doğurganlıgini ölçüyor. Ama sen leke şeklinde adet olmuşsun bu ayinı baz alma bana sorarsan.
1 yıl korunma süresini de kafaya takma. Hiçbir doktor sorumluluk almak istemez. Korunma süresini bence kafaya takmayın gerekli testleri yaptırıp korunmayi birakin. Zaten kayıp yasadik bunun stresi yetiyor bir de üstüne korunmayi kafaya takınca dengemiz bozuluyor
Bencede stres beni böyle yaptı fsh 19 köyü bir rakam normalde düzenli yoğun görürdüm kanamamı ama bu ay doğum olucak tı normalde buay ki stres beni kahretti olsaydı şöyle olacaktı doğsaydı şöyle yapıcaktım geceleri hayal kurmaktan mahvoldum ama geçicek bu günler İnş bende 1 sene durmayı çok düşünmüyorum açıkçası ama Rabbim hayırlısını ve sağlıklısını nasip etsin... Yasak olması üzüyor insanı yapsakta tutmasa nasip diyicem bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler...
Çok haklısın canım ya yeterince derdimiz var zaten yavrumuzu kaybetmişiz bide korunma olayı olunca sanki bebeğimizi elimizden alıyorlar hissi oluyor zaman uzuyor insanlarda bunu anlamıyor herkes diyoki bak nasıl çabuk geçti 3 ay olmuş bide bana sorun saniyeler saat gibi işliyor beynimde
Bencede stres beni böyle yaptı fsh 19 köyü bir rakam normalde düzenli yoğun görürdüm kanamamı ama bu ay doğum olucak tı normalde buay ki stres beni kahretti olsaydı şöyle olacaktı doğsaydı şöyle yapıcaktım geceleri hayal kurmaktan mahvoldum ama geçicek bu günler İnş bende 1 sene durmayı çok düşünmüyorum açıkçası ama Rabbim hayırlısını ve sağlıklısını nasip etsin... Yasak olması üzüyor insanı yapsakta tutmasa nasip diyicem bakalım mevlam neyler neylerse güzel eyler...[
Ankara hacettepe üniversitesi mehmet sinan beksaça gitmeni öneririm hatta bence git ona harika bi prof kadın dogum bilim dalı başkanı hoca yani seninlede çok ilgilenecegini düşünüyorum hiç bişeyi kafana takma rabbim büyük o ol derse herşey olur sen dua et rabbime sıgın o hayırlıysa nasip eder zaten gün zamanda sayma ben saymıyorum hemen geçti 3 bucuk ay oldu benim eylülün ilk haftasu ankarada kontrolüm var sinan hocada gidicem bakalım içtgm ilaçlr degerlerimi. Düzene sokmuşmu inşallah herşey yolundadır allah hepimzn yardımcısı olsun kimseyi evlat acısıyla sınamasın hiçbirimizn kucagını boş burakmasın
Şimdi doktordan geldim fsh perşembe günü bidaha bakalım dedi yüksek çıkmış dedi ben sana 1 yıl korun demiştim demi dedi. Bende evet dün çok ağladım kendimi 6aya hazırlamıştım dedim.. Ozaman 6. ayda kal eve gidip ağlıcaksan ne diyeyim dedi.... Alayı etti izin mi verdi anlamadım bakalım perşembe tekrar yapınca ne çıkıcak bu arada söküldü sabah şükürHamile kalmışsin yine kalirsin testleri hiç kafana takma. Senin fsh in normal değer 19 olsa hamile kalamazdın. Kadınlarda stres te en çok ymurtaliklari etkilenirmis. Yasadigimiz aci kayip Dogurganligimiza yansıyor yani. Testler , adet olamama , korunma yi ne zaman bırakayım, tekrar aynı şeyleri yasarmiyim korkusu en çok ta evlat özlemi benim kac ayımi aldı.
Hamile kaldığım ilk ay doktora hiç korunmadim daha yeni hamile kalabildim demiştim O da bana herşeyin vakti var vakti bu zamanmis demekki dedi. O kadar doğru ki ne yaparsan yap geleceği zaman sürpriz yapıp geliyor hic ummadigim anda. Ve ben herşeyi kafamdan sildiğim an hamile kalamiyrm hayırlısı buymuş demekki dediğim zaman hamile kaldm. Doktor bana ameliyat olmadan hamile kalman zor demişti. Yani demek istediğim hiç birşeyi kafana takma yaşadığımız zaten bize yetiyor. Akışına bırak herşeyi rahim ve beynin hazır değilse bu ayda korunmayi bıraksan hamile kalamzsin
Bende inanıyorum öyle olucak.. Hastanede bi bayanla konuştuk az önce 9 aylık doğum yapmış kordon dolanmasından kaybetmiş oda depresyona girmiş nasılsın deseler ağlıyormuş.. Aynı ben... Sonra bir bebeği olmuş şimdi kadının gözleri gülüyor iyim diyor çok iyi geldi bebek bana diyorBana da diyorlardı o kadar oldu mu? Zaman nasıl da geçiyor diye.
