Öncelikle biraz uzun olabilir, içimdekileri aktarmak istediğim için detay veriyorum okumak istemeyenler yalnızca son paragrafa baksın lütfen
40+4 haftalık hamileyim. Normal doğum için epey çabaladım ama ne yaptımsa da bebeğim doğum kanalına girmedi. Suni sancı ile doğurmak istedim bende tutma olasılığının çok düşük olduğunu ve yine sezaryene döneceğini söyledi doktorum, öyle olunca da vazgeçtik.
Bebek sağlıklı olduğu sürece 42 haftaya kadar bekleyebileceğimizi söylemişti doktor. Ama dünkü kontrolde suyunun arttığını söyledi, beklemenin risklerini falan hep konuştuk. Bilinçli bir kadın olduğun için seni bekletiyorum diğer türlü sana çoktan sezaryen derdim ben dedi. Ve bu bizi eşimle inanılmaz üzdü gece dayanamadık ağladık ikimiz de
sebebi sezaryen olacak olmam değil, doktorum başka doktorların sezaryen dediği gebeleri dahi normal doğurtan biri ve o bana bunu söylemişse demek ki gerçekten sorun var bu işte diye anladık ve bebeğimiz için çok endişelendik. Artık beklememeye karar verdik ve pazartesi günü için doktorla konuştuk. Son üç günde normal doğdu doğdu, yoksa sezaryene alınacağım. Bana da hiç doğacak gibi gelmiyor açıkçası.
Ben ameliyattan korkmuyorum, daha önce ameliyat oldum ve inanılmaz kolay atlattım. Bünyem sağlam diye düşünüyorum ve inşallah sezaryen sonrasında da hemen ayaklanabilen kadınlardan olacağımı ümit ediyorum.
Fakat tabii ki bir iyileşme süreci olacak ve ben vajinal doğum odaklı olduğumdan sezaryenle ilgili pek araştırma yapmadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum şunu yap iyi gelir bunu yapma daha geç iyileşirsin şu korseyi kullandım göbeğim daha çabuk toparladı gibi. Kısıtlı zamanım kaldı ve yardımınıza ihtiyacım var bu konuda