Ah şu her konuda fikri olan millet ve bitmeyen çeneleri. Ben hamileyken yorum yapmalarını istemediğim halde normal doğum yapanlar abartılı olumsuz normal doğum hikayelerini, sezaryen olanlar abartılı sezaryen hikayelerini anlattılar. Bu çocuk bir şekilde doğcak ne korkutuyorsun dimi ama
Üstelik yorum yapmalarını gerçekten istemiyordum çünkü ağrılıysa da değilse de bilmeden girmek daha iyiydi. Ve tecrübe ettim ki sezaryeni yaşama korkusu sezaryenden daha sancılıymış
Sezaryen günü öyle korkmuşum ki hayatımda panik atak nedir bilmeyen ben panik atak yaşamışım.
Ama sonuç; çok şükür ağrısız bir sezaryen ve sonrasında çok rahat ayağa kalkma ve çok rahat bebeğimle ilgilenebilme.
Yani abartıyorlar. Sonrasında sürekli yürümeye çalıştım çabuk iyileşmek için. Ameliyat sonrası yürürken hafif ağrı oluyor ama zaten ağrı kesici alıyorsun. Öyle abartılı aylar süren bir iyileşme olmadı. 1 haftada çok çok toparlanmış oluyorsun.
Sonuç olarak kimseyi dinlemeyin. Kolay doğum yapıp sağlıklı şekilde bebişinizi kucağınıza alırsınız inşallah.