Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

En son 3 hafta önce gitmiştim kuzumun mezarına. Pazar günü anneler günüydü, ben de geçen yıl da yaptığım gibi meleğimin yanına gittim. Üstündeki çimleri kocaman olmuş, saçlarını okşar gibi okşadım, öptüm çimleri. Başımı mezar taşına yasladım sanki göğsüne yaslar gibi. Bir gül fidanı dikmiştim, kocaman oldu şimdi, bir sürü gül vermiş. Yalnız dikmememe rağmen papatya çıkmış oğlumun mezarında hem de kocaman, bir sürü.3 hafta önce hiç biri yoktu. Eşime dedim yalnız kalmak istiyorum. Uzun uzun dertleştim kuzumla, sevdim okşadım doyasıya... Sonra gittim arabaya oturdum. Eşim gitti oğlumun mezarına, dedim yalnız kalmak istiyor herhalde benim gibi. Arabaya bindi, dedi ki "Bak oğlun sen geleceksin diye hazırlanmış, çiçek açmış annesine verebilmek için. Bunlar oğlundan sana" 2 tane papatya koparmış, verdi, bana. Yol boyunca ağladım. Evet dedim, oğlum geleceğimi biliyor, hazırlık yapmış, çiçek açmış :KK43:

Geçmiyor, acı geçmiyor. Evet bir oğlum var çok şükür ama her evladın yeri ayrıymış... İçim yanıyor hala cayır cayır :KK43:
Ah canım gözyaşları içinde okudum cok zor cok hiçbir teselli cümlesi yok sözlerin kelimelerin bittiği yer ben gidemiyorum gitsemde onun orda olmasını kabullenemiyorum belkide annemin üzerine gömüldüğü için gittiğimde burda benım kızım mı yatıyor her mezarlığa gidişimde küçük meZarlara bakar dua eder onlara üzülürdüm gün gelip benimde bunu yaşayacağım aklıma gelmezdi zaman azalıyor Allah kısmet ederse kucağıma almama sayılı günler kaldı ama sanki kızıma haksızlık ediyorum gibi geliyor onu alınan herşeyi simdi baska bir heyecan için tekrar hazırlamak vicdan azabı gibi içimi yakıyor Kızımı kaybettikten sonra yapılan genetik testlerde pıhtılaşma yok ama iğne kullanabilirsin demişlerdi bu hamileliğimde de aynı doktoruma gitmiştim beni iyi anlar korkularımı bilir doktor ihmali yok demiştim aradan geçen onca zaman sonra korkularımdan dolayı ultrason ölçümleri aynıydı hemen hemen ikisininde hep acaba diyorum dediğimde gelişim geriliği vardı dedi şoka girdim 1 hafta basından beri geç döllenme vardı ama son geldiğinde iki haftaya cıkmıstı dedi bunu niye benle paylasmadı herşey yolunda dedi benimde ilk hamileliğim cok hareketli değildi bende az hareket ediyordu ama sorun olabilceği aklıma gelmedi ben deseydim az hareket ediyor oda geride deseydi bişeyler olabilirdi belki herşey kader biliyorum sadece bunlar birer vesile sebep ama ogünden beri doktoruma güvenim gitti iyi desede korkuyorum cok az kaldı doğuma baska doktora geçmekte sil baştan yaşamak gibi kalbim beynim uyuşmuş gibi

Ah canım gözyaşları içinde okudum cok zor cok hiçbir teselli cümlesi yok sözlerin kelimelerin bittiği yer ben gidemiyorum gitsemde onun orda olmasını kabullenemiyorum belkide annemin üzerine gömüldüğü için gittiğimde burda benım kızım mı yatıyor her mezarlığa gidişimde küçük meZarlara bakar dua eder onlara üzülürdüm gün gelip benimde bunu yaşayacağım aklıma gelmezdi zaman azalıyor Allah kısmet ederse kucağıma almama sayılı günler kaldı ama sanki kızıma haksızlık ediyorum gibi geliyor onu alınan herşeyi simdi baska bir heyecan için tekrar hazırlamak vicdan azabı gibi içimi yakıyor Kızımı kaybettikten sonra yapılan genetik testlerde pıhtılaşma yok ama iğne kullanabilirsin demişlerdi bu hamileliğimde de aynı doktoruma gitmiştim beni iyi anlar korkularımı bilir doktor ihmali yok demiştim aradan geçen onca zaman sonra korkularımdan dolayı ultrason ölçümleri aynıydı hemen hemen ikisininde hep acaba diyorum dediğimde gelişim geriliği vardı dedi şoka girdim 1 hafta basından beri geç döllenme vardı ama son geldiğinde iki haftaya cıkmıstı dedi bunu niye benle paylasmadı herşey yolunda dedi benimde ilk hamileliğim cok hareketli değildi bende az hareket ediyordu ama sorun olabilceği aklıma gelmedi ben deseydim az hareket ediyor oda geride deseydi bişeyler olabilirdi belki herşey kader biliyorum sadece bunlar birer vesile sebep ama ogünden beri doktoruma güvenim gitti iyi desede korkuyorum cok az kaldı doğuma baska doktora geçmekte sil baştan yaşamak gibi kalbim beynim uyuşmuş gibi

