Canım 3 sezaryen geçirdim, 1.si 14 yıl, 2.si 10 yıl, 3.sü 1.5 yı önce... üçüde epidural..ilk ikisinde titreme oldu ve iyileşme sürecim daha uzun sürdü ama tıp ilerledi, yöntemler ilaçlar gelişti ki 3. Dünde titremedim ve çok daha çabuk iyileştim kalktım..bi de ilk ikisinde canım acıyo diye az hareket edip az yürüyordum. 3. De az acısa da katlanıp daha çok yürüdüm gezdim ve daha hızlı toparlandım... Kendini çok aşırı zorlamadan sık sık yürü, gaz sancısına da iyi geliyormuş, ben yaşamadım..
Sezeryan sonrası alttan muayene hiç yaşamadım sadece 1-2 ay sonra kontrol e gittiğimde alttan muayene oldum..
İlk ikisinde sezeryana girmeden odamda hemşire sonda taktı, 3. De ameliyathanede ben uyuştuktan sonra taktılar.. hastaneden hastaneye değişebiyor bazı uygulamalar..
Artık çok iyi ağrı kesiciler var, eskisine oranla ameliyat sonrası çokçok az ağrı hissediyorsun, yinede rahatsız olursan hemşireye söylersin, ek ağrı kesici yaparlar..ben ilk ikisinde ek ağrı kesici istemiştim, 3. De hiç gerek kalmadı onların rutin vurduğu ilaçlar beni bayaa rahatlattı..
Dediğim gibi benim ilk ve ikincinin üzerinden çook zaman geçti, şimdi herşey çok daha gelişmiş ve kolay...hatta 3. Sezaryen den çıkıp eve gelince demiştim ki " dünyaya 10 yıl geç gelmek varmış.."
Rahat ve huzurlu ol..umutamayacağın özel anlar yaşayacaksın.. sağlıkla kucağına al inşallah