• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen..

- Lavinia

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2019
2.050
1.600
133
Arkadaşlar merhaba,

8 aylık hamileyim. Nasipse 1 ay sonra bebeğim doğacak. Tıbbi nedenlerden dolayı mecburi sezaryen olacağım. İlk doğumum olacağı için hiçbir bilgim yok. Sizlere danışmak istiyorum. Doğumdan sonra 2 gün hastanede kalacağımı söyledi doktorum. Merak ettiğim şey; doğumdan sonra hastanede kalınan 2 günlük süreçte vajinal herhangi bir muayene yada kontrol oluyor mu, yoksa sadece dikiş yeri mi kontrol ediliyor?

Arkadaşlar merhaba,

8 aylık hamileyim. Nasipse 1 ay sonra bebeğim doğacak. Tıbbi nedenlerden dolayı mecburi sezaryen olacağım. İlk doğumum olacağı için hiçbir bilgim yok. Sizlere danışmak istiyorum. Doğumdan sonra 2 gün hastanede kalacağımı söyledi doktorum. Merak ettiğim şey; doğumdan sonra hastanede kalınan 2 günlük süreçte vajinal herhangi bir muayene yada kontrol oluyor mu, yoksa sadece dikiş yeri mi kontrol ediliyor?
Sadece dikis uzerine pansuman yapiliyor

Arkadaşlar merhaba,

Benim ilkinde sadece pansuman yapıldı ikinci doğumumda alttan da muayene oldu. Rahmimin yerinde olup olmadığına baktılar herhalde. pansumana bakilmasi tamamen acısız bir islem. Bol bol yürü ayağa kalkman istendiğinde . Bir zorlanirsin 2 zorlanirsin sonra kolaylaşır ama hareket etmezsen hep zorlasir. Kayısı suyunu ihmal etme. Doktorun izin verir vermez neskafe ve kayısı suyu. Muhakkak bol iç. Gazını büyük tuvaletini yapman önemli. Kayısı suyu sana bu konuda yardımcı olacak. Allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin❤️

Benim ilkinde sadece pansuman yapıldı ikinci doğumumda alttan da muayene oldu. Rahmimin yerinde olup olmadığına baktılar herhalde. pansumana bakilmasi tamamen acısız bir islem. Bol bol yürü ayağa kalkman istendiğinde . Bir zorlanirsin 2 zorlanirsin sonra kolaylaşır ama hareket etmezsen hep zorlasir. Kayısı suyunu ihmal etme. Doktorun izin verir vermez neskafe ve kayısı suyu. Muhakkak bol iç. Gazını büyük tuvaletini yapman önemli. Kayısı suyu sana bu konuda yardımcı olacak. Allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına almayı nasip etsin❤

Amin inşallah çok teşekkür ederim. İlk doğum olunca malesef gerçekten çok cahil oluyormuş insan☺️ teşekkür ederim cevabınız ve önerileriniz için❤️

27 gün önce spinal anesteziyle mecburi doğumum oldu.. vajinayla alakalı hiçbirşey yok sadece uyuşturulduktan sonra sonda takılıyor...Ameliyattan 1 gün sonra dikiş.yerine pansuman yapılıyor ve su geçirmiz bant.yapıştırılıyor.. Eve gittiğinde duş alabliyorsun zaten dışardan dikişinde olmuyor.

Amin inşallah çok teşekkür ederim. İlk doğum olunca malesef gerçekten çok cahil oluyormuş insan☺ teşekkür ederim cevabınız ve önerileriniz için❤
Rica ederim korkma olur mu ben ilkinde heycanla girdim amelyathaneye 2. De de arkada 1 evlat olunca korku ve heyecan yaşadım ama bosaymis.. hamileliğin son zamanlarını zehir ettin kendime. Bir anda hazirlayacaklar seni ve ameliyat olup bitecek sadece dua et. Tedirginlik olmasın. Canin acımayacak hiseetmeyeceksin sadece ameliyathane soğuk olduğu için üşürsün titrersin belki. Belki de hiç usumezsin yapıyla alakalı ama aklıma geldiği için yazdım. Genel anestezi olursan bunu da hissetmezsin. Ben ikisinde de belden uyuşmali oldum ve memnunum.