Ölçümlerini sen de takip edeceksin canım. Nst.sini sen de inceleyeceksin. Her gittiğinde dooplerine bakmasını isteyeceksin. Her hafta idrarda proteine baktiracaksin. Hareketlerini sayacaksin sürekli. Kendi kendinin dr.ü olacaksın...

Ölçümlerini sen de takip edeceksin canım. Nst.sini sen de inceleyeceksin. Her gittiğinde dooplerine bakmasını isteyeceksin. Her hafta idrarda proteine baktiracaksin. Hareketlerini sayacaksin sürekli. Kendi kendinin dr.ü olacaksın...
İki gebeliktede ölçümleri kontrol ederdim dooplerine kendisi bakardı simdi iki haftada bir sürekli kan idrar tahlili isteyip kontrol ediyor diğerinde daha nstye girememiştim ozamanda herşey iyi yolunda deyip aradan bunca zaman geçince onda gelişim geriliği vardı demesi güvenimi sarstı simdide iyi diyor ama nekadar içim rahatlar

Ah canm Allaha emanet kuzularmz.benim arkadasmn iki hafta geriden gidiyordu ama 4 hafta ust uste gep aynı kiloda kaldı demisti.sonrasnda sezaryana almıştı doktor beklemenin anlamı yok diye.benim de son iki hafta aynı çıktı kilosu.hatta o zaman ben sordm da doktora beden gecen haftayla aynı diye.doktor da olabilir sorun yok dedi.ama sonraki hafta kaybettim iste.nasibi yokmuş.o bu bahane iste.bak iki ay önce arkadasmn 30.haftada suyu geldi ikizleri dogdu.küvezde kaldlar bi süre ve saglkla ikisini alp evine gitti.ama gecen ay baska arkadasm bebek hareket etmiyor deyip hastaneye gitmis ve kaybetmis.o kadar üzüldüm ki kıza.acısını derinden hissettim.bak aynı haftalarda dogum yaptlar ama birine su bahane oldu dogdu yaşıyor ama digerinin nasibi yokmuş yoksa biseyler bahane olur erken dogum olsa da yasardı iste.

En son 3 hafta önce gitmiştim kuzumun mezarına. Pazar günü anneler günüydü, ben de geçen yıl da yaptığım gibi meleğimin yanına gittim. Üstündeki çimleri kocaman olmuş, saçlarını okşar gibi okşadım, öptüm çimleri. Başımı mezar taşına yasladım sanki göğsüne yaslar gibi. Bir gül fidanı dikmiştim, kocaman oldu şimdi, bir sürü gül vermiş. Yalnız dikmememe rağmen papatya çıkmış oğlumun mezarında hem de kocaman, bir sürü.3 hafta önce hiç biri yoktu. Eşime dedim yalnız kalmak istiyorum. Uzun uzun dertleştim kuzumla, sevdim okşadım doyasıya... Sonra gittim arabaya oturdum. Eşim gitti oğlumun mezarına, dedim yalnız kalmak istiyor herhalde benim gibi. Arabaya bindi, dedi ki "Bak oğlun sen geleceksin diye hazırlanmış, çiçek açmış annesine verebilmek için. Bunlar oğlundan sana" 2 tane papatya koparmış, verdi, bana. Yol boyunca ağladım. Evet dedim, oğlum geleceğimi biliyor, hazırlık yapmış, çiçek açmış :KK43:

Geçmiyor, acı geçmiyor. Evet bir oğlum var çok şükür ama her evladın yeri ayrıymış... İçim yanıyor hala cayır cayır :KK43:
Ah canm unutulur mu hic?biz yüz yasimiza da gelsek on tane evlat da olsa unutulmaz unutulamaz biliyorum.cok acı Rabbim dayanma gücü versin hepimize.papatyalar bebegi dem annesine hediye iste.esim de bana cicek almış üzerine kaybettigimiz kızımızn adıni ve su anda karnmdaki koymayı düşündüğüm ismi yazdırmış.o kadar agladm ki.bi isne baktm yüreğim yandı digerine baktm sükrrettm.bunu Bana bağışla Allahm dedim.Rabbim kimsenin kucağını bos birakmasn duam öncelikle burda yüreği yanan annelerem

