• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen doğum yapanlar

Bende oldum çokkk güzel geçti. Bebegime kendim baktim. Tabiki zorluk oluyor ama dayanilmicak aman aman bisey yok. Bana kalirsa ikisinide yapmis olarak. Sezeryan dahaa iyidi diyorum. Saglikla al kucacigina
Yorumlarınız çok rahatlattı teşekkür ederim amin çok sağolun bekleyen herkes sağlıkla kavuşsun inşallah 🥰🥰

Bu sizin hakkınız. Ten tene temas, kordonun geç kesilmesi, bebeğin ben yokken babayla ten teması, plasentanın alınması hepsini söyleyin.
Peki neden sezeryan? Devlet önceden sezeryan randevusu neye göre veriyor merak ettim?
Bebeğimizin poposu aşağıda kafası yukarıda o yüzden sezaryen dediler :)

3 sezeryan oldum. Lavman yok. Kafein alın yanınıza ( ben soğuk kahve tükettim) sıcak su torbası alın ağrılara iyi geliyor. Bol su içip yürüyün.
Ay sıcak su torbası hiç gelmemişti aklıma hemencecik onu da ekleyelim çantaya ama havalar çok sıcak ya işe yarar mı ki yine de

Lavman olmuyor. Sezeryan derken epidural mi? Sondayı da dert etmeyin ben hatırlamıyorum bile ne ara çıkardılar. Kahve içince anestezinin etkisini çabuk atarsınız. Bebeği kucağınıza versinler. Biri bebeği beklesin sizden önce çıkaracaklar çünkü.
Onu söylemediler o gün anestezi yapacak kişi sanırım duruma göre karar verecekmiş sadece gece 12fen sonra bir şey yeme içme sabah 7de yatış dediler

Geçen sene oldum çok rahattı evet ilk ayağa kalkma çok zor ve affedersiniz ilk gaz wc olmadan hastaneden çıkaramayız dediler bende, 24 saat sonra hala bir tık olmayınca 😂 lavman yaptılar iğrenç gelebilir size ama açıkcası beni rahatlattı, ekimde bir daha olacağım 🥺

Ben de yakınlarda sezeryan oldum. Kendinizi kasmassanız ne bele vurulan iğne acıyor ne sonda. Ben kendimi rahat bıraktım çok rahat geçti.mutlaka komposto yapıp götürün yanınızda kayısı suyu meyve suyu.ne kadar sıvı tüketirseniz anestezi etkisi erken çıkar gaz ve büyük abdest rahat çıkar. Eskiler bilir teryağlı simit yapılır un tereyağı şeker ile ben onun sayesinde 3.gün wc ye çok rahat çıktım.
Ayy çok teşekkür ederim tecrübe dinlemek iyi oluyor gerçekten yarın bu hazırlıkları yapalım olmadı zaten hastanenin nasıl olur bilmiyorum yanımızda kayısı suyu götürmek iyi olabilir aklıma gelmemişti teşekkürler 🙏🏻

Geçen sene oldum çok rahattı evet ilk ayağa kalkma çok zor ve affedersiniz ilk gaz wc olmadan hastaneden çıkaramayız dediler bende, 24 saat sonra hala bir tık olmayınca 😂 lavman yaptılar iğrenç gelebilir size ama açıkcası beni rahatlattı, ekimde bir daha olacağım 🥺
Ekımde neden bıdaha lavman olacaksınız

Yaaa kolaylıkla geçsin inşallah insan bir yandan heyecanla bebise kavuşmayı bekliyor bir yandan da bilmediği bir süreç diye çekiniyor 🤭 inşallah ekimde olan da rahat geçer

Yaaa kolaylıkla geçsin inşallah insan bir yandan heyecanla bebise kavuşmayı bekliyor bir yandan da bilmediği bir süreç diye çekiniyor 🤭 inşallah ekimde olan da rahat geçer
Emin ol, o ilk temas ilk gece ona bakıp bakıp huzura kapılıp dikiş ağrılarını unutuyorsun. İnşallah sizinde çok güzel geçer, mis kokulu yavrunuza kavuşursunuz ♥️.