27 gün önce spinal anesteziyle mecburi doğumum oldu.. vajinayla alakalı hiçbirşey yok sadece uyuşturulduktan sonra sonda takılıyor...Ameliyattan 1 gün sonra dikiş.yerine pansuman yapılıyor ve su geçirmiz bant.yapıştırılıyor.. Eve gittiğinde duş alabliyorsun zaten dışardan dikişinde olmuyor.

Rahatladım biraz da olsa, teşekkür ederim cevabınız için❤️

Rica ederim korkma olur mu ben ilkinde heycanla girdim amelyathaneye 2. De de arkada 1 evlat olunca korku ve heyecan yaşadım ama bosaymis.. hamileliğin son zamanlarını zehir ettin kendime. Bir anda hazirlayacaklar seni ve ameliyat olup bitecek sadece dua et. Tedirginlik olmasın. Canin acımayacak hiseetmeyeceksin sadece ameliyathane soğuk olduğu için üşürsün titrersin belki. Belki de hiç usumezsin yapıyla alakalı ama aklıma geldiği için yazdım. Genel anestezi olursan bunu da hissetmezsin. Ben ikisinde de belden uyuşmali oldum ve memnunum.

Korkmamak için pek fazla düşünmemeye çalışıyorum😁 ben genel anestezi olacağım malesef biraz o üzüyor beni ama yapacak bişey yok. Daha önce Bi tüp bebek geçmişim oldu o zaman uyanınca çok titremiştim yine olabilir diye düşünüyorum. Bişey daha sormak istiyorum sonrasında çok ağrınız oldu mu? Ben aslında korkmamak için kimseye bişey sormuyorum ama etrafımdaki bazı insanlar ben sormasam da kendi yaşadıklarını anlatıyorlar çok ağrım oldu çok kötüydü falan diye.

Kesinlikle genel anestezi ol bana doktor epidural yaptı ama ben feci baskı hissettim karnımda tekrar bayıltdılar iki-kere narkoz aldım boşuna cnm genel ol hiçbişey anlamazsın

Doktor evde pansuman yapmani soyledi mi canim.ben 5 gundur yapiyorum

Rahatladım biraz da olsa, teşekkür ederim cevabınız için❤
Ama bir önerim.var ameliyattan sonre anestezinin etkisi geçtikten sonra yürüyiceksin .. biraz ağrın olacak ama sakn pes etme yürüyüşle açılacak.. Birdegaz sancısna hzrlıklı ol onun içinde zaten sıcak su verip rahatlamanı sağlıyorlar

Kesinlikle genel anestezi ol bana doktor epidural yaptı ama ben feci baskı hissettim karnımda tekrar bayıltdılar iki-kere narkoz aldım boşuna cnm genel ol hiçbişey anlamazsın

Doktorum zaten durumumdan dolayı genel anestezi yapacağını söyledi. Biraz üzülüyordum ama doktoruma güveniyorum o yüzden direk kabul ettim. Genel anestezinin de ayılma anından korkuyorum saçmalarım falan diye😁 ama hepsinin Bi zorluğu var anladığım kadarıyla.

Ama bir önerim.var ameliyattan sonre anestezinin etkisi geçtikten sonra yürüyiceksin .. biraz ağrın olacak ama sakn pes etme yürüyüşle açılacak.. Birdegaz sancısna hzrlıklı ol onun içinde zaten sıcak su verip rahatlamanı sağlıyorlar

Dikkate alacağım söylediklerinizi teşekkürler👍🏻

Doktorum zaten durumumdan dolayı genel anestezi yapacağını söyledi. Biraz üzülüyordum ama doktoruma güveniyorum o yüzden direk kabul ettim. Genel anestezinin de ayılma anından korkuyorum saçmalarım falan diye😁 ama hepsinin Bi zorluğu var anladığım kadarıyla.
Aynen cnm hepsinin zorluğu var tabiki dogum sonuçta ama uyanıp bebeğini gördüğün ilkan unutulmuyo hayirlisiyla al kucağına

Sımdı butun hastaneler sezaryen ameliyatını epidural yapıyor.
Belirli bir sure bacaklarını hıssetmıceksın kesi yerin için yanında illa kalkmana yardım edecek biri lazım gelecekten zorlacaksın.

Birde benım doktorum sıvı tuket 15 gun dedı hemen yemeklere gecme ki wc sorunun olmasın demişti. Gerçekten de oyle yaptım ve cok rahat etmıstım. Umarım cabuk toparlanırsınız.

Saglıkla kucagınıza alın yavrunuzu insallah 🙏

Back