• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen..

Korkmamak için pek fazla düşünmemeye çalışıyorum😁 ben genel anestezi olacağım malesef biraz o üzüyor beni ama yapacak bişey yok. Daha önce Bi tüp bebek geçmişim oldu o zaman uyanınca çok titremiştim yine olabilir diye düşünüyorum. Bişey daha sormak istiyorum sonrasında çok ağrınız oldu mu? Ben aslında korkmamak için kimseye bişey sormuyorum ama etrafımdaki bazı insanlar ben sormasam da kendi yaşadıklarını anlatıyorlar çok ağrım oldu çok kötüydü falan diye.
Hayır hayır kötü degil. Ağrın olacak. Hiç olmayacak dersem yalan olur. Ama inan katlanilmayacak değil. Ameliyat yeri ağrısı birkaç saat zorlar ama sabresersin. Güçlü ağrı kesici kullanılıyor hem bu geçince Burç ağrın olacak . O arada girer çıkar 1 gün bilemedin 2 gün sürer. Sen herkesin dediğine kulağını tıka. Gerçekten genel de olsan belden de olsan bu senin yaşayacağın bir süreç. Burda yazdiklarimizla degerlendirme. Ayağa kalkacaginda zor olacak bunu bil. Dile kolay ameliyat oldun. Ama bir kalk gerisi gelecek. Hastaneden çıkarken daha iyi olacaksın. ❤️

Sımdı butun hastaneler sezaryen ameliyatını epidural yapıyor.
Belirli bir sure bacaklarını hıssetmıceksın kesi yerin için yanında illa kalkmana yardım edecek biri lazım gelecekten zorlacaksın.

Birde benım doktorum sıvı tuket 15 gun dedı hemen yemeklere gecme ki wc sorunun olmasın demişti. Gerçekten de oyle yaptım ve cok rahat etmıstım. Umarım cabuk toparlanırsınız.

Saglıkla kucagınıza alın yavrunuzu insallah 🙏

Teşekkür ederim cevabınız için amin inşallah❤️

Hayır hayır kötü degil. Ağrın olacak. Hiç olmayacak dersem yalan olur. Ama inan katlanilmayacak değil. Ameliyat yeri ağrısı birkaç saat zorlar ama sabresersin. Güçlü ağrı kesici kullanılıyor hem bu geçince Burç ağrın olacak . O arada girer çıkar 1 gün bilemedin 2 gün sürer. Sen herkesin dediğine kulağını tıka. Gerçekten genel de olsan belden de olsan bu senin yaşayacağın bir süreç. Burda yazdiklarimizla degerlendirme. Ayağa kalkacaginda zor olacak bunu bil. Dile kolay ameliyat oldun. Ama bir kalk gerisi gelecek. Hastaneden çıkarken daha iyi olacaksın. ❤

Benim duymak istediğimde bu aslında(katlanılmayacak gibi değil) ama insanlar öyle bir anlatıyorlar ki öldün, bittin çocuğuna bakamayacaksın falan. Canım çok kıymetli değildir dayanırım diye düşünüyorum hem sonunda kızım var o şekilde düşünüyorum😊

Hayır hayır kötü degil. Ağrın olacak. Hiç olmayacak dersem yalan olur. Ama inan katlanilmayacak değil. Ameliyat yeri ağrısı birkaç saat zorlar ama sabresersin. Güçlü ağrı kesici kullanılıyor hem bu geçince Burç ağrın olacak . O arada girer çıkar 1 gün bilemedin 2 gün sürer. Sen herkesin dediğine kulağını tıka. Gerçekten genel de olsan belden de olsan bu senin yaşayacağın bir süreç. Burda yazdiklarimizla degerlendirme. Ayağa kalkacaginda zor olacak bunu bil. Dile kolay ameliyat oldun. Ama bir kalk gerisi gelecek. Hastaneden çıkarken daha iyi olacaksın. ❤
Yani sadece o an acıyi hesseryorsun 2 gün ben 1 hafta sonra cam sliyordum 😀

Ben 1 hafta once dogum yaptim ev islerine bile basladim:KK66:

