• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Arkadaslar cok safolun destekleriniz icin..dktor erken membean rupturu diyor...sularin erken gelmesi ....enfeksiyon beslenme vs olabiliyormus tam kesin bisey yok...ama en cok enfeksiyona dikkat ediceksin dedi...sizin yazdikariniza benzer seyler soyledi birdaga olma riski uzerine..tedbirleri alicaz gerisi Allaha kalicak..daha hamile kalmadan bile korku sariyor icimi..ama cokta istiyorum saglikli ayinla gununle dogan bebegim olsun..insaalah nasibimizde varda gorucez...bursadan yardimci olacak biri varsa cok aevinirim doktor onerisi...yalcin kimya diye bir prof varmis ama karar veremedim nette kotu yorumlar okudum..kafam.cok karisik...Bbeklerini kucaklarina alan arkadaslarim adina cok sevindim Allah saglikli uzun omur versin...
Canim ben de senin gibi EMR nedeniyle 31 haftalik dogum yapmistim.suyum geldigimde uc gun hic kalkmadan yattim o kadar cok cabaladim ki nefes bile almak istemiyordum suyum bitecek diye ama ne yazikki ucuncu gun tamamen suyum bitti aynen dedigin gibi tam sebep belli degil ama buyuk ihtimal enfeksiyon olabilir dedi doktorum.O yuzden iki kez enfeksiyon icin vajinal krem kullandim ve haftada bir kez olmak uzere dokuz defa igne yapindim kasilma onleyici.Enfeksiyon icin ayrica bol bol su icmek gerekiyor.Sonuc olarak kirkinci haftada dogumum oldu. bir kez boyle oldu yine olur diye dusunme.Benim korkularim coktu yine ayni seyleri yasarim diye cok korktum ama doktorum cok inandi son haftalari gorecegimize ve dedigi gibi de oldu.Umarim iyi bir doktor bulursun

16 şubatta kordon dolanması nedeniyle 38 haftalık bebeğimi kaybettim . Ne zormuş , yaşamadan bilmiyormuş insan .

16 şubatta kordon dolanması nedeniyle 38 haftalık bebeğimi kaybettim . Ne zormuş , yaşamadan bilmiyormuş insan .
Başınsaolsun canım bende 34 haftalık bebeğimi kaybettim 2015 Kasım ayında dediğin gibi insan yaşamadan bilmiyor canım bol bol dua et rabbimden sabır dile zamanla bu acıyla yasamaya unutmayacaksın ama alışacaksın şu anda sana herşey boş gelir kendini bırakma gerekirse destek al, ben kızımı tekrar kucağıma aldım cok şükür ama hala bi tarafım eksik gözlerim hala yaşlı

