Merhaba herkese. Size danışıp fikir almak istediğim bir konu var. Ben şu 38+5 haftalık hamileyim. Hamileliğimin başından beri doğum şekli fark etmez bebek nasıl istiyorsa dedim hep ve öyle normal doğum korkum vs yoktu. Doğum yaklaştıkça birkaç arkadaşımdan kötü doğum hikayeleri dinledim ve ya bebeğime bir şey olursa doğum esnasında diye bir korkum oluştu. 35. Haftamda doktor nasıl bir doğum istiyorsun dediğinde bu korkumdan bahsettim ve çok kararsızım dedim. Kendisi 3 haftadır benim açık noktamı bulduğu için sanırım bana aşırı bir psikolojik baskı uyguluyor. Sürekli normal doğumun kötü yanlarını sezaryenin iyi yanlarını anlatıyor ve her hafta benden bir karar vermemi bekleyip çatı muayenemi yapmıyor. Ben de akışına bıraksak olmaz mı dediğimde daha çok tepki veriyor olmaz diyor ya normal doğuracağım de ya da ameliyat için gün alalım diyor. Ama o bu beni bu kadar korkutmuş ve soğutmuşken normal doğumdan korkmayan ben fobi haline getirdim ve aşırı korkuyorum. Her hafta benden bir cevap beklediği için muayeneye gidesim gelmiyor normal doğumu denemeyi istiyorum ama korkularım çok fazla olduğu için cesaretim kalmadı ama denemezsem de sanki çok içimde kalacak gibi hissediyorum. Bu durumda ne yapmalıyım ? Her gece lütfen sancım gelsin diye yatıyorum ama onun da geleceği yok. Bu gidişle bu hafta için ameliyat randevusu alacağız gibi duruyor çünkü her hafta bana haber verin randevu alalım diye tembih ediyor