Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
:uhm:arkadaslar 4 aylık hamileyim normal doğum beni çok korkutuyor dikişler özellikle sezeryan doğum istiyorum onunda zorlukları var tabi ama cok kararsızım bana fikir verirmisiniz lütfen
sonuna kadar normal doğum taraftarıyım.asla sezeryan olmam..diyodum....sezeryan daha çok korkuyodum..ama insanın korktuğu başına gelir derler öylede oldu..oğlum koca kafalı olunca ve gelişimide 1 ay önden gidince erken doğu oldu:)güle oynaya 37+1 ken kontrole gittiğimde doktor ultrasonda baktı ve herşey normal dedi...daha kanala inmemiş falan filan...bide nst ye gir dedi..nst de sancılarım olduğu anlaşıldı...37.haftayı geçtiğimden dolayı doktorum çatı muayenesi yaptı..ve 2,5 cm açıklık olduğunu söyledi..ama bu bebek kanala inmemiş..normal doğum yapamazsın..normal doğum diye diretirsende senin gibi biri diretmişti..sonuç olarak kanamsı durdurulamadı ve rahimi alındı dedi..bende bebeğim ve benim için hayırlısı sezeryansa o olsun dedim..37+2 de oğlum çok sağlıklı bir şekilde dünya ya geldi..genel anestezi oldum..doğuma aldıkları zaman zaten hiç bişe hissetmiyosun..acı falan..oğlum 9:20 de doğdu..bende 12 ye doğru odama geçtim..ve o zaman ağrı vardı biraz güldüm biraz ağladım:) biraz ağrı kesici iğne yedim..:) 2 gün sonra güle oynaya hastaneden çıktım:)5 gün sonra oğluma kıyafetleri büyük geldiği için çarşıya çıkıp küçük tulum aldım..sen normal doğumdan şaşma...ama sonucu benim gibi olursada korkma:) Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım..hem 99 lara vuran sancı çektim..hem çatı muayenesi oldum hemde sezeryanla doğum yaptım...ssormak istediğin bişe olursa sorabilirsin tatlım..
canım allah bebeğinle ve ailenle mutlu bi ömür versin inş senin gibi olur da kolay bi doğum olur ben kararımı şimdiden verdim aslında sezeryan istiyorum onunda zorlukları var tabi ama allah hayırlısını versin estetik mi yoksa normal dikiş mi yaptırdın canım
keşke cesareti olsada insanın ve de sağlık durumu elverişli olsa normal doğurabilse. ama ben hiç güvenemedim kendime normal doğum için 45 gün önce sezeryanla dünyaya getirdim kızımı. ama abartılcak bişi diil sezeryan sonrasıda. beni çok korkuttular yok 1 ay kendime gelemedim, dikişlerim aylar sonra bile ağrıyodu diye. ama gördümki o kadar abartılcak bişi yok. ben 4-5 saat sonra ayağa kalktım. ertesi gün kızımın altını aldım kucağımda emzirdim. ama hiç tembellik yapıp yatmadım . eşimle hep yürüdük hastanede. sezeryan sonrası sancım hiç olmadı. zaten 6 saat arayla istemesen bile ağrı kesici yapıyolar. şimdi de gayet iyi sağlık durumum çok şükür. allah hayırlı bi şekilde dünyaya getirmek nasip etsin yavrunu canım.
Evet canım herkese söylemesi kolay.Unutmuşlar acılarını çünkü.Bende senin gibi hep kararsız kalıyorum.Çok kolay bir normal doğum yapacağımı bilsem elbette ilk tercihim normal olur ama kendime güvenemiyorum aklım hep sezeryana kayıyor.Allah yardımcımız olsun.Sağlıcakla doğsun inş. bebişlerimiz....
Sezaryanın üstünlükleri...
Birçok durumda sezaryan ile doğum tercih edilir. Bugün gelişmiş ülkelerde her 4 doğumdan biri sezaryan ile olmaktadır. Bunun nedenleri şunlardır.
Sezaryan tehlikesiz bir doğum şekli haline gelmiştir.
Normal doğum sırasında Can uzun süreler oksijensiz kalır. Sancılar sırasında olan bu durum uzun sürerse Can'da bazı hasarlar olabilir. Sezaryanda böyle bir tehlike yoktur.
Normal doğum sırasında ıkınmalara ve zorlanmalara bağlı olarak rahim ve idrar kesesi sarkmaları olur. Uterus ağzı yırtıklara bağlı akıntı şikayetleri olabilir. Rahim ağzının genişlemesine bağlı olarak cinsel ilişkide eski zevk kalmayabilir. Sezaryan ile bu sakıncalar ortadan kalkmıştır.
Çoğu zaman normal doğum sonrası çekilen sıkıntılar sezaryan'a göre daha fazla olur. Epizyotomi dikişleri şişer, mikrop kapabilir. Anne otururken ve dışkılarken siddetli sancı yapabilir. Dikişler iltihap kaparsa epizyotomi kesisi açılabilir ve aylarca süren sıkıntılar doğurur.
Sezaryan esnasında uterus veya yumurtalıklarda mevcut myom, kist gibi oluşumları çıkarma şansı doğar, Anne ikinci bir ameliyat olasılığından kurtulur.
Sezaryan ile daha zeki bebekler...
Ancak sezaryan ile doğumun en büyük amacı doğacak çocukların zeka ve akıl yönünden geri kalmamasını sağlamaktır.
Can anne karnında uterus içinde bulunmaktadır. Can Anne'ye göbek kordonu ve plasenta aracılığıyla bağlıdır.
Doğum eylemi başladıktan sonra sancılar sırasında göbek kordonu sıkışabilir ve bebeğe giden kan ve oksijen miktarı azalabilir. Bu durumda Can'ın beynindeki hücreler ölmeye başlar. Bu olay zamanında farkedilmeyip gerekli önlem alınmazsa bebek tüm ömrü boyunca sakat ya da geri zekalı olabilir. Bu geri zekalılık çoğu zaman farkedilmeyecek kadar hafif olur. Ancak çocuk büyüyüp okula gitmeye başladıktan sonra zeka eksikliği belirmeye başlar. Derslerde, okullara giriş sınavlarında başarı gösteremez.
Yakın arkadaşım normal doğum yapmakta ısrar etti ve bebek doğum kanalında havasız kaldığı için uzun süre tedavi gördü.İşin kötü tarafı daha beyninde bir hasar varmı anlaşılamıyor büyüdükçe anlaşılacak...