M melekannesi1681 canım başın sağolsun aşağı yukarı aynı dönemlerde aynı şeyleri yaşamışız. Benim ilk haftalarda azar azar kanamalarım oluyordu. Doktorum plasenta biraz aşağıda zamanla çıkar yukarı diyordu kanama durur diyordu. 18. Haftamda bebeğimin hareketlerinde azalma hissettim suyu bitmiş hiç hissetmedim su gelmesini falan kanamalar ile azar azar sızıntı şeklinde gelmiş suyum ozamanlar kanamalarda çoğalmıştı. Ben jale hanıma gidiyordum gebelik takibim için. Bu arada bende bursalıyım. perinatoloğa gittim bebeğimde bi gerilik yok kesem delinmiş sebebi enfeksiyon olabilir dediyerkeşme probleminolabilir dedi kanamalar haliyle enfeksiyona sebep bermiş olabilir vs dediler. Bebeğinde yüzde 2 yaşama şansı var 1 haftaya kalmaz kalbi durur yaşarsada ya kolu yamuk olur ya bacağının biri uzun biri kısa olur vs dediler çünkü çokk ama çok küçüktü 18 haftalık 325 gr mı ne idi. Doktor ve tahlil haricinayağa kalkmadım kese delik olduğu için 4 günde bir crp enfeksiton testi yaptık günde 4 defa antibiyotik içiyordum sürekli istirahat falan zamanla suyum yükselmeye bbeğim hareket etmeye başladı normal bebek gibiydi yani. Sonra sancılarım başladı 26+3 te dolan su hastane kapısında tamamen geldi. Bebeğimin ne bir anomalisi nede başka hiç bir şeyi yoktu süt içebiliyordu bağırsakları iyiydi solunum yapabiliyordu 1010 gr dünyaya gelmişti hemde ağlayarak. 13. Gün görünen hiç bir şeyi yokken kalbi durdu kuzumun ve kaybettim. Pre. Lerde ani bebek ölümü çok fazla görülüyormuş sebebine bunu söylediler. Bende bunlrı ağustos ayında yaşadım. Jale hanım bana rahimde perde olabilir histeroskopi yapılsın diye gürkan uncuya gönderdi. Gürkan hoca baktı histeroskopiye gerek yok ama burda bi sıkıntı var ya yerleşme esnasında yasa başka bişey. Neyse rahim filmi çektirdim temiz çıktı pıhtılaşma testlerimi vs yaptırdım ve hiç ummuyordum ama pıhtılaşma çıktı ve sanırım yüksek seviye. Pıhtılaşma probleminden bunları yaşayanı hiç okumamıştım. Ve araştırdım bizim aynı durumumuzu yaşayan bir sürü anne varmış bu pıhtılaşma yüzünden. Yerleşme problemi yapıyormuş daha ilk baştan. Şükür ki bi sebep bulundu en azından tedbirimi alabiliyorum gerisi allahın takdiri. Gürkan hoca bana şuan coraspin ve folik asit verdi gebe kalıncada iğne olacakmışım. Ben çok sevdim gürkan hocayı. Hastalık konusunda çokk pimpirik biriyimdir detaylı öğrenmek isterim. Gürkan hocada sağolsun detaylı detaylı anlatıyor. Burda bendenokudum yalçın beye mi gitsem gürkan hocaya mı diye ulaşamıyoruz gürkan hocaya falan demişler ama ben ne zaman whatsapp tan bir şey sorsam hemen cevap veriyor telefon açsam ılaşabilşyorum hemen. Ama malesef ben gebe kaldığım anda 1 defa daha ona gidip tedavi gidişi ile ilgili görüşüp bırakıcam maddi açıdan karşılayamıcam muayene 600 tl hadi muayeneyi geç doğum sezeryan 7500 normal 9000 tl artı bide aşağı yukarı 5000 hastane parası benim için çok fazla. Jale hanıma devam edicem yine. gürkann hoca jale hanımın hocası bir çok doğuma giriyorlar birlikte + muayenehaneleri umide aynı katta ulaşım iletişim de kolay olacak gürkan hocaya e zaten benim sürecimi bilen biri olaun istiyorum jale hanıma kanım kaynadı çok sevdim onu o yüzden jale hanıma devm etmek istiyorum. Yalçın bey çok iyiymiş hangisinde karar kılarsan bence eahim filmi genetik ve pıhtılaşma testlerini muhakkak yaptır. Özelde çok pahalı geldi bana tahliller 1000 tl yi geçiyordu kasım ayında bende şevket yılmazda yaptırdım 1,5 ay falan bekledim ama zatem özelde de 15-20 günde çıkıyor sonuçlar.

Canım
başın sağolsun rabbim sayanma gücü versin inşallah. Daha acın yaran çok taze. Ne hissettiğini emin olmak burdakiler dışında ennyakının dahi anlamayacak. acın hiç ama hiç bitmeyecek ama dinecek. Ben hem annemi hem abimi hemde 1 çok 1. Derece yakınımı kaybettim alışacağımı bildğim halde geçmeyecek dedim evlat acım ilkgün gibi kalacak dedim ama olmadı tabiki alıştım her gün yüreğim bi sızlar kızım şimdi doğalı 7,5 aylık olacaktı. Yaşanmamışlıklar insakın canını acıtan. Ama tevekkül etmekten başka yapılacak hiçbir şey yok tek dua rabbim öteki dünyada kavuştursun fani dünyada kokusunu alamadık doya doya öteki dünyada tadabilmek umudu. Ben psikolojik destekl almadım aslında gittim ama psikoloğu sevmedim başkada aramadım. Keşke gitseydim diyorum şimdi içim paramparça. Kordon dolanmasınkesin sebep mi canım. Kendini iyi hissettiğinde bi doktor ile görüş belki sanada testleri tahllileri yaptırır bu süreçte hem psikolojik desteğini alırsın hemde tetkiklerini yaptırırsın.ne zaman konuşmak istersen biz burdayız. Ben burası sayesinde kendimi topladım diyebillirim.