Çok şükür iyiyim canım. Yazılanları okuyorum hep ama yazamadım uzun Bi süre. Hepiniz hergün aklımda ve dualarımdasınz.32 haftalık olduk çok şükür. rabbim sağlıkla kucağımıza almak büyütmek güzel günlerini görmek nasip etsin hepimize
Allah sağlıkla uzun ömürle kucağına almayı nasip etsin canım

Aramiza yeni katılan arkadaşlar olmuş keşke olmasa ama maalesef Allah hepinize sabır versin arkadaşlar zamanla geçio demek isterdim ama geçmio hafiflio sadece. İnş kucaklariniz dolar en hayırlı zamanda. Çok şükür biz de 31. haftamiza geldik ama yaklaştıkça stresim çok artio. Aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum. Tekrar doğum yapan arkadaslar doktorlariniz hangi haftada sezeryan önerdi sizlere acaba ya da doğum yapmak uzere olan arkadaşlara??
Maşallah canım az kalmış.beni 37+4 te aldı.aslında 38 de alacaktı ama o kadar stresliydim ki doktorda korktu sanırım önce aldı

Amin canım hayırlısi. Bana da doktor 38de alırız dedi ama aynen bana da geç gelio yaklaştıkça hep bisey olcakmis gibi. Zamanında gelsin tabi ama olabilecek en erken zamanda alsın istiyorum bu stres beni mahvediyo. Benden önce sen varsın bakalım inş sağlıklı sıhhatli alırsın kucağına yavrunu..
Erken alınması da stres o zaman da kuvez sıkıntıdı var.aşağı tükğrsen sakal yukaı tükürsen bıyık meselesi bizdeki. Sağlıcakla al kucağına inşallah canım

5 haftalık düşük ve negatif tüp bebek tedavilerimden sonra genetik bazı testler istemişti kadın doğum doktorum.bir bucuk yıl önce genetik bazı testler yapıldı. kanda pıhtılaşma yok ancak tedbir olarak kan sulandırıcı veriyorum dedi. ilk kez kan sulandırıcı kullandım. sezeryan olacağım için sanırım 35. haftada ilacı kesti ve 2. gün bebeğimin kalbi durdu. kan sulandırıcı iğneden kaynaklı olmadığını söylüyor doktorum. ancak başka hiçbir sebep de bulunamadı.
genetik testlerimi tekrar yaptırmak istediğim için hematoloji bölümünden bir profesöre gittim geçen gün. henüz yeni test sonuçlarım çıkmadı. eski testlerime bakarak homosistein seviyemin yüksek olduğunu bunun da pıhtılaşma yapabileceğini söyledi. homosisteinin düşmesi için sürekli folik asit va bazı vitaminler kullanmam gerekebilirmiş (gerekirse ömürboyu folık asit dedi) kafam çok karıştı sonuçlarım çıkınca paylaşırım sizinle
Kan sukandırıcı iğneyi burdaki herkes kullandı neredeyse canım doğumdan 1 gün önce kesildi hep.35 te kesmek bi garip geldi

Yasemincim bunları okudukça ağladım oğlun sana papatya verebilmek için hazırlamış benim oğlumunda mezarında çiçekler vardı kokladim o gün anneler günü değildi ama yine gitmek istiyorum hep gidesim geliyor:KK43: çok özledim her evladın yeri ayrı. Allah hepimize sabır versin çok zor. Rümeysa doğsada Hasan Emirimi unutamam hiç bı zaman ...:KK43:

Ah canm unutulur mu hic?biz yüz yasimiza da gelsek on tane evlat da olsa unutulmaz unutulamaz biliyorum.cok acı Rabbim dayanma gücü versin hepimize.papatyalar bebegi dem annesine hediye iste.esim de bana cicek almış üzerine kaybettigimiz kızımızn adıni ve su anda karnmdaki koymayı düşündüğüm ismi yazdırmış.o kadar agladm ki.bi isne baktm yüreğim yandı digerine baktm sükrrettm.bunu Bana bağışla Allahm dedim.Rabbim kimsenin kucağını bos birakmasn duam öncelikle burda yüreği yanan annelerem
Ağlarsa analar ağlar.. hiç biri annesi kadar aglamıyor. Kızım doğsada oğlumu düşündüm onu sımsıkı sarılıyorum. Boşluklara gülünce abisi geldi diyorum kızım abin mı geldi deyince gülüyor. Hissediyorum bunu. Bende oğlum geldin mı dedim bana dokunuşu hissettim. Gözümden bı damla akıttı. Kızıma sarildim. İşte unutamıyorum oglumu keşke o olsaydı. Eşime üç kişi diyemiyorum 4 kişiyiz dedim. Olmuyor işte oğlum olmadan içim yanıyor.. nasıl geçecek günler.. nasıl olcak.. :(

