Sezeryan dikiş acısı

Cicekkkk01

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2020
71
72
8
Arkadaşlar 5 gün önce sezeryanla doğum yaptım yürüdüm yürüyorum herşey iyi ama dün özellikle arttı dikişim uç tarafı çok acıyor yuruyemiyorum özellikle dikişin uç tarafı görünürde herhangi bir sorun gözükmüyor zaten normal diye biliyorum ama sezeryanle doğum yapan hanımlar tahmini ne zaman geçer o acı bir geçse çok rahatliyacagom ama geçmek yerine artıyor bu sefer yuruyemiyorum.
 
Normal bu acilar henüz 1 hafta dahi olmamis buyuk bir kesi ve de derin biraz zaman verin bol bol dinlenin sık sık yuruyun gaz da ağrı yapar.

Gecicek merak etmeyin 3 gün sonra o agrilarda gider .
 
10 günde toparlarsiniz merak etmeyin benim 4 ay olgu. Olalı 10 günde topladım
 
Ben de 10 gün yazmaya gelmiştim. Sonrasında da bir süre daha sızısı devam ediyor ama epey toparlıyor. Geçmiş olsun.
 
Benim doğumum bayağı bir zor oldu ve spinal anestezi ile doğum yaptım. Tam 1 aya yakın doğru düzgün kalıp-oturamadım. Korkmayın ama geçiyor. Narkozdan kurtulmak için nescafe için.
 
Yanma gibi bir acı mı? Bende de olmuştu. Bir kaç güne geçer.Doğumdan bir hafta sonra kontrole gidilir. İsterseniz doktorunuza da sorun.
 
Kişiden kişiye degisir.
Benim 9 ay oldu anca anca hissetmiyorum.
İlk 6 ay eğilip kalkmada zorlandım.
İlk 1 ay sonra biraz hafifledi.
Ama çoğu kişi 10 günde geçti diyor.
Ben istisnayim bence.
 
Acısını çeken bilir. İnşallah size yardımcı olabilecek yakınlarınız vardır. Yiğitlik yapıp iş falan yapmayın. Çok çok iyi bakın.
Şimdi daha taze çok ağrıması normal ama üstünden aylar geçse bile ağır iş yaptığınızda veya üşüttüğünüzde ağrıyor.
 
Benim cok kisa surede gecmisti ya da ben yogun bakima alinan bebegimi dusunmekten hissetmedim bilmiyorum ama yururken sorun yaşamamıştım.
Gaz sorununuz varsa sebep o da olabilir.
5 gun cok erken birkac güne gececektir.
 
Çok normal daha 5 gün olmuş uç taraflarımda özellikle hassasiyet oluyor biraz daha zaman geçmesi lazım sonuçta ameliyat yapılıyor verilen kremleri düzenli kullanın
 
Sezeryan olmadım ama ameliyat tecrübelerimden yola çıkarak; eğer keside kızarma, morarma, iltihap, ateş, enfeksiyon oluşmamışsa ki öyle olsa anlarsınız sanıyorum, keside iyleşme belirtilerindendir o acı, bir kaç güne tatlı tatlı kaşınmaya da başlar.
Çok tedirgin olursanız dr.unuza veya aile hekiminize, aile sağlığındaki ebenize gösterebilirsiniz.
 
Günde en az bir defa ılık duş alın. Uzun süre gobeginiz katlanacak şekilde oturmayın. Sağa sola dönerken yavaş hareket edin. Özellikle yataktan kalkarken. Bol su için dikiş yerlerinin ödemi atılsın. Geçmiş olsun.
 
Benimde uc tarafi agrirdi,1 buçuk Sene gecti hala sızlama oluyor
 
Bende yeni sezeryan oldum dediğin ağrılar 5.6 gün sonra daha iyi olmaya basladi şuan 15 gün oldu çok şükür birşeyim kalmadi ama ben bir haftalikken korse taktim oda iyi geldi
 
Ben de aynı sorunu yaşıyorum, 19 gün oldu doğum yapalı dikişlerimde de sorun yok gayet iyi görünüyor doktorumda aynı şeyi söyledi. Ama sağ uç kısımdaki ağrı ve acı hala geçmedi özellikle geceleri çok artıyor bebeğimi zor emziriyorum. Yatarken doğrulmak bile hala eziyet benim için ne zaman geçecek bilmiyorum.
 
Hava ne zaman kapanaa yagmur yagacak gibi olsa hala ameliyatli yerim sizim sizim sizliyor. Bazen oyle agri oluyor ki ilk gunki givi. Kendinizi zorlamayin.. agriniz oldugunuzda dinlenin.
 
Nesteri vurduklari yer sonrasinda sizliyor
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…