Ah canım başın saolsun.hergün yeni biri geliyor içim acıyor.allah sabır versin.şimdi acın çok yeni.yere göğe sığamıyorsundur

Evet, kordon dolanması. Son ana kadar hiçbir sağlık sorunu yoktu oğlumun . Psikolojik destek alıyorum. Yoksa başa çıkmak çok güç. Sizin yazılarınızı okudukça bebeklerinizi kucağınıza aldığınızı duyunca mutlu oluyorum .

Bebeğin olma
Başınsaolsun canım bende 34 haftalık bebeğimi kaybettim 2015 Kasım ayında dediğin gibi insan yaşamadan bilmiyor canım bol bol dua et rabbimden sabır dile zamanla bu acıyla yasamaya unutmayacaksın ama alışacaksın şu anda sana herşey boş gelir kendini bırakma gerekirse destek al, ben kızımı tekrar kucağıma aldım cok şükür ama hala bi tarafım eksik gözlerim hala yaşlı
sına

Sezaryen ile doğum yapan arkadaşlar yeniden gebe kalmak için ne kadar bekledi acaba, sonrasında sıkıntı yaşayan oldu mu .

Sezaryen ile doğum yapan arkadaşlar yeniden gebe kalmak için ne kadar bekledi acaba, sonrasında sıkıntı yaşayan oldu mu .
Basin sagolsun canimm Allah sabir ve dayanma gucu versin sana.Ben sekiz ay sonra hamile kaldim ve hic bir sıkıntı yasamadim.

Bende senin rüyanı okuyunca çok duygulandım canım :KK43: bende kızımı öyle çok özlüyorum ki.. cennet kelimesi geçince içim sızlıyor. İlk göz ağrımız herşeyi istediğimiz gibi hazırdı ve içimize sinmişti ismi, elbiseleri, cinsiyeti, doğacağı vakti.. hiç aklıma gelir miydi melek olup gideceği. 40 hafta taşıyıp, bir kere dokunmadan kızımdan ayrılacağımı nerden bilecektim.. ahh yavrum
Canm bizim de öyleydi.besigini bile kurmustuk.herseyi hazırdı dogum cantamiz arabadaydi.39.haftaya kadar karnımdaydı kızım.36 dan sonra artk bundan sonra sorun çıksa müdahele edilir dogsa kendini kurtardı diyorduk.hersey yolundaydı.bi de ben ögretmenim 2.dönem başladığı hafta tam 32.haftalktm kızım dogacak hazirana kadar iznimi kullanacktm.sonra yaz tatili girecek eylül de okul açılınca tam 5.6 aylk olacaktı.ama bütün hesaplar bosunaymis.esim doğum yaptgm gün arabayı park ederken sancm başladı o geldiginde garibim beni ameliyata giderken gördü.o da sevinmis artk bebegimiz doguyo diye.kosup arabadan bebegin çantasni kiyafetlerini getirmiş elinde cantayla ameliyathane kapısında bebeginizi kaybettiniz haberini almış.ben bu sahneleri sadece filmlerde olur sanmıştım.ama biz gercegini yasadk.Rabbim burdaki herkese dayanma gücü versin ve tesellimiz olan evlatları kucagimiza almayı

Canim ben de senin gibi EMR nedeniyle 31 haftalik dogum yapmistim.suyum geldigimde uc gun hic kalkmadan yattim o kadar cok cabaladim ki nefes bile almak istemiyordum suyum bitecek diye ama ne yazikki ucuncu gun tamamen suyum bitti aynen dedigin gibi tam sebep belli degil ama buyuk ihtimal enfeksiyon olabilir dedi doktorum.O yuzden iki kez enfeksiyon icin vajinal krem kullandim ve haftada bir kez olmak uzere dokuz defa igne yapindim kasilma onleyici.Enfeksiyon icin ayrica bol bol su icmek gerekiyor.Sonuc olarak kirkinci haftada dogumum oldu. bir kez boyle oldu yine olur diye dusunme.Benim korkularim coktu yine ayni seyleri yasarim diye cok korktum ama doktorum cok inandi son haftalari gorecegimize ve dedigi gibi de oldu.Umarim iyi bir doktor bulursun

Ah canm Allah sabır versin cok zor ama dayanacaksin iste bundan sonra nefes alamam yasayamam bu acıyla diyorsun.ama yaşıyorsun hepimiz bu acıyı biliyoruz.acı dinmiyor ama acına alışyrsn zaman herseyin ilacı..sonradan tekrar gebelik düşünüp yeni bebek istiyorsun.xok cok dua et canm.Allahtan sabrını iste dayanma gücü ve tesellisi olacak baska bebegi iste.Hz yunus tek bir duayla denizin oryasndami baligin karndan karanliklardan kurtulmus.biz de duayla bu karanlktan kurtulacaz.Allah hepimizn gönlüne ferahlık versin.bize bi hediye olarak vermisti tekrar geri aldı dilerse tekrar verir bu defa almaz.ben gecen yıl bu zamanlar 38 haftalk falandm.bir kez göremedim bebegimi.simdi tekrar hamileyim cok şükür.on iki ay önce böyle bisey olacağı hayatta aklıma gelmezdi.ins sen de toparlanrsn ve yeniden baska bebek baska umut baska hayallerin olur.Rabbim hepimize dayanma gücü versin .