Şuan bütün korkum gitti 1 hafta sonra cam silinebiliyorsa tamamdır😁😁
Korkacak brşey yok canm her doğumunda zorluğu var ama 2 güne herşey geçyor zaten hastanede en güçlü ağrı kescilerden veryorlar sonra da minicik canın geliyor zaten hiçbirşey hissetmiyorsuh ona bakınca 😍

Korkacak brşey yok canm her doğumunda zorluğu var ama 2 güne herşey geçyor zaten hastanede en güçlü ağrı kescilerden veryorlar sonra da minicik canın geliyor zaten hiçbirşey hissetmiyorsuh ona bakınca 😍

Haklısınız onlar için herşeye katlanılıyor valla sağlıklı doğsun da gerisi boş🥰

Benim duymak istediğimde bu aslında(katlanılmayacak gibi değil) ama insanlar öyle bir anlatıyorlar ki öldün, bittin çocuğuna bakamayacaksın falan. Canım çok kıymetli değildir dayanırım diye düşünüyorum hem sonunda kızım var o şekilde düşünüyorum😊
Tabiki katlanilmayacak değil. Binlerce kişi oluyor bu ameliyatı. Acır dediğimiz kısım 2 gün. Sonra iyileşmeye başlayacaksın yataktan kalkarken yine canın acıyacak evet ama öldün bittinlik bir durum yok. Normal doğumda insanlarin ne yaşadığına şahit oldum ama kimse ben normal istemem demiyor o an yaşıyorsun aci çekiyorsun sonra geçiyor. Bu da öyle. 4 ya da 5. Gün kalkarken de rahat kalkacaksın sonra eski hayatına devam. ❤️ Lohusalık vs etkilerle sakın ama sakın bunalma. Yatağında yat hastanede bebeğinle o ilk zamanların tadını çıkar. Aciymis agriymis hepsi gececek. Bu dediklerim gelsin aklına canım. Ben ikinci doğumunu yapalı 4.5 ay oldu. Zaman çabuk geçiyor tadını çıkar. Doğum her zaman olan bir şey degil.

Tabiki katlanilmayacak değil. Binlerce kişi oluyor bu ameliyatı. Acır dediğimiz kısım 2 gün. Sonra iyileşmeye başlayacaksın yataktan kalkarken yine canın acıyacak evet ama öldün bittinlik bir durum yok. Normal doğumda insanlarin ne yaşadığına şahit oldum ama kimse ben normal istemem demiyor o an yaşıyorsun aci çekiyorsun sonra geçiyor. Bu da öyle. 4 ya da 5. Gün kalkarken de rahat kalkacaksın sonra eski hayatına devam. ❤ Lohusalık vs etkilerle sakın ama sakın bunalma. Yatağında yat hastanede bebeğinle o ilk zamanların tadını çıkar. Aciymis agriymis hepsi gececek. Bu dediklerim gelsin aklına canım. Ben ikinci doğumunu yapalı 4.5 ay oldu. Zaman çabuk geçiyor tadını çıkar. Doğum her zaman olan bir şey degil.

Doğru söylüyorsunuz. Ben normalde çok takıntılı, stresli bir insanken hamileliğimi sakin geçirdim çünkü 1 sene yolunu gözledim Rabbim çok aratmadı çok şükür. Yine de o 1 sene bile yetti. O yüzden çok kafama takmıyorum ama iyiki buraya konu açmışım farkında olmadan korkularım varmış onları attım sayenizde teşekkür ederim😊❤️