Yok 😂 tekrar hamileyim yani 19 ay sonra aynı süreci yaşayacağım demek istedim.
Kafamda cevap gelene dek ne senaryolar kurdum
bagırsagına dogumda bsey oldu demek ki yazık kucucuk cocugu da var filan uhuuuu. Yazdım cizdim 🤦

Gozunuz aydın bebısınızı saglıkla kucaklayın ınsallah

Emin ol, o ilk temas ilk gece ona bakıp bakıp huzura kapılıp dikiş ağrılarını unutuyorsun. İnşallah sizinde çok güzel geçer, mis kokulu yavrunuza kavuşursunuz ♥️.
Düşüncesi bile o kadar güzel ki inşallah Allah isteyen herkese nasip etsin içinde bizlere de 🥰🩵🩵

Çok sağolun az kaldıkça hem heyecan hem kaygı oluyor ben normalde iğneden doktordan da korkan biriydim şimdi çok garip hissediyorum sağlıkla kavuşmaya odaklanıyorum 🥹🩵 peki sezaryen sonrası bebek anneye ne zaman veriliyor ve ilk gece ayrı bir yerde mi kalıyor yoksa yanında mı?

Sağlıkla kavuşun. O tamamen doğuma bağlı. Benim hastahanemde eğer bir sağlık sorunu yok ise bebek yarım saat 45 dk sonra odaya alınıyordu ancak kuvöz olursa daha farklı oluyordu. Sağlık sorunu olmadığı sürece ilk gece yanınızda olucaktır diye düşünüyorum.

Hep Allah dirayetini veriyor diyorlar ya o kadar doğru ki. Daha önce ameliyat olmuştum. İlk kalkıştan sonra yürümek hiç istemedim. Dinlencem, hastayım moduna geçtim ama sezaryenden sonra bebeğim beni bekliyor hissiyle 2 sn oturmadım. O anda bence de yükleniyor.

Ay sıcak su torbası hiç gelmemişti aklıma hemencecik onu da ekleyelim çantaya ama havalar çok sıcak ya işe yarar mı ki yine de
Epiduralden sonra bende öyle bir boyun ağrısı oldu ki sezeryan ağrısı yanında hiç kalır. Boyun altıma koymuştum çok iyi gelmişti. Bir de yakın arkadaşım kum torbası koymuştu. Ayrıca hastaneden şu geçirmez bant talep etmişlerdi. Allah'tan diğer doğumlardan kalan vardı hemen vermiştim.

Sağlıkla kavuşun. O tamamen doğuma bağlı. Benim hastahanemde eğer bir sağlık sorunu yok ise bebek yarım saat 45 dk sonra odaya alınıyordu ancak kuvöz olursa daha farklı oluyordu. Sağlık sorunu olmadığı sürece ilk gece yanınızda olucaktır diye düşünüyorum.
Amin çok sağolun:)

Epiduralden sonra bende öyle bir boyun ağrısı oldu ki sezeryan ağrısı yanında hiç kalır. Boyun altıma koymuştum çok iyi gelmişti. Bir de yakın arkadaşım kum torbası koymuştu. Ayrıca hastaneden şu geçirmez bant talep etmişlerdi. Allah'tan diğer doğumlardan kalan vardı hemen vermiştim.
Çok teşekkürler göz önünde bulunduracağım 🙏🏻

Sezaryende lavman yapılmaz
Yapılmaz mııı bana yaptılar 🥴 ilk gaz çıkarmayı tuvalete çıkmayı bekliyorlar ya benim geliyordu ama çıkmıyordu inanılmaz vücuduma ağrısı giriyordu elektrik çarpması gibi ay çok kötüydü hatırladıkça çok kötü oluyorum sabaha kadar ağladım ağrıdan , gün aydınlanınca dayanamadığını görüp lavman yaptılar . Acaba nasıl etkiler oluyor ki ben hiç araştırmadım birazdan bakarım

Back