Sezeryan doğum

Sad woman

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2020
88
34
8
29
Kızlar iki hafta sonra sezeryan olacağım mecburen çoğu kişi inşallah normal olursun sezeryanda için temizlenmiyor aylarca ağrısını çekiyorsun diyorsun korktuğum için değil ama iyileşme süreci için endişe ediyorum bebeğimle daha çabuk ve hızlı ilgilenmek için siz neler yaşadınız bu konuda

Merhaba :) yaklaşık 2 hafta önce sezeryan oldum spinal anestezi ile sezeryan agrim inan ki ilk kalktığımda yurutmeye geldiklerinde oldu ilk 48 saat agri hissettim ne kadar yurursen haaraket edersen o kadar cabuk iyilesirsin demisti doktorum bende senin gibi cabuk iyileşip bebegimle ilgilenmek istedim ve atlattım şuan gündelik hayatima devam ediyorum. Kanda temizlenmiyor ağrısının aylarca cekiyorsun diyenlerde biraz abartmis bence çok sukur allaha ne agrim ne sizim var ufak bi dikiş izi disinda hiçbirşeyim kalmadi umarim sende saglikli bi sekilde atlatirsin allah yardimcin olsun :)

Ilk iliski icin oyle seyler anlatirlarki korkuturlar..Normal doğuracağım desen korkuturlar sezeryan desen yine aynısı.. Ameliyatı kime ve nerede yaptiracaginiza bağlı o anlatılanlar..
Hiç öyle yakınan bir tanidigim yok kendim dahil..Ameliyat bu sonucta hop diye kalkamazsınız.. Acır sızlar ama vücut toplar 1 haftaya..
6 ay dikkat edin zorlamayın yük kaldırıp.. Usutmeyin ayaklarinizi belinizi o zmn dikiş yerleriniz sızlamaz..
RABBIM sağlıkla kavuştursun evladiniza..

Amin inşallah teşekkür ederim

İnşallah benimde öyle olur çabuk atlatırım çok sağol

Ah şu her konuda fikri olan millet ve bitmeyen çeneleri. Ben hamileyken yorum yapmalarını istemediğim halde normal doğum yapanlar abartılı olumsuz normal doğum hikayelerini, sezaryen olanlar abartılı sezaryen hikayelerini anlattılar. Bu çocuk bir şekilde doğcak ne korkutuyorsun dimi ama Üstelik yorum yapmalarını gerçekten istemiyordum çünkü ağrılıysa da değilse de bilmeden girmek daha iyiydi. Ve tecrübe ettim ki sezaryeni yaşama korkusu sezaryenden daha sancılıymış
Sezaryen günü öyle korkmuşum ki hayatımda panik atak nedir bilmeyen ben panik atak yaşamışım.
Ama sonuç; çok şükür ağrısız bir sezaryen ve sonrasında çok rahat ayağa kalkma ve çok rahat bebeğimle ilgilenebilme.
Yani abartıyorlar. Sonrasında sürekli yürümeye çalıştım çabuk iyileşmek için. Ameliyat sonrası yürürken hafif ağrı oluyor ama zaten ağrı kesici alıyorsun. Öyle abartılı aylar süren bir iyileşme olmadı. 1 haftada çok çok toparlanmış oluyorsun.
Sonuç olarak kimseyi dinlemeyin. Kolay doğum yapıp sağlıklı şekilde bebişinizi kucağınıza alırsınız inşallah.

Bazısı çok korkutuyor gönül ister ki normal olsun ama herkesin bünye bir değil. En fazla iki haftaya toparlarsın canım korkma hiç. Allah kurtarsın sağlıcakla

Başlarda bende korkmuyordum sağlıklı olsunda gerisi önemli değil diye düşünüyordum ama böyle duydukça ister istemez strese sokuyorlar insanı sezeryan deyince yüzünün şekli değişiyor insanların ki bu benim elimde olan birşey değil bebeğim ters durduğu için mecbur sezeryan olacağım inşallah sizin gibi çabuk atlatırım bende

Valla istedikleri kadar yüzleri değişsin milletin istediği gibi bir doğum yapmak zorunda değilsiniz. Benimki mecburi değildi ben sezaryeni tercih ettim.

Niye temizlenmesin yahu saçmalamasınlar

Valla istedikleri kadar yüzleri değişsin milletin istediği gibi bir doğum yapmak zorunda değilsiniz. Benimki mecburi değildi ben sezaryeni tercih ettim.
Ben en başından beri normal doğumun riskleri yüzünden sezeryan istiyordum zaten ne yazık ki haberlerde neler görüyoruz doktorlara çok güvenmiyorum açıkçası iyi olanlarda dünyanın parasını istiyor o yüzden sezeryan daha mantıklı geldi önemli olan bebeğin sağlıklı doğması zaten ama son zamanlarda böyle şeyler duyunca ister istemez korkuyorum biraz

Bende hiç bilmiyorum normal doğumda herşey çıkıp gidiyor sezeryanda zor atıyorsun pisliğini diyorlar
Pisliğin temizlenmesi ne demek? Bu söz bile ne kadar önyargılı olunduğunu gösteriyor. Böyle şeyleri önemsemeyin, kafanıza takılanları doktorunuza sorun. Benim doktorum sezeryan artık 20 yıl öncesi gibi değil. Çoğu zaman neredeyse aynı gün taburcu edecek durumda oluyoruz diyor. Kolay ve sağlıklı bir doğum diliyorum.

Bende hiç bilmiyorum normal doğumda herşey çıkıp gidiyor sezeryanda zor atıyorsun pisliğini diyorlar
Sezeryanda rahmin temizlenip öyle kapatılıyor ki zaten.. ne alakası var.. sezeryandan sonra rahim temizlendiği için öyle çok kanama da olmuyor.. benim kanamam az az 40 gün sürmüştü.. hiçte öyle abartıldığı gibi birşey yaşamamıştım.. insanlara kulak asma her doğum kendine özeldir
Normal doğum yapıp sayısız dikiş atılan da var.. bu iş lafla olmuyor.. bırak konuşsunlar

Bende umursamıyorum artık sağlıklı olsunda gerisi boş

İnşallah sağolun teşekkür ederim

Sezaryen olan çoğu arkadaşım, 3 4 gün içinde avm de alışverişe bile gidebilecek kadar iyilerdi, 1 hafta sonra hiç olmamış gibiyim diyorlardı.
Canı tatlı olanlar için elbet abartı bir durum, sonuçta ameliyat ve illa ki dikiş ağrısı, sızısı olacak.
İçinizi ferah tutun, ilk kalkma en çok ağrıyı hissedeceğiniz an, sonrası hep daha kolay.
Doktorunuzun verdiği ilaçları ihmal etmeyin, güzel dinlenin ve hayata karışın.
Sağlıkla kavuşun inşallah/

Hiç alakası yok ne pislik olacak yani? Sezaryen sonrası da aynen normal doğumda olduğu gibi 40 güne kadar kanama oluyor ve içeride kalan her şey atılıyor. Plasenta desen zaten bebekle beraber çıkıyor. Böyle şeylere takılmayın. Önemli olan anne ve bebeğin sağlığı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…