Arkadaşlar merhaba,

8 aylık hamileyim. Nasipse 1 ay sonra bebeğim doğacak. Tıbbi nedenlerden dolayı mecburi sezaryen olacağım. İlk doğumum olacağı için hiçbir bilgim yok. Sizlere danışmak istiyorum. Doğumdan sonra 2 gün hastanede kalacağımı söyledi doktorum. Merak ettiğim şey; doğumdan sonra hastanede kalınan 2 günlük süreçte vajinal herhangi bir muayene yada kontrol oluyor mu, yoksa sadece dikiş yeri mi kontrol ediliyor?
Canım 3 sezaryen geçirdim, 1.si 14 yıl, 2.si 10 yıl, 3.sü 1.5 yı önce... üçüde epidural..ilk ikisinde titreme oldu ve iyileşme sürecim daha uzun sürdü ama tıp ilerledi, yöntemler ilaçlar gelişti ki 3. Dünde titremedim ve çok daha çabuk iyileştim kalktım..bi de ilk ikisinde canım acıyo diye az hareket edip az yürüyordum. 3. De az acısa da katlanıp daha çok yürüdüm gezdim ve daha hızlı toparlandım... Kendini çok aşırı zorlamadan sık sık yürü, gaz sancısına da iyi geliyormuş, ben yaşamadım..
Sezeryan sonrası alttan muayene hiç yaşamadım sadece 1-2 ay sonra kontrol e gittiğimde alttan muayene oldum..
İlk ikisinde sezeryana girmeden odamda hemşire sonda taktı, 3. De ameliyathanede ben uyuştuktan sonra taktılar.. hastaneden hastaneye değişebiyor bazı uygulamalar..
Artık çok iyi ağrı kesiciler var, eskisine oranla ameliyat sonrası çokçok az ağrı hissediyorsun, yinede rahatsız olursan hemşireye söylersin, ek ağrı kesici yaparlar..ben ilk ikisinde ek ağrı kesici istemiştim, 3. De hiç gerek kalmadı onların rutin vurduğu ilaçlar beni bayaa rahatlattı..
Dediğim gibi benim ilk ve ikincinin üzerinden çook zaman geçti, şimdi herşey çok daha gelişmiş ve kolay...hatta 3. Sezaryen den çıkıp eve gelince demiştim ki " dünyaya 10 yıl geç gelmek varmış.."

Rahat ve huzurlu ol..umutamayacağın özel anlar yaşayacaksın.. sağlıkla kucağına al inşallah

Canım 3 sezaryen geçirdim, 1.si 14 yıl, 2.si 10 yıl, 3.sü 1.5 yı önce... üçüde epidural..ilk ikisinde titreme oldu ve iyileşme sürecim daha uzun sürdü ama tıp ilerledi, yöntemler ilaçlar gelişti ki 3. Dünde titremedim ve çok daha çabuk iyileştim kalktım..bi de ilk ikisinde canım acıyo diye az hareket edip az yürüyordum. 3. De az acısa da katlanıp daha çok yürüdüm gezdim ve daha hızlı toparlandım... Kendini çok aşırı zorlamadan sık sık yürü, gaz sancısına da iyi geliyormuş, ben yaşamadım..
Sezeryan sonrası alttan muayene hiç yaşamadım sadece 1-2 ay sonra kontrol e gittiğimde alttan muayene oldum..
İlk ikisinde sezeryana girmeden odamda hemşire sonda taktı, 3. De ameliyathanede ben uyuştuktan sonra taktılar.. hastaneden hastaneye değişebiyor bazı uygulamalar..
Artık çok iyi ağrı kesiciler var, eskisine oranla ameliyat sonrası çokçok az ağrı hissediyorsun, yinede rahatsız olursan hemşireye söylersin, ek ağrı kesici yaparlar..ben ilk ikisinde ek ağrı kesici istemiştim, 3. De hiç gerek kalmadı onların rutin vurduğu ilaçlar beni bayaa rahatlattı..
Dediğim gibi benim ilk ve ikincinin üzerinden çook zaman geçti, şimdi herşey çok daha gelişmiş ve kolay...hatta 3. Sezaryen den çıkıp eve gelince demiştim ki " dünyaya 10 yıl geç gelmek varmış.."

Rahat ve huzurlu ol..umutamayacağın özel anlar yaşayacaksın.. sağlıkla kucağına al inşallah

Amin inşallah çok teşekkür ederim böyle ayrıntılı anlattığınız için Allah razı olsun❤️

Ben 2 dogum yaptim sezeryan yanina kayisi hosafi yap gotur hemen kalk yuru bol su ic basagrisi olursa kahve ic normal sartlarda ertesi gun cikiyorsun hastaneden hayirli dogumlar

Teşekkür ederim kayısı bu konuda baya faydalı anladığım kadarıyla hazırlıklı gideyim ben en iyisi sağolun😊

Back