İki gebeliktede ölçümleri kontrol ederdim dooplerine kendisi bakardı simdi iki haftada bir sürekli kan idrar tahlili isteyip kontrol ediyor diğerinde daha nstye girememiştim ozamanda herşey iyi yolunda deyip aradan bunca zaman geçince onda gelişim geriliği vardı demesi güvenimi sarstı simdide iyi diyor ama nekadar içim rahatlar
Benim kizimdada gelişim geriliği vardı iki hafta gerideydi. Ama bişey olmadı çok şükür kı aldım kucağıma tam oldu orda ölçüm bazen yanlış gösteriyor sağlıkla doğdu çok şükür. Ben 29-30 haftalık nstye girdim korkuyordum her adım adım takip ettim hareketlerine. Oğlumda hiç nstye girmedim oysa kaybetmiştim:( kaybetmeden iki hafta önce hemşire kalbi az atıyor demişti buda beni endiselenmisti ne bilim kaybedecegime hiç gelmezdi ama kızıma hamile kalır kalmaz her daim kontrol altına tuttum iğneyi doğumdan bı önce bırakıldı coraspini 32 den sora kullanmadım

Kızlar peki igneyi hep göbekten mi vurundunuz.benim dr göbekten vurun doguma kadar dedi.igneyi dimdik batrsan bile keseye ulasmaz dedi.am yine de insan tereddüt ediyor

Kızlar peki igneyi hep göbekten mi vurundunuz.benim dr göbekten vurun doguma kadar dedi.igneyi dimdik batrsan bile keseye ulasmaz dedi.am yine de insan tereddüt ediyor
Ben kolundan vuruldum 9ay boyunca görümcem yaptı sağolsun göbekten vurulanlarda var doğumdan bı gün önceki bırakılıyor

Kan sukandırıcı iğneyi burdaki herkes kullandı neredeyse canım doğumdan 1 gün önce kesildi hep.35 te kesmek bi garip geldi
N nihangenc keşke iğneyi bırakmasaydım. evet ben de başkalarından son güne Doğuma kadar kullandıklarını öğrendim;( doktorum iğneyi bırakmakla ilgisi yok diyor ama bende büyük bir soru işareti hala( bir de iğne dozunu kan testleri yapıp sonucuna göre ayarladıklarını okudum. bana böyle bir test yapılmadı ilk günden itibaren 0,4 doz iğne kullanmıştım.)

Yasemincim bunları okudukça ağladım oğlun sana papatya verebilmek için hazırlamış benim oğlumunda mezarında çiçekler vardı kokladim o gün anneler günü değildi ama yine gitmek istiyorum hep gidesim geliyor:KK43: çok özledim her evladın yeri ayrı. Allah hepimize sabır versin çok zor. Rümeysa doğsada Hasan Emirimi unutamam hiç bı zaman ...:KK43:
Ben hiç çicek ekmedim ektirmedim de,hatta kaynım dikmişti ilk zamanlar gittim ağlayarak hepsini söktüm sonra bidaha dikmişler onları da söktüm istemiyordum ama şimdi istiyorum bende en kısa sürede gidip çiçek ekeceğim inşallah

Benim doktorumda öyle dedi cnm sonuna kadar göbekten ılabilirsin demişti ama ben 6 ay göbekten vuruldum sonra kola geçtim, psikolojik aslında karın büyüyünce istemedim karından vurulmak pardon kol dedim bacaktan vuruldum 6 aydan sonra

E
N nihangenc keşke iğneyi bırakmasaydım. evet ben de başkalarından son güne Doğuma kadar kullandıklarını öğrendim;( doktorum iğneyi bırakmakla ilgisi yok diyor ama bende büyük bir soru işareti hala( bir de iğne dozunu kan testleri yapıp sonucuna göre ayarladıklarını okudum. bana böyle bir test yapılmadı ilk günden itibaren 0,4 doz iğne kullanmıştım.)
ben perinarologa gittim bana yaptı hamieliğim boyunca 3 kere iğne yeterlimi diye test yaptı

E

ben perinarologa gittim bana yaptı hamieliğim boyunca 3 kere iğne yeterlimi diye test yaptı
N nihangenc bu testin adı nedir size hangi doz verildi ve dozunuz hiç arttırılıp azaltıldı mı beni takip eden doktor tüp bebek prof du ancak Allah kısmet eder de tekrar hamile kalırsam iyi bir perinatolog bulacağım

N nihangenc bu testin adı nedir size hangi doz verildi ve dozunuz hiç arttırılıp azaltıldı mı beni takip eden doktor tüp bebek prof du ancak Allah kısmet eder de tekrar hamile kalırsam iyi bir perinatolog bulacağım
Benim orta düzey pıhtılaşmam çıkmıştı.cleaxane 0.6 ile başlattı hiç dozu değiştirmedi.testin adı antifaktör 10a idi.

Back