Annecikk-16 berdigin bilgiler icin cok sagol bugun jimere deniz hanima gittim ailemde kan pohyilasmasi yasayan var bi testi yaptiriyim mi dedim gerek yok onunla alakali bisey degil kesinlikle dedi...verdigin bilgiler cok cok degerli gercekten tesekkur ederim bugun girkan uncuya bende gidecektim randevu bulamadik...insaalah en yakin zamanda gidicem....jale dedigin doktorun soyadi nedir acaba...insallah herseyin hayirlisi olur hakkimizda bebeklerimizi saglikla kicagimiza aliriz...

Annecikk-16 berdigin bilgiler icin cok sagol bugun jimere deniz hanima gittim ailemde kan pohyilasmasi yasayan var bi testi yaptiriyim mi dedim gerek yok onunla alakali bisey degil kesinlikle dedi...verdigin bilgiler cok cok degerli gercekten tesekkur ederim bugun girkan uncuya bende gidecektim randevu bulamadik...insaalah en yakin zamanda gidicem....jale dedigin doktorun soyadi nedir acaba...insallah herseyin hayirlisi olur hakkimizda bebeklerimizi saglikla kicagimiza aliriz...
Rica ederim. Jale gürlüler benim doktorum umi plazada oda. Jimere gideceksen cenk aşkalli çok çok iyi bir doktor ben eski doktoruma devam etme kararı almasaydım yaşadığım duruödam ötürü ona gitmeyi düşünüyordum. Allah yardımcın olsun arkadaşım.

Rica ederim. Jale gürlüler benim doktorum umi plazada oda. Jimere gideceksen cenk aşkalli çok çok iyi bir doktor ben eski doktoruma devam etme kararı almasaydım yaşadığım duruödam ötürü ona gitmeyi düşünüyordum. Allah yardımcın olsun arkadaşım.

6 ay korundum. Bıraktım korunmayı. Bakalım bekliyorum
Canm bizim de öyleydi.besigini bile kurmustuk.herseyi hazırdı dogum cantamiz arabadaydi.39.haftaya kadar karnımdaydı kızım.36 dan sonra artk bundan sonra sorun çıksa müdahele edilir dogsa kendini kurtardı diyorduk.hersey yolundaydı.bi de ben ögretmenim 2.dönem başladığı hafta tam 32.haftalktm kızım dogacak hazirana kadar iznimi kullanacktm.sonra yaz tatili girecek eylül de okul açılınca tam 5.6 aylk olacaktı.ama bütün hesaplar bosunaymis.esim doğum yaptgm gün arabayı park ederken sancm başladı o geldiginde garibim beni ameliyata giderken gördü.o da sevinmis artk bebegimiz doguyo diye.kosup arabadan bebegin çantasni kiyafetlerini getirmiş elinde cantayla ameliyathane kapısında bebeginizi kaybettiniz haberini almış.ben bu sahneleri sadece filmlerde olur sanmıştım.ama biz gercegini yasadk.Rabbim burdaki herkese dayanma gücü versin ve tesellimiz olan evlatları kucagimiza almayı

Aynı şeyleri yaşadım. 39. Haftamdı..salı kontrole gittim cuma sabah sezeryan olacaktım. Persembe hareketlerini hissedemeyince eşimle apar topar hastaneye gittik. Odası, bebek sekerleri, arabası..bizimde her şeyimiz hazırdı..bende öğretmenim ve dediğin gibi tüm planlarımı ona göre yapmıstık..hastanede kalbinin atmadığını öğrendik..ve o aksamda sezeryan oldum..7.ayım..zaman nasıl gectı bilmiyorum. Görümcemle aramızda 2hafta vardı. İlk defa görmeye gittik bebeğini kocaman olmus. Yasasaydı ali taylanımda bu kadar olacaktı.. allah herkese dayanma gücü versin. Çok zor çokk..

Back