Sezaryen doğum yapanlar

lilamucize

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
57
Puanlar
18
Merhabalar arkadaşlar bu hafta sezaryen doğumum var deneyimlerinizi yazar mısınız? Sonda ve lavman olayından çok korkuyorum ama nasıl oluyor?

Merhabalar arkadaşlar bu hafta sezaryen doğumum var deneyimlerinizi yazar mısınız? Sonda ve lavman olayından çok korkuyorum ama nasıl oluyor?
Sezaryende lavman yapılmaz

Hiç korkmayın. Sadece ilk kalkış bir miktar zor ama gerisi kolay. Asla yatayım demeyin. Bol bol yürüyün. Sıcak su torbası mutlaka götürün. Omuzlara vuran bir ağrı yapabiliyor o ilaçlar. Onları sıcak uygulama anında kesiyor.

Sağlıkla kavuşun

Çok sağolun az kaldıkça hem heyecan hem kaygı oluyor ben normalde iğneden doktordan da korkan biriydim şimdi çok garip hissediyorum sağlıkla kavuşmaya odaklanıyorum peki sezaryen sonrası bebek anneye ne zaman veriliyor ve ilk gece ayrı bir yerde mi kalıyor yoksa yanında mı?

Hiç korkma 2 defa oldum ,
1 haftada toparlıyorsun lavman yok,
İlk sezaryen daha da kolay
Ay çok sevindim peki bebisleri size hemencecik verdiler mi hep yanınızda mı kaldılar yoksa ilk gece takibi farklı mı oldu? benim ilk doğumum olacak bu bebisin pozisyondan dolayı sezaryen dedi doktor günümüzü aldık bekliyoruz

Lavman normal doğum için yapılır. Sondayı hissetmezsiniz bile. Bence böyle konuları çok da konuşmamak lazım ya. İnsanda konuştukça rahatlama yerine tedirginliğe sebep oluyor. Sağlıklı bir doğum dilerim. Hemen kalkıp yürüyüş yaparsanız daha çabuk toplarlarsınız bu arada.

Doğar doğma hemen alttan kucağınıza veriyorlar. Böyle olması lazım. Özellikle söyleyin. Bebeğinizi hemen sizin kucağınıza sonra siz odaya gidene kadar babasının kucağında olmalı.

Çok teşekkür ederimm ben de bugüne kadar pek bakmıyordum açıkçası ama yaklaştıkça merak oluştu biraz da kaygı o yüzden sormak istedim

Doğar doğma hemen alttan kucağınıza veriyorlar. Böyle olması lazım. Özellikle söyleyin. Bebeğinizi hemen sizin kucağınıza sonra siz odaya gidene kadar babasının kucağında olmalı.
Evet ben de böyle istiyorumm doğumdan önce mi söylemeliyiz özel hastanede olmayacak ünv hastanesinin özel kısmında olacak inşallah doğum

Evet ben de böyle istiyorumm doğumdan önce mi söylemeliyiz özel hastanede olmayacak ünv hastanesinin özel kısmında olacak inşallah doğum
Yani söylemelisiniz ama veriyor herkes bence. Öyle hemen bebeği alıp gitmiyor kimse. Siz sorun derim. Plasentanızı da alın gömün. Hastaneye bırakmayın. Haklarınızı bilin lütfen

Yani söylemelisiniz ama veriyor herkes bence. Öyle hemen bebeği alıp gitmiyor kimse. Siz sorun derim. Plasentanızı da alın gömün. Hastaneye bırakmayın. Haklarınızı bilin lütfen
Çok teşekkürler evet ben pek bilmiyorum bunları tecrübe yorumlarınıza açığım. Ben yine de doğum öncesi söyler ve sorarım özellikle de çünkü o ilk ten temasını falan ben de istiyorum çok

Bende oldum çokkk güzel geçti. Bebegime kendim baktim. Tabiki zorluk oluyor ama dayanilmicak aman aman bisey yok. Bana kalirsa ikisinide yapmis olarak. Sezeryan dahaa iyidi diyorum. Saglikla al kucacigina

Bu sizin hakkınız. Ten tene temas, kordonun geç kesilmesi, bebeğin ben yokken babayla ten teması, plasentanın alınması hepsini söyleyin.
Peki neden sezeryan? Devlet önceden sezeryan randevusu neye göre veriyor merak ettim?

3 sezeryan oldum. Lavman yok. Kafein alın yanınıza ( ben soğuk kahve tükettim) sıcak su torbası alın ağrılara iyi geliyor. Bol su içip yürüyün.

4 sezaryen doğum yaptım hepsi aynı değildi ama zorda değildi
Kolaylıkla geçsin inşallah doğumunuz

Lavman olmuyor. Sezeryan derken epidural mi? Sondayı da dert etmeyin ben hatırlamıyorum bile ne ara çıkardılar. Kahve içince anestezinin etkisini çabuk atarsınız. Bebeği kucağınıza versinler. Biri bebeği beklesin sizden önce çıkaracaklar çünkü.

Ayy inşallah ya hep yapılır yazılmıştı ama bu düşünce beni rahatlattı daha önce olan kişilerden de yapılır diye duydum
Hayır onlar şuursuz mu afedersiniz ama

Nerede gorulmus sezaryende lavman

Sonda takılıyor evet ama lavman ıkınmalı dogumda var yani normal dogumda

Ben de yakınlarda sezeryan oldum. Kendinizi kasmassanız ne bele vurulan iğne acıyor ne sonda. Ben kendimi rahat bıraktım çok rahat geçti.mutlaka komposto yapıp götürün yanınızda kayısı suyu meyve suyu.ne kadar sıvı tüketirseniz anestezi etkisi erken çıkar gaz ve büyük abdest rahat çıkar. Eskiler bilir teryağlı simit yapılır un tereyağı şeker ile ben onun sayesinde 3.gün wc ye çok rahat çıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…