Birde bana sorsalar nasıl geçiyor diye.
Bu arada bak 3 ay olmuş canm. Eskilerden bir arkadaş 3. Ayı hamile kalmıştı biri de 5. Ay kaldı ikiside cok şükür doğurdu. Kendine güzel dr bul testlerini göster sonra tevekkul edip duani edip meleğini bekle...yeni bebek fikri sana o kadar iyi gelecek ki.
Geçmiş olsun canım, doktorun zaten kendisiyle bile çelişmiş, hem erken menopoz deyip hem bir yıl demesi bile soru işareti.. çoğu Dr bizim gibi yaşı otuzu geçmiş kadınlara altı ay diyor, bana hoca da dahil altı ay yeter ama daha önce hamile kalıp gelme yanıma dedi. Sende başka bir doktorun görüşlerini al istersen.Senin değerlerde ne var canım sıkıntı ne gülerekte olsa 6 ay dedi alaymı etti ciddimi dedi anlamadım ama o bile iyi geldi 3 ay sonra korunmayı bırakma fikri.... Hayırlısı inşallah
Şimdi doktordan geldim fsh perşembe günü bidaha bakalım dedi yüksek çıkmış dedi ben sana 1 yıl korun demiştim demi dedi. Bende evet dün çok ağladım kendimi 6aya hazırlamıştım dedim.. Ozaman 6. ayda kal eve gidip ağlıcaksan ne diyeyim dedi.... Alayı etti izin mi verdi anlamadım bakalım perşembe tekrar yapınca ne çıkıcak bu arada söküldü sabah şükür
O zman 3 ay sonra bırakırsın sende korunmayı adet oldugunada çok sevindim dün akşamdan beri aklıma takıldın sevindim senin adına anti periyatel antijorum yüksek çıktı midemde bakteri gibi birşey var yedigim vitaminlri düşman sanıp öldürüyomuş kan pıhtılaşmasıda çıktı heterozigot hamile kalırsa düşük yaparsın dedi deger düzene girerse bir sıkıntı kalmıycak pıhtılaşmada oldugu için vücudumda vitamin almadıgı için plesentadan bebek beslenemz gelişimi durur diyo ilaç içiyrm diyet verdi protein azaltılmş bir diyet ilaçla onuda uyguluyorum bakalm gittigimde ne diycek bana inşallah düzelmiştr coraspirin ve vitamin ilaçlarıda içiyorumSenin değerlerde ne var canım sıkıntı ne gülerek te olsa 6 ay dedi alaymı etti ciddimi dedi anlamadım ama o bile iyi geldi 3 ay sonra korunmayı bırakma fikri.... Hayırlısı inşallah
Amin canım inşallahRabbim hakkımızda herşeyin hayırlısını nasip etsin
Valla ben 4 gün geciktim ama bu doğumundan öncede ramazanda illa etkiliyor adet düzenini çevremdeki herkesi etkiledi uyku ve yemek düzeni karıştığı için olsa gerek... Korunuyomuydun buarada bebiş olmasınKizlar benim adetim duzene girmisti 3 aydir duzenli oluyorum.bu. ay 2 gun gecti.dogum yapali 5 ay oldu.duzensizlik olurmu boyle.
Canım selam nasılsın? Hatirlayabildin mı beni bilmiyorum. Ama hamile.oldugunu görünce yazmadan gecemedim çok sevindim. Rabbim saglikla kucağına almayı nasip etsin. Tüm melek annelerinin kucaklarini tez vakitte sağlıkli bebislerle doldursun olanın bebeğini bağışlasınÇok şükür canm ne güzel adet olmuşsun. Düzenli adet olmak senin için artı. Dün agladin içini boşalttin adetini oldun sakin içinde tutma acini.
Doktorların çoğu böyle duygusuz olaya başka gozle bakıyorlar. Ne yaşadığını sen biliyorsun boşver
Canım selam nasılsın? Hatirlayabildin mı beni bilmiyorum. Ama hamile.oldugunu görünce yazmadan gecemedim çok sevindim. Rabbim saglikla kucağına almayı nasip etsin. Tüm melek annelerinin kucaklarini tez vakitte sağlıkli bebislerle doldursun olanın bebeğini bağışlasın
Çoğumuz kalmıştık hamile canım hatırladığım olsun geç olsun güç olmasın yeter ki.Hatırladım tabi. Çok sağol canm güzel dileklerin için teşekkür ederiz. Bizim zamandan en son hamile kalan benim sanırım. Senin bebeğin oldu mu? Bu arada ben Iyiyim canm inşallah sende iyisindir Normal doğum yapmıştın sanirim erken haftada aklımda öyle kalmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?